Kannattaako tuollaisia Tomahawkeja edes harkita? Syyriassa taisi Assadin IT pudottaa näistä valtaosan.
No ei osteta sitten
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kannattaako tuollaisia Tomahawkeja edes harkita? Syyriassa taisi Assadin IT pudottaa näistä valtaosan.
Voiko vientilupaa edes hakea kehityksessä olevalle aseelle? Puolet tilasta jäisi siis tulevalle Block 2 ESSMlle tuossa
Vanhan aseen pyytämisessä ei kyllä olisi mitään järkeä, kun ensimmäinen Pohjanmaa liikkuu omalla voimalla vasta useiden vuosien kuluttua.
Yksi tulkintahan on ollut, että ESSM-vientilupa olisi ollut Haminoille, mutta se ei kuulosta loogiselta. Sekä ohjusta että Mk 41:stä koskevista vientilupahakemuksista nimittäin tuli DSCA:n ilmoitus samassa kuussa, ja ei kai niitä siiloja sentään Haminoihin ajateltu asentaa?! Samaten Hamina tarvitsisi käytännössä aktiivisesti hakeutuvan ilmatorjuntaohjuksen.
16 ohjusta tulee varmaankin siitä että Suomi haki vientilupaa 68 ESSM-ohjukselle. Puolet siiloista jäisi siis vapaaksi odottamaan jatkotilausta. Tai Tomahawkeja...
En edes tajunnut tarkistaa @Museo :n lukuja, mutta hienoa ja foorumin linjan mukaista toimintaa että tottakai etsitään pienin mahdollinen määrä mitä Suomi voi hankkia aseistusta ja sitten päätelmät tämän mukaan
Äläs nyt yleistä Itse olen kokoajan odottanut tehokasta tutkaa luokkaa MF-Star, 8xpto per alus, ESSM tai Barak 8 IToa ja CIWSiä helikopterihangaarin katolle Ja uskon että ne tulevatkin.Korvettien osalta foorumiväen odotukset eivät tosiaan ole olleet korkealla. Jos telakalta lopulta tulee jotain harmaata johon on asennettu mikä tahansa ase ja joka kelluu edes auttavasti niin odotukset on jo ylitetty
Olen asiasta eri mieltä. Passiivinen omasuoja täytyy aina räätälöidä uhkaan, joka täytyy siis tunnistaa ainakin siedettävälle tasolle. Ei se härkäkään varmaan matadorin sinistä liinaa lähde puskemaan samalla tavalla kuin punaista. Onko riittävää tietoa saatavilla jotta voidaan vehkeet konfiguroida edes riittävälle arvaus tasolle? Entä olosuhteiden vaikutus? Kova tuuli varmasti tekee heitteiden käyttämisestä vaikeaa.
Jos varoitinjärjestelmät tai tutka antaa ymmärtää, että kohti on nyt tulossa ohjus niin lyijyä ilmassa (CIWS, tykki, ohjus, kaikki hard kill) se ainakin tottelee. Oma mielipiteeni on yleisellä tasolla, että HK > SK.
Oma veikkaus korveteista on se että kaikkea ei suinkaan ympätä tuohon 1,2 miljardiin ja siksi se riittää.
Keulatykit ja tj-seuraimet on jo. Rakennusaikaiseen hankintaan tulevat tst-järjestelmän lisäksi 1 Trackfire, 16 it-ohjusta, tutka ja perätykki alusta kohden.
Pohjanmaiden hankintaoptiona on nuo PTO 2020 puikot(193 miljoonaa). Ensin hankitaan 4 quad-packia Haminoille ja 4 ajoneuvoalustoille(162 miljoonaa).
Myöhemmin kalliimpi optio on 8 quad-packia Pohjanmaalle ja loput 4 packia maalle.
Optiona on myös Mk 47 torpedot, jotka asennetaan/hankitaan Pohjanmaa-aluksille myöhempinä vuosina ja erissä.
Sama homma siis kuin K9 ja Leopard 2 vaunujen kanssa: pitkä toimitusaika ja kustannuksia tasataan useille vuosille.
En edes tajunnut tarkistaa @Museo :n lukuja, mutta hienoa ja foorumin linjan mukaista toimintaa että tottakai etsitään pienin mahdollinen määrä mitä Suomi voi hankkia aseistusta ja sitten päätelmät tämän mukaan
Miksi joku pyytäisi vietilupaa pienemmälle määrälle ohjuksia kun mitä aikoo hankkia? Ohjusten hinta tiedetään suurin piirtein ja samoin tiedetään budjetti. Ei noilla rahoilla vaan mitään kovin isoa satsia voi hankkia. Nykyistä parempi sekin tosin olisi. Ja parempi kun Ruotsilla ja Balttian mailla.
Toisaalta baltit ovat naton sateenvarjon alla ja Ruotsikin Suomen selän takana. Suomessa verrataan turvallisuuspoliittisia asioita aivan liikaa Ruotsiin nykyään. Katsotaan mitä Ruotsi tekee tai ei tee. Tosiasiassa Ruotsi on mm. huollollisesti täysin eriasemassa mitä Suomi. Sen vuoksi Suomen laivaston tarpeet vs. Ruotsin laivaston tarpeet voivat olla tyystin toisenlaiset ja ne ovatkin. Suomen riesana ja rasitteena on se, että turvallisuusympäristöä pyritään sovittamaan resursseihin eikä niin kuin kuuluisi, että resurssit sovitettaisiin ympäristöön. Toki ongelma koskee lähes kaikkia länsimaita. Armeija on rahan syöjä, eikä tuota rauhan aikana mitään sillä tavalla käsinkosketeltavaa ja konkreettista.Miksi joku pyytäisi vietilupaa pienemmälle määrälle ohjuksia kun mitä aikoo hankkia? Ohjusten hinta tiedetään suurin piirtein ja samoin tiedetään budjetti. Ei noilla rahoilla vaan mitään kovin isoa satsia voi hankkia. Nykyistä parempi sekin tosin olisi. Ja parempi kun Ruotsilla ja Balttian mailla.
Toisaalta baltit ovat naton sateenvarjon alla ja Ruotsikin Suomen selän takana. Suomessa verrataan turvallisuuspoliittisia asioita aivan liikaa Ruotsiin nykyään. Katsotaan mitä Ruotsi tekee tai ei tee. Tosiasiassa Ruotsi on mm. huollollisesti täysin eriasemassa mitä Suomi. Sen vuoksi Suomen laivaston tarpeet vs. Ruotsin laivaston tarpeet voivat olla tyystin toisenlaiset ja ne ovatkin. ...
... Suomen riesana ja rasitteena on se, että turvallisuusympäristöä pyritään sovittamaan resursseihin eikä niin kuin kuuluisi, että resurssit sovitettaisiin ympäristöön. Toki ongelma koskee lähes kaikkia länsimaita. Armeija on rahan syöjä, eikä tuota rauhan aikana mitään sillä tavalla käsinkosketeltavaa ja konkreettista.
...
Sopii toivoa. Tärkeää olisi tulevaisuuden uhkia varten (nopeat ohjukset ja saturaatiohyökkäykset ohjuksilla/droneilla) saada hankittua vaiheohjattua antennia ja 360 asteen pyyhkäisyä käyttävä GaN-elementtitutka. Mekaaninen pyyhkäisy on liian hidas. Vaiheohjattu tutka mahdollistaisi useamman pienen ja nopean maalin tarkan havaitsemisen sekä seurannan samanaikaisesti.Äläs nyt yleistä Itse olen kokoajan odottanut tehokasta tutkaa luokkaa MF-Star, 8xpto per alus, ESSM tai Barak 8 IToa ja CIWSiä helikopterihangaarin katolle Ja uskon että ne tulevatkin.
Vuodesta 1967 lähtien maailmassa on taistelutilanteessa laukaistu 241 meritorjuntaohjusta.Olen asiasta eri mieltä. Passiivinen omasuoja täytyy aina räätälöidä uhkaan, joka täytyy siis tunnistaa ainakin siedettävälle tasolle. Ei se härkäkään varmaan matadorin sinistä liinaa lähde puskemaan samalla tavalla kuin punaista. Onko riittävää tietoa saatavilla jotta voidaan vehkeet konfiguroida edes riittävälle arvaus tasolle? Entä olosuhteiden vaikutus? Kova tuuli varmasti tekee heitteiden käyttämisestä vaikeaa.
Jos varoitinjärjestelmät tai tutka antaa ymmärtää, että kohti on nyt tulossa ohjus niin lyijyä ilmassa (CIWS, tykki, ohjus, kaikki hard kill) se ainakin tottelee. Oma mielipiteeni on yleisellä tasolla, että HK > SK.
Vuodesta 1967 lähtien maailmassa on taistelutilanteessa laukaistu 241 meritorjuntaohjusta.
Näistä ohjuksista 127 on torjuttu harhamaaleilla tai häirinnällä ja vain yksi on torjuttu tuhoamalla ohjus.
Vuodesta 1967 lähtien maailmassa on taistelutilanteessa laukaistu 241 meritorjuntaohjusta.
Näistä ohjuksista 127 on torjuttu harhamaaleilla tai häirinnällä ja vain yksi on torjuttu tuhoamalla ohjus.
Ohjuksilla on upotettu kahdeksan ja vaurioitettu viittä taistelualusta. Loput ohjukset ovat menneet ohi tai ne ovat osuneet siviilialuksiin.
Kaikille meritorjuntaohjuksille tuotetuille tappioille on yhteistä se, että ne on aiheutettu tutkahakupäällä varustetulla ohjuksella.
Meritorjuntaohjuksissa on suosittu tutkahakupäitä johtuen tutkataajuisen säteilyn hyvästä etenemisestä merellisessä toimintaympäristössä. Sensoritekniikan kehityksen myötä kilpailevaksi hakupäätekniikaksi meritorjuntaohjuksiin ollaan ottamassa käyttöön kuvantavia infrapunahakupäitä. Kehittyneet infrapunasensorit tuovat meritorjuntaohjuksiin uusia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi kyvyn tunnistaa maaleja niiden muodon perusteella. http://www.doria.fi/bitstream/handl...d=22E3CD6C442AD5CF46ED387759959A8E?sequence=2
Nyt löytyi tutkielma jossa on tietoa ohjuksista.
Tutkielma onkin päivätty "huhtikuu 2016", joten ei voida olettaa että siinä olisi pitänyt huomioida lokakuun 2016 tapahtumia.Lähdeviite koskien väitettä "vain yksi on torjuttu tuhoamalla ohjus" johtaa Rheinmetallin sivuille ja on muutenkin vanhentunut... Perustana lienee HMS Gloucesterin saavutus Persianlahden sodassa 1991. Kuitenkin USS Mason torjui vuonna 2016 vahvistetusti yhden ohjuksen ja potentiaalisesti useita muita käyttäen ilmatorjuntaohjuksia.
Luin jostain, että meritorjuntaohjuksia, torjunta-ohjuksella torjuttaessa suositaan IR hakupäätä koska meritorjuntaohjusten vastatoimet havaitsevat RF ohjuksen haun jonka jälkeen MTO alkaa väistely toimet.