Kirjat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Museo
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Eikös Guillou alkujaan halunnut tehdä Hamiltoneilla James Bond parodiaa ? Kirjat ja filmatisoinnit kuitenkin kolahtivat ruotsalaisyleisöön ja kansainvälisestikin nimenomaan kovan luokan jännäreinä.

Taisi olla.

Onhan siinä tiettyä parodiaa, kun ruotsalainen aatelissuvun ainot poika on nuoruudessaan kommunisti. Joka päätyy asevelvollisuuden jälkeen SEAL koulutukseen jenkkeihin. Ja tekee yhteistyötä PLO:n tiedustelu kanssa. Ja napsii Mossadin agentteja.

Sama teemahan jatkuu Arn kirjasarjassa.
 
Hmm, ainakin filmatisoinnit ja ainakin parin kirjaa Hamilton-sarjassa ovat aika väkivaltaisia, joka ei oikein parodiaksi istu.

Ainoastaan Ulkoisen vaaran uhatessa filmatisointi noudattelee kirjaa.

Siinä Hamilton suorittaa Ruotsin hallituksen hyväksymän murhan 80-luvun Moskovassa. Ruotsalainen maanpetturi sai ansaitsemansa lopun.
 
Luin eilen loppuun. Ihan OK. Kun muu Suomi aloitti paluun rauhaan, jatkoi nuorin ikäluokka surkeaa sotaa kokeneita saksalaisia alppijääkäreitä vastaan Käsivarren Lapin kaamoksessa. Oli pakko koettaa sotia edes joten kuten aktiivisesti kun ryssä hiillosti poliittisesti niskaan ja vaati toimenpiteitä sakuja vastaan. Ihan turhia kuolemia siellä tuli sekä meillä että saksalaisille.

Katso liite: 67672

Toinen Kuljun teos meneillään. Ihan mielenkiintoinen. Ja pakko myöntää että Lapin sota on kyllä jäänyt itseltäni kovin vähälle perehtymiselle. Kovan riskin operaatio tämä Tornion maihinnousu oli ja kyllä siellä ihan kovaa sotaa käytiin. Juttua myös "Tornion taikayöstä." Suositeltava teos jos Lapin sotaan liittyvä tutkimuskirjallisuus kiinnostaa.

15043_680x1000.jpg
 
Onko kukaan lukenut ? Os. Törnissä palvelleen miehen muisteluita. Käsittääkseni valottaa myös Törnin persoonaa ja sitä minkälainen tämä oli johtajana. Ilmeisesti myös kuvausta Törnin porukan käyttämistä taktiikoista.

1077_5924_202251010924.jpg
 
Vaihteeksi kasari-kolmas-maailmansota hömppää. Leo Barron on kirjoittanut useita sotahistoriallisia teoksia Pattonin toisen maailmansodan taisteluista ja Korean sodasta. Osui silmään tämä kindle-tarjous taalalla, joten ostin pois. Mökkireissulle sadepäiväksi luettavaa.

41KbRtmMowL._SY346_.jpg


 
Nettidivaritilaus tuli tänään. Pitää aloittaa lueskelemaan. Koalan kustantama suomennos. Yleisteos Saksan panssariaselajista.

Katso liite: 67712

Tämä tuli luettua viime viikolla. Tosiaan yleisesitys, kovinkaan syvällisesti teemaan ei pureuduta. Itselleni tässä nyt ei oikeastaan ollut mitään varsinaisesti uutta ja mullistavaa. Mutta jos olisin aloittelija enkä tuntisi aihepiiriä, niin tällä varmaankin aloittaisin luku-urakan. Kuvaliitteessä oli joitain ihan selviä asiavirheitä.
 
Mitä kirjaa täällä pidetään parhaana kirjana (englanniksi) Kuuden päivän sodasta? Michael Orenin kirja saa sekä kehuja, että ankaraa kritiikkiäkin.
 
Isäukon kirjahyllystä löytyi Aatun adjutanttina toimineen Luftwaffen upseerin Nicolaus von Belowin muistelmat. Pekka Visuri suomentanut. Kirjoittaja palveli diktaattorin rinnalla sodan loppuun saakka. Hyvinkin mielenkiintoisia silminnäkijän havaintoja Saksan sodanjohdon sisäpiiristä.

494427777-orig.jpg
 
Back
Top