Onko porukassa Frederick Forsythen faneja ? Sanoisin että tämä mies on kirjoittanut ehkä parhaimmat vakoilujännärit mitä koskaan on julkaistu. Miehen tuotanto oli ensiluokkaista aina kylmän sodan lopulle saakka. Forsyth kehitteli uskottavia juonikuvioita joissa idän ja lännen vakoojat ottivat mittaa toisistaan. Olen yhä fani ja olen lukenut kaikki tähän mennessä suomennetut teokset, vaikka ihan uusimmat eivät enää aiemman tuotannon tasolle ole päässeetkään.
fi.wikipedia.org
Suosikkini vapaassa järjestyksessä:
Shakaali
Läpimurtoteos. Kuvaa 60-luvun alkua jolloin Ranskan äärioikeisto yritti salamurhata presidentti de Gaullen.
Katso liite: 36574
Odessan miehet kuvaa 60-luvun alun Länsi-Saksassa käynnistyvää SS-sotarikollisten jahtia.
Katso liite: 36575
Petkuttajan testamentti sisältää useamman lyhyemmän tarinan. Lopussa juonikuviot kootaan yhteen.
Katso liite: 36576
Paholaisen ruletti sijoittuu 70-luvun loppuun. Neuvostoliitto suunnittelee salaa hyökkäystä Länsi-Eurooppaan. Brittien tiedustelu pääsee jyvälle juonesta ja alkaa heittää kapuloita Kremlin rattaisiin.
Katso liite: 36577
Neljäs sopimus sijoittuu 80-luvun alun Thatcherin Britanniaan. Neuvostoliitto yrittää irrottaa britit NATO:sta ydinterrorismia hyödyntäen. Kuvaa MI5:n kilpajuoksua KGB:tä vastaan.
Katso liite: 36578
Jumalan nyrkki kuvaa mainiosti ensimmäisen Persianlahden sodan tiedustelupeliä.
Katso liite: 36579
90-luvun puolivälissä ilmestynyt Musta manifesti sijoittuu sekasortoiselle Venäjälle. Zhirinovskin kaltainen kansalliskiihkoilija on voittamassa presidentinvaalit. Tämä ei lupaa lännelle hyvää, joten amerikkalaiset ja britit käynnistävät salaisen operaation vaikuttaakseen vaaleihin.
Katso liite: 36580