Miehistön kuljetus

Esitteestä päätellen pick-up alle 10 ton omapaino ja APC kaiketi vähän yli, näin hyötykuormat "up to 5000 kg", kun akselipainot max. a' 7 ton = GVW 14 ton.
Juuri näin. Ajattelin vaan sitä, että jos joku siviiliversio joskus tehtäisiin, ei se paljon 5t enempää painaisi.
Vaikka kevytpanssaroituna, jos tuntee turvattomuutta.
Gifu on hiukan järeämpi kuin Hevi, joka painaa 5ton (en tiedä onko bruttona)
Umpikoppa (Stanag4569), kk katolla, tankki täynnä (200l.? )äijät ja reput, miinat ja singot, radiot ja playstationit, nakit ja mehukatit mukana se on max.14t, tyhjänä 9tonnia.
 
Edellisen sivun uutisesta:

Sisu GTP-sarjan APC-variaatio (armoured personnel carrier) on voittanut myös Latvian puolustusvoimien maasturivertailun.

Milloinkohan GTP nähdään Tekniikan Maailman maasturivertailussa? :p
 
Eli toimittajalla ei hajuakaan mitä kirjoittaa, payload = kuorman max paino.

Yleensä jos artikkelit käsittelevät taloutta, sotaa, tekniikkaa, luonnontieteellisiä ilmiöitä, tilastoja, biologiaa... niin toimittajien ote aiheeseen on aika lipsuva.

Niille kannattaa sähköpostata virheistä kohteliaasti. Hassuimmat yrittävät selittää asiaa joksikin muuksi kuin ammattitaidon ja yleissivistyksen puutteeksi. Siitä saa aina hyvät naurut.
 
Kysymys kaikille osallistujille: Mikä on GTP:n kuivapaino?
@Herman30 @ak.tied @S. Monni

Kuivapaino, jaa-a. Eiköhän se perusversiolla ole luokkaa 9t minkä muistaisin jossain nähneeni (+ hyötykuorma 5t = kokonaispaino 14).

Tosin ihan varma en ole kuivapainon määritelmästä, englannin termi curb weight pitää yleensä toiminnalliset nesteet (öljyt ym) ja (puoli) tankkia polttoainetta mukanaan. Ei liity sotakoneisiin, mutta näissä tarkoista painomääritelmissä on joskus ollut ihmettelemistä ihan AKK:n lajisääntöjä myöten.
 
Kokemuksestasi on jo 40v, siitä kun mennään 40v taaksepäin nii hyvä jos aseen ja asepuvun sai.

40v ei kauheasti ole tapahtunut muutoksia sodan perus lainalaisuuksiin, luodit pitävät saman äänen läheltä mennessä mutta varustetaso on noussut huomattavasti ja se kalusto menee monesti valitettavasti siellä joukon mukana.

Varsinkin kun ollaan pitkiä aikoja poissa omasta posesta tai taistelun tiimellyksessä suomessa.

On vaaranpaikkoja vielläkin, viimevuonnakin yksi suomailen porukka yritettiin tuhota tankilla.

Tässä hiukan kilpailee kaksi mielikuvaa, tyhjä vanha pasi ja päivitelty, tornilla varustettu pasi ilman poseen tukeutumista useampaan vuorokauteen.

Meillä siellä oli vähintään 48h setti, kaikilla reput, vesikanistereita, itkk kuulaa, rk:n kuulaa, pistoolin kuulaa, kranaatteja, radiokalusto ja läppärit, häirintälähettimet, miinaharavaa, pkm, barreti, lisää ruokaa laatikoissa, optiikkaa, nlawia, paarit ym lääkintäkalustoa, happinaamarit ja sadepuvut sekä vaihtovaateet, pasin muutamia osia ja varmasti jotain jäikin.

Siellä alkaa kummasti olemaan aika tiukkaa tilanpuolesta ja varsinkin kun ollaan yli viikkoa poissa posesta.

Toki siellä lyhyitä aikoja pystyy muutama hengaaman.
Täytyi vielä kysäistä lihavoidusta, kuka yritti ja millä vaunulla? Jos voit/saat taustoittaa niin kyllä kiinnostaa.
 
Back
Top