Solidsnake
Respected Leader
Ei ihmekään kyseisissä paikoissa ei jäänyt jäljelle ketään muistelemaanJuu, Stemenko "kummasti" unohti mainita Tali-Ihantalan, Äyräpää-Vuosalmen ja Viipurinlahden joissa ryssä ei enää päässyt läpi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei ihmekään kyseisissä paikoissa ei jäänyt jäljelle ketään muistelemaanJuu, Stemenko "kummasti" unohti mainita Tali-Ihantalan, Äyräpää-Vuosalmen ja Viipurinlahden joissa ryssä ei enää päässyt läpi.
Pervitin -taisteluhuumeen historiaa.
Ai niin. Ykkösosa käsittelee itse Führerin piristeiden käyttämistä.
Näistä on olemassa hyvä kirja. Kyllä on Erikaa vedetty piripäissään ja kunnolla.
HITLERIN TABUT
Kolmannen valtakunnan huumeinen todellisuus
Hitler ja koko natsi-Saksa marssipulverin pauloissa
Kun Saksa hyökkäsi Ranskaan 1940, sen sotilaat
olivat ottaneet 35 miljoonaa annosta Pervitiniä
eli metamfetamiinia. Huumetta sai vapaasti
apteekeista, ja siitä tuli natsivaltiossa koko kansan
hupi. Raittiusmiehenä esiintynyt Hitlerkään
ei karttanut sitä tai muita piristeitä. Pannessaan
toimeen viimeisen sotaponnistuksen 1944 hän
läheisimpine työtovereineen ei ollut päivääkään
selvin päin. Hitlerin tabut avaa hämmästyttävän
uuden näkökulman natsi-Saksan aloittamaan sotaan
ja sen pitkittymiseen. Perusteellisesti dokumentoitu
tietokirja kulkee kuin trilleri.
Norman Ohler (s. 1970) on saksalainen kirjailija.
Hän on laatinut myös elokuvakäsikirjoituksia
muun muassa Wim Wendersin ja Dennis Hopperin
kanssa ja saanut useita palkintoja.
Kirjan arvostelut
“Norman Ohlerin kirja todistaa vakuuttavasti, miten Saksa kävi sotaa huumeiden voimalla. Hitlerin tabut on kuin jännitysromaani, jonka käänteissä riittää hämmästelemistä, vaikka lopputulos on tiedossa.”
– Jarmo Huida, Aamulehti
“Hitlerin tabut on erinomainen tietokirja. Ohler on kirjoittanut Hitlerin narkomanian oireista kuumeisen yksityiskohtaisesti ja tarkasti.”
Kirjavinkit-fi
“Norman Ohlerin huolellisesti dokumentoitu tietokirja Hitlerin tabut muuttaa kokonaiskuvaa toisesta maailmansodasta monella tapaa. Saksalaisten sotilaiden päänsisäisen kemiallisen stimulaation merkitys on ollut suurempi kuin tähän mennessä on ymmärretty.”
– Miska Rantanen, Helsingin Sanomat
”Norman Ohlerin kirja on yksi viime vuosien
kiinnostavimmista kirjoista.”
– Frankfurter Allgemeine
”Rohkean kiehtova kirja.”
– Stern
Muut Versiot
Hitlerin tabut (e-kirja)
Juu, ne veti kuin muroja. Eikä Ranskan salamasodan jälkeen monikaan varmaan tiennyt missä ollaan, mikä maa?Tuossa dokkaripätkässä oli itselleni uutta asiaa se, että taustalla vaikutti Weimarin tasavallan 20-luvun erittäin liberaali huumausainelainsäädäntö. Ja natsien valtaannousun jälkeen alan kemistit ja tutkijat saivat aika lailla vapaat kädet kehitellä taistelupiristeitä. Ja aika yllättävää että jo pian 1940 Ranskan sotaretken jälkeen Wehrmacht alkoi tajuta Pervitinin sivuvaikutusten osuuden. Käyttöä ja jakelua alettiin rajoittaa. Liittolaisille kuten Suomelle tavaraa sitten myytiin ja jaettiin avokäsin.
Miten nykyään, onko soldaateille jotain piristeitä olemassa että jaksaa sen 2 viikkoa painaa?Juu, ne veti kuin muroja. Eikä Ranskan salamasodan jälkeen monikaan varmaan tiennyt missä ollaan, mikä maa?
Aatua ja mesuja ei rajoitukset koskeneet jälkeenkään. Tosiaan hauska kirja, vaikka aihe onkin vähemmän hauska.
Ot: Vietnam, Afganistan, Tsetsenia ja Irak, aina palaa ja soi Henkka...no ei nyt ehkä nykyään Henkka soi, kun ei ymmärretä hyvän päälle.Miten nykyään, onko soldaateille jotain piristeitä olemassa että jaksaa sen 2 viikkoa painaa?
Pectoralis käy salmiakkikarkistaOt: Vietnam, Afganistan, Tsetsenia ja Irak, aina palaa ja soi Henkka...no ei nyt ehkä nykyään Henkka soi, kun ei ymmärretä hyvän päälle.
Härmässä vaan Pectoralista.
Taitaa sotilasapteekin varastot pullottaa namupillereitä edelleenkin...Miten nykyään, onko soldaateille jotain piristeitä olemassa että jaksaa sen 2 viikkoa painaa?
Hyvin voi kuvitella radioliikenteen ennen tapausta.Puolustusvoimien sotilasapteekin johtajan Jarkko Kangasmäen mukaan Puolustusvoimat ei paljasta, millaisia lääkeaineita sillä on nykyään varastossa sodan varalta. Puolustusvoimat ei kommentoi myöskään piristeiden käyttöä muiden maiden asevoimissa.
Doupattu sotilas taistelee tykimmin – Puolustusvoimat vaitonaisena piristeistä
Eri maiden asevoimat käyttävät piristäviä lääkeaineita varsinkin lentäjien ja erikoisjoukkojen suorituskyvyn parantamiseen. Varjopuolena aineet voivat heikentää sotilaiden arviointikykyä ja aiheuttaa muita sivuvaikutuksia.yle.fi
Ylikierroksilla piristeiden takia käyvä sotilas saattaa tehdä myös virhearviointeja.
Neljä kanadalaista sotilasta kuoli vuonna 2002 Yhdysvaltain ilmaiskussa Afganistanissa, kun menopillereitä syöneet lentäjät iskivät vahingossa Kanadan maajoukkojen harjoituksiin. Pilotit syyttivät lääkitystään arviointikykynsä sumentumisesta.
Tapaus nosti aikoinaan lentäjien amfetamiinin käytön arvioitavaksi. Yhdysvaltain ilmavoimat korvasi vuonna 2012 deksamfetamiinin menopillerinä modafiniilillä.