Pientä tarkennusta kaksoisdifferentiaalin toiminnasta: Kääntäminen tapahtuu pyörittämällä ohjauksen sisääntuloakselia (steering input) jolloin teloille tehdään nopeusero. Toinen tela pyörii nopeammin ja toinen hitaammin kuin ilman kääntöpyyntöä. Keskimääräinen nopeus pysyy samana, mutta tehontarve kasvaa käännön aiheuttaman tehontarpeen takia (+ parin muun syyn takia). Kääntäminen ei siis aiheuta moottorijarrutusta vaan päinvastaisen tilanteen (vaikka hitaampi tela voi toki olla jarrutuksen puolella).
Jos käännön pyörittämisellä on rajoitus pyörintänopeudelle, kääntöympyrä kasvaa suuremmilla vaihteilla (eli vaihdekohtainen). Tämä on kuitenkin jopa toivottua, koska suurella nopeudella (eli suurella vaihteella) ei muutenkaan voi tehdä yhtä tiukkoja käännöksiä. Ohjauksen voisi yrittää tehdä sillä tavallakin, että 70 km/h teoreettinen kääntösäde olisi yhtä pieni kuin 10 km/h. Ohjaus olisi silloin hyvin herkkä suurilla nopeuksilla ja lähtisi helposti käsistä.
Sain sellaisen mielikuvan, että nimenomaan peruuttaessa kääntöympyrä kasvaisi verrattuna suoraan ajamiseen. Näinhän voisi olla jostakin muusta kuin kääntökoneiston toimintaperiaatteeseen liittyvästä syystä. Esim voidaan tarkoituksella rajoittaa kääntymistä peruutettaessa. Kyseessä taisi kuitenkin olla sama vaihdekohtainen kääntöympyräasia kuin eteenpäin ajettaessakin.