Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mielenkiitoisia noista luvuista ovat tusinalla ei-jaolliset:
18 Growleria? Ja loput tavallisia, mutta samaa tyyppia
18 haivehavittajaa "nyt" eli ensivuosikymmenen puoleen valiin mennessa, niiden "arvo" katsotaan harjoituksissa ja sitten joko tilataan lisaa (hintakin pitaisi olla silloin jo sopivampi) tai kaveriksi halvempaa Ruotsin ihmetta (jonka siina vaiheessa ei pitaisi olla enaa se riski, mika se nyt talla eraa on)
Tuo 64 on kai vain vetaisty nykyiselta pohjalta, ilman sen kummempaa logiikkaa?
--
Esim. Australia tilasi 450 kpl AIM-120D Amraamia, hinta miljardi dollaria. Meidän ei tarvitse ostaa niin paljoa, mutta paljon menee fyffendaalia pelkkään pitkän matkan ilmataisteluohjukseen. Sitten sidewinderit päälle ja ehkä ilmasta maahan kamaa, Jassmien elinkaaren jatko tai uudet risteilyohjukset. Toki jotain voidaan hankkia myöhemmin ja eri momenteilta, mutta silti. Paketit on kalliita verrattuna koneiden yksikköhintaan.
Kun tuossa oli aiemmin juttua, että Ilmavoimat olivat hintatiedustelussaan hävittäjävalmistajille tiedustelleet 18, 48, 64 ja 72:n koneen hintaa, niin näettekö mahdollisena sitten, että saisimme lävitse
72 F-35-hävittäjän kaupan sisäpoliittisella tasolla?
Tasta on hyva lahtea liikkeelle, arvioimaan asian eri puolia, ja mita lopulta "pannaan pakettiin".Suorituskyvyn korvaaminen täysimääräisesti ja kappalemäärän korvaaminen täysimääräisesti ovat kaksi eri asiaa.
Paasemme yhteisymmarrykseen, jos otamme keskiarvon seuraavista:Ei kukaan käytä ilmavoimiaan sellaisella suhteella. Esimerkiksi amerikkalaisella lentotukialuksella on tyypillisesti 4-6 Growleria ja karkeasti puolensataa tavallista monitoimihävittäjää.
Ihmeiden aika ei ole koskaan ohi. Vvm:n kv. osasto on jo pyoritellyt, etta mites nama periaatteessa kayttoon tulevat erillisrahoitukset saadaan yleiseen lainanottoon leivottua sisalle.ellei ihmeitä tapahdu, joten mitään kokeiluja ei tulla tekemään
Tuo oli se muualta kirjoituksistani siteeraama Quarterback- ajatus, joka Suomen suureen ilmatilaan ja "takaa" puolustamiseen (vrt. BVR alempana) soveltuisi hyvin18 kpl F-35 + 48 kpl EF Typhoon.
Juuri nain, ja etaalta laukaistavilla ohjuksilla on paremmat mahdollisuudet rakentaa "no escape" -vyohyke, jos vain loppuvaiheen kinematiikkaa riittaa, joka parempi kill% taas kompensoi sita, etta ohjukset ovat tietysti suurempia (erityisesti: painavampia)taistelu on koko ajan siirtynyt pidemmille etäisyyksille. Eli Sidewinderien ym. arvo laskee ja AMRAAM-ohjusten ja vastaavien arvo taas nousee.
Taman voi kaantaa myos toisinpain, pienen maan tapauksessa: Patria pystyy SH+GSH comboa tukemaan; pystyyko F-35:sta?muissa koneissa rakennetaan erillinen versio erilaisella suorituskyvyllä
So on just nain, kun konemaarasta riippumatta jotkin asiat ostetaan kerran ("null" optio ei tassa, talla kertaa pade)Usealla pisteellä saadaan käyrään lisää tarkkuutta, joten on helpompi verrata
Vahan tahan suuntaan yritin keskustelua tuupataepätarkkuudet tuppaavat kertautumaan prosessissa. Jos niitä voidaan vähentää niin olisi hullua jättää tilaisuus käyttämättä.
CAP on tarkea, ja engelsmannit ovat laskeskelleet, etta jos se heidan pienemman tukialuksensa tapauksessa tehdaan kunnolla, jaako yhtaan konetta Strike -tehtaviin (Carrier Strike projektin nimenakin muutettiin, ihan vaivihkaa ja syyta kertomatta).kentän suojaamiseksi pitää olla enemmän valmiuksia.
tehtävätyypitkin erilaisia
- hyva syy ostaa seka (kalliita) strealth koneita kuin myos muitaKovakaan kontakti ei siis välttämättä heikennä suorituskykyä samassa määrin kuin pienellä sotilaallisesti liittoutumattomalla maalla.
Meinaat, etta niita menee pudonneiden koneiden mukana niin paljon haaskuun? Vai mites tama laskelma nyt kulkikaan?1:1 niin tarvitaan juukelisti enemmän ohjuksia kuin vaikka 20:1 -ennusteella.
Jetsulleen justiinsa. Ei-kineettisten vaikutusten tarkeytta ulkoa kasin on vaikea arvioida, mutta vaikka Gripen olisi kuin "Smart" niin taitaa tassa ulottuvuudessa olla vain kaksi todellista vaihtoehtoa: F-35 ja "mixed fleet" jossa SH-runkoisia (huolto, tuki) Growlereita on mukana.lähdetään liikkeelle maltillisella ostoksella ja isolla optiolla
Mitä sellaista f35 tarjoaa tai ei tarjoa, mitä varten muissa koneissa rakennetaan erillinen versio erilaisella suorituskyvyllä?
Huom. Growleria ei tehty kilpailemaan F-35:n kanssa. Growler on tämän Prowlerin seuraaja. Elektronisen sodankäynnin lentokone. Nuo tarjoavat sellaisia suorituskykyjä, mitä F-35 ei tarjoa.
Meinaat, etta niita menee pudonneiden koneiden mukana niin paljon haaskuun? Vai mites tama laskelma nyt kulkikaan?
Juuri nain. Ja F-35 C versiota merijalkavaki tilasi vain sen verran kuin oli pakko (pitaakseen oikeilta lentotukialuksilta lentavat laivueensa)USMC on ottamassa haltuunsa kaikki Prowlerit sitä mukaa kun laivasto korvaa niitä Growlereilla.
Arvasinkin, etta sielta oli tama ohjusten osuus jaanyt mainitsematta.Matemaattisempana osana mutuilua oli se oletus, että pudotussuhteella olisi positiivinen korrelaatio ohjusten osumisprosentin kanssa.
Puolustusvoimien logistiikkalaitos on lähettänyt Hornetin seuraajahankkeen asejärjestelmiä ja varusteita koskevan tietopyynnön seitsemän maan hallituksille, jotta nämä voivat välittää sen maansa teollisuudelle.
Tietopyynnön vastausten perusteella laaditaan tarjouspyyntö Hornetin seuraajan aseista ja varusteista. Tietopyyntö on lähetetty Iso-Britannian, Israelin, Norjan, Ranskan, Ruotsin, Saksan ja Yhdysvaltojen hallituksille. Tulevien hävittäjien aseet ja varusteet hankitaan erillisillä sopimuksilla rinnan lentokonehankinnan kanssa. Tarjouspyynnöt aseista ja varusteista on tarkoitus lähettää keväällä 2018. Päätös hankittavista aseista ja varusteista tehdään osana lentokonetyypin valintapäätöstä. Päätös Hornetien seuraajasta on määrä tehdä vuonna 2021. Uuden hävittäjäkaluston käyttöönoton ja Hornet-kaluston poistumisen palveluskäytöstä on määrä tapahtua vuosina 2025–30. https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/puolustusvoimat-selvittaa-hornetien-seuraajien-asejarjestelmia/6604176#gs.Z4yEpTc
Mielenkiintoinen poiminta. Kun sensorit yleensa lasketaan asejarjestelmien osiksi, niin mita "varusteita" mahd. muualta kuin suoraan koneiden valmistajilta?Aseet ja varusteetkin tarvittaisiin.
Mielenkiintoinen poiminta. Kun sensorit yleensa lasketaan asejarjestelmien osiksi, niin mita "varusteita" mahd. muualta kuin suoraan koneiden valmistajilta?
- conformal -lisatankit Israelista (jos sattuisi valinta osumaan f-35:een)?
- omasuoja/ hairintajarjestelmia (BrightCloud ei kai ole, esim., mitenkaan konekohtainen, vaikka sita eurofighteria silmallapitaen alunperin kehiteltiin?)
@Huhta No joo, ehkä tämä on osuvampi merkki australialaisten kunnianhimoisista aseistushankkeista.
"The proposed sale would cover up to 3,900 GBU-53/B Small Diameter Bomb Increment II, up to 30 GBU-53/B Guided Test Vehicles (GTV) and up to 60 GBU-53/B Captive Carry Reliability Trainers (CCRT)"
US clears $815M sale of F-35 weapons for Australia
https://www.defensenews.com/global/...5-million-sale-of-f-35-weapons-for-australia/
Totta se on, etta vaikka yhdessa vaiheessa (siis suunnilleen silloin kun Janes vaihtoi paajulkaisunsa otsikoksi* Weapons Systems) tuli muodikkaaksi yrittaa runnoa kaikki isommiksi systeemeiksi, niin noilla mainituillahan on itseisarvoa jo ihan sinallaan.Varusteisiin voi hyvin kuulua maalinosoitussäiliö (esim. LITENING) ja tiedustelu-/kuvaussäiliöt (esim. DB-110).