MAAK tänään

skärdis

Respected Leader
Ei.

Yleensä he haluavat palvella 6kk. Venäjän asepalveluksen välttämiseen riittää kaksoiskansalaisille sopimuskumppanimaassa suoritettu asepalvelus ja 6kk:lla Somessa vältää 12kk palveluksen Venäjällä, miksi vaivautua 12kk:n?

Jos kerran ovat nohevia taistelijoita, niin yleisen elämänkokemuksen perusteella heistä moni hakeutuu johtajakoulutukseen.
 

CV9030FIN

Kenraali
Jos kerran ovat nohevia taistelijoita, niin yleisen elämänkokemuksen perusteella heistä moni hakeutuu johtajakoulutukseen.
No ei näissä tapauksissa pääsääntöisesti joita jokunen kymmen on eteeni tullut. Yleensä vetävät hyvin, mutta eivät halua johtajakoulutukseen - toki poikkeukset vahvistavat säännön.. En ole tupannut laittaa sellaisia johtajakoulutukseen jotka eivät siihen halua. Niissä yksiköissä missä olen palvellut ei ole ollut mitään väliä etnisyydellä, kansalaisuudella tai naaman värillä kun johtajakoulutusvalintoja on tehty vaan kyllä vallinnat on tehty sopivuuden ja halukkuuden perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

CV9030FIN

Kenraali
Ok Oikeita Venäläisiä ei siis ollut. Voidaan sitten miettiä miksi näitä otetaan edes varusmiespalvelukseen.
Koska laki sanoo niin. Jokainen Suomen kansalaisuuden omaava mies on asevelvollinen, ja määrätyissä tapauksissa asevelvollisuus astuu voimaan vaikka kansalaisuuden saisi kutsuntaiän jälkeenkin. Ei meillä erotella kansalaisuuden omaavia Suomen kansalaisia jos hän asuu Suomessa. Jos ei asu Suomessa, Asevelvollisuuslain perusteella pääosa kaksoiskansalaista vapautetaan velvollisuudesta Kaksoiskansalaisuuden omaava henkilö vapautetaan palveluksesta, mikäli hän on asunut viimeiset seitsemän vuotta Suomen ulkopuolella. Lisäksi toisessa valtiossa asuva kaksoiskansalainen voidaan vapauttaa hakemuksesta, vaikkei hän olisikaan asunut ulkomailla seitsemää vuotta, mikäli hänen asuinpaikkansa ositta että ei omaa toisiasiallisia siteitä Suomeen. Lisäksi voidaan vapauttaa palveluksesta jos on suorittanut toisessa maassa vähintään neljä kuukautta palvelusta (tietääkseni tällä perusteella vapautusta hakee lähinnä jotkin Juutalaiset jotaka ovat käyneet palveluksen jo Israelin armeijassa).
 

JR49

Respected Leader
Siinä se vasta pommi olisi pitemmän pääle käsissä, jos näissä asioissa alettaisiin tehdä valintaa etnisyyden perusteella. Jos kerran haluaa olla Suomen kansalainen, niin annettakoon mahdollisuus myös tällä tavoin.
Kuten Bätmanista näemme, niin kyllä kantasuomalaisetkin osaavat loikata, jos niikseen tulee.
 

Huhta

Greatest Leader
Ei jukolauta jätkät! Tämä vanha viesti tuli sattumalta vastaan toista asiaa etsiessäni:


Tässä ovat Reserviläisliiton ehdokkaat, jotka ovat ilmoittaneet tukevansa vahvaa puolustusta.

http://reservilaisliitto.fi/vaalit_2015/ehdokkaat

Erityisesti Bäckmanin ja Hellevigin kotisatama Ipu on "vahvan puolustuksen" kannalla. Miksihän? Itsenäisyyspuolueen nimet ajavat täysillä nimittäin myös Putinin politiikkaa. Kurkatkaa vaikka tämän "vahvan puolustuksen" ystävän Gleb Simanovin juttuja:

https://www.facebook.com/gleb15

Samat tyypit esiintyvät mm. putinistien feissikeskusteluissa ja hurjat on jutut!

Ja eiköhän nimellä hakemalla löytynyt muutakin:

Ajankohtaisen kakkosen tämän illan Venäjä-illan studiovieraat ovat varmistuneet. 19-henkisen vierasjoukon enemmistö on Suomessa asuvia venäläistaustaisia henkilöitä. Heihin kuuluvat muun muassa BB-Anttina tunnetuksi tullut, Petroskoissa syntynyt Antti Kurhinen, latvianvenäläisestä perheestä kotoisin oleva rap-artisti Igor Parri ja suomalais-venäläinen valtio-opin opiskelija Lauri Koponen. Vieraaksi on lupautunut myös yleisön kärkitoive, dosentti Johan Bäckman.

Vaikka tuolle Bätmänille naurettaisiin, Yle tekee virheen. Jos mies kutsutaan parrasvaloihin, joku alkaa ottaa hänet vakavasti.

Muita:

Ilkka Kanerva (kok), päätoimittaja Eilina Gusatinsky, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd), rakennusyrittäjä Sergei Kapanen, tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro, bussinkuljettaja Gleb Simanov, ekonomi ja kampaaja Maria Oksanen, kuvataiteilija Sami Hyrskylahti, toimittaja Polina Kopylova, lakimies Jon Hellevig, opettaja Evgenija Hilden-Järvenperä, insinööri Gennadiy Naumov, eläkeläinen Simo Helminen, kirjailija ja kääntäjä Jukka Mallinen sekä YLE:n kirjeenvaihtaja Marja Manninen.

En ihmettele potkuja maakista. Asiallisia päätöksiä asiallisilla perusteilla.

Pidän kyllä hieman kummallisena sitäkin, että kaksoiskansalaisia ylipäätään asevelvoitetaan. IMHO heidät voisi sulkea pääsääntöisesti ihan kokonaan Puolustusvoimien ulkopuolelle puolustuksen siitä kärsimättä, eli tahtomallakaan ei väärän maan kansalainen pääsisi sisään järjestelmään.
 
Viimeksi muokattu:

Huhta

Greatest Leader

Tetra

Respected Leader
BAN
Niin, eli sovellat tähän tapaukseen nyt sellaista "katso mitä kädet tekee, ei mitä suu sanoo"? Simanov on siis oikeasti patrioottinen suomalainen, jonka suu vain puhuu Venäjän puolesta, mutta kädet ovat tiukasti tämän maan ruusupuskissa?
Jos yritit provosoida, niin huono yritys. :D Laitoin linkin tuohon sillä tuo episodi varmaan jäi monelle jossain määrin mieleen ja täten saattavat muistaa paremmin kenestä on kyse.

Simanoviin en tietenkään ota kantaa, mutta tietyissä porukoissa pyritään tekojen kautta esiintyä isänmaallisena. Voitaisiin esimeriksi pukeutua lumipukuun ja esiintyä deko suomi-KP:n kanssa...
 

Honcho

SMLNKO M/83

Itse ainakin tulkitsin että kritiikkisi kohdistui siihen periaatteessa, että mielipide (niinkin kujalla oleva kuin tällä Glebillä) vaikuttaa sijoitusjuttuihin. Etenkin kun varusmiespalveluksessa itsekin katsoin, kun tupakaveri luki ties mitä Leninin elämänkertaa ym ym. Like it or not - sodan ajan sijoitukset ovat täynnä jos jonkinlaisia velmuja, kun PV on koko kansan läpileikkaus. Onko turvallisuusriski, jos NWO-juttuja uskova "tiedostava", internationalistinen vasemmistolainen, Yhdysvaltain hegemoniaa vastustava ja väärinymmärretyn Venäjä-raukan tämän oikeamielisenä vastavoimana näkevä, mutta varusmiespalveluksensa Stahanovilaisessa hengessä erinomaisesti suorittanut henkilö on sijoitettu PV:n kärkiporukkaan sotatilanteessa? En tiedä, mutta totuus on se että tällaisia on. Ja en usko, koska eiköhän se telaketju Vaalimaalla tiputa suomut lähes kaikkien silmiltä lopultakin. Vaikka tietysti palstaa lukiessa tulee helposti se kuva, että sieltä kirurgisella tarkkuudella leikataan kaikki ajatusvammainen aines pois, ja tällaisen pitäminen vähänkin kyseenalaisena ja vaikeasti rajattavana linjana tarkoittaa että olet itsekin vähintään Putinisti-agitaattori.

Mutta tässä tapauksessa olen myös samaa mieltä, että asiaa on epäilemättä harkittu monelta kantilta ja jätkän sinänsä pöyristyttävät postaukset kertovat jostakin "vähän" laajemmasta kuin pelkkä MV-lehden lainaus ja "ystävällinen" suhtautuminen Venäjään. Oikea päätös, johon perusteita on varmasti ollut muitakin.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Jos yritit provosoida, niin huono yritys. :D Laitoin linkin tuohon sillä tuo episodi varmaan jäi monelle jossain määrin mieleen ja täten saattavat muistaa paremmin kenestä on kyse.

Simanoviin en tietenkään ota kantaa, mutta tietyissä porukoissa pyritään tekojen kautta esiintyä isänmaallisena. Voitaisiin esimeriksi pukeutua lumipukuun ja esiintyä deko suomi-KP:n kanssa...

GOOD ONE, haha!

 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Itsellä kävi mielessä, että liekkö koko "tapaus" on etukäteen suunniteltu? Ehkä olen vain vainoharhainen. :D

Ei suinkaan. Kaikkihan äänittävät jokaisen puhelunsa aluetoimiston henkilökunnan ja MPK:n ihmisten kanssa. Ihan varmuuden vuoksi, myöhempää käyttöä varten. Eikö niin?
 
Ei suinkaan. Kaikkihan äänittävät jokaisen puhelunsa aluetoimiston henkilökunnan ja MPK:n ihmisten kanssa. Ihan varmuuden vuoksi, myöhempää käyttöä varten. Eikö niin?

Ja yllärispylläris, suurdosenttimme on raportoinut asian eteenpäin Venäjän tiedotusvälineisiin ja maakuntajoukoista erottamisen syynä onkin Nato-vastaisuus...
 

Sarek1

Ylipäällikkö
Ja yllärispylläris, suurdosenttimme on raportoinut asian eteenpäin Venäjän tiedotusvälineisiin ja maakuntajoukoista erottamisen syynä onkin Nato-vastaisuus...

Pitääkö tässä nyt kääntää kelkka ja käydä editoimassa kaikki kommentit NATOon liittymisestä tällä foorumilla vai jäinkö jo kiinni? :eek: ;)

No, eiköhän tuo tapaus Simanov asemoinut ihan itse itsensä tiettyyn kansioon kun laski ryynit naapurin laariin. Jospa hän lopultakin sisäisen minänsä tunnustettuaan päätti luopua näyttävästi kulissiavioliitosta MAAKK:an kanssa? Käyhän se näinkin.

MAAKK on tarkoitettu isänmaan puolustukseen ja ideologiseksi seulaksi riittää se, että ei ole mihinkään suuntaan hurmahenkinen ja että Suomen ja sen kansan hyvinvointi ja turvallisuus tulevat ennen kontin suuta. Politiikasta ja sen asiakysymyksistä jne. voidaan olla eri mieltä, mutta ne eivät saa olla ristiriidassa seulavaatimusten kanssa.
 

Jusarius

Kersantti
Yhdyn moniin aikaisempiin; ei Puolustusvoimat antaisi niin helppoja Bätmänille ja kumppaneille, että erottaisivat vapaaehtoistehtävistä pelkkien Venäjä-myönteisten tai Nato-vastaisten kommenttien takia. Muutama (supisuomalainen) MAAK-toverini on julkaissut jo pitkään Facebookissa Putin-myönteisiä ja Natoon vainoharhaisesti suhtautuvia päivityksiä ja linkkejä eikä potkuja ole tullut. Saahan sitä antaa oman panoksensa varautumalla USA:n, Ruotsin ym. ym. uhkaankin.
 

JR49

Respected Leader
Aseellinen rajanylitys Putinin Venäjän toimesta ajaisi kaikki harhautuneet lampaat taas yksiin riveihin. Luulen että kävisi kuin Talvisodassa kommunisteille.
Minun on vaikea ja mahdoton kuvitella mitään sellaista propaganda-asetta, mikä antaisi (yhdenkään) suomalaisten mielissä oikeutuksen Venäjän hyökkäykselle maatamme kohtaan.
Ja eihän tässä ole omaa propagandamyllyä edes käynnistetty. Tilanteen kiristettyä, kunhan Sauli antaisi pari ylipäällikön julkilausumaa, niin kyllä Putin-fanitkin saavat ajattelemisen aihetta.
 

Samses

Ylipäällikkö
Tuntematta lainkaan tätä Simonovia tai hänen tapaustaan, niin henkilö joka postailee MV-lehden kamaa ja salaliittoteorioita lännen uhasta totena someen... Miettikää nyt vähän.

Yleisellä tasolla, se että joku hiukan katsoo sellaisen porukan perään jolle annetaan joskus käyttöön konetuliaseita ja joskus myös ei-julkista tietoa, on mielestäni helvetin hyvä asia.
 

Laamanator

Eversti
Ja yllärispylläris, suurdosenttimme on raportoinut asian eteenpäin Venäjän tiedotusvälineisiin ja maakuntajoukoista erottamisen syynä onkin Nato-vastaisuus...

Ottamatta kantaa tapauksen taustoihin, ei ollut mikään yllätys, että eräät vaihtoehtomediat ja erityisesti kohudosentti tekivät aiheesta "oman näköisensä" artikkelin. Lopputuloksena Suomi on taas esitetty ääriään myöten russofoobisena ja amerikkalaismielisenä pahuuden pesänä, vaikka jo kadunmiehen arkitiedon perusteella tämä on tietysti pelkkää palturia. Haluttu mielikuva on kuitenkin välitetty kohderyhmälleen.
 
Top