Komissio kieltämässä itselataavat?

Pahoittelut mielipahasta. Kuten aikaisemmin olen sanonut niin sairastan neurologista sairautta. Vaikuttaa asiaan kun en kaikkea hahmota.
Mukavaa, että muuten pidit kirjoituksesta?
Voit laittaa minut vapaasti ignoreen.
 
Itsekin kirjoitan kuin harakka.
Ensinnäkin kaikki läppärin näppäimet ei toimi kunnolla ja toiseksi kun toinen silmä niin heikko niin senkin takia tulee virhelyöntejä kun käytän kaksisormitekniikkaa.
 
^Rälläkällä pohja pois, rajoitin pellolle ja U:n mallinen peltilipare sikaflexillä pohjan tukkeeksi. Riittävä yhteen terrori-iskuun tai johonkin vastaavaan.

Ja tähän isopalkkaiset virkamiehet ja poliitikot käyttivät aikaansa?

No, voi tätä lähestyä toisinkin - ja ehkä kannattaakin..
Fakta on kuitenkin nyt se, että laki on voimassa ja siellä on "latauslaitteen" koko rajoitettu max 10 patruunaan pl. erva-aseet.
Tätä taustaa vasten Poha:n soveltamisohje siitä mikä on "latauslaitteen" pysyvä rajoittaminen on minusta ihan aseenomistajaystävällinen.

Tilanne voisi olla myös se, että puolarit pitäisi olla kuten jenkeissä Kaliforniassa: max 10 patruunaa, rajoittaminen ei kelpaa ja lippaan nopea vaihtaminen pitää olla mahdotonta.
Jos pitkän lippaan liimaaminen ottaa pannuun niin kun tutustuu Kalifornia-AR:iin niin ei harmita enää ihan niin paljoa. Lipashommien lisäksi Kaliforniassa on muistaakseni nykyisin kielletty myös mm. pistoolikahva, etukahvat ja liekinsammutin.
 
Viimeksi muokattu:
Suoravetolukkoinen ase ei oo mitenkään uusi keksintö, niitä käytti muistaakseni Itävalta-Unkarin armeijakin (oliko Mannlicher-kivääri?). Käytännöllisyydeltään se on pultti- tai vipulukkoisen ohella vähän kuin kampikäynnisteinen auto: onhan siinä sellaista nostalgiaa ja käsin veivaamisen tuntua, mutta nykymaailmassa yks helvetinmoinen rasite. Itselataavat kiväärit kuitenkin valtasivat alaa jo 1970-luvulla ja siitä lähtien se on ollut se moderni ja alan kehitystä ohjaava toimintatapa.
 
En lähtis luottamaan johonkin Wikipediaan kun direktiivi on ollut voimassa vasta pari vuotta eikä sitä ole kovin monessa maassa ilmeisesti vielä ratifioitu laiksi. Direktiivi sitoo Britanniaa yhä samalla lailla kuin Suomeakin, vaikkakin ulkomailla liekin huomattu, että direktiivit voi jättää huomiotta käytännössä ilman seuraamuksia.

Voi myös olla, että koska sellaiset aseet, joita direktiivin lipaskielto koskee, ovat yksiselitteisesti kiellettyjä Britanniassa, ei direktiivin täyttämiseksi tarvitse tältä osin säätää lakia lainkaan.
 
Norjassa ammuskeltiin moskeijassa- mikä onni ja tuuri että siellä ei käynyt pahemmin.

Suomalaisten kannalta. BRYSSELISSÄ odotellaan vain syitä, nimittäin, direktiivien seuraavan vaiheen on edettävä!
 
Olikos meillä jossakin ketjua itselataaville kivääreille? Tuo TA ketju mikä on, on lähinnä niille tonnin paketeille, eli väistämättäkin pulttolukkoisille, ja tarvitsisin hieman tietoa mitä kannattaa harkita hankittavaksi ja mitä ei?
 
En lähtis luottamaan johonkin Wikipediaan kun direktiivi on ollut voimassa vasta pari vuotta eikä sitä ole kovin monessa maassa ilmeisesti vielä ratifioitu laiksi. Direktiivi sitoo Britanniaa yhä samalla lailla kuin Suomeakin, vaikkakin ulkomailla liekin huomattu, että direktiivit voi jättää huomiotta käytännössä ilman seuraamuksia.

Voi myös olla, että koska sellaiset aseet, joita direktiivin lipaskielto koskee, ovat yksiselitteisesti kiellettyjä Britanniassa, ei direktiivin täyttämiseksi tarvitse tältä osin säätää lakia lainkaan.

No mutta, niitä lippaitahan voisi valua EU-alueelle! Aivan samaan tapaan kuin sveitsiläisten kotona säilömät rynkyt ovat uhka Euroopalle.

BTW, Tietääkö joku asekaappia, jonka voisi sijoittaa vaakatasoon?
 
Ei ole yhtään tullut Suomessa vastaan, mutta jotain maailmalta löytyy:

Muuten hyvä, mutta valitettavasti eurooppalaisiin standardeihin testaamattomissa ei säilötä normaalikapasiteettisella lippaalla varustettuja ampuma-aseita eikä muutenkaan viittä enempää. Jos oma moraali kestää, niin vaatehuoneen pahvioveen voi laittaa lukon ja päästä muutamalla kympillä.

Tosin... toisin kuin uskoin, niin etsimisen jälkeen niinkin läheltä kuin Liettuasta löytyisi kuitenkin ihan standardoitu vaihtoehto. Pistetään harkintaan. Kotimaan markkinoilta kun ei kauheasti valinnanvaraa löydy, jos haluaa yrittää kaapin piilottamista pienessä kerrostalohuoneistossa.

 
Tämä ei taida vielä olla täällä, vaikka tapahtui jo keväällä?

Sveitsiläiset antoivat periksi.


Swiss voters approve tighter gun laws
More than 63% of voters nationwide agreed to align with European Union firearms rules, according to the country’s public broadcaster.

A poster of the committee against the EU gun laws and policies (Peter Schneider/Keystone via AP)
1 1 A poster of the committee against the EU gun laws and policies (Peter Schneider/Keystone via AP)

May 19 2019 14:55 PM
Swiss voters have approved a measure to tighten the country’s gun laws, bringing it in line with many of its European partners, according to media reports.

Switzerland’s public broadcaster said more than 63% of voters nationwide had agreed to align with European Union firearms rules adopted two years ago, after deadly attacks in France, Belgium, Germany and Britain.
The vote on Sunday was part of Switzerland’s regular referendums giving citizens a direct say in policy-making.
bpanews_0a0590dd-5cf4-458b-9e17-9cd57ce6819c_embedded242983691

A poster against the EU gun laws and policies (Peter Schneider/Keystone via AP)
It had stoked passions in a country with long traditions of gun ownership and sport and target shooting.
Switzerland, unlike many other European nations, allows veterans of its obligatory military service for men to take their service weapons home after tours of duty.
Among other things, the Swiss proposal requires regular training on the use of firearms, special waivers to own some semi-automatic weapons and a serial number tracking system for key parts of some guns.
Gun owners would have to register any weapons not already registered within three years, and keep a registry of their gun collections.
With no effect on the fight against terrorism, (the measure) will only hit honest, law-abiding citizens who possess legal weapons Swiss People's Party
Supporters of the measure, including the Swiss parliament and executive branch, said similar measures adopted by the EU after deadly extremist attacks were needed to ensure strong police cooperation and economic ties with the country’s partners in Europe’s Schengen visa-free travel zone.
They insisted it would not block law-abiding citizens from obtaining legal guns, but would simply do more to track them.
Switzerland is not an EU member, but is in the Schengen zone.
Opponents insisted the proposal would violate Switzerland’s constitution and do little to fight extremism or crime.
They said the weapons used in recent attacks in Europe were not obtained legally.
They argued the proposal cracks down mainly on lawful gun owners in Switzerland and rams through what they see as the latest diktat from Brussels.
Jean-Luc Addor, a populist Swiss People’s Party lawmaker from the southwestern Valais region, said that adopting the EU directive would be “unjust, freedom-killing, useless, dangerous, and above all, anti-Swiss”.
“With no effect on the fight against terrorism, it will only hit honest, law-abiding citizens who possess legal weapons,” he wrote on his website.
“It’s the epitome of injustice.”
PA
 
Siltä näyttää, terrorismiongelmien syypääthän ovat tiedossa:
Switzerland’s public broadcaster said more than 63% of voters nationwide had agreed to align with European Union firearms rules adopted two years ago, after deadly attacks in France, Belgium, Germany and Britain.

Missähän vaiheessa sisäministeri alkaa sohia tällä aiheella. Sopisi kuvaan.
 
@Vääpeli postasi tämän alkujaan, ja se on näköjään päätynyt lakiin asti...


"Ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden ja erityisen vaarallisten ammusten hankkimiseen tai hallussapitoon oikeuttava lupa ja aseenkäsittelylupa on peruutettava, jos:

8 ) ampuma-ase tai aseen osa on kadonnut tai anastettu."

Tämä on aika mielenkiintoinen pätkä. Eli jatkossa poliisille ei kannata ilmoittaa, jos tulee lomamatkalta kotiin ja löytää auki murretun asekaapin ja veripisaroita rikkinäisen ikkunan luota. Vaan oikea proseduuri on ilmeisesti siivota jäljet kaikessa hiljaisuudessa, hakea lisää lupia harrastusten jatkamiseksi ja pitää kädet ristissä, että rosvotkin tyytyvät vain hiplailemaan pyssyjä kaikessa hiljaisuudessa?

:facepalm:
 
Back
Top