Suorituskykyyn kuuluu muun muassa kyky saada laitteisto ilmaan tilanteessa kuin tilanteessa, nyt ja jokaisena päivän noin vuoteen 2060 asti. Siihen vaikuttaa ulkopolitiikka. HX:n ei luultavasti tarvitse omassa hankkeessaan ottaa asiaan kantaa kuin sopimuskysymyksenä, ja sopimussitoimukset lentävät ulkopolitiikassa halpoina pikkupapereina roskiin heti kun geostrateginen peli sitä edellyttää. Näin ollen kyky kuuluu myös ulkopoliittiseen arviointiin, ei vain HX-arviointiin.Piti piti.
Pidetään tämä sitten mielessä kun taivaalla lentää joku muu kuin F35.
On meinaan valittu suorituskyky edellä.
Venäjästä ei tarvitse olla niin huolissaan kuin Kiinasta, se on se mikä maailmaa kiinnostaa. Venäjä on taktinen uhka (suuri Suomelle toki), Kiina on strateginen. Jos täälä tarvitsee jostain olla 2020-2060-akselilla huolissaan, niin siitä milloin Suomen itärajalla alkaa lentää J-20-koneita.
E. Täällä on 50 vuotta vanhentuneet uhkakuvat ja mielikuvat niin monella vielä mielessä. Yhdysvallat voi olla kumppani, ystävä tai jotakin muuta. Voimassa olevan presidentin toimet eivät ainakaan tue USA:n politiikan pitkäjänteisyyttä. Ne "virkamiehet pysyy"-virkamiehet ovat juuri ulosheittovaiheessa DoS:ssa. Olisi hienoa, jos siellä olisi tulevinakin vuosikymmeninä samanlaista pitkäjänteistä ajattelua kuin oli kylmän sodan aikaan ja sitä ennen. Aika näyttää. Nyt tarvitsemme turvaa taktista Venäjää vastaan. Taktista siksi, että se saattaa käydä aggressiiviseksi taktisista syistä, mikä on meille iso juttu, mutta pieni muilla. Ei ole mitään tietoa, miten lähivuosien tai vuosikymmenien USA suhtautuu tähän. Tätä ei voi päätellä taustapeilistä katsomalla, niinkuin tähän asti on tehty.
Viimeksi muokattu: