VHF-alueen tutkien tarkkuus ei tule koskaan olemaan valtavan hyvä ellei antenneja rakenneta valtavan suuriksi, jolloin niistä tulee helppoja maaleja ja myös kalliita ja hankalasti siirrettäviä. Tämä johtuu ihan fysiikan laeista ja sitä ei voi kiertää millään prosessoinneilla tai antennin tekniikalla.
Kuvaamasi passiivitutka on toimiva järjestelmä, mutta lähinnä vain ennakkovaroitusjärjestelmänä. Passiivitutkan seurannat ovat ajoittain hyvinkin summittaisia eivätkä kerro mitään kohteen tyypistä tai korkeudesta. Etäisyys- ja samalla paikkatietokin vaatii useamman aseman samanaikaisesti tekemiä havaintoja, jollon kohteen paikka voidaan kolmiomitata jollain tarkkuudella. Veikkaan, että kenenkään VHF-lähetteet eivät loppuisi noiden järjestelmien takia, erityisesti kun tehokas toimintaetäisyyskin on melko rajallinen.
Valokuituverkot yms. nopeat tiedonsiirtoverkot auttavat kyllä kaikenlaisten tutkien ja muiden sensoreiden kanssa.
Ei VHF-monipaikka vaadi valtavia antenneja. Sekoitat nyt perinteiseen. Ei se TV-antenni mökin katollakaan kovin iso ole.
Nimenomaan tuo kolmiomittaus on se yksi syy, miksi nimenomaan monipaikka sopii matalille taajuuksille kompensoimaan luontaista epätarkkuutta.