Merivoimien kehitysnäkymät

Tästä tuli mieleen vanha sutkaus: "ei sen tarvitse olla iso, kunhan se on pitkä ja paksu."
Kukin saa sitten tahollaan pähkäillä liittyykö kenties puikkoihin tai puikottamiseen. :)

Värin pitää olla OD vihreä tai taktinen musta.
 
Vaikka ei suoraan Merivoimiin kuulu, tässä statistiikka joka kertoo merellisistä erityisolosuhteista. Suomessa on maailman toiseksi eniten jäänmurtajia Venäjän jälkeen. Tosin Kanada ajaa pian ohi.

https%3A%2F%2Fs3-us-west-2.amazonaws.com%2Fthe-drive-cms-content-staging%2Fmessage-editor%252F1591736255784-icebreakers.jpg
 
Eihän Uttilaiset mielellään koptereita luovu. Voi sen toisaalta nähdä niinkin, että esim. NH-kaluston käyttö tulitukitehtäviin on resurssien haaskausta ja siihen olisi parempiakin lavetteja. MD500-lautta on menossa kohta uusiksi, niin harkitsisin korvaajaksi saman sarjan uudempaa versiota raketti-ja tykkisäiliöin. Samalla vapautuisi NH-koptereita muihin tehtäviin. Tosin Maavoimien kopterihankinnoilla on vähän samanlainen kaiku kuin Merivoimien ITA-hankinnoilla...
Vinkki - Utti oli ennen Ilmavoimien varuskunta.
 
Aluksen päällikkö Zimmerman. Meanwhile in Finland: Pohjanmaan päällikkö Jorma Turakainen.
Visby:n tarinan voisi tiivistää myös hiukan toisin: 20 vuotta hankkeen leikkauksia, kustannusten ylityksiä, viivästyksiä ja teknisiä ongelmia. Järjestelmien integroimattomuutta ja toimimattomuutta.

Kruunujen kiihkeä ja lakkaamaton virta veronmaksajien taskusta... niin, kenen taskuun?
 
Kaksi?

Asuitko sä jossain urbaanissa ympäristössä mihin kakkonenkin näkyi?
Ensimmäisessä telkkarissa meillä ei näkynyt kakkosta vaan piti mennä alakertaan jossa isän veli asui. Sen telkkarista näkyi, kaverin kanssa käytiin katsomassa pikku kakkonen.
Jossain vaiheessa tuli uusi telkkari meillekin jossa molemmat kanavat näkyi. 70-luvun ihan alkua, mitään vuosilukuja en muista, -66 on syntymävuosi.
 
Ruotsalaisfoorumilla on ollut hauska seurata, miten paikallisissa merivoimissa vaikuttava henkilö puolustaa Visby-luokkaa. Kehitys ei ole mennyt pitkäksi, on ihan normaalia, että alus saavuttaa operatiivisen käyttökyvyn 15 vuotta ensimmäisen aluksen laskusta merille, ilmatorjuntaohjuksen puute ei haittaa, kuten ei haitannut myöskään RBS15:n puute. Häive sen sijaan on tosi kova juttu ja tärkeä! (Ihmeellistä, että se on aluksissa tärkeä, mutta lentokoneissa täysin merkityksetön...)
 
Back
Top