Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
8 ohjusveneelläkään ei välttämättä saataisi samaa suorituskykyä kuin 4 korvetilla.
24 ja 66 (-80, max 120)Mitäs niiden miehistömäärät ovatkaan? Se kertoo jotain.
En osaa arvoida kuin alusteknisesti tuota ja sitäkin tietty surkeasti Aseet valitaan (puutteiden ja) suorituskykytoivomusten pohjalta eli torpedoase mitä ei hetkeen ole ollut ja ohjuksista tietty halutaan parempia kuin ennen. Johonkin ”lavettiin” ne pitää asentaa, ratkaisu korvaa neljällä melko perusrungolla 4 semisti eksoottista ohjusvenettä ja 3 miinalaivaa. Aseteknisesti kulungit voi nousta, ja varmaan nouseekin kun tulee uusia asioita, kuten haastateltu tietäjä arvelee mutta mun pointti on se, että vaikka pysyttäis ohjusveneissä (tai muussa pienessä alustyypissä) samoihin suorituskykytavoitteisiin kai tähdättäisiin? Suorituskyky tulee aseiden ja järjestelmien hyvyydestä ja jos yhtä hyvää tavoitellaan niin... Tietty jos vertaillaan niin, että ei tavoitella samaa suorituskykytasoa asia muuttunee. Oleva suorituskyky ei ole vaan vastannut optimaalisesti muuttuneisiin vaatimuksiin
8 ohjusveneelläkään ei välttämättä saataisi samaa suorituskykyä kuin 4 korvetilla.
No ei varmaan. Mutta ei tämäkään Totuus muuta sitä, että touhun hintaluokka on jotain muuta. Ja oloissamme iso hanke on saatava vielä onnistuneesti päätyyn. Tai sitten suorituskyky???
Siitä voi ja kannattaakin olla huolissaan saadaanko laivoja kalustettua ja varustettua. Erilaisia kannibalisointeja on etukäteen pidetty esillä. Haminan MLU osoitti etteivät ne toteudu ihan sellaisenaan joten pientä turbulenssia näyttää olevan. Korvettien kustannukset näyttäisivät jo nyt nousseen suunnitellusta tasosta ainakin sutovälineiden verran eli xxx miljoonaa. Se on suuruusluokkaa 10% hankkeen kokonaiskustannuksesta eli mahdollisesti ihan merkittävä ongelma.
Kritiikki on monesti uskottavampaa jos on esittää parempi vaihtoehto. Olisi hauska kuulla miten olisi halvemmalla saatavissa vastaava miinoituskyky, suto-kyky, pintatorjuntakyky, jäissäkulkukyky sekä koulutuskyky. Vinkki: ne jotka osaavat laskea, laskivat ja päätyivät lopputulokseen ettei mitenkään.
Boldailin. Onhan se ihan per c stä, jos hankitaan "korvettiluokka", jota joudutaan teippaa-liimaa-leikkaa-harsi-kursi - loimaan. Ja suto-kyvyt eivät ole taatusti ainoa asia, joka hintautuu. Toivominen ei vaan näissä jutuissa ole SE juttu. Minä veikkaan istumalihastuntumalla, että ihan kaikkia suorituskykyjä ei olla edes vielä esitelty.....tämä on puhdas veikkaus. Iltalypsyyn on vielä paikkansa.
Saattaa tulla vielä tahmea soppa.
-Kooste-vastaukset useammalle kirjoittajalle kun tuo lainaa-liimaa toiminto ei ole ihan selkäytimessä.
[QUOTE]
lainattava teksti tähän väliin
[/QUOTE]
Tervetuloa foorumille minunkin puolesta.
Näin ei tarvitse useampaan kertaan leikkailla ja liimailla.
Jos me ollaan tälläkin saralla maailman parhaita?Onhan se selvä, että mutkia tulee vielä matkaan. Olisi suorastaan satumaista jos Suomessa onnistuttaisiin tekemään ainutlaatuinen jäissäkulkeva sota-alus kun maailmalla paukkuu upouusia koneita ja kipot kallistelevat kummasti.
No, se on kyllä sama Umkhontolla eli tutka seuraa maaleja tiettyyn pisteeseen jossa ohjuksen hakupää alkaa hakea maalia ja lukituksen jälkeen hakeutuminen on itsenäistä. Umkhonton kyky torjua ainakin 4 maalia yhtäaikaa on ainakin valmistajan puolelta varmistettu. Ohjuksen kykyyn vaikuttaa tutka eniten joten on katsottava koko järjestelmää tutka-ohjus eikä pelkkää puikkoa.RAM-ohjuksella on siis etunaan monipuolisempi hakupää. Lisäksi RAM:n toimintaperiaate on ammu-ja-unohda, mikä helpottaa torjuntaa monimaalitilanteessa.
Umkhonto-IR on kohdetorjuntajärjestelmä 360 asteen laajuudelle eli koko aluksen ympäristö voidaan kattaa pystylaukaisulla. RIM-166 ei kykene tähän yhdellä laukaisimella koska ohjusjärjestelmä on kehitetty nimenomaan pintamaaliohjusten torjuntaan (sea-skimmer). RAM kykenee kyllä ampumaan muutakin mutta se on kuitenkin pohjimmiltaan CIWS eikä monikäyttöinen it-järjestelmä.Lasken myös ohjuskapasiteetin mukaan tekniseen edistyksellisyyteen, Umkhonton laukaisemat vievät alukselta runsaasti tilaa, kun taas RAM mahtuu hyvinkin kompaktiin laukaisimeen. (Nämä siis Block I:n osalta. Nyt käyttöön tullut Block II tarjoaa selkeitä parannuksia liikehtimiskyvyn ja hakupään osalta samoin kuin merkittävän kantamalisän.)
Höpöhöpö!Toinen puoli koskee mainetodistelua. Etelä-Afrikka ei ole varsinaisesti mikään teknomaa(, jos oman ydinpommin kyhäämistä ei lasketa). Yhdysvallat ja Saksa taas ovat tunnettuja teknomaita. Myös käyttäjien määrässä ja laadussa on eroa: RAM on kymmenen maan käytössä, joukossa monia kehittyneitä maita, kuten Saksa, Yhdysvallat, Etelä-Korea, Kreikka ja Japani. Umkhonto taas on kolmen maan käytössä, Etelä-Afrikassa. Algeriassa ja Suomessa.