Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Voiko Barak-8:lla torjua myös lähellä olevia maaleja vai vaatiiko se tuekseen toisen ohjusjärjestelmän? Noista laivoista löytyy Iron Dome/Tamir.
Iron Domen hyvänä puolena on. että se voi torjua kaikenlaisia maaleja.
En sinällään yritä kumota väitettä, mutta suunnittelulähtökohdat huomioiden olen aavistuksen skeptinen. Iron Dome on kuitenkin alkujaan tehty lähinnä hitaahkosti ja ennustettavasti lentävien terrorirakettien torjuntaan, ei nopeiden ja liikehtivien maalien torjuntaan. Kenties Iron Domen meriversio on tarkoitettu lähinnä epäsymmetrisiä uhkia vastaan, esimerkiksi suojelemaan kaasunporaustoimintaa aseistamatta itse lauttoja?
Hän ei tosin hoitanut maksuasioita, vaan oli tärkeämmissä tehtävissä....
Sotatarviketoimitukset kirjattiin velaksi Saksalle. Sehän lakkasi olemasta valtiona mutta aseleposopimuksen jälkeen tuli tosipaikka, kun saksalaissaatavat pitikin rauhansopimuksen mukaan suorittaa Neuvostoliitolle. Tukholmassa kirjoitettiin sitten syksyllä 1944 kuitteja oikein urakalla tämän välttämiseksi saksalaisten myötävaikutuksella. Lisää voi lukea Martti V Terän kirjasta.
Puutun nyt vain tähän sen verran, että jos meille otettaisiin helikopteriasenteisia Spikejä, niin mielestäni niiden kannattaisi olla ER-mallia, koska sekin on meillä jo muutenkin käytössä RO 06:na, ja sen kantama on merkittävästi parempi.Senpä vuoksi merivoimat tarvitsisivat SUTO-kopterit parantamaan pienoissukellusveneiden torjuntakykyä saaristossa ja laivaväylillä. Samalla valvonta- ja reagointikykyä lisättäisiin huomattavasti pinnalla ja pinnanalle.
Tässä Ranskan laivasto esittelee NH 90 Caiman-SUTO kopteriaan, joka näyttäisi ei-korotetulta versiolta (kuten ruotsin meripelastusversio). Jos minä saisin päättää, PV modifioisi 4 kpl NH 90 hekojaan SUTO-kykyisiksi samalla tekniikalla + TP 47 torpedoilla ja SPIKE LR ohjuksilla. Ehkä merivoimat saisi edes nuo 4 toimimaan yli 50% valmiudella.
Siihen nähden kuinka rikas Israelin valtio on, se saa pohjoismaisen käsityskyvyn ylittävät rahalliset mammutti-tuet Yhdysvalloilta ja Saksalta. Saako vielä jostain muualtakin? Noilla miljardeilla Suomen PV olisi aivan erilaisessa kalustollisessa tilanteessa. Tämä pitää aina pitää mielessä kun Israelia fanitetaan tai heitä verrataan Suomeen. Heidän omia ponnistuksia nyt mitenkään tässä aliarvioimatta.
Israel saa vuodessa uusimman 2016-2026 apupaketin mukaan $3.8 miljardia vuodessa. Israelin puolustusbudjetti on n. $20 miljardia vuodessa (2018). Joten siihen verrattuna apupaketti ei ole kauhean massiivinen, vaikka mukava lisä onkin. Lisäksi apupakettia voi käyttää vain ostoihin USA:sta tai yhteisiin puolustusteollisuuden hankkeisiin, tärkeimpänä ohjustorjuntajärjestelmät.
Israelin oma puolustusteollisuus on kritisoinut apupakettia siitä, että se vähentää IDF:n tilauksia kotimaasta.
Googlen löytämien SIPRI:n tilastojen mukaan Israelin budjetti on ollut viimeisen 12 vuoden aikana keskimäärin n. 16,1 mrd. Iso ero 20 miljardiin, virhemarginaaliin mahtuisi heittämällä Suomen puolustusbudjetti. Toisin sanoen näyttää siltä että vedät n. 4 miljardin edestä kotiinpäin tässä, mikä sinänsä ei olennaisesti muuta sanomaasi. Tuosta luvusta jos miinustellaan Yhdysvaltojen lahjoittamat 3,8 mrd niin ollaan luvussa 12,3, mikä tietty on valtavan iso summa vielä sekin. Tietysti sitten pitää huomioida jatkuva valmius mitä Israelin tilanne edellyttää, satunnaiset taistelut, tappiot ja tietenkin yleinen uhkataso sekä BKT Suomeen verrattuna.
Mutta tässä 12,3 mrd on sisällä vielä Saksan lahjoittamia rahoja. Mikä lisäksi on olennaista, Israelilla on ydäri ja heillä palaa rahaa jatkuvaan valmiuteen sekä tosiasiallisiin uhkiin vastaamiseen. Oma keskustelunsa on jo sekin, onko Israelin budjetti ydinasevallaksi sittenkin tosi pieni ja olisiko Suomi saanut vastaavan kyvyn noilla rahoilla?
Summa summarum, sanoisin kuitenkin, että Suomen käyttämä raha on vähintään yhtä tehokkaasti käytetty kuin Israelin käyttämä raha. Israelin kyvykkyyksiä syystäkin ihaillaan, mutta on syytä muistaa, että he saavat ilmaiseksi miljardeja vaikka itsekin laittavat hynää huolella.
Alkup. väite: "keskimäärin 16,1 mrd viimeisen 12 vuoden aikana." Sinun väitteesi: "20 mrd 17-18" Keskimäärin 12 edellisen vuoden aikana on eri asia kuin vuosina 2017-2018 joten ristiriitaa ei ole joten ei myöskään tarvetta lisätodisteluille.
No just sitä tarkoitinkin. Meni ER ja LR sekaisin...hyvä kun huomasit.Puutun nyt vain tähän sen verran, että jos meille otettaisiin helikopteriasenteisia Spikejä, niin mielestäni niiden kannattaisi olla ER-mallia, koska sekin on meillä jo muutenkin käytössä RO 06:na, ja sen kantama on merkittävästi parempi.
Onko se nyt niin vaikeaa uskoa, että kyseessä on julkinen Knessetin hyväksymä puolustusbudjetti vuosittain vuosille 2017-2018?
Usko nyt hyvä mies, että vuoden 2018 puolustubudjetti on noin $20 miljardia, mukaanluettuna USA:n apu. Mitä helvettiä jollain "keskimääräisellä 12 vuoden aikana" on tekemistä sen kanssa, että 2017 puolustusbudjetti oli hieman alle $20 miljardia ja tänä vuonna n. $20 miljardia. Luvut liikkuvat hieman valuuttakurssien mukana, mutta tuo asia on fakta. Pitääkö laittaa hebreankielisiä sivuja Knessetin sivuilta, jotta uskot? En tosin osaa kieltä niin hyvin, että löytäisin oikea sivut...
Puolustusbudjetti saattaa vielä nousta, jos Liebermanin vaatima $1.4 miljardin korotus menee läpi.
Ja tässä lisää:
https://www.timesofisrael.com/government-said-set-to-launch-nis-30-billion-missile-defense-plan/
In January the government budgeted NIS 63 billion ($18.4 billion) for defense for 2019. Half the annual cost of NIS 3 billion for the new project will be drawn from the existing defense budget and the rest will covered by increasing the budget, the Marker news site said.
Yrjö taisi yrittää sanoa, ettei ristiriitaa ole... ?
Hyvin mahdollista, ehkäpä kuitenkin voisit laittaa linkin siihen tarkoittamaasi alkuperäiseen viestiin?Alkup. väite: "keskimäärin 16,1 mrd viimeisen 12 vuoden aikana." Sinun väitteesi: "20 mrd 17-18" Keskimäärin 12 edellisen vuoden aikana on eri asia kuin vuosina 2017-2018 joten ristiriitaa ei ole joten ei myöskään tarvetta lisätodisteluille.
eli aikojen suhteen juuri päinvastoin kuin yllä kerrot. Sitä edeltävässä omassa viestissäsi et mainitse aikoja etkä summia, joten tarkoittamaasi alkuperäistä väitettä ei siten ainakaan kyseisestä viestistä löydy.Israelin puolustusbudjetti on yhteensä n. $20 miljardia vuodessa (2018, apupaketti mukaanluettuna).
Tottakai, mutta sitten pitää vaihtaa aihetta ainakin vähänAinahan niitä löytyy.