"Monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara" ???

Kiinalaisia maahanmuuttajia koskevat yleistykset ovat siinäkin mielessä perusteettomia, että Kiinasta jo lähtökohtaisesti pääsee muuttamaan kauas kaukomaille lähinnä ainakin jonkinlaiseen eliittiin kuuluvaa porukkaa.
Yleistyksiin ovat sortuneet kiinalaisiin nuivasti suhtautuvat. Olen tuonut esille faktoja kiinalaisten maahanmuuttajien sopeutumisesta. Ne eivät ole yleistyksiä, vaan kertovat kuinka kiinalaiset maahanmuuttajaryhmänä pärjäävät verrattuna muihin ryhmiin ja kantaväestöön.

Jokseenkin kummallista, että Pohjoismaissa ihmetellään maahanmuuttajien huonoa kotoutumista, mutta sitten kun joku ryhmä kotoutuu hyvin, pidetään sitä väärin kotoutumisena, koska he ovat koulutettuja tms. Ei tarvitse ihmetellä, miksi maahanmuuttajat kotoutuvat paremmin muualla kuin Länsi-Euroopassa.

Ei kiinalaisia maahanmuuttajia tarvitse suosia. Heitä arvioidessa on syytä katsoa kuinka kiinalaiset maahanmuuttajat ovat todellisuudessa pärjänneet. Ennakkoluulot ja fobiat on syytä heittää romukoppaan. Faktapohjainen päätöksenteko tulee asettaa etusijalle.


Ja mitä mannerkiinalaisten maahanmuuttajien ihanuuteen tulee, niin käsittääkseni esim. Hong Kongissa ovat vähän nuivia mannerkiinalaisia kohtaan. Lienevätkö Taiwanissakaan kauhean suuria mannerkiinalaisten faneja?
Ainakaan niillä hongkongilaisilla ja taiwanilaisilla, joiden kanssa olen keskustellut mannerkiinalaisista, ei ole ollut mitään ongelmaa lännessä asuvien mannerkiinalaisten kanssa. Heillä on ollut erilaisia poliittisia näkemyksiä, mutta siinäpä se. Ylivoimainen valtaosa HK:n ja Taiwanin väestöstä on han-kiinalaisia.
 
Viimeksi muokattu:
@miheikki Eipä sitä taida Baltian maissa tai muualla Itä-Euroopassa Puolan ja Unkarin lisäksi olla paljoa kuvassa soimattua maahanmuuttoa. Miten niin Italiaan ei kohdistu muslimien maahanmuuttoa? Italiassa on paljon muslimeja. Italian pääministeri on luvannut tiukkaa linjaa maahanmuuton suhteen, mutta saas nähdä toteutuuko Italiassa maahanmuuttopoliittiset uudistukset yhtä verkkaisesti kuin talouden rakenteelliset uudistukset.

Japanin maahanmuuttopolitiikka vaikuttaa varsin hyvin hoideltulta.
 
Tätä kuvaa on monella eri tekstillä liikenteessä.

1596597088671.png
 
Voi miten lämmittää tällainen oman navan tarkastelu ja paapominen.

Jos minäminäminä pärjään, ei mitään väliä mitä jälkeeni tapahtuu. Hienoa ajattelua ja toimintaa

Pitäisikö yritys laajaan yhteiskunnalliseen keskusteluun erottaa siitä yksilöön keskittyvästä näkökulmasta? Yritys keskustella -laajasta- näkökulmasta sekoittuu aina -no entäs kun minä- keskusteluun. Laajaan keskusteluun tähtäävä aie ei kestä sitä, että siihen sekoittuu napanöyhtää pinseteillä irroittava -minäitekeskustelu-.

Ihmisen historia osoittaa, että kun fokus tulevista sukupolvista menetetään päätöksenteossa, niin jälkipolvet maksavat hintaa, jota he eivät ehkä kestä. Pohja vaan ei pidä. Yksi sukupolvi voi sössiä monen sukupolven elämän.

Otan esimerkin. Venäjällä toteutettiin vallankumous, jonka suoritti yksi sukupolvi. Tuosta maksetaan hintaa vieläkin. Saksassa valtaan nousi Aatu Besserwisser kolonioineen. Saksa maksaa siitä vieläkin. Länsi-eurooppa tekee väestöpoliittisia ja taloudellisia ratkaisuja just today. Miten jälkipolvet arvioivat ratkaisujen hintaa? Aivan.

Jatkan inhoittavalla esimerkillä. Suuret ikäluokat ottivat poliittisen päätöksenteon haltuunsa menneinä vuosikymmeninä. Kestääkö mikään järjellä käsitettävä resurssi niitä eläke-hoito-ym. etuja, joita nuo ikäluokat itselleen rakensivat? Jumalaton eläke-hoitovastuutaakka nakattiin kylmästi jälkipolville. Hyvinvointiyhteiskunta? Kenelle?

Eli kyllä ajassa elävien on hittovie ajateltava myös tulevia sukupolvia. Se on ajassa elävien vastuu. Meillä on oikeus-teemaa ei pidä rakentaa jälkipolvia käsittäväksi litskuksi.
 
Ehkä ajattelussani korostuu tulevien sukupolvien kohtalo, koska oma oloni alkaa näkymään päätyyn asti, ja seurailen tässä enemmänkin lastenlasteni syntymiä ja kehitystä ja alkutaivalta.

Siinä perspektiivissä ajattelen, että mitä he tuumaavat kun ovat minun asemassani, miettivät omien lastenlastensa tulevaisuutta joskus 2100-luvulla.

Esimerkkinä Ruotsin kehitys muutamien kymmenien vuosien aikana. Se on sellaista menoa, että sitä latua ei käännä enää mikään eikä kukaan takaisin, ja vauhti kohti kivikkoa jatkuu kiihtyvänä. Nyt me ollaan siinä kinthaalla, että voitaisiin ehken vielä vaikuttaa, ja me perkeleet vaan potkitaan vauhtia lisää ja. Eikö joku viisas sanonut, että on suurinta tyhmyttää toimia kuten aikaisemmin on toimittu, ja odottaa toisenlaista lopputulosta.

Tottakai kulttuurissamme on parantamisen varaa. "-Iso kahvi, -yks tuoppi, - voitte aloitella salaattipöydästä, -oho." Virkamiehille nöyristelemme ja he totisesti osaavat sen hyödyntää - kun on vähän valtaa on se kaikki käytettävä. Mutta kelpo kulttuuri meille, ja aamun NHL-uutisten mukaan geenipankki vaikuttaa terveeltä ja joku on noidenkin maalien eteen tehnyt aikanaan töitä, ja oikeita asioita.

Me raiskataan yhä vähemmän ja vähemmän, raaka väkivalta pl. JR tulee yhä harvinaisemmaksi, ei silvota tyttöjä eikä tungeta naisia kaapuihin. Homostella saa jos siltä tuntuu ja olla muutenkin kuin Ellun kanat, jos asialliset hommat suoritetaan. Ollaan fiksuudessa pärjätty hyvinkin mutta kun toiset ei taho meille pärjätä, on kaikkia tasapäistettävä, eli nohevampien koulutuspolkua pitää kehittää esteradan suuntaan kun toisille tasataan eteen tartaania, koska tasa-arvo.

Kuten taannoin sordiinon aikaan sanottiin: Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava. Pätee edelleen, nyt uskaltaa sanoa ryssä, RYSSÄ, mutta toiset sanat ja teot on tulleet tilalle. En edes minä tässä nimettömänä uskalla arkipäivän tapahtumista kertoa, koska rikkoisin pyhiä vaitiolovelvollisuuksia ja aikamme sakramenttia. Monet tietävät paljon minun vähäisiä tietojani enemmän, mutta suuta ei vain saa avata. Koko valtiokoneisto on tähän vaientamiseen valjastettu ja sitten luullaan, että kaikki kääntyy sillä hyväksi. Ehkä jopa tienataan :rolleyes:
 
Ehkä ajattelussani korostuu tulevien sukupolvien kohtalo, koska oma oloni alkaa näkymään päätyyn asti, ja seurailen tässä enemmänkin lastenlasteni syntymiä ja kehitystä ja alkutaivalta.

Sama vika rahikaisella. Eli se -oma etu- alkaa näyttäytymään jo paremminkin huolenpitona jälkipolvia kohtaan. Ja siitä kumpuaa myös se inhoittava -kansallisaate-, jota vaalin, vaikken kuulukaan mihinkään jengiin.

Suomen pitäminen kynsin ja hampain -hyvänä suomalaisille- ei ole mielestäni mikään turhake. Pidän täysin mahdollisena, että tämä -kansallinen ensin- ilmiö ei tule suinkaan kuolemaan, ei, vaan jopa Euroopassa siitä tulee uudestaan ihan aito eetos.

Nythän EUa pitää kasassa enää EKPn setelipaino, oikeasti. Jos ja kun kone yskähtää niin kummia nähdään. Tai eipä ne kummia ole niille, jotka käsittävät nämä tapahtumat ja kehityksen reaalielämä silmänaloissa.

Ihmettelen aivan hitosti ihmisten lyhyttä muistia. Koronakevät paljasti taas kerran miten valtiot toimivat time crisis. Etuilu, häikäilemätön kyynärpäätaktikointi, raaka vallankäyttö tulivat peliin, kun kyse oli -vain- suojavarusteista. Entäs jos kyseessä olisi ruoka? Aivan. Ulkoistetaan tällaiset asiat -eurooppalaisen yhteishankintamenettelyn alaisiksi-.....herra hyvästi hallikkoon.
 
Ainakaan niillä hongkongilaisilla ja taiwanilaisilla, joiden kanssa olen keskustellut mannerkiinalaisista, ei ole ollut mitään ongelmaa lännessä asuvien mannerkiinalaisten kanssa. Heillä on ollut erilaisia poliittisia näkemyksiä, mutta siinäpä se. Ylivoimainen valtaosa HK:n ja Taiwanin väestöstä on han-kiinalaisia.
"Mutta siinäpä se"? Poliittiset näkemyserothan voivat olla yksi yhteiskunnallisesti kaikkein tuhoisin tekijä?

Ketjun aiheeseen voisi vielä sen sanoa, että empirian perusteella ei ole oikeastaan lainkaan näyttöä siitä, että ns. "monikulttuurinen" yhteiskunta olisi erityisen tavoiteltava asia. Pikemminkin empiria antaa osviittaa täysin päinvastaisesta. Esim. USA, jota vielä joskus hehkutettiin menestystarinaksi "kansojen sulatusuunina", tuntuu kovin natisevan sisäpoliittisesti nyt, kun entinen "periamerikkalainen monokulttuuri" on demografisten muutosten myötä menettämässä otteensa maasta. Ruotsissakin pätee aika hyvin sääntö "mitä monikulttuurisempi asuinalue, sitä enemmän asukkaat saavat nauttia räjähdyksistä ja yllätysseksistä". Lontoossa on ollut puukkohippaepidemia, jossa taas yllätys-yllätys monikulttuurinen aspekti mukana. Kuten myös Englannin raiskausjengeissä. Jollekin tuollainen yhteiskunnallinen kehitys on ehkä toivottu asiantila, mutta ei ainakaan minulle tai konservatiiveille yleensäkään.

Ja voisi senkin lisätä, että lieneekö sinulta jäänyt huomaamatta se, että jos kiinalaisia havitellessasi puhut nimenomaan korkeasti koulutetuista kiinalaisista, niin et aja niinkään monikulttuurisuutta kuin paikalliseen (länsimaiseen) kulttuuriin sopeutuvia ihmisiä. Asiantuntijayhteisöissä, myös Aasiassa, eletään varsin pitkälti länsimaisten yliopistojen ja yritysmaailman luomien sääntöjen ja käyttäytymiskoodin puitteissa, josta on tullut oma globaali kulttuurin alalajinsa. Samantapaisia länsimaista (varsinkin USA:sta) syntyisin olevia globaaleita alakulttuureita on toki muitakin. Esim. Starbucks-kuppi kädessä Applen tietokonetta tai iPhonea hiplaavat "hipsterit" tuntuvat olevan pitkälti kuin samasta muotista valettuja, olivat he sitten amerikkalaisia, eurooppalaisia, kiinalaisia, jne.
 
Monessa Euroopan valtiossa islamistinen terrori on saanut tekomiehensä kolmannen polven maahanmuuttajaperheistä. Eli ukki muutti Belgiaan vuonna kun aatu huusi vielä kovasti ja pojanpojat tai pojanpojanpojat terhentäytyivät tekomiehiksi.....näissä tapauksissa on jotenkin perverssiä nostaa esille -kotoutumishaasteet-. Ruotsissakin on aiheesta taidettu keskustella.

Onko Suomessa ollut paljonkin tataariterrorismia...?
 
Onko Suomessa ollut paljonkin tataariterrorismia...?
Se oli toisenlaiset ajat ja toisenlaiset muslimit. Tataarit eivät ole radikalisoituneita kuten tämänpäivän muslimit.
Nyt on menossa muslimien toinen maailmanvalloitussota. Sen takia lähetetään nuoria miehiä (sotilas-iässä olevia) ympäri maailmaa "muka-pakolaisina".
 
"Mutta siinäpä se"? Poliittiset näkemyserothan voivat olla yksi yhteiskunnallisesti kaikkein tuhoisin tekijä?
Voivat ja voivat, vaan eivätpä aina ole. Jos poliittiset näkemyserot eivät manifestoidu väkivallaksi, niin senkus ovat eri mieltä. Oletko muuten tietoinen siitä, että aika monella muullakin maahanmuuttajalla saattaa olla poliittisia mielipiteitä? Esimerkiksi osa (kenties hyvinkin suuri osa?) Venäjältä Suomeen muuttaneista on eri mieltä monen suomalaisen kanssa Suomen maahanmuutto- ja ulko- sekä turvallisuuspolitiikasta.


Ja voisi senkin lisätä, että lieneekö sinulta jäänyt huomaamatta se, että jos kiinalaisia havitellessasi puhut nimenomaan korkeasti koulutetuista kiinalaisista, niin et aja niinkään monikulttuurisuutta kuin paikalliseen (länsimaiseen) kulttuuriin sopeutuvia ihmisiä.
Lieneekö sinulta jäänyt huomaamatta aiheen ensimmäisillä sivuilla käydyn useiden viestien edestä keskustelua monikulttuurisuuden merkityksestä? Siitä keskustelusta käy ilmi, ettei monikulttuurisuudella ole mitään täsmällistä merkitystä, vaan tulkinnat vaihtelevat.

Minulle on aivan sama onko joku asia monikulttuurisuutta vai ei. Kunhan maahantulijat noudattavat lakia ja tekevät töitä, niin ihan sama, millainen heidän kulttuurinsa on. Täällä jotkut olivat huolissaan siitä saunovatko kiinalaiset ja katsovatko he lätkää. Itse en ole moisista asioista huolissani. On ihan kiva vaan jos kaikki eivät ole samaa harmaata massaa.

Jos joku kiinalainen ei vietä joulua, ei sauno, syö kiinalaista ruokaa ja puhuu kotonaan kiinaa, niin se on ihan OK. Onko se monikulttuurisuutta? En tiedä, eikä sillä ole minulle mitään merkitystä. Mielestäni sitä kyllä voi pitää monikulttuurisuutena, mutta jos se ei sitä ole, niin eipä se hetkauta näkemystäni suuntaan jos toiseenkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jos joku kiinalainen ei vietä joulua, ei sauno, syö kiinalaista ruokaa ja puhuu kotonaan kiinaa, niin se on ihan OK. Onko se monikulttuurisuutta? En tiedä, eikä sillä ole minulle mitään merkitystä.

Ei se ainakaan kansainvälisyyttä ole jos jatkaa tiettyjen vanhojen tapojensa noudattamista uudessa kotimaassa. Vähän niin kuin suomalainen rakentaa suunnilleen ensimmäiseksi saunan vaikka muuttaisi Australiaan. Ei haittaa eikä häiritse ketään joten ei monikulttuurisuuskaan monine alakulttuurien kuplineen automaattisesti huono asia ole. Laillisuuskysymyksiinhän tämä keskustelu vahvasti kulminoituu. Siihen haluaako tulija vaikkapa kunnioittaa meikäläistä kulttuuria ja noudattaa meikäläistä lakia. Minusta on jopa tervettä ettei ihmisiä puusilmäisesti revitä juuriltaan vaan haetaan toimiva tasapainotila uuden ja vanhan välille. Ja kyllä. Tiedän että tämä on osassa tapauksia pelkkää teoriaa. Se taas johtuu mm. edellä mainitun halun puutteesta. Ilman halua ei taatusti ole kykyäkään.
 
Monissa länsimaissa se ongelmallinen monikulttuuri on tarkoittanut kokonaisten asuinalueiden muuttumista tietyn maahanmuuttajaryhmien hallitsemiksi joissa kantaväestöä on vähän. Näillä ei toimita paikallisen maan lakien ja sääntöjen mukaan vaan ulkopuoliset pyritään ajamaan ulos. Yksittäisten ihmettelijöiden lisäksi viranomaiset kuten poliisi, palokunta ja ambulanssit.

Jos joku muualta kotoisin oleva tykkää syödä synnyinmaassaan suosittuja ruokia, ketä se kiinnostaa jos kaupasta löytyvistä aineksista valmistaa. Mutta jos lähdetään siitä että paikallisten pitää sopeutua tulijoihin jotka taas eivät mukaudu uuden asuinmaansa systeemeihin sitten alkaa ongelmat.
 
Tätä monikulttuurisuuden nimellä kulkevaa ideologiaa - että ihmisiä voidaan siirtää ja asuttaa miten vaan, ja kuitenkin muodostaisivat automaattisesti yhtenäisen kansakunnan - on kritisoitu jo varsin tarkkanäköisesti, jo kauan sitten:


"Tämä Yhdysvaltain syvällekäyvä väestönmuutos on tapahtunut uskomattoman nopeasti. Sekä laillinen että laiton maahanmuutto on ollut mittavaa (viimeksi mainittu kahdesta kolmeen miljoonaa joka vuosi). Lisäksi maahanmuuttajien syntyväisyys on muita korkeammalla tasolla. Tämän vuosisadan kirjailijat Oakeshott ja Santayana uskoivat, että yksi pahimmista onnettomuuksista, joka voi kohdata yhteisöä, on se, että sen yhteiset arvot - toisin sanoen sen yhteinen kulttuuri - hajoavat liian nopeassa tai liian laaja-alaisessa muutoksessa.

Olivatpa tämän omituisen tai mittavan kokeilun tulokset mitkä tahansa, on vakavien yhteiskunnallisten vaikeuksien välttäminen mahdotonta. Suurkaupunkien vakaus on järkkynyt ja joissakin tapauksissa ne ovat yhteiskunnallisesti luhistuneet. On syntynyt monikansallinen ja monikielinen väestö. Voimakas maan sisäinen muuttoliike on synnyttänyt juurettomia ydinperheitä ja lisännyt avioeroja. Nämä tekijät yhdessä ovat vieneet kehitystä pahasti pieleen.

Kuten odottaa saattaa, ovat ihmiset reagoineet näihin nopeasti muuttuneisiin olosuhteisiin hyvin eri tavoin. Jotkut ovat etsineet juuriaan Afrikassa, Irlannissa, Israelissa, Italiassa, Kiinassa - missä tahansa - muodostaakseen jokseenkin eristäytyneitä yhdyskuntia ja elääkseen keskenään. He yrittävät säilyttää tai elvyttää omaa kulttuuriaan, uskontoaan ja kieltään. Toisin sanoen: heidän valintansa on ollut omien erityispiirteittensä kunnioittaminen ja suojeleminen.

Toiset ovat toimineet täysin päinvastoin. He ovat pyrkineet karsimaan poikkeavuudet ja rakentamaan yhdenmukaista yhteiskuntaa kieltäen kulttuuri- ja kansallisuuserot ja jopa perimän erilaisuudet. Yhdenmukaistaminen on saattanut kyseenalaiseksi erot miesten ja naisten välillä."

-James Goldsmith, The Trap. 1994.

EDIT: Eurooppa ei ole yhtään jäljessä, täällä tilanne on edennyt vain eri tavalla. EU toivoo, että pakkonaittamalla Euroopan kansat keskenään, ne muodostaisivat yhtenäisen kansakunnan.
 
Viimeksi muokattu:
Voivat ja voivat, vaan eivätpä aina ole. Jos poliittiset näkemyserot eivät manifestoidu väkivallaksi, niin senkus ovat eri mieltä. Oletko muuten tietoinen siitä, että aika monella muullakin maahanmuuttajalla saattaa olla poliittisia mielipiteitä? Esimerkiksi osa (kenties hyvinkin suuri osa?) Venäjältä Suomeen muuttaneista on eri mieltä monen suomalaisen kanssa Suomen maahanmuutto- ja ulko- sekä turvallisuuspolitiikasta.
Niin siis minähän en jo lähtökohtaisesti kannata massiivista maahanmuuttoa Suomeen. Maltillinen maahanmuutto on ok, mutta senkin olisi mielestäni hyvä painottua sellaisiin lähtömaihin, joissa sisäsyntyisesti on totuttu arvostamaan länsimaista elämänkatsomusta ihmisoikeuksineen ja markkinatalouksineen päivineen. Lasken tässä suhteessa venäläiset samaan kategoriaan kuin kiinalaiset; voivat olla yksilötasolla varsin hyviä tyyppejä, mutta massamuutolle ei-kiitos.

Minulle on aivan sama onko joku asia monikulttuurisuutta vai ei. Kunhan maahantulijat noudattavat lakia ja tekevät töitä, niin ihan sama, millainen heidän kulttuurinsa on.
Taisikin tosiaan olla ketjun aloittaja, joka toi termin näkyvämmin esiin. Jätetään se termi siis sikseen.

Sinulla on tietenkin oikeus olla sitä mieltä, että sinulle on jokseenkin se ja sama, millaisessa yhteiskunnassa sinä (tai muut suomalaiset) elävät. Näin keskustelupalstan nimeen liittyen tämä herättää kysymyksen, että oletko siis myös sitä mieltä, että maanpuolustus on turha käsite? Ehdithän ketjussa jo mm. todeta, että sinulla olisi ihan sama, jos suomalaiset joutuisivat muunmaalaisten syrjäyttämiksi omassa maassaan. Yleensähän maanpuolustuksen pohjimmainen motiivi on nimenomaan halu estää tällaista tapahtumasta. Se on tässä lähinnä semanttista kikkailua, tapahtuisiko syrjäyttäminen vihamielisten asevoimien toimien tuloksena vai massamaahanmuuton kautta.
 
Tuossa videolla mielenkiintoinen tiivistelmä islamin leviämisestä. Siitä näkee hieman pidemmältä ajalta miten hyvin eri ideologiat ovat tulleet toimeen keskenään.
Jos katsoo 13:54 - 20:10 niin näkee jotain vaiheita miten tämän hetken tilanteeseen on päästy. Ei kovin rauhanomaisin keinoin.

 
Niin siis minähän en jo lähtökohtaisesti kannata massiivista maahanmuuttoa Suomeen. Maltillinen maahanmuutto on ok, mutta senkin olisi mielestäni hyvä painottua sellaisiin lähtömaihin, joissa sisäsyntyisesti on totuttu arvostamaan länsimaista elämänkatsomusta ihmisoikeuksineen ja markkinatalouksineen päivineen. Lasken tässä suhteessa venäläiset samaan kategoriaan kuin kiinalaiset; voivat olla yksilötasolla varsin hyviä tyyppejä, mutta massamuutolle ei-kiitos.
Vaikka kiinalaiset tuppaavat olemaan sangen isänmaallisia, niin ehkä heidän poliittisia mielipiteitä ei pidä liikaa pelästyä. Uskon, että konservatiivina jaat monen asian suhteen samanlaisen arvomaailman lukuisten kiinalaisten kanssa. Olen huomannut, että he eivät ole samalla tapaa poliittisesti korrekteja kuin moni länsimaalainen.

Todennäköisesti runsas joukko palstan konservatiiveista ajattelee näistä asioista samansuuntaisesti kuin Ylen jutussa mainitut kiinalaiset nettikeskustelijat. Tuohon voisi Iker-Yangin ja ShiShengahin tilalle vaihtaa tämän foorumin nimimerkkejä, ja se olisi täysin uskottavaa. (Iker-Yang taisi Kiinan toimien ennakoinnissa olla oikeassa.)

"– Pysykää erossa kaikesta mikä liittyy islamiin. Islamilaistumisen välttäminen on tärkein keino välttyä terrorismilta, Iker-Yang sanoo.

– Islamin leviämistä jarrutetaan ja muslimit pannaan tiukkaan valvontaan Kiinassa, hän ennakoi Kiinan toimia.

Weibossa nimimerkki ShiShengah yhdistää venäläisen lentokoneen putoamisen, Pariisin terrori-iskut ja Belgian räjähdykset.

– Mikä on seuraava eurooppalainen tragedia, Saksako? Siellä on eniten pakolaisia. Eurooppa ei ole enää rauhallinen paikka, hän päättelee."


Sinulla on tietenkin oikeus olla sitä mieltä, että sinulle on jokseenkin se ja sama, millaisessa yhteiskunnassa sinä (tai muut suomalaiset) elävät.
Haluan Suomen olevan taloudellisesti hyvinvoiva ja turvallinen yhteiskunta. Maahanmuuttopolitiikan tulee palvella näitä tavoitteita.

Näin keskustelupalstan nimeen liittyen tämä herättää kysymyksen, että oletko siis myös sitä mieltä, että maanpuolustus on turha käsite?
En tietenkään ole. Maanpuolustus on tärkeä asia.

Ehdithän ketjussa jo mm. todeta, että sinulla olisi ihan sama, jos suomalaiset joutuisivat muunmaalaisten syrjäyttämiksi omassa maassaan. Yleensähän maanpuolustuksen pohjimmainen motiivi on nimenomaan halu estää tällaista tapahtumasta. Se on tässä lähinnä semanttista kikkailua, tapahtuisiko syrjäyttäminen vihamielisten asevoimien toimien tuloksena vai massamaahanmuuton kautta.
Kyllä, en näe suomalaisten muuttumista vähemmistöksi ongelmaksi itsessään. Olennaista on se, onko se uusi enemmistö hyvin kotoutunutta vai eikö. Maanpuolustuksella pidämme huolen, että voimme demokraattisesti päättää maamme väestöpolitiikasta.

Kantasuomalaisista voi tulla vähemmistö, vaikka Suomeen ei muuttaisi enää yhtäkään itäaasialaista. Itse asiassa, vaikka Suomeen ei enää muuttaisi yhtään ulkomaalaista. Ulkomaalaistaustaisten suomalaisia korkeampi syntyvyys on riittävä tekijä. Juuri tälläinen tilanne onkin Suomessa. Toki maahanmuutto olennaisesti nopeuttaa suomalaisten syrjäyttämistä. Aiheessa on esitetty väestöprojektio Pohjoismaille, jossa kantaruotsalaisista tulee vähemmistö muutaman vuosikymmenen kuluessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suomi on ihan ilman maahanmuuttajiakin monikulttuurinen. Ei ole mitään yhteistä suomalaista kulttuuria vaan ainoastaan yhteiset perusarvot. Esimerkiksi pohjalaisilla on omanlaisensa kuviot siinä kuin kultahammasrannikon asukkaillakin. Jonkinlainen yhteinen nimittäjä kuitenkin löytyy. Samoja perusarvoja kunnioittava maahanmuuttaja istuu hyvin joukon jatkoksi. Tämän asian arvioinnin tulisikin olla yksi tärkeimpiä perusteita kun mietitään kuka tänne saa jäädä ja kuka ei.
 
Back
Top