Kiina

Kiina on asiallisesti ottaen diktatuuri. Se on se ja sama, millä nimellä sen poliittista suuntautuneisuutta halutaan kuvata. Diktatuuri on aina diktatuuri, lopulta ihan se ja sama minkä ismin viittaan se on puettu.
Olen ilmeisen sinisilmäinen kun kuvittelen, että demokraattisten valtioiden ei pitäisi käydä kauppaa diktatuurien kanssa.

Fascistit ja kansallissosialistit eivät peitelleet diktatuuriin pyrkimistä mitenkään. Bolshevikit myöskin kertoivat rakentavansa 'proletariaatin diktatuuria', mutta toisin kuin kaksi muuta totalitaaristavirkaveliaatetta, tässäkin jo valheteltiin eli pyrkimys oli kohti puolueen diktatuuria, ei suinkaan 'proletariaatin' (jota tosin ei Venäjällä silloin juuri ollutkaan).

Mihin komut siis pyrkivät? Eduskunnassahan on oman ilmoituksensa mukaan ainakin yksi komu. Pyrkiikö hän 'proletariaatin' diktatuuriin? Ja jos niin, eikö hän ole melko vaarallinen olento demokratian kannalta?

Tuota diktatuuriahan ei voi saavuttaa demokraattisesti, koska 'omistavalta luokalta' pitäisi poistaa oikeudet.
 
Viimeksi muokattu:

baikal

Supreme Leader
Tuota diktatuuriahan ei voi saavuttaa demokraattisesti, koska 'omistavalta luokalta' pitäisi poistaa oikeudet.
En oikein osaa kuvitella, että esim. Suomessa pystytettäisiin kommunistinen diktatuuri. Kun se voitiin torpata paljon vaikeimpinakin aikoina, niin johan nyt lykkää, jos sellainen nykyoloissa suotaisiin.

Diktatuurien kanssa pelataan, koska moni hyötyy siitä. Lyhytnäköistä, koska diktatuurit hankkivat jalansijaa demokratioihin. Mutta mitäs, kvartaali riittää politiikan perustaksi.
 

Tetra

Respected Leader
Eipähän tuo yllätä.

 
Top