Kokoomuksen vaihtoehdot: enemmän vihreä vai enemmän isänmaallinen

https://blogit.iltalehti.fi/tuomas-...tiin-naiset-tarvitsemme-vahemman-suomalaisia/
Mitään Suomea ei ole olemassa. Se on ihmisten yhdessä sopima abstraktio. Saamelaiset tietävät sen konkreettisesti. Heille valtion rajat on vedetty käytännössä keskelle olohuonetta. Suomella ei ole tahtoa, päämääriä, haaveita tai itseisarvoa. Yksilöillä on itseisarvo. On täysin yhdentekevää, näyttävätkö suomalaiset 200 vuoden päästä esimerkiksi siltä, miltä intialaiset näyttävät nyt. Siksi ylikansoitetussa maailmassa on turha kannustaa ”oikean näköisiä” ihmisiä lisääntymään. Maailma ei ole mikään kansakuntien ”kamppailu”, vaikka se meille sellaisena yritetään esittää.
 
:D
Tuomas Enbuske, joka on Oulusta ja jonka vanhemmat ovat Lapista!
"Suomen vanhin setä" oli tittelinsä MoonTV:n aikaan, koska oli niin "setä".
Mies, joka nai suomenruotsalaisen, koska ei halunnut olla suomalainen juntti.
Mies, joka asuu Helsingissä, koska maalaiset ovat niin juntteja.

Provokaatiot on ihan kivoja, mutta niitä on vähän vaikea ottaa vakavasti ja etenkään niille on vähän vaikeaa rakentaa mitään rakentavaa tai vakavasti otettavaa.
 
Mykkäseltä todella fiksu kirjoitus.
Uusisuomi:
Kokoomusministeri Hjallis Harkimolle ja Mikael Jungnerille: ”Tähän jos keksisi lääkkeen, niin olisi huikeaa!”

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kertoo jakavansa kaikki Harry ”Hjallis” Harkimon ja Mikael Jungnerin lauantaina julkaiseman Liike Nyt –hankkeen periaatteet.
–Tuon uuden liikkeen sivuilla listatut periaatteet jaan oitis (jokaisesta pidetään huolta, markkinatalous, ilmastonmuutos otettava vakavammin, yrittäjyyteen kannustaminen). Niitä olen ajanut myös viimeiset kolme vuotta eduskunnassa. Mikäli liike pystyy auttamaan minua ja muita saman henkisiä nostamaan näitä asioita esiin, niin kaikki apu on tervetullutta. Hieman epäilyttää se, että vuosien varrella keskusteluissani Harkimon ja Jungnerin kanssa en ole havainnut intohimoa ilmastonmuutoksen hillintään, mutta jos tämä liike synnyttää vimman ilmastotalkoisiin edes heidän kohdallaan niin oikein hyvä, Mykkänen kirjoittaa Facebookissa.

Hänen mielestään on kiinnostavaa nähdä, onko Suomessa tilausta liikkeille, joiden kautta tiettyjä saman henkisiä teemoja ajettaisiin puoluerajojen yli tai tiettyjen teemojen allekirjoittaminen yhdistäisi ehdokkaita eri puolueista.

Liike Nytin perustajiin kuuluvan viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungnerin mukaan Suomi ei kaipaa uutta puoluetta 18 jo olevan rinnalle eikä Liike Nyt tule asettamaan ehdokkaita vaaleissa ainakaan suoraan. Myös Harkimo linjasi Ylen Ykkösaamussa, ettei kyseessä ole puolue eikä Liike Nyt tunnusta mitään poliittista väriä.

–Jää nähtäväksi mitä tästä sitten tulee. Onhan meillä esimerkiksi eduskunnan energiaremonttiryhmä, jota olin itsekin perustamassa, ja vaikkapa energiaremontin vetoomus, jonka useat meistä allekirjoittivat jo ennen viime vaaleja. Toistaiseksi nämä ovat jääneet kovin löyhiksi verkostoiksi, Mykkänen kommentoi.
Hänen mukaansa puoluekantaisuus aiheuttaa eduskunnassa lieveilmiön, jossa turhan moni alkaa huomaamattaan korostaa puheissaan sitä, mitä oma puolue on tehnyt tai mitä joku muu puolue ei ole tehnyt.

–Esimerkiksi viikoittainen kyselytunti käydään turhan paljon menneiden tuomitsemisen tai puolustamisen pohjalta. Tölvitään muita puolueita sen sijaan, että etsittäisiin vilpittömästi parasta ratkaisua siinä tilanteessa missä nyt ollaan. Juurisyy on vaalijärjestelmässä, joka ryhmittää ehdokkaat ja kansanedustajat maksimoimaan puoluelistansa äänimäärää sen kilpeä kiillottaen ja ylös nostaen.
Mykkänen ei tässä suhteessa näe eroa eduskuntapuolueiden välillä.

–Kaikissa puolueissa ajaudutaan samanlaiseen käytökseen - olivat puolueet sitten uusia tai vanhoja. Yksilöiden välillä toki on paljon eroa - niin puolueiden puheenjohtajissa kuin riviedustajissa - siinä, kuka puhuu yleensä ratkaisuhakuisesti ja kuka tölväily edellä. Osa pystyy pitämään enemmän kiinni maailman parantamisesta tekemisensä ohjaajana. Osa kyynistyy huomaamattaan ja päätyy keskittymään taktikointiin. Tähän jos keksisi lääkkeen, niin olisi huikeaa.

Torstaina kokoomuksesta eronnut Hjallis Harkimo vahvisti lauantaiaamuna perustaneensa Liike Nyt -nimisen poliittisen liikkeen yhdessä Mikael Jungnerin, Alex Niemisen, Helene Auramon, Karoliina Kähösen, Sarian Antilan ja Tuomas Enbusken kanssa.

Harkimon mukaan Liike Nyt on avoin kaikille aidosti päätöksenteon muuttamisesta kiinnostuneille, myös puolueiden jäsenille. Liikkeen perustamisen taustalla on mukanaolijoiden pitkäaikainen tyytymättömyys tapaan, jolla päivittäistä politiikkaa ja päätöksiä tehdään.

Liike kehittyy Harkimon ja Jungnerin mukaan sen mukaan, miten ja millaiset ihmiset liittyvät siihen. Mukaan on jo sitoutunut eri alojen asiantuntijoita, joista Harkimon ja Jungnerin mukaan kerrotaan myöhemmin.
 
Embuske voisi pyytää eutanasiansa jo nyt.
- Kukaan ei rakasta minua, äiti ei hyväksy minua, ja kukaan nainen ei ikinä halua minua, Enbuske kärjistää.

Enbuske kertoo lehdessä kärsivänsä myös monista neurooseista. Hän esimerkiksi varmistaa moneen otteeseen kotoa lähtiessään, että ovi on lukossa ja liesi pois päältä, kadulla hänen pitää kulkea aina tiettyä puolta eikä hän uskalla käyttää verkkopankkia.

- En pysty avaamaan kirjekuoria. Lähetän kaikki laskut avaamattomina kirjanpitäjälleni, joka hoitaa ne. Mulla ei ole aavistustakaan, paljonko tililläni on rahaa, Enbuske sanoo Gloriassa
https://www.is.fi/viihde/art-2000000606086.html
 
Venäläistä jääkiekkoa ja Pähkinänsaaren rajoja.

Osaa provoamisen taiteen:
http://tuomasenbuske.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59607-pahkinasaaren-rauhan-raja-suomen-rajoiksi
Nykymaailmassa paljon järkevämpi haave olisi Tynkä-Suomi. Jos kerran pitkät etäisyydet tuntuvat olevan pohjoissuomalaisten ongelmana; töihin, synnyttämään tai Alkoon on aina liian pitkä matka, miksei Suomesta voisi tehdä Tanskan kokoista.

Tähän löytyy ratkaisu Suomen historiasta. Suomen itärajan pitäisi kulkea Pähkinäsaaren rauhan rajoja pitkin.

Vuoden 1323 raja ei ollut kovin tarkka ja siitä kiistellään hieman. Nykytiedon mukaan se meni pääpiirteissään näin: se alkoi Pohjoisessa vähän nykyisen Oulun alapuolella, kulki Keski-Suomen ja Savon halki ja Viipurin itäpuolelta Suomenlahteen.

Tuon alueen sisäpuolelle jäisivät melkein kaikki ne alueet, joissa tienataan enemmän kuin syödään; pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere. Rajan ulkopuolelle jäävistä alueista ainoastaan Oulun alue tekee plussaa, mutta senkin voisi vaihtaa ilomielin Viipuriin. Silloin Suomi saisi Helsingin lisäksi toisen kaupungin.

Varmaan tarkoitettiin tahattomasti erästä dosenttia eikä Tennilää:
Yksi vaihtoehto olisi myös antaa Pohjois-Suomelle itsenäisyys. Jos Suomi olisi jaettu ikään kuin Etelä- ja Pohjois-Koreaan, Pohjois-Suomea voisi hallita kepulais-korpikommunistinen blokki, jonka diktaattorina olisi eduskunnan jättävä Esko-Juhani Tennilä. Olisi kiva nähdä mitä tuo eduskunnassa vuosikymmenet marissut lappilainen tekisi, kun se saisi oikeasti valtaa ja Lapin luonnonvarat käyttönsä.

Jungner ja Enbuske, mikä tahansa puolue alkaa upota kun niille antaa tilaa

(ainiin, minä unohdin että Enbuske on "julkisuuden työntekijä" ja toimittaja, niitähän ei saisi osoitella eikä piikitellä, herkkä hipiä ja vaativat erityisiä lakipykäliä trollaamisen turvaksi. Siihen on saatava yksinoikeus)
 
Viimeksi muokattu:
Minulla ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa eikä tule. Kokoomukselta toivoin paljon nuorena miehenä 1980-luvulla. Puolue oli silloin ollut pitkään paitsiossa "ulkopoliittisista syistä". Holkeri ja demari-Liikanen saivat sitten "hallitulla rakennemuutoksellaan" maan miltei konkurssiin, että se siitä ensimmäisestä hallitusvastuusta.

Ilkka Suominen oli silloin puheenjohtajana ja sanoi iso maha hytkyen, että kansa oli syönyt yli varojensa. Hänen näyttävin roolinsa oli yrittää väkisin saada Wärtsilän meriteollisuus nurin, mutta Martin Saarikangas oli tarpeeksi kova kaveri ja pelasti sen. Pertti Salolainen veti puoluetta muutaman vuoden, ja vuonna 1994 kokoomus oli ihan kusessa. Sauli Niinistö kutsuttiin pelastamaan puolue, ja hän onnistuikin siinä, apunaan Kari Häkämies ja Heikki A. Ollila. Niinistöstä tuli pitkäaikaisin valtiovarainministeri ja hänen kautensa loppuun mennessä valtionvelan osuus bruttokansantuotteesta oli laskenut huipun vajaasta 70 prosentista reiluun 40 prosenttiin.

Siinä oli viimeinen valopilkku toistaiseksi. Ville Itälä ei onnistunut, ja sitten tuli se "seitsemän vuoden virhe" eli Jyrki Katainen, joka sanoi, että Suomeen pitää saada 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2019 mennessä, muuten ei huoltosuhde toimi. Vieläköhän ne aiotaan vuodessa hommata?

Minun silmääni puolueessa on ollut muutamia tähtiä, mutta myös aivan järkyttävä kasa hemmoteltuja keskinkertaisuuksia ja broilereita.

Voi olla, että katson hyvin ankarasti, mutta kyllä kokoomuksen pitäisi irroittautua ahneudesta ja löyhästä moraalista. Suomalaisen yrittäjän tukeminen ei ole samaa kuin nollaverojättien lobbaaminen a la Männistö ja Räty. Orpo on yhtä pehmeä kuin Katainenkin jja yhtä sokea. Puolue tarvitsisi uuden Sauli Niinistön.

Harkimo on bisnespelimies, jonka ei pitäisi olla politiikassa ollenkaan. Joku hänet käski hakeutumaan kansanedustajaksi eikä se kyllä ollut Suomen kansa. Hänen uudelle liikkeelleen voi nauraa.

Jos muutamia nuoria kokoomuslaisia pitäisi nostaa esiin, mieleeni tulevat Ville Rydman ja muutama kunnallispoliitikko, Helsingissä etenkin Terhi Koulumies ja Otto Meri. Saa nähdä, pääsevätkö he koskaan kansanedustajiksi. Elina Lepomäki on kiinnostava.
 
Jos muutamia nuoria kokoomuslaisia pitäisi nostaa esiin, mieleeni tulevat Ville Rydman ja muutama kunnallispoliitikko, Helsingissä etenkin Terhi Koulumies ja Otto Meri. Saa nähdä, pääsevätkö he koskaan kansanedustajiksi. Elina Lepomäki on kiinnostava.
Taitaa noille kyvyille käydä kuten perinteisesti on käynyt keskinkertaisuuksien pidoissa, joko kuohitaan nolliksi tai ajetaan ulos jos ovat liian voimakastahtoisia.
 
PS:n kanssa ei yhteistyötä. Siniset sisään. Ilmoitettiin Kokoomuksen eduskuntaryhmälle ilman keskustelua
https://www.suomenuutiset.fi/hjalli...aryhmalle-ilmoitusasia-meilta-kysytty-mitaan/

Kokoomuksen eliitti (Orpo ja sen avustaja :) Kuka pitää marionetin naruja?) pitää kansanedustajia ihan pilkkanaan ja suurinta osaa äänestäjiä.

Heitetäänpä hauska ajatusleikki. Tässä tilanteessa JHA lähestyy kokoomuksen laitaeläjiä (Lepomäki, Rydman, Koski, varmaan muitakin) ja pyytää heitä muodostamaan talouslinjan vireälle ja vakaalle PS:lle. Joku onnekas lehtikuvaaja saa shotin Orpo-pojan naamasta ja vuoden lehtikuva palkinnon, kun porukka marssii Kokoomuksen eduskuntaryhmän kokoukseen jättämään eroilmoituksensa.
 
Harkimolle kävi kuten Trumpille. Politiikassa ei voinutkaan sanella mitä tehdään.
Varsin sekopäinen tämä uusi puolueviritys. En keksi mikä yhdistäisi Harkimoa, Jungneria ja Enbuskea. Mediatilaa voivat saada aika paljon, mutta mikä on uskottavuus äänestäjien silmissä? Kaksi jälkimmäistä ovat täydellisiä tyhjyyttään kumisevia tynnyreitä.

Orpo-pojan muroihin lirittely on hunajaa korville, mutta SDP:n vahvistuminen vielä pahempaa myrkkyä. Jos tämä ao. laariin sataa. Tuleepa mielenkiintoiset vaalit kyllä.
 
Kaikilla kolmella ainakin seetanan ruma naamataulu.
Niin voihan sekin jollekin äänestäjälle vaikuttaa. Katainenhan sai aikoinaan ääniä hymynsä ansiosta. Se niistä arvoista. Karpelaakaan tuskin valittiin eduskuntaan ja hallitukseen osaamisen vuoksi? ;)

Koko puoluekenttä olisi tyystin toisenlainen kun ihmiset alkaisivat tutkia ketä äänestävät on kyse puolueesta tai yksittäisestä ehdokkaasta. Äänestäisivät sitten samoja arvoja mitä itsellä on. Nyt eduskunnassa pyörii samat naamat, tekemässä samanlaisia päätöksiä vuodesta toiseen.

Huomattavaa on, että politiikka kyllä toimii, se ei ole rikki! Suomessa on poliittisten päätösten seurauksena lasten, nuorten, työttömien, eläkeläisten köyhyys räjähtämässä silmille. Tilannetta ei suinkaan olla korjaamassa vaan pahentamassa. Vieläpä "isänmaa" puolueen toimesta.
 
Jaahas ja taas kun joku on kokoomuksen kanssa eri mieltä niin sen on pakko olla Putinin kätyri :D Liikemiehenä Harkimolla on 100% varmuudella suhteita ja yhteyksiä venäjälle. Maan bisneskulttuurin mukaan vieläpä todennäköisesti aika korkea-arvoisiin poliitikkoihin. Mitä siitä? Miten mahtaa olla Orpon laita? Mahtaako löytyä jotain yhteyksiä Venäjälle? Kokoomuksen mannekiinilla Sauli Niinistöllä on ainakin. Ihan säännöllisesti soittelevat Putinin kanssa ja tapaavatkin vielä. Pitäisikö olla huolissaan noista yhteyksistä? Tiedä montako euroa Venäjältä Saulin vaalikassaan tuli.
 
Minulla ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa eikä tule

Samoin täällä.

Joskus kauan sitten suhtauduin myönteisesti Kokoomukseen tietyn isänmaallisuuden ja maanpuolustusmyönteisyyden takia, jotka mielestäni puolueeseen liittyivät.
Sittemmin on kurssi kääntynyt aivan toisille vesille, mm. kuten Vonka edellä kuvasi.
 
Back
Top