Komissio kieltämässä itselataavat?

Mili

Kapteeni
Pahoittelut mielipahasta. Kuten aikaisemmin olen sanonut niin sairastan neurologista sairautta. Vaikuttaa asiaan kun en kaikkea hahmota.
Mukavaa, että muuten pidit kirjoituksesta?
Voit laittaa minut vapaasti ignoreen.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Itsekin kirjoitan kuin harakka.
Ensinnäkin kaikki läppärin näppäimet ei toimi kunnolla ja toiseksi kun toinen silmä niin heikko niin senkin takia tulee virhelyöntejä kun käytän kaksisormitekniikkaa.
 

Kapiainen

Ylipäällikkö
^Rälläkällä pohja pois, rajoitin pellolle ja U:n mallinen peltilipare sikaflexillä pohjan tukkeeksi. Riittävä yhteen terrori-iskuun tai johonkin vastaavaan.

Ja tähän isopalkkaiset virkamiehet ja poliitikot käyttivät aikaansa?
No, voi tätä lähestyä toisinkin - ja ehkä kannattaakin..
Fakta on kuitenkin nyt se, että laki on voimassa ja siellä on "latauslaitteen" koko rajoitettu max 10 patruunaan pl. erva-aseet.
Tätä taustaa vasten Poha:n soveltamisohje siitä mikä on "latauslaitteen" pysyvä rajoittaminen on minusta ihan aseenomistajaystävällinen.

Tilanne voisi olla myös se, että puolarit pitäisi olla kuten jenkeissä Kaliforniassa: max 10 patruunaa, rajoittaminen ei kelpaa ja lippaan nopea vaihtaminen pitää olla mahdotonta.
Jos pitkän lippaan liimaaminen ottaa pannuun niin kun tutustuu Kalifornia-AR:iin niin ei harmita enää ihan niin paljoa. Lipashommien lisäksi Kaliforniassa on muistaakseni nykyisin kielletty myös mm. pistoolikahva, etukahvat ja liekinsammutin.
 
Viimeksi muokattu:

Samovarius

Kapteeni
Lahjoittaja
Suoravetolukkoinen ase ei oo mitenkään uusi keksintö, niitä käytti muistaakseni Itävalta-Unkarin armeijakin (oliko Mannlicher-kivääri?). Käytännöllisyydeltään se on pultti- tai vipulukkoisen ohella vähän kuin kampikäynnisteinen auto: onhan siinä sellaista nostalgiaa ja käsin veivaamisen tuntua, mutta nykymaailmassa yks helvetinmoinen rasite. Itselataavat kiväärit kuitenkin valtasivat alaa jo 1970-luvulla ja siitä lähtien se on ollut se moderni ja alan kehitystä ohjaava toimintatapa.
 

Samovarius

Kapteeni
Lahjoittaja
En lähtis luottamaan johonkin Wikipediaan kun direktiivi on ollut voimassa vasta pari vuotta eikä sitä ole kovin monessa maassa ilmeisesti vielä ratifioitu laiksi. Direktiivi sitoo Britanniaa yhä samalla lailla kuin Suomeakin, vaikkakin ulkomailla liekin huomattu, että direktiivit voi jättää huomiotta käytännössä ilman seuraamuksia.

Voi myös olla, että koska sellaiset aseet, joita direktiivin lipaskielto koskee, ovat yksiselitteisesti kiellettyjä Britanniassa, ei direktiivin täyttämiseksi tarvitse tältä osin säätää lakia lainkaan.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tuskinpa sinne muutoksia tulee silti.
 

Lapinukko

Kapteeni
Norjassa ammuskeltiin moskeijassa- mikä onni ja tuuri että siellä ei käynyt pahemmin.

Suomalaisten kannalta. BRYSSELISSÄ odotellaan vain syitä, nimittäin, direktiivien seuraavan vaiheen on edettävä!
 
Top