Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kertokaapa, miten arvelet Rauma-luokalle käyvän, kun siitä luovutaan. Menevätkö alukset romuttamolle vai uudelle ja köyhemmälle käyttäjälle? Mitä tuollainen käytetty ohjusvene ylipäätään maksaa, jos joku maa haluaisi sellaisen meiltä ostaa?
According to the long-term defence development plan the Merevägi will receive some new capabilities. Of those new warfare capabilities the procurement of multirole fast patrol boats will be a priority. The operational need for such vessels is likely to ensure defence of territorial waters and to improve maritime surveillance. According to the Ministry of Defence in 2010 such new capability development for the naval forces will cost roughly 100 million krooni. It is not yet certain as to the number or type of vessels which will be procured.[4] In addition to the current capabilities the command and control and shore-to-vessel communications will also be further improved.[5]
Mainiota, en huomannutkaan tuota aikaisemmin: ilmeisesti tuo on telakan 'private venture' eikä Israelin laivasto ole ainakaan vielä sitä tilannut? Aluksen statsit ovat liki tarkalleen samat kuin aikaisemmin kaavailemani 'saattajan' joten siinä epäileville tuomaille jotka pitivät konseptia mahdottomana! Ainoat isommat erot ovat että it-ohjuksille on Barakin oma kevyt-VLS eikä raskaampaa monikäyttökennoa, ja ilmeisesti teleskooppihangaari kevyelle kopterille. Jälkimmäinen olisi meille tarpeeton. Kuten nykyään pienemmissä aluksissa, tässäkin on nopeat dieselit kaasuturbiinin sijaan.
Mikäli halutaan jäävahvistus (niinkuin ilmeisesti halutaan) niin se nostanee uppoumaa parilla sadalla tonnilla.
Visuaalisesti alus on korkean ja kiikkerän näköinen mutta Israelin erikoisolosuhteissa se ei haitanne. Valitettavasti meidän voimaprojektio-tarpeemme Intian valtamerellä edellyttänevät isompaa alusta...
http://www.navyrecognition.com/inde...missile-surface-corvette-msc-at-dsa-2014.htmlAt DSA 2014, the 14th Defence Services Asia Exhibition and Conference currently held in Kuala Lumpur (Malaysia), Korean shipbuilder DSME introduces for the first time its Missile Surface Corvette (MSC). Navy Recognition learned during DSA 2014 that DSME teamed with a local partner to answer an RFI from the Royal Malaysian Navy for a small displacement corvette.
The MSC model shown at DSA 2014 is fitted with a 76mm Oto Melara main gun, 4x Kongsberg NSM anti-ship missiles, 2x MSI 30mm guns located aft, and several South Korean made sensors, most of them from Samsung Thales.
DSME representatives at the trade show stressed however that configuration is just a suggestion and that they are ready to adapt according to customer requirements.
Joo, en olettanutkaan niistä irtoavan kovinkaan paljoa. Lähinnä mietin sitä, että pysyvätkö alukset mahdollisesti Itämerellä? Wikipedian mukaan Viron laivasto kaipaa partioaluksia, ja niihin oli arvioitu käytettävän joku 6-7 miljoonaa euroa. Ohjusvene lienee kylläkin liian iso ja kallis tuohon käyttöön, mutta onko jollakin kk-aseistetulla partioveneellä jotakin taisteluarvoa? Tosin ne alukset varmaankin halutaan aiemmin, ja jos Raumat vapautuvat meidän käytöstä joskus ensi vuosikymmenellä, ei Virolla ehkä ole kiinnostusta niihin enää silloin.
kokoluokka voisi olla passeli, mutta aivan liian kevyesti aseistettu, meille rahan tuhlausta.
Viimeisen viikon ajan näitä pohdittuani esitän että Suomi täydentää vedenalaista passiivista valvontaansa siirtymällä edelläkävijäksi vedenalaisessa toiminnassa.
Meidän oloihimme hyvin soveltuvaa uutta tekniikkaa pitää hyödyntää täysimääräisesti.
Rannikolle luodaan kattava akustinen viestintäverkko ja kehitetään/hankitaan kymmenittäin AUV kalustoa.
Ne varustetaan valvontaan sekä kriisin aikana torjuntaan hyödyntäen maailmalla kehitteillä olevia minitorpedoja.
Olen samaa mieltä. Etelärannikkomme on rikkonainen ja matala, mikä mahdollistaa toiminnan erilaisille automatisoiduille laitteille mainiosti. Suomenlahti on puolestaan hyvin matala mikä helpottaa toimintaa. Bonuksena lisäksi etäisyydet ovat lyhyitä.
Sukellusveneet ovat Suomelle aivan liian kalliita ja kömpelöjä.
No tuossa se juuri onkin, että jos halutaan jotain mikä pärjää kansainvälisillä vesillä, niin sitten speksit ovat toisenlaiset kuin kotimaan kamaralla. Ulkomaanmatkoille voidaan suosiolla jättää vaikka meritorjuntaohjukset pois ja iskeä vaikka juurikin 76mm tykki ja vaikka pari itkoa sinne. Muuta ei oikeasti tarvita. Sitten se helikopterikansi ja keinot lähettää ja vastaanottaa kumiveneitä jne. kanssa. Ei tämmöinen paljoa maksaisi. Voisi sitten hommata sotakäyttöä varten vaikkapa hekokannelle laitettavan moduulin, jossa olisi vaikkapa Umkhontoja ilmatorjuntaan. Tämmöisellä paatilla voisi sitten miinoitella ja jahtailla vihollisen erikoisjoukkoja rannikolla tms. Tai sitten annetaan Umkhontotkin olla ja käytetään vaan puhtaasti miinoitusaluksena sitä ja annetaan ruostua satamassa kun sota kuumimmillaan on.Monitoimialusasiasta vielä, speksaillaanpa vielä minimisaattajaa, ideana se, että niitä saisi hankittua neljä mikä mahdollistaisi joustavamman toiminnan kuin kaksi alusta. Intian valtameren operaatiohin soveltuvuus toki hankaloituisi.