Mikä vituttaa tänään?

Nyt vituttaa niin paljon, että vitutus muuttuu hetkenä minä hyvänsä joksikin pahemmaksi tunteeksi. Sain kertauskutsun Sodankylään ja ostin sitten junalipun 5kk ennen reissua. Koska matka on pitkä, niin hankin oman hytin, että voi maata reissun ajan ja rentoutua. Olin tyytyväinen itseeni ja ajattelin jopa ilolla koko pitkää matkaa.

Nyt sitten istun junassa ja kiroan itseni ja VR.n alimpaan helvettiin. Tekisi mieleni hypätä junasta ulos seuraavalla pysäkillä ja kävellä vaan metsään. Tuo "hytti" jonka onnellisena itselleni varasin ei sitten ollutkaan makuuhytti vaan JOKU VITUN TYÖSKENTELYHYTTI! Penkki on epämukavampi kuin normaalilla istumapaikalla ja unta ei tule silmään sekunttiakaan seuraavaan 11 tuntiin!! Tässä saatanan akvaariossa ei ole edes lukkoa ovessa tai pistorasiaa. Aloin selaamaan VR sivuja, että mikä on homman nimi ja kyseistä akvaariota jota joku kehtaa hytiksi kutsua on pirun vaikea edes löytää sivuilta. Makuuvaunua ELI SE HYTTI jonka varasin omasta mielestäni kyllä tulee joka käänteessä esille. Edes pirun matkalipussa tai tilausvahvistuksessa ei puhuta muuta kuin HYTISTÄ! Maksoin sitten 50 euroa extraa VITUTUKSESTA!!

Yöstä tulee pirun hauska ja huomisesta päivästä kertaamassa tulee sitäkin hauskempi kun tod.näk. en unisten silmien kanssa näe edes maalitaulua ampumaradalla.

VITTU KUN VITUTTAA.

Anteeksi avautuminen...
 
Aku Ankan toimitus. Joitakin vuosia sitten julkaistiin Carl Barks -kirjasto. Siinä yhteydessä toimitus päätti "uudistaa" Barks-tarinoiden suomennokset. Ja vituiksihan se meni. Toimitus elvisteli, että nyt ollaan "uskollisempia Barksin alkuperäistekstille". Ja lopputulos on paikoin amerikkaa suomen kielen sanoilla. Eli tulos on paikoin kirjaimellista käännöstä, ei suomennosta. 🤬

indexphp.jpg
 
Nyt vituttaa niin paljon, että vitutus muuttuu hetkenä minä hyvänsä joksikin pahemmaksi tunteeksi. Sain kertauskutsun Sodankylään ja ostin sitten junalipun 5kk ennen reissua. Koska matka on pitkä, niin hankin oman hytin, että voi maata reissun ajan ja rentoutua. Olin tyytyväinen itseeni ja ajattelin jopa ilolla koko pitkää matkaa.

Nyt sitten istun junassa ja kiroan itseni ja VR.n alimpaan helvettiin. Tekisi mieleni hypätä junasta ulos seuraavalla pysäkillä ja kävellä vaan metsään. Tuo "hytti" jonka onnellisena itselleni varasin ei sitten ollutkaan makuuhytti vaan JOKU VITUN TYÖSKENTELYHYTTI! Penkki on epämukavampi kuin normaalilla istumapaikalla ja unta ei tule silmään sekunttiakaan seuraavaan 11 tuntiin!! Tässä saatanan akvaariossa ei ole edes lukkoa ovessa tai pistorasiaa. Aloin selaamaan VR sivuja, että mikä on homman nimi ja kyseistä akvaariota jota joku kehtaa hytiksi kutsua on pirun vaikea edes löytää sivuilta. Makuuvaunua ELI SE HYTTI jonka varasin omasta mielestäni kyllä tulee joka käänteessä esille. Edes pirun matkalipussa tai tilausvahvistuksessa ei puhuta muuta kuin HYTISTÄ! Maksoin sitten 50 euroa extraa VITUTUKSESTA!!

Yöstä tulee pirun hauska ja huomisesta päivästä kertaamassa tulee sitäkin hauskempi kun tod.näk. en unisten silmien kanssa näe edes maalitaulua ampumaradalla.

VITTU KUN VITUTTAA.

Anteeksi avautuminen...
Se on jopa kaunista katsoa kun suomalaista miestä oikein kunnolla vituttaa😁 Onneksi loppu oli kuitenkin hyvä.
 
Uusi työpaikka... vituttaa sen kokonaisvaltainen MADNESS!

Työvuoro on 12:00 - 24:00.

Koska pitää avata lounaaksi (why?), ja keittiö sulkee vasta 23:00 (mitä helvettiä!), jonka jälkeen perustunti puunausta ja pesujuttua.
Aloitin 14. heinäkuuta koepäivällä (normijuttu ravintolapuolella, cv ei merkitse mitään, ainoastaan skillzit is wot killz it, yo), ja heinäkuussa 167 tuntia.
Ja maksoivat jopa sen.
Eka kuukausi tulee täyteen huomenna, ja ensimmäiset kaksi peräkkäistävapaapäivää edessä.
Käskivät mennä poimimaan sieniä, maksavat.
Kivaa.

Olen 50,5 vuotias, eipä ainakaan tarvii murehtia eläkettä koska en tule elämään niin pitkään että ehtisin sillä elostelemaan ja rietastelemaan näillä millään ihmeen vitun näkymillä.
Mut kaks päivää veke... ja 120 nok kilo suppiksista...

Kuin veisi lapsilta karkkia! Tunnen mestat näät, ja siellä ei ole ketään. Kilo per tunti, mukaanlaskien sisäänkävely ja viel veke. Kelpaa se mulle metsässä olosta, puusto ja tuoksu muistuttaa kotimaasta enemmän kuin mikään muu täällä.
 
Ihmisen hermosto vituttelee.
Jälleen ajankohtaista. Vittujen vittu.

Meno on sitä luokkaa, että työhousujen vyötärö hankasi jotain näppylää, ilmeisesti syntymässä olevaa luomea, joka ärsytti vaurioitunutta ja herkistynyttä iskiashermoa, joka käskytti pakaran syvät lihakset täyteen tilttiin. Ei muuten, mutta kun se saatanan iskiashermo kulkee sieltä syvien pakaralihasten välistä.

Tilanteen saa laukaistua hieromalla ja venyttämällä niitä pakaralihaksia säännöllisesti ja määrätietoisesti n. 4 viikon ajan. Koukkuna on se, että samalla hieroo ja venyttää sitä ennestään herkistynyttä ja nyt myös ärtynyttä iskiashermoa, joka sitten seuraavaksi käskyttää niitä lihaksia tilttiin. Relaksantit ei taas oikein ole vaihtoehto, kun ne vaikuttaa myös selkään ja syviin vatsalihaksiin - ne kun alkavat velttoilemaan, siitä tulee turhaa rasitusta taas iskiashermolle.

Vit-tu.
 
Illan uutiset:

RASISMI
RASISMI
RASISMI
RASISMI
RASISMI
RASISMI
RASISMI
RASISMI
RASISMI
RASISMI
Ainu politiikka joka ei ihmeemmin kuvota tällä hetkellä on reeni. Ja tietysti Sauli ei jos varsinkin Tamminen imitoi.
Se oli kuulemma tänään jo vittuillu tv lähetyksessä hillitysti kertoo iltapaska lehti.
 
Tomaatit.
😡 Vain tasan 3 kerta syönyt tänä kesänä tomaatin makuisia tomaatteja. Mitä ihmettä niille tehty!? Niin mauttomia, vaikka mitä luomua ja kotimaisuutta, tai sitten kusettavat kotimaisina.
 
Tomaatit.
😡 Vain tasan 3 kerta syönyt tänä kesänä tomaatin makuisia tomaatteja. Mitä ihmettä niille tehty!? Niin mauttomia, vaikka mitä luomua ja kotimaisuutta, tai sitten kusettavat kotimaisina.
Ihan sama juttu Norjassa, täsmälleen. Pistää vihaksi kun ulkomaiset maksavat tänne tuotuna, koska ei EU:ta ja jotain muutakin... kaikki maksaa täällä, varsinkin jos haluat tehdä siitä ruokaa (paitsi kolja, seiti ja kassilohi, enkä halua) tai juoda sen kurkkuusi unohtaaksesi miten paljon jotkut jutut tässä maassa ärsyttää...
ja jälkimmäinen se vasta maksaakin!
 
Ja kevätsipuli v:ttaa myös. Vain yhden kerran söin kevätsipulin makuista kevätsipulia, kesäkuussa, sitten he olivat vetisia mauttomia, kevätsipulilta näyttivät, mutta ei makua. Että kun ottaa päähän
Kerroin kaverille tomattipettymyksestä, hän sanoi ettei pitkään-pitkään ole syönyt tomaatin makuisia tomaatteja. Toedusteli mistä onnistuin kolme kertaa ostamaan, muistan yhden kerran Lidlista, ensimmäiset kotimaiset kesäkuussa, sitten paska joka kertaa, mutta ne hyvät myös tuoksuneet tomaatilta.

Prismassa ostelin alkukesästä kallit pienet tomaatit, olivat tajunta räjähtävän hyvät, tuontitomaatit. Prisman on matka. Läheltä yhden kerran, YHDEN (!) onnistuin ostamaan edes keskinkertaista + tomaattia. Yleensä kesällä sai ostaa kunnon suomalaiset tomaatit ongelmitta. Jotain selvästi mättää.

Huomenna käyn Itäkeskuksen Prismassa, jospa niitä kallista vielä löytyy...
 
Ihan sama juttu Norjassa, täsmälleen. Pistää vihaksi kun ulkomaiset maksavat tänne tuotuna, koska ei EU:ta ja jotain muutakin... kaikki maksaa täällä, varsinkin jos haluat tehdä siitä ruokaa (paitsi kolja, seiti ja kassilohi, enkä halua) tai juoda sen kurkkuusi unohtaaksesi miten paljon jotkut jutut tässä maassa ärsyttää...
ja jälkimmäinen se vasta maksaakin!
Ymmärän vihasi. Juotavakin maksaa!? Ne halua selvästi tuhota nautiskelijoita 😎 Minä juon vain vetta onneksi, joten ne löyisi keinon - pahoinpidella henkisesti tomaatteilla. Teillä saa sentään tuoretta kalaa, täällä on riski senkin kanssa, paitsi jos menet hagikseen hallin, ja sekin ongelma eikä tae tuoreudesta, jos halua jotain erikoisempaa joskus, kuten pallasta tai meripirua. Silakka en jaksaa syödä enää, siika on ok, mutta kalllistunut sekin. Kuhalle olen neutraali.

Kassilohi..kun katsoin dokkarin veljelystä Norjan lohesta, ei huvittaa syödä sitä usein, mutta pakko joskus.
Suomalaiset kehuu oman lohen, mutta kerran kauppias sanoi että Norjassa on kirkkaimmat vedet, joten viljelty lohi ei niin saastunut, pitääkö paikkansa?
 
Ymmärän vihasi. Juotavakin maksaa!? Ne halua selvästi tuhota nautiskelijoita 😎 Minä juon vain vetta onneksi, joten ne löyisi keinon - pahoinpidella henkisesti tomaatteilla. Teillä saa sentään tuoretta kalaa, täällä on riski senkin kanssa, paitsi jos menet hagikseen hallin, ja sekin ongelma eikä tae tuoreudesta, jos halua jotain erikoisempaa joskus, kuten pallasta tai meripirua. Silakka en jaksaa syödä enää, siika on ok, mutta kalllistunut sekin. Kuhalle olen neutraali.

Kassilohi..kun katsoin dokkarin veljelystä Norjan lohesta, ei huvittaa syödä sitä usein, mutta pakko joskus.
Suomalaiset kehuu oman lohen, mutta kerran kauppias sanoi että Norjassa on kirkkaimmat vedet, joten viljelty lohi ei niin saastunut, pitääkö paikkansa?
Kuha on sisävesikalojen kuningas. Norjassakin lohella on omat ongelmansa, mutta kukaan täällä ei syö tuota kassipaskaa.
Norjassa maksat eri hinnan lohesta, vuodenajasta riippumatta, riippuen siitä mitä osaa teurastetusta Atlantin lohesta ostat.

- back (selkä, hyvä sushiin)
- loin (kylki, tosi hyvä sushiin/ sashimiin/ chevicheen jne, omasta mielestäni)
- belly (rasvainen vatsa, tosi hyvä grilliin)

Tästä näet jotain Odan hintoja, vähän huonoa nyt kesällä kun on lämpimät pintavedet:

 
Sähköpotkulautojen ja fillaroijien kutistama hlökohtainen tila täällä hki-Hakaniemi -alueella jaksaa kyllä syödä meikäläistä. Eli läheltä mennään ja lujaa, jalkakäytävälläkin.

Nykyään ei enää riitä, että vaikkapa katua ylittäessä varmistat että se joku perusautoilija on hiljentämässä samalle suojatielle. Kattavaan tilannekuvaan vaadittaisiin nyt lisäksi joku 360 asteen multisensoriteknologia apuun, pongaamaan sen yllättäen takavasemmalta tai ihan mistä tahansa suunnasta kolmeekymppiä kaahaavan äänettömän lippalakkipetterin/ wolttiheebon/ vanerilaatikossa muksujaan rahtaavan ylpeän ilmastosoturin.
 
back (selkä, hyvä sushiin)
- loin (kylki, tosi hyvä sushiin/ sashimiin/ chevicheen jne, omasta mielestäni)
- belly (rasvainen vatsa, tosi hyvä grilliin)
Oho, aika hyvin järjestetty. Suomessa file paloina tai kokonaisena. Hagiksella saa ostaa fileerauksen jälkeen jämiä n 1-2 cm lohen vatsan puoleisia suihkaleita, seassa voi olla ruotoja. Päitäkin myydän, ovat suosittuja, niitä varataan varmaan. Olen nähnyt taimaalaisen tai kiinalaisen ostaneen ison paketin tiskin alta. Lohen vatsan suihkaleita, nahoineen evineen joskus saa ostaa jos on, haluttuja ovat myös, mutta niiden keittäminen ja erottaminen nahasta ja muusta on hyvin työlästä. eikä niistä mitään kalalientä saa.
Tuleeko lohen päistä kunnon kalalienta?
 
Oho, aika hyvin järjestetty. Suomessa file paloina tai kokonaisena. Hagiksella saa ostaa fileerauksen jälkeen jämiä n 1-2 cm lohen vatsan puoleisia suihkaleita, seassa voi olla ruotoja. Päitäkin myydän, ovat suosittuja, niitä varataan varmaan. Olen nähnyt taimaalaisen tai kiinalaisen ostaneen ison paketin tiskin alta. Lohen vatsan suihkaleita, nahoineen evineen joskus saa ostaa jos on, haluttuja ovat myös, mutta niiden keittäminen ja erottaminen nahasta ja muusta on hyvin työlästä. eikä niistä mitään kalalientä saa.
Tuleeko lohen päistä kunnon kalalienta?
Lohen päästä tulee parasta kalalientä (kidukset pois, hiy helvetti!) mutta ennen kaikkea lohen parhaat osat:

posket.

Ne ovat parhaimmillaan isoruokaisen koiran reilun ruuan nappulan kokoisia, ja uskomattoman herkullisia.
Osta yksi pää ja kokeile. Sitten tiedät.

Laita viestiä etukäteen jos haluat ajatuksiani miten valmistaa ne - on hyvin suoraviivaista meinaan. Keitetään omas liemes, selleriä, porkkanaa, laakerinlehteä jne.
Kalaliemikuutio - jep, tarkoitus on pitää maku sisällä, ei vähentää sitä käänteis-osmoosin kautta! Tämä vaan siksi että ne ei bleedaa sitä veke, koska keitinliemi on jo valmiiksi saturoitunut, koska sinä jäsjestit niin.

Easy peasy, lemon squeazy...

Wakey wakey, eggs and bacy
(y)
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Lohen päästä tulee parasta kalalientä (kidukset pois, hiy helvetti!) mutta ennen kaikkea lohen parhaat osat:

posket.
Sitten jossain oli huono neuvo, että lohen päistä ei tule kunnon kalalientä, että paras tulee kuhan päistä, tätä en koskaan ymmärtänyt, toisaalta luin mitä enemmän eriläisiä kaloja ja ruotoja sitä parempi kalaliemi, pitääkö paikkansa? Kiduksista ja pörstö pois tiesin.
Posket ovat herkkuni, tiedän, jos teen kalan kokonaisena, josku syön pään, kun usein kukaan ei huoli. Kotona hyvinkin voi imeskellä päätä poskien syönnin yhteydessä, ainakin doradasta ja siiasta. Mutta joskus päissä jokin sivumaku.
Sen pitää olla hyvin kypsä, tietty, minua vain hirvittävät hieman silmät. Tulee outo olo..

Laita viestiä etukäteen jos haluat ajatuksiani miten valmistaa ne - on hyvin suoraviivaista meinaan. Keitetään omas liemes, selleriä, porkkanaa, laakerinlehteä jne.
Kalaliemikuutio - jep, tarkoitus on pitää maku sisällä, ei vähentää sitä käänteis-osmoosin kautta! Tämä vaan siksi että ne ei bleedaa sitä veke, koska keitinliemi on jo valmiiksi saturoitunut, koska sinä jäsjestit niin.
Laitan. Minä aina lisään kalakiemikuution, minusta se voimistaa makua, vaikka olisi kokonainen kala keitetty, teinko oikein?

Viimeksi laittoin pinaattipedilla kypsytetty kala toskanalaisittain, piti olla järkyttävä määrä piinattia, siinä luki 750 g. Kilon kalaan pinaattia tai mangoldia, luin ohjen väärin. Eikä siihen tullut kun 200 g. Liian vähän! Mutta desi valkkaria lyötyi onneksi. Toinen virhe oli ostettu tuore makrilli.
Muuten siellä on sipuli, porkkana, selleri, valkosipulia ja passata.
 
Back
Top