Kirjat

Joo, kirjallisuuteen ei kannata suhtautua tarpeettoman ryppyotsaisesti tai elitistisesti. Kirjoja luetaan eri syistä, ja kevyt ajanviete on täysin sovelias syy lukea kirjoja. Remeksen kirjat ovat aivan pätevää ajanvietekirjallisuutta, jotka eivät mielestäni häpeä verrattaessa ulkomaalaisiin bestsellereihin. Tärkeintä on, että ei luule jotain Jerry Cottonia (tai vaikka niitä Remeksiä) korkeakirjallisuudeksi - mitä ne eivät toki yritä ollakaan.

Muuten, James Bondeja (siis niitä Flemingin kirjoja) pidettiin aikanaan kioskikirjallisuutena, kunnes kävi ilmi että muuan John Fitzgerald Kennedy tykkäsi niistä, minkä jälkeen kokivat jonkinmoisen arvonnousun. Itsehän aikanaan luin kaikki Flemingin Bondit, ja ovat samaa kastia kuin esim nämä Remekset - mukavasti rullaavaa kevyttä lukemistä; eivät enempää eivätkä vähempää.
 
Koala_kansi_230_160x0.jpg

Luin kirjan, josta on oma näkemys asiasta/kirjasta.
Muta sen tyyli on ehkä väärä.
Joten antaa olla.


Tämähän on kuin *****-HS:n elokuva-arvostelussa...
 
Divarilöyty 15 eurolla. Tästä näkee pyydettävän kolmeakymppiäkin. 90-luvun alussa ilmestynyt konetyyppikuvakirja. Aikoinaan yksi ilmailuharrastajan perusteoksista. Tämän jälkeenhän mm. Jyrki Laukkanen on käsitellyt ilmavoimien sotien jälkeistä suihkukonekalustoa todella kattavasti. Mutta on tämä ihan hankkimisen arvoinen hyvien valokuviensa takia. Toki huomaa kyllä hyvin miten Keskinen ja Stenman ovat tämänkin jälkeen vuositolkulla kierrättäneet samoja valokuvia kirjasta toiseen.

1145_swn107_201532493822.jpg
 
Ostin divarista viitosella tuliterän Eräretkiä Pohjolassa. Alkuteos on ilmestynyt ruotsiksi jo vuonna 1922. Kirjoittaja on Ax. Fr. Londen. Välillä metsästysseurue on loisteliaissa höyrylaivoissa tai jonkin paroonin untuvatäkkien alla, mutta myös katottomissa erämaamaisemissa. Teoksessa pääsee sukeltamaan 1800-luvulle ja 1900-luvun alkuun. Ilvekset, karhut, kanalinnut...
 
Markku Jokisipilä oli aamutelkkarissa esittelemässä uutta kirjaansa kolmannen valtakunnan merkkihenkilöistä. En ollut kylläkään huomaavinani mitään radikaalisti uutta.

https://yle.fi/uutiset/3-9921447
Tuli luettua opus.

https://www.wsoy.fi/kirja/markku-jokisipila/hitlerin-kopla/9789510427026

Ihan ok teos. 20 henkilökuvaa Kolmannen valtakunnan huipulta. Jokisipilä ei yritäkään esittää tehneensä uutta tai omaa tutkimusta, vaan kertoo lähteet melko suoraan. Luettelo tietenkin kirjan takaosassa, eli varsinaista nootitusta ei kuitenkaan ole, kuten tällaisessa kirjassa mielestäni ei tarvitakaan. Henkilöissä ei sinänsä mitään yllätyksiä, kuten ei myöskään esittelyissä. Noin parikymmentä sivua tiivistä ja jouhevaa tekstiä jokaisesta valitusta henkilöstä, lukuunottamatta Hitleriä itseään, jolle annettiin enemmän sivuja kuin muille. Hitlerin analyysi oli kirjan mielenkiintoisinta antia. Jokisipilä esitti (lainasi) sen mielenkiintoisen lähestymistavan, että alusta lähtien Hitler lähti kaikki tai ei mitään -linjalle. Eli joko Hän voittaa tai Saksa tuhoutuu. Kun sitten ensin Moskova jäi saavuttamatta ja myöhemmin Stalingradissa tuli turpiin, Hitler ei pyrkinytkään "järkevään" sodankäyntiin tai politiikkaan vaan nimenomaan tuhon maksimointiin. Tähän tietysti viittaa osaltaan Nero-julistus, jonka Speer sitten sabotoi.

Eli asiaan syvemmin perehtyneille ei varmaankaan juuri uutta löydy. Vähemmän perehtyneille, mutta aiheesta kiinnostuneille ihan suositeltava lukukokemus.
 
Suositelkaa kirjaa kansalaissodasta(sisällisodasta).

Suositelkaa kirjaa asekätkennästä.

Venäjään liittyen kiinnostaisi lukea Kasparovin Talvi lähestyy, onko lukemisen väärti?
 
Tämä tuore uutukainen tuli postissa tänään, alla kirjan esittely:

Kollaan_tulimyrsky_001.jpg


Hannu Narsakan koostama ja kirjoittama kirja Tulimyrsky Kollaalla - Rautjärven miehet talvisodan polttopisteessä on menossa painettavaksi. Omakustanteinen, lähes 400-sivua käsittävä neliväripainos, 1000 kpl, julkaistaan Rautjärvellä 30.11.2017. Värikarttoja taistelutilanteista, valokuvia, tilastoja, miehistöluettelo kylittäin jne.

Kirjaan on mahdollista tutustua jo 26.8.17 klo 10 - 14 Rautjärven Asemanseudun messuilla aseman koululla, reserviupseerien teltalla, jossa mukana Hannulla on 2 käsinsidottua mallikappaletta esiteltävänä.

Suunnitteilla on verkkosivut tilausta varten, mutta ennakkotilauksia otetaan vastaan jo kylämessuilla. Hannulta voi kysellä myös tarkempia tietoja, puh. 044-9768670 ja sähköposti hannu.narsakka (at) luukku.com. Lisätään informaatiota myös tänne, jos on tarvetta.

Kirjan hinta 30 e + postikulut. Rautjärveläisille kirjat kulkevat 30.11.17 Hannun käydessä siellä, samoin mahdollisesta muusta toimitustavasta kuin postitse voidaan sopia. Allekirjoittaneen mukana kulkee tarvittaessa mm. Juvan suuntaan - tosin talvella käyn harvemmin.
 
Koala_kansi_230_160x0.jpg

Luin kirjan, josta on oma näkemys asiasta/kirjasta.
Muta sen tyyli on ehkä väärä.
Joten antaa olla.

Häh ? Laita nyt ihmeessä jonkinlainen arvostelu kirjasta ! Olen harkinnut ostavani tuon ja jos kyseessä on jotain ihan yhdentekevää scheissea, niin sitten en vaivaudu. Oma toisen maailmasodan aikainen panssariymmärrykseni pohjautuu tasan tarkkaan Reino Lehväslaihon Panssarisodan ja Otto Cariuksen Tigerit mudassa lukemiseen. Jos tuossa on esitetty jotain syvällisempää, niin kyllä kiinnostaa.
 
Masha Gessenin kirja voitti:

2017 National Book Award Winner, Nonfiction
0

MASHA GESSEN
nf-gessen-future-is-history.jpg
gessen-masha-credit-tanya-sazansky.jpg

The Future Is History: How Totalitarianism Reclaimed Russia
(Riverhead Books / Penguin Random House)


ISBN: 9781594634536


National Book Foundation: Why did you write this book?
Masha Gessen:
At a certain point, after years - like, more than 20 - of thinking and writing about Russian life and politics - I felt that I understood something huge about it. So I set out to make the case for this understanding. It seems important to note that when I was researching and writing the book, the argument seemed a bit far-fetched - that was all back in the pre-2017 era, before The Origins of Totalitarianism hit the bestseller lists. So I set out to make the most compelling and methodical argument I could.
Foundation: What’s your favorite bookstore or library?
Gessen:
The Strand


ABOUT THE BOOK (FROM THE PUBLISHER)

Hailed for her “fearless indictment of the most powerful man in Russia” (The Wall Street Journal), award-winning journalist Masha Gessen is unparalleled in her understanding of the events and forces that have wracked her native country in recent times. In The Future Is History, she follows the lives of four people born at what promised to be the dawn of democracy. Each of them came of age with unprecedented expectations, some as the children and grandchildren of the very architects of the new Russia, each with newfound aspirations of their own—as entrepreneurs, activists, thinkers, and writers, sexual and social beings.


ABOUT THE AUTHOR
Masha Gessen is a Russian-American journalist and the author of several books, including The Man Without a Face: The Unlikely Rise of Vladimir Putin. She is the recipient of numerous awards, including a Guggenheim Fellowship and a Carnegie Fellowship, and her work has appeared in The New York Times, The New York Review of Books, The New Yorker, Slate, Vanity Fair, and many other publications. A longtime resident of Moscow, Gessen now lives in New York.


SUGGESTED LINKS

- TWITTER: @mashagessen

(Photo credit: Tanya Sazansky)


GET THE BOOK

- Amazon.com

- Barnes & Noble

- IndieBound.org

- iBooks

- WorldCat (Library catalog)
 
Osui silmiin YLE:n uutisista netissä:

https://yle.fi/uutiset/3-9927243
Sotilaiden omat kamerat taltioivat Suomen sodista todellisuuden, joka ei kelvannut virallisiin kuviin – tutkija: "Hyvin rajua huumoria"
Tiedotuskomppanioiden kuvaajien otokset kertovat eri tarinaa Suomen sodista kuin sotilaiden omat kuvat.
Olli Kleemola on tutkinut viime vuonna tarkastettua -väitöskirjaansa varten laajan aineiston SA-valokuva-arkiston kuvia sekä yksityisten sotilaiden ottamia kuvia.

Itse varasin kirjastosta ja käyn huomenna hakemassa.
 
Äskettäin luettua.

1.jpg

Kirjoittaja on itse entinen USAF:n hävittäjälentäjä ja tietää mistä puhuu. Kirjan ensimmäinen puolisko käsittelee kaikkia niitä syitä miksi ilmavoimien F-4 Phantom -miehistöt pärjäsivät suhteellisen heikosti Vietnamissa. Syyt olivat teknisiä (esim. ilmataisteluohjusten epäluotettavuus) ja taktisia (heikko ilmataistelutaktiikka, ilmavoimien typerä henkilöstöpolitiikka).

Kirjan toinen puolisko onkin sitten täyttä asiaa. Kertoo siitä miten ilmavoimat 70-luvun alussa havahtui näkemään oman typeryytensä ja päätti vihdoin ja viimein tehdä asialle jotakin. Koulutusta tehostettiin roimasti. Keskeisessä asemassa oli Fighter Weapons School ja sen kehittäminen. Vietnamin veteraanit pääsivät sanomaan näkemyksensä hävittäjätaktiikasta. Koulutus muuttui realistiseksi. 70-luvulla syntyivät niin Red Flag-harjoitukset kuin Aggressor-laivueetkin. Toki byrokraattista muutosvastarintaa ilmeni, mutta paine oli niin kova ja tarve niin ilmeinen ettei vastaanhangoittelevilla ollut mahdollisuuksia jarrutella uudistuksia.

Kirjassa on paljon mukana yksittäisten hävittäjälentäjien muisteluksia ja anekdootteja ja nämä värittävät tekstiä mukavasti. Kirja on hyvin kirjoitettu ja sitä oli mukava lukea. Ainoa haittapuoli se, että tämä oli melko nopeasti luettu sivumäärän ollessa parisataa.
 
Häh ? Laita nyt ihmeessä jonkinlainen arvostelu kirjasta ! Olen harkinnut ostavani tuon ja jos kyseessä on jotain ihan yhdentekevää scheissea, niin sitten en vaivaudu. Oma toisen maailmasodan aikainen panssariymmärrykseni pohjautuu tasan tarkkaan Reino Lehväslaihon Panssarisodan ja Otto Cariuksen Tigerit mudassa lukemiseen. Jos tuossa on esitetty jotain syvällisempää, niin kyllä kiinnostaa.




Mutta kun kirja arvostelu on aina henkilökohtainen mielipide/näkemys kirjasta.
Joka voi olla ”hesarin tyyliä” tai mitä muuta tahansa.

Kun aletaan moittimaan/arvostelemaan vain viestin tyyliä ja eikä itse kirjasta pystytä sanomaan mitään. :facepalm:
Herää kysymys kannattaako koko arvostelua tehdä ollenkaan.
images



"
SOTAHISTORIA
Ruth Sheppard (toim.)
Vaununjohtajan käsikirja 1939-1945


Vaununjohtajan käsikirja 1939–1945 kertoo vaununjohtajan tehtävistä toisen maailmansodan pelätyimmissä panssarivaunuissa: neuvostoliittolaisessa T-34:ssä, amerikkalaisessa M4 Shermanissa sekä legendaarisessa saksalaisessa Tigerissä. Kirjan lähteinä on käytetty sekä koulutusoppaita, tiedusteluraportteja ja taistelukertomuksia että vaununjohtajien omakohtaisia kertomuksia. Kirjassa kuvataan vaununjohtajien suorittamia moninaisia tehtäviä sekä taitoja, joita heiltä vaadittiin suoriutuakseen menestyksellisesti tästä vaativasta ja vaarallisesta tehtävästä."


Kirja antaa kalpean aavistuksen siitä mitä homma on.

Oikeisiin sotatapahtumia ja ”miestenkertomuksia” on vain siteeksi.
Kirjassa on joitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Mutta vastapainona on sivutolkulla erilaisia koulutusoppaita, kaavioita vaunukomppanian käännöksistä ja tiedusteluraportteja.
Taistelukertomuksetta, ennen kaikkea miehistöjen kokemukset ovat sivuosassa ja vähäisiä (valitettavasti)

Osa taistelukertomuksuitta on Burmasta ja Tyyneltämereltä
(panssaritaisteluita??? siellä kysymyksessä oli lähinnä tulituki tehtävät).



Kannattaa tutustua ”kirjaston kautta” ja ostaa alennusmyynnistä (jos vielä kiinnostaa).



Ei nouse lähellekään ”Lehväslaihon Panssarisodan”,Saksan rynnäkkötykit, Punaiset panssarit jne. tasolle.
Aiheessa olisi kyllä ollut ainesta paljon enempääkin mutta Ruth Sheppard (toim.)
on vain toimittanut kirjan ja se näkyy.

Ps.
Näitä asioita ei juuri käsitellä.

”Upseerit ja aliupseerit saattavat olla innokkaita, rohkeita, päättäväisiä, ahkeria ja älykkäitä, mutta niin kauan kuin he eivät kykene nopeaan päätöksentekoon, he ovat panssarijoukoille hyödyttömiä. Ikä vie nopeudesta terän, joten mitä nuorempi, sen parempi.”

Kursk, El Alamein, Normandia, Burma. Toisen maailmansodan ehkäpä hirvittävin paikka taistelussa oli panssarivaunun tornissa. Vaununjohtajan täytyi huolellisesti lukea maastoa ja samalla etsiä vihollista, opastaa ajajaa ja ohjata ampujaa. Samanaikaisesti vaunun miehistöä uhkasi hirvittävä palaminen hengiltä, jos vihollinen osuisi ensin."
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top