Kiina

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Heinrich
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kommenttina ylempään keskusteluun ja yleisesti kaikille ketjun lukijoille. Kierrättäkää sitä rojua. Ihan kaikki elektroniikka kiertoon, sieltä ne verimetallit(sic) ja kiinalaisten hamstraamat litiumit sun muut saadaan takaisin palvelukseen ilman kiinalaisia. Kiertotalous on tulevaisuutta, alkaen aina tavaroiden suunnittelusta kierrätettäviksi ja koko helkkarin ketju. Siitä ketjusta saadaan lopulta ympyrä kunhan insinöörit tekevät työnsä.
Erittäin hyvin kirjoitettu.

Mutta miten tämä toimii ikuisen kasvun ideologian kanssa?
 
Erittäin hyvin kirjoitettu.

Mutta miten tämä toimii ikuisen kasvun ideologian kanssa?

Kasvua tapahtuu ainakin tuossa kiertotalouden kehittämisessä. Olen sen omalla kohdallanikin huomannut... Toinen kasvun mahdollinen sektori on sitten laadullinen. Tehdään kestävämpiä ja modulaarisia tuotteita. Moduli hajoaa ja korvataan uudella.
 
Sen myönnän että köyhän maalaisväestön määrän pysyminen paikallaan oli vedetty perseestä (tai paremminkin katson vanhoja tietoja), mutta mistä käy ilmi etteikö näin olisi?
Maailmanpankin mukaan vuonna 1981 96% Kiinan maaseutuväestöstä eli alle 1,90 dollarilla päivässä, vuonna 2015 vastaava luku on 1,6%... Eli onhan tuossa hieman muutosta tapahtunut. Tietysti elintaso on kasvanut nopeiten kaupungeissa, mutta on maaseudullakin asiat kehittyneet.


Jos pitää elintason kasvua kommunistien miehittämällä mantereella hyvänä asiana, niin sitten pitää myös hyväksyä se asia, että tämä sama hallinto on tekemässä laajoista alueista Afrikassa siirtomaataan.
Kiina tekee hienoa työtä Afrikassa.

Jos 'Kiina' korvattaisiin tässä Venäjällä, Pohjois-Korealla tai Transnistrialla, niin mikä vaikutelma tulisi?
Mitä yrität sanoa? Fakta on, että Kiinan merkitys kasvaa päivä päivältä. Fakta on myös se, että Aasian (Kiina mukaanluettuna) merkitys kasvaa, ja tulevaisuudessa Tyynimeri ottaa Atlantin roolin maailman keskeisimpänä merenä. Toisaalta kun katsoo Euroopan sisäistä kehitystä niin eipä liene suuri haitta, jos Euroopasta tulee takamaa.

Taiwan on tietysti ihan hieno provinssi. Se taitaakin olla Kiinan kansantasavallan kehittynein provinssi, toisaalta Hong Kong on myös varsin hieno paikka. Mutta varmasti vuosien saatossa Shanghai ja pohjoinen pääkaupunki kehittyvät ja menevät ohi saariprovinssista.

Edit. Yliviivataas hellehuumori nyt ettei kukaan provosoidu.
 
Viimeksi muokattu:
Asiasta kiinnostuneille tässä on Maailmanpankin datasta muutama käppyrä Kiinan kaupunki- ja maaseutuväestön köyhyydestä. Maailmanpankin kansainvälinen köyhyysraja on ostovoimakorjattu 1,9 dollaria päivässä, ja se on köyhyysraja ensimmäisessä kuvassa. Toisessa köyhyysrajana on kolme dollaria päivässä ja viimeisessä viisi dollaria päivässä. Vuodet on 1981 - 2015. Kiina aloitti talouden vapauttamisen 1970-luvun lopulla, joten ihan hyvää kehitystä on tapahtunut sitten Deng Xiaopingin aloittamien talousreformien.


1.9.png
3.png
5.png
 
Hong Kongin protestit näkyy Finnairillakin. Finnair on pahastunut siitä, että Finnairin nimi esiintyi mielenosoitusten yhteydessä. Kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa on kiertänyt lista lentoyhtiöiden ammattiliitoista, jotka organisoivat lentokentälle protesteja, ja listalla oli mukana AY Hong Kong Cabin Crew Union (AY on Finnairin lentoyhtiökoodi). Aijemmin Cathayn toimari päätti lähteä hakemaan uusia haasteita, kun Cathay koki mainehaittoja osan työntekijöistä osallistuttua mielenosoituksiin.

 
Voisinko pyytää foorumitovereitani muistamaan eron Kiinan tasavallan (Taiwan) ja kansantasavallan (Manner-Kiina) välillä, vai onko foorumilla noudatettavaa "yhden Kiinan politiikkaa"?
 
Voisinko pyytää foorumitovereitani muistamaan eron Kiinan tasavallan (Taiwan) ja kansantasavallan (Manner-Kiina) välillä, vai onko foorumilla noudatettavaa "yhden Kiinan politiikkaa"?
Käsittääkseni kummatkin kiinat noudattaa yhden Kiinan politiikkaa. Miksei mekin?
 
Ristiriitaa onkin 'vain' siitä kumpi - manner vai Formosan saari - on kapinallinen maakunta.
Näin juuri.

Taiwanin näkökulmasta tämä asia on toki nykyään erittäin erikoinen. Tätänykyä kun Taiwan on nuori demokratia, niin eihän nykyisen kaltaisesta taiwanista koskaan tule " kiinaa". Jos jostain kumman syystä kiinat yhdistyisi ja kiinan alueelle tulisi demokratia, niin Taiwan katoaisi ja valta olisi mantereella. Tuskin manner kiinalaiset taiwanilaisia puolueita äänestäisi. Väkimäärä ero on julmettu.
 
Näin juuri.

Taiwanin näkökulmasta tämä asia on toki nykyään erittäin erikoinen. Tätänykyä kun Taiwan on nuori demokratia, niin eihän nykyisen kaltaisesta taiwanista koskaan tule " kiinaa". Jos jostain kumman syystä kiinat yhdistyisi ja kiinan alueelle tulisi demokratia, niin Taiwan katoaisi ja valta olisi mantereella. Tuskin manner kiinalaiset taiwanilaisia puolueita äänestäisi. Väkimäärä ero on julmettu.
Tshiang Kai-Shekhan nosti nimenomaan taiwanilaisia hallinnollisiin tehtäviin mantereen menetyksen jälkeen ja toteutti jo mantereella luvatun maareformin, jossa valtion viljelyalueita (Japani oli tehnyt suuren osan Taiwanin viljelyalueista sellaisia) myytiin halvalla maanviljelijöille, erityisesti taiwanilaisille. Nämä nostivat Tshiangin kannatusta huomattavasti, jota tarvittiinkin verisen saarelle sisääntulon jälkeen.

Mikä Generallissimuksen motiivi tässä oli, onkin sitten eri asia. Halusiko tämä kiinalaisen imperialismin hengessä kiinalaistaa taiwanilaiset, vai luottiko tämä yksinkertaisesti taiwanilaisiin enemmän kuin mannerkiinalaisiin. Mantereellahan Tshiang oli katsonut sormien läpi tunnettuja kommunistien symppaajia tai ihan suoraan näille työskenteleviä niin armeijan päällystössä kuin tasavallan hallinnossa, mikäli Tshiang piti näistä henkilökohtaisella tasolla.
 
Steve Bannon keskustelee Kiinasta ja sen aiheuttamasta uhkasta.
(LOL Globlal...)

 
Pentagon kokoaa listaa kiinalaisista yhtiöistä, joilla on kytköksiä Kiinan asevoimiin. Tarkoituksena on estää varjellun teknologian päätymistä Kiinan asevoimille ja suojella Yhdysvaltojen asevoimien toimitusketjuja. Pelkona on, että amerikkalaisiin aseisiin päätyy Kiinan asevoimiin kytköksissä olevien yritysten kautta jonkin sortin "takaportteja".


Tiananmenin aukion mielenosoituksesta kuuluisan kuvan ottanut valokuvaaja on kuollut. Panssariesteenä toimineen rohkeaverikön kohtaloa ei tiedetä.


btw

动态网自由门 天安門 天安门 法輪功 李洪志 Free Tibet 六四天安門事件 The Tiananmen Square protests of 1989 天安門大屠殺 The Tiananmen Square Massacre 反右派鬥爭 The Anti-Rightist Struggle 大躍進政策 The Great Leap Forward 文化大革命 The Great Proletarian Cultural Revolution 人權 Human Rights 民運 Democratization 自由 Freedom 獨立 Independence 多黨制 Multi-party system 台灣 臺灣 Taiwan Formosa 中華民國 Republic of China 西藏 土伯特 唐古特 Tibet 達賴喇嘛 Dalai Lama 法輪功 Falun Dafa 新疆維吾爾自治區 The Xinjiang Uyghur Autonomous Region 諾貝爾和平獎 Nobel Peace Prize 劉暁波 Liu Xiaobo 民主 言論 思想 反共 反革命 抗議 運動 騷亂 暴亂 騷擾 擾亂 抗暴 平反 維權 示威游行 李洪志 法輪大法 大法弟子 強制斷種 強制堕胎 民族淨化 人體實驗 肅清 胡耀邦 趙紫陽 魏京生 王丹 還政於民 和平演變 激流中國 北京之春 大紀元時報 九評論共産黨 獨裁 專制 壓制 統一 監視 鎮壓 迫害 侵略 掠奪 破壞 拷問 屠殺 活摘器官 誘拐 買賣人口 遊進 走私 毒品 賣淫 春畫 賭博 六合彩 天安門 天安门 法輪功 李洪志 Winnie the Pooh 劉曉波动态网自由门
 
Bloomberg: U.S. Charges Four Chinese Military Members Over Equifax Hack

The Department of Justice announced charges Monday against four members of China’s People’s Liberation Army for the 2017 hack of Equifax, a breach that exposed the personal information of about 145 million Americans. The announcement by Attorney General William Barr follows an indictment in Atlanta accusing the Chinese military personnel of conspiring with each other to hack into Equifax’s network and stealing sensitive data on nearly half of all U.S. citizens. “This was a deliberate and sweeping intrusion into the private information of the American people,” Barr said in a statement. “Today, we hold PLA hackers accountable for their criminal actions, and we remind the Chinese government that we have the capability to remove the internet’s cloak of anonymity and find the hackers that nation repeatedly deploys against us.”
 
Kiinan vaikutusoperaatioiden “taika-ase” toimii myös Suomessa



- - ”taika-aseenakin” tunnettu Yhteisrintama pyrkii yhdistämään kaikki Kiinan kommunistisen puolueen ulkopuoliset tahot ja toimijat tukemaan puolueen sisä- ja ulkopoliittisia tavoitteita. Kiinan sisällä Yhteisrintama tarkkailee ja pyrkii alaosastojensa kautta ohjaamaan kaikkia kiinalaisen yhteiskunnan elementtejä, politiikan, talouden ja kulttuurin alueilta aina vähemmistöjen ja uskontojen toimijoihin.

 
Kiinan johto etsii oikeutusta valta-asemalleen yhä enemmän maan omasta perinteestä


Viime vuoden lopulla kiinalaisessa mediassa putkahti julkisuuteen mystinen ja moniselitteinen uusi iskulause "Zhongguo zhi zhi", jonka voi suomentaa Kiinan järjestykseksi, kiinalaiseksi järjestykseksi tai ehkä jopa kiinalaiseksi maailmanjärjestykseksi.

 
"Zhongguo zhi zhi", jonka voi suomentaa Kiinan järjestykseksi, kiinalaiseksi järjestykseksi tai ehkä jopa kiinalaiseksi maailmanjärjestykseksi.

Merkitys on varmaan paljon kuulijan korvassakin. -itämaissa- alkaen ihan tuosta naapuristakin on taipumusta esittää asioita hieman mystisesti, kääriä pyrkimyksiä jonkinlaisiin historiallisten jatkumoiden lahjapapereihin.

Kiina ajaa kuin juna. Se on diktatuuri, joka varsin varmoin ottein menee kohti pitkän aikavälin tavoitteitaan. -kiinalainen maailmanjärjestys- kuulostaa tässä kohtaa utopialta, mutta se voi olla silti tavoitteena.....ja jos on tyytyminen edes melkein siihen, sekin on paljon, vai mitä.

Monesti vältellään lausumasta ääneen sitä, että maailman painopiste siirtyy koko ajan kohti Aasiaa. Ja Aasian keskellä haluaa olla Kiina.
 
Oliko NKP:ssa kommunistista muuta kuin nimi? Komuthan eivät todellisuudessa edes halua saavuttaa kommunismia, koska silloin he tekisivät itsensä tarpeettomiksi, koska toteutuneessa marxilaisessa kommunismissa valtiota ei ole enää olemassa.

Kiinalaiset komut ottivat sen verran oppia länsiaasialaisista tovereistaan, että lopettivat kollektiivimaatalouden ennen mantereen kuolemista täydellisesti nälkään. Muuten kyseinen miehityshallinto toimii ihan kuten komu-Venäjän vastaava eli pitää 'kansalaisten' elämää täysin käpälässään, toisin sanoen ylläpitää totalitaarista valtiota. Kaikkivoipa valtionturvallisuus? Löytyy. Keskitysleirit poliittisille vastustajille tai oletetuille sellaisille? Johan nyt toki. Kapeat varallisuuden sijoitusmahdollisuudet? On.
 
Kiina on asiallisesti ottaen diktatuuri. Se on se ja sama, millä nimellä sen poliittista suuntautuneisuutta halutaan kuvata. Diktatuuri on aina diktatuuri, lopulta ihan se ja sama minkä ismin viittaan se on puettu.
 
Kiina on asiallisesti ottaen diktatuuri. Se on se ja sama, millä nimellä sen poliittista suuntautuneisuutta halutaan kuvata. Diktatuuri on aina diktatuuri, lopulta ihan se ja sama minkä ismin viittaan se on puettu.
Ehkä näinkin mutta mikä onkaan sen vastakohta? Demokratia? Elämmekö me demokratiassa nyt kun EU:n vaaleilla valitsematon virkamieseliitti tee päätökset joita meidän yksiääniset poliitikkomme käyvät välillä nöyrästi noutamassa. Poliitikot joiden laaja kannatus johtuu lähinnä meidän täysin keskittyneestä mediasta jonka propagandaa ei keskivertokansalainen oikein pysty ajattelullaan haastamaan. Moni varmaan sanoo entä entäs sitten, suomalaisten suurin osa kannattaa vakiintuneita puolueita joten putunistit turpa kiinni ja Venäjällä kaikki on paskaa paitsi kusi. Näinhän tämä nykyään menee, niin "oikeistolaisilla" kuin "vasemmistolaisilla".

Kannattaisi hetki miettiä miksi poliitikot, virkaeliitti ja media läyryävät jatkuvasti vihapuheesta, hybrideistä ja valemediasta nyt kun hmiset ovat koulutetumpia, kielitaitoisempia ja paljon enemmän maailmaa nähneitä kuin koskaan. Siis miksi juuri nyt vaihtoehtoinen uutisointi on niin vaarallista kun ei se sitä ollut edes Neuvostoliiton loiston päivinä joskus 1970 - luvuilla? Johtyisikohan se siitä että nykyinen kupla menee niin helposti rikki.

Aiemmin ajattelin että USAn ja Britannian tyyppinen käytännössä kaksipuoluemalli on vähemmän demokraattinen kuin meidän, monestakin syystä. En ajattele enää niin.

PS. lisätään taas vaihteeksi se että koko joukko tuntemiani kiinalaisia pitää vilpittömästi systeemistään eikä ainakaan minulla ole kanttia heitä siitä moittia, Tulokset kun puhuvat puolestaan. Niin täälläkin, valitettavasti.
 
Back
Top