Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Korean Sota Osa II ?

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja deeq, 16.04.2010.

 1. min3mat

  min3mat Luutnantti

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  434
  Tykkäykset:
  696
  Pisteet:
  36
  Noh, tätä samaa on yritetty sekä irakissa kahdesti että Libyassa kerran, eikä ole putkeen mennyt kertaakaan. Saddami selvisi ekassa yrityksessä tusinasta jdamista ja parista tusinasta tomahawkista, mutta ehkä neljäs kerta toden sanoo. Itse näkisin että tuollainen massapommitus menee optiona samaan koriin kuin venäjämielisten tarinat siitä kuinka suomesta räjähtää kerralla jokainen sähkölaitos, tukikohta, viestikeskus, postilaitos ja reservin kokoontumispiste vartin sisään sodasta tuhannen iskenderin tulimereen. Uskoo ken tahtoo

  Ja vaikka jostain syystä päästäisiinkin tilanteeseen jossa 99% koko johdosta on tapettu, mitä tapahtuu sen jälkeen? sata tykistöohjusasemaa saa viestin massa-ohjushyökkäyksestä ja viestiyhteyksien katkeamisesta, kiina saa ilmoituksen jenkkien massa-ohjusiskusta, mutta kukaan johtohenkilö ei anna mitään käskyä vastata takaisin, vaan soitetaan jenkkeihin ja sanotaan et ei helvetti äijä löi oikeesti, lopeta nyt ni me antaudutaan?

  Serbiaa pommitettiin vuosikymmen tietääkseni suurimmalla naton ilmaoperaatiolla koskaan, ja maa oli sen ajan sisällissodassa eikä yhtäkään natomaata naapurissa. PK:lla on edelleen mittava armeija ja vastapuoli rajan takana, varastossa satoja tonneja hermokaasua ja oletetusti pari tusinaa ydinasetta. Saa aika vahva usko olla ilma-aseen ehdottomaan voittoon, vähintään yhtä vahva kuin Göringin usko ilma-aseeseensa Dunkirkissa.
   
  Nypykkä tykkäsi tästä.
 2. Rantojen mies

  Rantojen mies Kersantti

  Liittynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  234
  Tykkäykset:
  227
  Pisteet:
  16
  Ei sitä Libyassa yritetty. Eurooppalaiset rypisteli lentokieltoalueen varjolla minkä pystyivät ja Wasp päivysti Välimerellä moraalisena tukena. Tavaraa olisi tullut taivaalta eri tavalla jos USA olisi siellä
  ollut täysimittaisesti tuhoamassa Libyan sotilaallista ja poliittista johtoa.

  Pohjois-Korean suhteen on todella vaikea tietää mitä on suunniteltu koska poliittisesta johdosta ja yhteiskunnan tilasta on vaikea tietää varmaksi juuri mitään. Jos Kim kuolee, miten muu johto reagoi?
  Onko mitään virallista vallanperimystä edes olemassa, koska Kim on tavannut siirtää multiin kaikki joilla voisi olla pienintäkään mahdollisuutta tai halua pyrkiä johtoon?
  Onko kenelläkään rohkeutta ja oma-aloitteisuutta toimia jos ylemmät portaat on tuhottu tai viestiyhteydet ei toimi? Kuinka suuri osa kansasta on tosiuskovaisia ja kuinka moni leipäpappeja?
  Jos, tämä on suuri jos, Kim saataisiin tapettua, saataisiinko tarpeeksi suuri osa kansasta/armeijasta pysymään passiivisena samanaikaisella informaatio-operaatiolla. Samaan aikaan toki estäen kaikki
  PK:n joukkoviestintä.

  Helppoja ratkaisuja ei ole. Tosiaan Saddamin olinpaikasta oli väärää tietoa 2003, vaikka maa oli täynnä vakoojia ja siellä oli "vastarintaliike". PK:n suhteen tällaista ylellisyyttä ei taida olla.
   
  Umkhonto ja Merten sheriffi tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  5,837
  Tykkäykset:
  6,615
  Pisteet:
  1,286
  Siellä missä suuri ohjuskoe tehdään siellä on myös Pullukka. Ainakin propagandan mukaan. Ellei ole kaksoisolento. Tuosta oli taannoin juttua ulkomaan medioissa. Että Usalla olisi ollut tilaisuus listiä Kim, mutta ei näytetty vihreää valoa. Kim on aivan eri tavalla esillä mitä isänsä tai kukaan vastaava. Kuulemma
   
 5. ajs178

  ajs178 Majuri

  Liittynyt:
  21.01.2014
  Viestejä:
  1,235
  Tykkäykset:
  1,549
  Pisteet:
  156
  Eikä unohdeta, että Kimillä on useita kaksoisolentoja koulutettu tarkoitukseen hämätä ulkomaiden tiedustelua. Itse en usko, että oikea Kim on läsnä ohjuskokeissa. Riski sille, että sinne suunnattaisiin täsmäisku on aivan liian suuri. Uskon, että siellä on body double juhlimassa onnistuneita laukauksia ja oikea Kim on jossain bunkkerissa turvassa. Vähän epäilen myös, että todellista valtaa maassa käyttäyisi nuori Kim itse, koska hänellä tuskin on siihen tarvittavaa kykyä, kokemusta ja kapasiteettia. Joku muu siellä vetelee naruja. Jos siis Kim saataisiin päiviltään, niin taistelu saattaisi jatkua feikki-Kimin (oikeasti siis jonkun kenraalin) johdolla.
   
 6. Rantojen mies

  Rantojen mies Kersantti

  Liittynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  234
  Tykkäykset:
  227
  Pisteet:
  16
  Näin se lienee. Kim on kuitenkin nautiskelija, joka loikkareiden ja julkisen tiedustelutiedon mukaan, nauttii erinäisitä ylellisyystuotteista ja palveluista. Niitä ja Pohjois-Korean alkeellisessa tietoverkossa tapahtuvaa liikennöintiä seuraamalla on ainakin jossain määrin pääteltävissä missä Suuri Seuraaja milloinkin harrastaa ylensyöntiä ja naisten ahdistelua.

  Jos hyökkäyksessä saataisiin tuhottua suurin osa tv-ja radiolähettimistä ja eetteriin omaa viestintää, joka voisi olla aluksi suurelta osin väärennettyä propagandaa, voisi olla mahdollista saada armeija ja kansa ainakin hämmennyksen ja sekaannuksen tilaan. Esim. Kim itse kertomassa kuinka on tullut aika rauhanomaisesti yhdistyä veljeskansan kanssa tai käsky hajaantua ilman aseita maaseudulle yms.

  Ihan arvailuahan tämä on kun maan tilanteesta ota pirukaan selvää.
   
 7. ajs178

  ajs178 Majuri

  Liittynyt:
  21.01.2014
  Viestejä:
  1,235
  Tykkäykset:
  1,549
  Pisteet:
  156
  Toisaalta taas maa taitaa olla aika low-tech country, joten jos TV ja radio hiljenee tai satelliitit hiljenee, niin siellä on varmaan varasuunnitelmana välittää käskyt sotilaille ihan perinteisiä viestimiesten kaapeleita pitkin, jotka varmaankin haudattu niin syvälle maahan, ettei niihin pommitkaan tehoa. Ja jos ne ei toimi, niin sitten varmaan lähetit painaa motskareilla käskyjä joukoille.
   
  Merten sheriffi tykkäsi tästä.
 8. runtik

  runtik Korpraali

  Liittynyt:
  23.02.2015
  Viestejä:
  49
  Tykkäykset:
  113
  Pisteet:
  1
  Ei olekaan, mutta ei pommikoneistaakan tiedä mitä ohjuksia niissä on sisällä.

  Tosin näissä ylilennoissa media on liioitellut eli eivät ilmeisesti olekaan pohjois-korean ilmatilassa olleet, vaikka pommituslentoja ovatkin harjoitelleet.

  https://www.usnews.com/news/article...-bomber-over-north-korea-lands-in-south-korea

  U.S. Flies Supersonic B-1 Bomber over North Korea
   
 9. min3mat

  min3mat Luutnantti

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  434
  Tykkäykset:
  696
  Pisteet:
  36
  Saddamin poistoa yritettiin myös ensimmäisessä pärinässä ysärillä. Muistaakseni 12x f-117 pommitti palatsia, tomahawkit paria muuta sijaintia ja toinen isompi konelautta puoluetoimistoa.

  Tuo kimin tappaminen/johdon lamauttaminen-argumentti on mielestäni aika olematon. Maa on puoluediktatuuri jossa varmasti osataan arvioida avainhenkilöihin kohdistuvia riskejä ja tehdä sen mukaista riskienhallintaa. Tuo info-operaatio on myös aika utopistinen kun maassa ei joka kansalaiselta löydy samsungin älypuhelinta josta lukea nokkelaa twiittiä tai telkkaria johon syöttää omaa lähetystä. PK:n kalusto on myös NL:n perua joka on tuotettu tuomionpäivän sodan elsohelvettiin, joten automaattisen yliotteen saaminen voi vaatia aikamoisia ponnisteluja häirintäpuolella, varsinkin jos joukkoviestintä ei perustu 4g-verkkoon vaan 4m maan alla kulkevaan kaapeliin. Toisella puolella odottaa myös indoktrinoitu kansa joka vihaa jenkkejä yhtä paljon kuin suomi neukkuja vuonna '44, osin ihan ymmärrettävistä syistäkin.

  Suomeen talvisodassa tiputettiin tonneittain propagandalehtisiä ja lähetettiin radiosanomia mutta vaikutus oli olematon. Samoin uhkailivat natsit brittejä, jenkit charlieta, neukut talibania jne, mutta vaikutus jäi minimaaliseksi.

  Infosodan toisella puolella kentsut puolestaan sanovat että jos tykistö on vuorien toisella puolella, voidaan lentää vain toiselle puolelle pommittamaan.

   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2017 klo 01:43
  John Hilly tykkäsi tästä.
 10. Rantojen mies

  Rantojen mies Kersantti

  Liittynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  234
  Tykkäykset:
  227
  Pisteet:
  16
  Aika kova luotto Pohjois-Korean poliittisen järjestelmän taistelunkestävyyteen. Maassa on yksi televisiokanava ja muutama radiokanava. Sodan alettua niiltä joko ei lähetetä mitään, tai sitten vastustajan propagandaa.

  Desert Stormista on kohta kolme vuosikymmentä, F-117 on jo virallisesti eläkkeellä. Joko Yhdysvaltain asevoimat siis on kyvyiltään taantunut siitä missä olivat 80-luvun lopulla, tai sitten siellä on jotain millä voidaan tuoda kipua tarkasti ja huomaamattomasti. Mielenkiinnolla seuraan.
   
 11. min3mat

  min3mat Luutnantti

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  434
  Tykkäykset:
  696
  Pisteet:
  36
  Laadullisesti parannusta on, mutta määrällisesti luvut ovat romahtaneet Berliinin muurin mukana. Lisäksi kalustoa ja miehistöä on toistaiseksi sidottu irakin, afganistanin ja syyrian pommittamiseen, jemeniin, viroon ja ties minne muualle.

  Lentokaluston puolesta mennään vielä pitkälti samoilla kone-nimikkeillä millä mentiin ysärilläkin. Tomahawkin peruskonstruktio ei paljoa ole vuosien aikana muuttunut, hornetit ovat vielä lentotukialusten peruskauraa, a-10 vieläkin käytössä. Samoin maverikit, harmit sun muut.
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 12. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  5,837
  Tykkäykset:
  6,615
  Pisteet:
  1,286

  Juu eivät lennä vihollisen ilmatilaan, vaan kääntyvät 20-40km ennen rajaa. Joten Kim voi laittaa omat ohjuksensa 20-40kilometrin päähän Guamista. Reilu peli.
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 13. Rantojen mies

  Rantojen mies Kersantti

  Liittynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  234
  Tykkäykset:
  227
  Pisteet:
  16
  Lähinnä tarkoitin, ettei kaikki kortit ole ehkä avoimesti pöydällä.

  Välillä kykyjä tuodaan esiin kun tarpeelliseksi koetaan. RQ-170 rullasi avoimesti keskellä päivää Kandaharin kentällä eli sitä ei enää pidetty suurena salaisuutena. Neptune Spearissa käytetyt helikopterit oli jo vanha, lopettamisuhan alla ollut melko pienen budjetin projekti. Jos P-K koetaan välittömäksi ydinuhkaksi, uusia kykyjä otettaneen käyttöön, vaikka ne saattaisivat paljastua.
   
  Pihatonttu tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. runtik

  runtik Korpraali

  Liittynyt:
  23.02.2015
  Viestejä:
  49
  Tykkäykset:
  113
  Pisteet:
  1
  Eikös juuri tuo ollutkin se suunnitelma, josta Trump sitten älähti. Alla ote Ylen artikkelista:

  Pohjois-Korea kehittää elokuun puoliväliin mennessä suunnitelman neljän keskimatkan ohjuksen laukaisemiseksi Yhdysvaltojen hallitseman Guamin lähelle, kertoo valtiollinen uutistoimisto KCNA.

  KCNA:n mukaan suunnitelma esitellään maan johtajalle Kim Jong-unille, joka tekee sen jälkeen päätöksen siitä, toteutetaanko se.

  – Pohjois-Korean laukaisemat Hwasong-12 -raketit lentävät taivaalla Shimanen, Hiroshiman ja Koichin prefektuurien yli, kenraali Kim Rak-gyom kuvailee suunnitelmaa.

  – Ne lentävät 3 356,7 kilometrin matkan 1 065 sekunnissa ja iskeytyvät veteen 30-40 kilometrin päässä Guamista.
   
 16. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  5,837
  Tykkäykset:
  6,615
  Pisteet:
  1,286
  Joo kyllä. Tämä puoli ei vain korostu uutisissa. P-korea haluaa tehdä samaa mitä jenkit tekee heille.
   
 17. Rantojen mies

  Rantojen mies Kersantti

  Liittynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  234
  Tykkäykset:
  227
  Pisteet:
  16
  Millä vastaanottajapää voi tietää mihin ohjukset tulee iskeytymään ja mitkä kärjet niissä on?
   
 18. KaneA

  KaneA Alikersantti

  Liittynyt:
  23.02.2015
  Viestejä:
  51
  Tykkäykset:
  29
  Pisteet:
  6
  Millä vastaanottajapää voi tietää mihin asti B-1:set lentää kohti tullessaan ja mikä aseistus niissä on? Ballistisen ohjuksen osumakohta voidaan taas laskea viimeistään kun puolet matkasta on taitettu.
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 19. Caveman

  Caveman Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  251
  Tykkäykset:
  77
  Pisteet:
  16
  Onko teillä näyttää lentoreitit b1:lle? On se vähän eri käydä lentämässä liittolaisen ilmatilassa kuin se että ammutaan ohjus kohti. Epäilen ettei b1 vierailut ole olleet samanlaisia simuloitua iskuja mitä rakas itänaapuri teki Ruotsille. E-Korea tuskin on antanut lupaa simuloidulle iskulle ettei murkulaa sada vastatoimena niskaan.

  Kaluston esittely on toisenlaista voiman ja liittolaisuuden esittelyä kuin ampuminen kohti...
   
 20. Caveman

  Caveman Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  251
  Tykkäykset:
  77
  Pisteet:
  16
  Ja eiköhän pohjoinen sen verran ymmärrä ettei ensi-isku tule pelkästään parilla pommarilla.
   
 21. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,000
  Tykkäykset:
  2,178
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]
  kutsunnat, perkki näyttää helpolta http://www.dailymail.co.uk/news/article-4786096/Hundreds-students-enlist-North-Korean-military.html

  http://www.independent.co.uk/news/u...d-trump-kim-jong-un-nuclear-war-a7890621.html
   
 22. Gyllis1

  Gyllis1 Eversti

  Liittynyt:
  12.03.2016
  Viestejä:
  1,848
  Tykkäykset:
  2,289
  Pisteet:
  316
  Ihmeelliset P-Korea sympatiat joillain päällä.
   
  näätä, J0h1F ja PekkaSavo tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu