Olympiakasarmi
Kenraali
Pyydetään että F-35:een integroidaan LRSO. Kantamaa joku 2500 km. Konventionaalinen taistelukärki poistettiin budjetista, mutta eiköhän meille riitä W80 ydinkärki. En uskalla edes ajatella naapurin reaktiota.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tuosta on tosiaan vaikeampi saada selkoa. Jonnekin 4000 naulan pintaan menee niillä isoimmilla ext tankeilla, joita voi olla neljä. Yksittäinen centrelineen voisi mennä isompi? Superin osalta voisi kuvitella katapulttilaukaisun olevan haastavampi isojen paukkujen kannossa vrt. maalta operointi, mutta tuskin Suomi sillä tavalla poikkeaisi.Super Hornetin myyntiluvassa on sama ohjus, eikä siinä tietääkseni ole yhtään 5000 naulan ripustinta.
Huolestuttavaa. Kiina ja Venäjä tulevat tekemään kaikkensa että saavat yhden. Ja Suomesta tai Norjasta voi ostettu tai kiristetty pilotti tai mekaanikko löytyä. Koneella on usaf pilottien mukaan todella helppo lentää.F-35 vuonna 2045 tienoilla Block 7/mikälie versiossaan lienee kyllä jo sellainen kehityksen suhteen, että muut kisaajat ovat siinä auttamattomasti pudonneet kehityksessä taakse.
Höpsistä, riittää että LM:n ALIKSEEN liitetty AD palvelin on nurin kuten normaalisti niin se kone ei lennä mihinkään. Sitten ku oikeilla lentäjillä on taivaalle asiaa niin joku käy boottaamassa serverin että päästään matkaan.ehkä kuomuun pitää laittaa Abloy munalukko
Jos vihollinen tekisi saman näköisiä tai saisi kaapattua koneita jostain qatarista, niin mikä estää laskeutumasta meidän baseen, esim saudiperäinen Rafale.No mitä se aiheuttaa, että kiina ja Venäjä saavat yhden? Ehkä huolestuttavinta on, että pyörittelevät sitä jossain tutkapenkissä ja pystyvät kehittämään parempia tutka-algoritmeja sen havaitsemiseen. Tosin samaa tietoa kerätään parasta aikaa esim. Syyriassa jo nyt.
Ei koneita nykyään ulkonäön perusteella tunnisteta. Koneesta puuttuisivat oikeat salausavaimet, digitaaliset tunnukset, se ei osaisi noudattaa oikeita menetelmiä ml. radioliikemne ja ilmatilannenkuvan perusteella tiedetään mistä se on tulossa. Kai se sitten lopussa on esim. ITK-jaos joka laskun estää, jos siihen tilanteeseen päädytään.Jos vihollinen tekisi saman näköisiä tai saisi kaapattua koneita jostain qatarista, niin mikä estää laskeutumasta meidän baseen, esim saudiperäinen Rafale.
Suomalaiset pommarit pääsi Leningradiin kun pudotti soihdun Kronstadin saaren kohdalla. Enemmän olen kuitenkin huolissani siitä että täyteen tankattu F-35 on hankalan raskas liikuteltava käsin työnnettynä ja uppoaako helteellä asfalttiin jarrulevyä myöten.Ei koneita nykyään ulkonäön perusteella tunnisteta. Koneesta puuttuisivat oikeat salausavaimet, digitaaliset tunnukset, se ei osaisi noudattaa oikeita menetelmiä ml. radioliikemne ja ilmatilannenkuvan perusteella tiedetään mistä se on tulossa. Kai se sitten lopussa on esim. ITK-jaos joka laskun estää, jos siihen tilanteeseen päädytään.
Mitäpä tuota kursailemaan, totuushan se on. Nuo sieltä ois tulossa, ei tässä Viron hyökkäystä tartte pelätä...
Alkaako se syy peräti N-kirjaimella?Minun huomioni kiinnittyy siihen, että nuolet Venäjältä Ruotsiin eivät mene Baltian ylitse, mutta Suomen kyllä... En kuitenkaan lähde arvailemaan syytä.
En nyt tiedä onko JASSM-ER välttämättä 'edistyneempi' kuin kilpailijat. Väittäisin itse asiassa että molemmat euro-ohjukset ovat todennäköisesti tunkeutumiskykyisempiä kuin JASSM. Kuten sanoin, ei kantama ole kaikki kaikessa. Mikään temppuhan ei olisi suunnitella Hornetista ammuttava risteilyohjus jonka kantama olisi vaikka 2500 kilometriä.
Selvästi halvempi JASSM todennäköisesti on. Vaikkei vientiasiakkaita ole paljon niin amerikkalaisten omat muhkeat tilaukset painanevat hintaa alas. Esimerkiksi SCALPia taas Ranska on tilannut varsin vaatimattomia määriä mikä kielinee kapistuksen kalleudesta. Koko SCALP-kyky näyttää olevan Ranskalle tärkeää olla lähinnä nimellisenä, savimajoja pommitetaan halvemmilla aseilla.
Valitettavasti kaikkine heikkouksineen F-35 on ainoa mahdollinen valinta, kun haluamme turpo-syistä amerikkalaisen koneen ja emme halua olla sen ainoa operaattori vuonna 2060. Minkään muun konetyypin valinta ei ole mahdollinen. Rafale on käytössä 2060, mutta missään puolustusselonteoissa tms. ei ole ikinä mainittu Suomen ja Ranskan sotilaallista yhteistyötä Suomen turvallisuudelle olennaisena kehityskohteena toisin kuin USA:n ja Ruotsin kanssa yhteistyö
Siivet-lehti antaa hyviä argumentteja siitä, miten Suomen ja Sveitsin vaatimukset saattavat olla erilaiset niin, että valinnaksi ei tulekaan F-35.
Varsinkin tuo F-35:n erittäin keskittynyt malli vaikuttaa kovasti siihen, että Suomen malliin ei välttämättä F-35 sovi.
Eläkeläisen raskaimman sarjan painijainen kuitenkin on, että meidän tulevaisuuden puolustusjärjestelmä tukeutuu ruotsalaiseen vaihtoehtoon (anteeksi Anders G).