Commander
Kenraali
Sinun pitänee ehkä avata hieman direktori-termiä. Voi olla, ettei kaikilla ole tarkkaa käsitystä sen roolista.Mitä luulet, kumpi on tärkeämpi, tykkiä ja ohjuksia ohjaava direktori vai kilsan päähän ampuva kk?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Sinun pitänee ehkä avata hieman direktori-termiä. Voi olla, ettei kaikilla ole tarkkaa käsitystä sen roolista.Mitä luulet, kumpi on tärkeämpi, tykkiä ja ohjuksia ohjaava direktori vai kilsan päähän ampuva kk?
Ääh pitää näköjään miettiä tarkemmin mitä kirjoitan, tarkoitin että siinä olisi paikkat mistä kahdella Trackfire aseella pystys kattamaan koko 360° ympyrän, en ole niiden paikalle kk asentamassa, kuten alemmassa lauseessa sitten totesin alukse etuosaan olisi hyvä saada kolmas tai jopa neljäs Trackfire ase jotta saadaan koko ympyrä 360° niiden vaikutuksen alle. Olisko sitten kahdelle aseelle komentosillan katolla kulmissa oikeat paikka, kun siinä komentosillan edessä olevan rakenteenpäällä jää yhdellä aseella hiukan enemmän katvealueita.Mitä luulet, kumpi on tärkeämpi, tykkiä ja ohjuksia ohjaava direktori vai kilsan päähän ampuva kk?
Niin ja korvetin mastossa on ne EO-sensorit ja myös Giraffe X1 tutka, joka pitäs olla hyvä noihin meridroneihin.Eikös sillä 57mm voisi ampua epäsuoraa jos oma drone osoittaa kauempana olevan meridronen sijainnin?
En nyt ihan ymmärrä mikä hyöty tällä saavutettaisiin? Epätarkempi ja vaikeammin johdettava tuli ulkoisella maalinosoituksella? Pohjanmaa kykenee osoittamaan ihan itse tulta 57:n tehokkaalle kantamalle joka tapahtuu suora-ammuntana. Jos kyseinen kantama ei riitä, niin sitten ammutaan ohjus tai tarvitaan isompi keulatykki.Eikös sillä 57mm voisi ampua epäsuoraa jos oma drone osoittaa kauempana olevan meridronen sijainnin?
Eli tässä kohtaa sana direktori tarkoittaa tulenjohtoseurainta, laitetta jolla maalia seurataan ja joka välittää sen paikan laskimelle, joka puolestaan ohjaa tykkiä. Yhdessä se seurain ja laskin muodostaa tulenjohtojärjestelmän (siihen kuuluu tietty hiukan muutakin) eli englanninkieliseltä lyhenteeltään FCS, Fire Control System tai ehkä parempi olisi WCS, Weapon Control System.Sinun pitänee ehkä avata hieman direktori-termiä. Voi olla, ettei kaikilla ole tarkkaa käsitystä sen roolista.
Käytännössä ei onnistu eikä tarvettakaan. Toisen lavetin maalinosoitus/ohjuksen ohjautus, Cooperative Engagement Capability, CEC, on tarpeen vain pidemmälle kantavilla ohjuksilla. Kallis ja teknisesti haastava järjestelmä. Ei tarvita 57 mm tykille.Eikös sillä 57mm voisi ampua epäsuoraa jos oma drone osoittaa kauempana olevan meridronen sijainnin?
Meridronella voi olla myös aseita kannossa kuten joku johto ohjattu PST-ohjus ja Gabrielin ampuminen per drone on vähän kallista.En nyt ihan ymmärrä mikä hyöty tällä saavutettaisiin? Epätarkempi ja vaikeammin johdettava tuli ulkoisella maalinosoituksella? Pohjanmaa kykenee osoittamaan ihan itse tulta 57:n tehokkaalle kantamalle joka tapahtuu suora-ammuntana. Jos kyseinen kantama ei riitä, niin sitten ammutaan ohjus tai tarvitaan isompi keulatykki.
Johto ohjattu PST ohjus yli 57 boforsin kantamalla? Kyseessähän tulisi tällöin olla jokin Spike NLOS tyylinen 30km kantamalla oleva ohjus, jolloin kyseinen USV tarvitsisi myös varteenotettavan maalinosoituksen. Esimerkkejä tälläisistä ei taida olla ainuttakaan. Alkaa olemaan aika monta jos/mutta/kun -muuttujaa pelissä...Meridronella voi olla myös aseita kannossa kuten joku johto ohjattu PST-ohjus ja Gabrielin ampuminen per drone on vähän kallista.
Joku tämäntapainen on varmaan tulevaisuutta, jos kehitys jatkuu nykyisellään ja muunlaista vasta-asetta ei ilmene (itse laittaisin kuitenkin rahani EW ja DEW kehitykseen). Jenkkien temppu ampua Hellfireä Littoral Combat Shipistä oli ihan hyvä avaus, sillä JAGM-MR (ER?) yli 16km rangella sopisi myös kevyempien pinta-alusten kurmottamiseen.Useimmissa tapauksissa kaukaa havaitun meridroonin voi torjua myös Switchblade tai Warmaten tyyppisellä droonilla kunhan tuuli ei vain ole liian kova, ei välttämättä kannata päästää edes sille etäisyydellä että torjutaan tykeillä.
En tarkoittanut tilannetta jossa kohde ampuisi teoreettisen kantaman ulkopuolelta vaan tilannetta jossa kohde on maalitettu muuten kuin laivasta käsin. Sehän voi olla vaikka vihulaisen merijalkaväkeä saaressa.Johto ohjattu PST ohjus yli 57 boforsin kantamalla? Kyseessähän tulisi tällöin olla jokin Spike NLOS tyylinen 30km kantamalla oleva ohjus, jolloin kyseinen USV tarvitsisi myös varteenotettavan maalinosoituksen. Esimerkkejä tälläisistä ei taida olla ainuttakaan. Alkaa olemaan aika monta jos/mutta/kun -muuttujaa pelissä...
Eli tässä kohtaa sana direktori tarkoittaa tulenjohtoseurainta, laitetta jolla maalia seurataan ja joka välittää sen paikan laskimelle, joka puolestaan ohjaa tykkiä. Yhdessä se seurain ja laskin muodostaa tulenjohtojärjestelmän (siihen kuuluu tietty hiukan muutakin) eli englanninkieliseltä lyhenteeltään FCS, Fire Control System tai ehkä parempi olisi WCS, Weapon Control System.
Kyllä, ammuttaessa ESSM puoliaktiivisena, tarvitaan vielä valaisu.Ja lisäksi sitten vielä järjestelmään liitetty valaisutoiminto, jota esim ESSM puoliaktiivisena käytettynä kovasti tarvinneet...
Näiden perusteella Voima. Ruotsin huki on tilata Perämerelle isompi A-luokan etenijä.Minkä laivan tuo korvaa, Voima on vanhin, toisaalta monitoimijotten konsepti taitaa olla vähän loivemmin toimiva?
Portugalin laiva näyttää kokoluokkansa puolesta sellaiselta, että se kävisi loistavasti myös Suomelle.Portugalin pari monitoimi huoltolaivaa (tai mikä lie tyyppinimi onkaan) tulevat Turkin toimittamina.
Portuguese Navy Awards Türkiye’s STM Contract to Build Multirole Logistics Support Ships - Naval News
On December 17, 2024, the Portuguese Navy and Türkiye's Defence Industry Presidency signed a contract for the construction of two replenishment vessels for the Portuguese Navy.www.navalnews.com
Kyllä minun ymmärryksen mukaan myös kahdella illuminaattorilla voi olla useampi torjunta menossa. Tarkka määrä riippuu tietenkin maalitilanteesta ja monesta muusta seikasta. Mikään laivasto ei ole tainnut antaa kokemusperäisi lukuja julkisuuteen... Tiukassa tilanteessa voi ampua ilman muuta sitten aktiivisena.Mahdollisesti maaleja voi olla ilmassa oleville ohjuksille enemmän kuin kaksi, koska alku- ja keskimatka mennään inertialla ja datalinkillä. Ainoastaan kahteen maaliin saman aikaisesti voidaan ohjata loppuhakeutumisessa olevia ohjuksia, todennäköisesti useita per maali. ESSM:n lentoaika on kuitenkin siinä määrin lyhyt, että hyöty voi olla enemmänkin teoreettinen ja siksi ei implementoitu. SM-2:lla kyseinen kyky käsittääkseni on.