Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

Oulu kertoo Suomesta, joka on kolme vuotta elänyt hiljaista poikkeustilaa
Vuonna 2015 Suomi täyttyi kysymyksistä, joita koskaan ei käyty loppuun saakka, kirjoittaa HS:n talouden ja politiikan toimituksen esimies Jussi Pullinen.


Jussi Pullinen HS
Julkaistu: 14.1. 9:52 , Päivitetty: 14.1. 11:00


OULU. Joskus sanoista tulee symboleja. Uusin sellainen on Oulu. Sana ei näinä viikkoina ole tarkoittanut enää vain pohjoista kaupunkia vaan jotakin paljon synkempää.

Mutta mitä Oulu oikeastaan tarkoittaa? Kysymys on yhtä aikaa absurdi ja tänä maanantaina aivan suomalaisen yhteiskunnan ytimessä.

Oulussa seksuaalirikoksia on paljastunut sarjassa. Niistä epäiltiin jo aiemmin kahtatoista ulkomaalaistaustaista miestä. Perjantaina poliisi tiedotti neljästä uudesta epäillystä ja rikoksista, joiden uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä. Viikonloppuna samantapainen epäilty seksuaalirikospaljastui Helsingissä, tosin maanantaina Helsingin poliisi kertoi, että epäiltyjä tekijöitä on enää yksi ja kaksi muuta on vapautettu.

Uutiset ovat hirvittäviä. Teot, joista ne kertovat, ovat myös pelottavan yleisiä: HS kertoi sunnuntaina, että viime vuosina poliisille on ilmoitettu noin kahdeksan seksuaalirikosta joka päivä. Lapsiin kohdistuneita seksuaalirikosilmoituksia on keskimäärin kolme joka päivä.

Miksi symboli tuli juuri Oulusta?

Ensinnäkin Suomi on elänyt runsaat kolme vuotta eräänlaista hiljaa etenevää poikkeustilaa.

Sen alku on syksyllä 2015 alkanut, koko Eurooppaa ravistellut pakolaiskriisi. Suomeen saapui tuona vuonna yhteensä 32 746 turvapaikanhakijaa, lähes kymmenen kertaa niin paljon kuin vuotta aiemmin. Suuri osa saapui syksyllä lähes yhdellä rysäyksellä. Tulijoista yli 20 000 oli Irakista. Heistä moni päätyi Euroopan pystysuunnassa lävistäneen matkan päätteeksi pienelle bussiasemalle Tornioon.

Saksassa ja myös Suomessa heräsi heti kriisin alettua voimakas auttamishalu, joka näkyi maiden poliittista johtoa myöten. Saksan liittokansleri Angela Merkel romutti turvan hakijoiden kulkua Euroopassa rajoittaneen Dublinin sopimuksen ja puhui tervetulokulttuurista, Suomessa Juha Sipilä lupasi avata tulijoille Kempeleen omakotitalonsa. Jälkeenpäin molempien päätösten on arveltu kiihdyttäneen liikettä kohti Eurooppaa ja Suomea.

Siitä lähtien Suomessa on yritetty ymmärtää, keitä tulijat oikein ovat ja mitä heidän läsnäolonsa tarkoittaa. Vieraita saapui, mutta mitä väkeä he olivatkaan?

Käytännössä romahtaneesta maasta tulleita nuoria miehiä, osa sotaa nähneitä, osa muuten vain. Osa varmasti turvan tarpeessa, osa kenties ei.

JÄLKEENPÄIN voi sanoa, että tarkempi analyysi jäi osin tervetulokulttuurin jalkoihin. Kun presidentti Sauli Niinistö huomautti helmikuussa 2016 turvapaikan hakua sääntelevien kansainvälisten sopimusten olevan tiukilla, hän sai niskaansa arvosteluryöpyn.

Jotkut kysyivät, oliko tulijoiden joukossa myös muita kuin aidosti kansainvälistä suojelua tarvitsevia hakijoita. Ajoin tämä ohitettiin vainoa paenneiden asiattomana epäilynä ja todettiin viranomaisten ratkaisevan asian. Toisaalta juuri näin kansainvälisiin sopimuksiin sitoutunut oikeusvaltio toimiikin: kaikkien asia kuullaan, ja kaikkien asia kuullaan tasavertaisesti.

Samalla tavalla ratkaisemattomaksi kysymykseksi jäi pelko siitä, oliko tulijoiden joukossa myös rikollisia – ja jos oli, miten asiaan pitäisi suhtautua. Käännyttää heidät pois? Pysäyttää rajalla kaikki erinäköiset, ettei tämä pieni joukko pääse maahan? Testata tulijoita? Vai hyväksyä riskit rikosten tai terrorismin lisääntymisestä suuremman hyvän nimissä? Tätä riskianalyysiä ei käyty loppuun asti läpi.

Suomessa todetaan silloin tällöin, että maahanmuutosta ei saa puhua. Silloin on tosiasiassa usein kyse juuri näistä kysymyksistä. Joidenkin suomalaisten vastaukset niihin voivat olla rasistisia. Silti on hyvä tutkia itseään ja kysyä, onko kolmen vuoden aikana edes kysymyksiä voinut esittää ilman, että puhe tulkitaan rasismiksi.

TOISEKSI KAIKKI nämä kysymykset olivat latautuneita jo ennen vuotta 2015. Euroopan maahanmuuttovastaiset liikkeet olivat omineet aiheen itselleen, ja niiden sisällä keskustelu liikkui yleisellä, kulttuurien ja uskontojen kokoisella tasolla.

Tämä retoriikka on kenelle tahansa someen kurkistaneelle nyt tammikuussakin tuttua: selityksiä yksittäisiin rikoksiin etsitään isoista yleistyksistä – islaminuskosta, kulttuurien eroista tai jopa geeneistä. Joillekin se, ettei maahanmuutosta saa puhua, tarkoittaa, että juuri näillä käsitteillä maahanmuutosta ja Oulusta ei valtavirrassa puhuta.

Tervetulokulttuurin ja tämän retoriikan mittelö kesti vuosia. Suomessa väiteltiin loputtomiin esimerkiksi siitä, voiko ajatussuuntien joitakin edustajia sanoa ”ääripäiksi” vai ei, ja miksi ei voi. Väittely ei ole oikeastaan vieläkään loppunut.

”Tulijoihin katsominen olisi repinyt auki keskustelun, joka oli monelle liian vaikea.”​
Jalkoihin jäi analyysi ja myötäeläminen siitä, mitä kymmenientuhansien ihmisten tulo Suomeen tarkoittaa. He elivät Suomessa kaikkine taustoineen aivan uudenlaista arkea, kuka mitenkin: suhteita, rikoksia, uusia juuria, työtä, pettymyksiä, lähtemättömiä muistoja, petoksia, onnea, naurua, loputonta päätösten odottelua, tienaamista, ruuanlaittoa, hengailua, tukia, joillakin hirmutekoja.

Turun torilla elokuussa 2017 marokkolainen mies puukotti kymmentä, joista kaksi kuoli. Mies teki iskunsa Isisin nimissä. Suomeen hän oli saapunut turvapaikanhakijana keväällä 2016.

Moni positiivinen ja negatiivinen ilmiö sai vuosien aikana muhia rauhassa, koska suomalaiset – myös useimpien puolueiden poliitikot ja media – katsoivat muualle. Tulijoihin katsominen olisi repinyt auki keskustelun, joka oli monelle liian vaikea.

Kun joku sanoo, että asioista ei ole puhuttu, hän on oikeassa, mutta ei välttämättä siitä, mistä tarkalleen on vaiettu: etenkin arjesta. Mielikuvista kyllä on puhuttu. Silti monilla – sekä tulijoiden auttajilla että epäilijöillä – on tunne, että oma asia painettiin alas.

SE, MIKSI OULU nyt on symboli, selittyy tällä historialla. Oulu nostaa esiin sen keskustelun ytimen, josta Suomi katsoi syksyn 2015 jälkeen pois. Oulu on lupa ja velvollisuus puhua. Se on kuin todiste, joka osoittaa yhden puolen olleen oikeassa.

Mutta onko Oulu todella sitä?

Tämä on keskeinen kysymys, johon poliitikot joutuvat nyt valtavan paineen alla vastaamaan. Se on myös kysymys, johon moni suomalainen on kotisohvalla hapuillut viikonloppuna vastausta.

Tietoa ratkaisun aineksiksi on.

Aikuisten miesten nuoriin tyttöihin kohdistama nettihoukuttelu on jo kauan ennen vuotta 2015 yleistynyt ilmiö, jonka tekijöistä suurin osa on suomalaisia. Lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus ja ahdistelu on ylipäänsä hämmentävän yleistä, ja pääosin suomalaisten tekemää.

Ulkomaisia epäiltyjä – esimerkiksi Irakista – on seksuaalirikoksissa paljon enemmän kuin heidän osuutensa väestöstä antaisi odottaa. Oulun tapaisia ulkomaisten rikoksia saattaa paljastua vielä paljon lisää. Silti suuri enemmistö ulkomaalaisista – irakilaisistakaan – ei ole tehnyt mitään rikoksia.

MITÄ NÄMÄ tiedot kertovat?

Poliitikoille keskeiseksi on nyt noussut kysymys siitä, onko Suomesta turvaa hakeneen tekemä rikos tuomittavampi kuin täällä koko elämänsä asuneen ihmisen.

”On kestämätöntä, että jotkut meiltä turvapaikkaa hakeneet ja jopa turvapaikan saaneet ovat tuoneet tänne pahaa ja luoneet tänne turvattomuutta”, totesi esimerkiksi presidentti Niinistö viikonloppuna.

Tämä on moraalinen arvokysymys, johon jokainen etsii vastausta itse. Jos sitä ratkaisee, keinot ovat pelotteita: karkotusta, eristämistä, kovempia rangaistuksia. Jopa Suomen suhdetta kansainvälisiin sopimuksiin humanitaarisesta maahanmuutosta.

Jos taas ratkaisee rikollisuutta, keinot ovat erilaisia: ennaltaehkäisyä, koulutusta, nuorisotyötä, seurantaa, poliisin perustyötä.

Jokin sekoitus näistä poliitikkojen on etsittävä. Valinnat määrittävät myös sitä, millaiset eduskuntavaalit Suomessa huhtikuussa käydään. Lähteekö Suomi ratkaisemaan isoa teoriaa vai arjessa muhineita ongelmia?

Tämä valinta ei kuitenkaan ole Oulun ydin: se on paljon syvemmällä.

Kun sen etsintä nyt käynnistyy, kannattaa ensin käydä loppuun ne keskustelut, jotka ovat jääneet kesken.

Päivitys 14.1. kello 11.00: Tekstiin lisätty tieto, että Helsingin epäillyistä seksuaalirikoksista on kiinniotettuna enää yksi mies ja kaksi muuta on vapautettu.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005964836.html?share=adc10599d694277d82875d357e02a355
 
Kansan Uutisten mielestä Iltalehden äskettäinen kriittinen kirjoitus ulkomaalaisten seksuaalirikoksista on kiihottamista kansanryhmää vastaan.

https://www.kansanuutiset.fi/artikk...olitiikkaa-iltapaivalehden-toimittajia-myöten

Nämä Tino Lintuset...voi vittu...VMP! :poop:

PERSUT SAIVAT MITÄ HALUSIVAT – LASTEN JA NUORTEN HÄDÄLLÄ TEHDÄÄN MAAHANMUUTTOPOLITIIKKAA ILTAPÄIVÄLEHDEN TOIMITTAJIA MYÖTEN
TINO LINTUNEN14.1.2019 13.13
KOTIMAA
Kommentti: Seksuaalirikokset etenkin lapsia ja nuoria kohtaan herättävät ansaitusti tunteita. Laajalevikkisen median tulisi kuitenkin pitää järki mukana sisällössään.
Oulussa poliisin epäilemät seksuaalirikokset räjäyttivät yhteiskunnallisen keskustelun viikonlopun aikana. Poliitikot presidenttiä myöten ottivat kantaa asiaan ja useammassa lehdessä kerrottiin ilmastonmuutosvaalien vaihtuneen maahanmuuttokeskusteluksi.

Pääministeri Juha Sipilä yritti sentään suitsia kierroksia toteamalla, että lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia tapahtuu päivittäin muuallakin kuin Oulussa. Ja myös muiden kuin ulkomaalaistaustaisten tekeminä.

Näyttää siltä, että perussuomalaiset saivat sitä mitä tilasivatkin. Heidän johdollaan tuhansista turvapaikanhakijoista tehtiin paperittomia ihmisiä, jotka potkittiin pois paitsi vastaanottokeskuskusten palvelujen, myös kontrollin ja ohjauksen piiristä.

Tehdään tulevista vaaleista lapsi- ja nuorisovaalit​
Koska poliitikot ja toimittajat julistivat laajalla rintamalla tulevien vaalien asetelmien muuttuneen, soisi keskustelun pysyvän ainakin jossain määrin totuudellisena. Ja tulevaisuuteen tähtäävänä, jos nuorten hyvinvointi ja seksuaalirikosten vähentäminen kiinnostavat aidosti.



Iltalehti alitti riman


Kaikkein isoimmat rattaat laittoi pyörimään Iltalehden politiikan toimittaja Mika Koskinen, joka julisti kirjoituksessaan (13.1.), että ”turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka”. Koskinen syytti suomalaisia sinisilmäisyydestä ja väitti, ettei maahanmuutosta ole käyty riittävästi julkista keskustelua. Kirjoitus oli täynnä perustelemattomia väitteitä ja vaikutti persujen puoluetoimistolta saapuneelta tiedotteelta.
Kysyin Koskiselta Twitterissä perusteluja hänen kirjoituksessaan esittämille väitteille muun muassa maamme liian heppoisin perustein tarjoamista turvapaikoista, sekä Suomen liiallisesta houkuttelevuudesta turvapaikanhakumaana. Koskinen ei vastannut kysymyksiini mitään, mutta jaksoi kuitenkin näsäviisastella kirjoituksen kyseenalaistaneelle tutkija Johanna Vuorelmalle toivomalla tämän hakeutuvan raittiiseen ilmaan.

Jos Koskista kiinnostaisi totuus, hän olisi katsonut Googlea ja löytänyt sieltä tämän tilaston, jonka mukaan Suomi ei ole millään mittareilla erityisen houkutteleva maa turvapaikkahakemusten näkökulmasta. Näiden tilastojen mukaan Suomi näyttäytyy muihin EU -maihin verrattuna maana, johon hakeudutaan keskimääräistä vähemmän.

En ole lakiasiantuntija, mutta Koskisen purkaus vaikuttaa mielipidekirjoitukselta, jossa lähennellään kansanryhmää vastaan kiihottamista. Journalismia Koskisen kirjoitus ei ainakaan ollut, mutta ehkä iltapäivälehden näkökulman ei tarvitse nykyään sellaista ollakaan.



Mitä oikeasti tiedetään?

Viimeisimpien tietojen mukaan Helsingissä ja Oulussa epäillään lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten sarjaa, joista epäillään tällä hetkellä 17 ulkomaalaistaustaista miestä. Osa tapauksista ja epäillyistä kytkeytyvät toisiinsa, mutta poliisi on tiedottanut tutkinnoistaan toistaiseksi äärimmäisen niukasti.

Helsingin tapauksen osalta poliisi tiedotti juuri vapauttaneensa kaksi viikonloppuna pidättämästään epäillystä. Poliisin mukaan heitä ei enää epäillä rikoksista. Tilanteen ja tutkinnan eteneminen alleviivaavat sitä, että edelleen on kyse epäilyistä. Tämä on asia, jonka soisi myös julistuksia kirjoittavien toimittajien muistavan.

Poliisi ja nuorison parissa työskentelevät ammattilaiset kertovat nykyisten epäilyjen olevan kuitenkin jäävuoren huippu. Lasten ja nuorten verkossa kohtaama seksuaalinen häirintä on yleistä, eikä sitä voi väheksyä. Samojen ammattilaisten mukaan häirintä ei ole mikään uusi ilmiö, eikä sitä voi kytkeä kulttuuriin tai kansalaisuuteen.

Jos media ja poliitikot haluavat oikeasti tehdä maastamme paremman, tehdään tulevista vaaleista lapsi- ja nuorisovaalit. Lasten kohtaama hätä ja väkivalta on niin moninaista, että yksittäisiin rikoksiin keskittyminen on valon kanniskelua säkillä paikasta toiseen.
 
Oulun poliisi esittää kahta lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista epäiltyä miestä vangittavaksi huomenna.

Heitä epäillään Oulussa tutkittavista uusista tapauksista. Poliisi kertoi perjantaina tutkivansa neljää uutta lapseen kohdistuvaa seksuaalirikosta Oulussa. Epäiltyjen rikosten uhreina on alle 15-vuotiaita tyttöjä. Rikoksista epäillään neljää ulkomaalaistaustaista miestä, joista kaksi on noin 20-vuotiaita ja kaksi alle 18-vuotiaita.

Epäillyistä poliisi otti kiinni kolme, mutta yksi heistä on nyt vapautettu.

Poliisin mukaan hänen vangitsemisensa ei ole tarpeellista, mutta tutkinta hänen osaltaan jatkuu. Neljättä epäiltyä poliisi ei ole katsonut tarpeelliseksi ottaa kiinni.

https://yle.fi/uutiset/3-10595332
 
Halla-aho syyttää muita puolueita tekopyhyydestä: Kun kohu Oulun tapahtumista laantuu, mitään ei taaskaan tehdäMihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat. Näin sanoo viisitoista vuotta maahanmuutosta varoitellut perussuomalaisten puheenjohtaja.
Perussuomalaisten puheenjohtaja suhtautuu pessimistisesti siihen, että muut puolueet pystyisivät nytkään tiukentamaan Suomen lepsua maahanmuuttopolitiikkaa.

Kotimaa Julkaistu 14.1.2019 klo 13:07 | 5
Aki Taponen

Oulussa tutkittavien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten jälkeen muutkin puolueet kuin perussuomalaiset alkavat nyt puhua maahanmuutosta. Samat puolueet olivat vielä vähän aiemmin tekemässä huhtikuun eduskuntavaaleista ilmastovaaleja.

– Tämänhetkisen keskustelun tekopyhyys on häkellyttävää, jos miettii mitä nämä nyt kovasti äänessä olevat puolueet ovat maahanmuutosta tähän asti puhuneet, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Lännen Medialle.

Hän pitää lähinnä symboliikkana, että keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on Oulun tapahtumien takia kutsunut eduskuntaryhmät tiistaiksi koolle ja että hallituskin käsittelee asiaa.

– Tällä pyritään rauhoittelemaan kansalaisia ja luomaan sellaista mielikuvaa, että jotain tehdään. Tietenkin on hyvä, että nyt puhtia riittää. Mutta mihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin tässä ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat.

Halla-aho ennakoi hallituspuolueiden viestivän, että ensi kaudella aletaan toteuttaa maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia, kunhan kansalaiset ensin ovat antaneet näille puolueille vaaleissa mandaatin.

– Pidän täysin selvänä, että kun tämä kohu Oulun tapauksista laantuu, mitään ei taaskaan tehdä. Turun terrori-iskun jälkeen luvattiin jämäköitä toimenpiteitä, muttei mitään tapahtunut.


Myöhäistä herännäisyyttä



Halla-aho muistuttaa, että muut puolueet eivät halunneet herätä maahanmuuton ongelmiin silloin, kun Suomeen vyöryi turvapaikanhakijoita.

– Esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli vuonna 2015 sitä mieltä, että maahantulijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Perussuomalaiset heitettiin hallituksesta ulos, koska me edustimme sitä linjaa, jota kaikki muut tuovat esille näiden Oulun tapahtumien jälkitunnelmissa.

Halla-ahon mukaan vaikeiden asioiden väistely on johtunut tietämättömyydestä, sinisilmäisyydestä ja hölmöilystä.

– Mutta myös siitä, että monissa puolueissa, varsinkin kokoomuksessa, on kysymys siitä, että puolue itsessään on hyvin jakautunut. Sen johto yrittää miellyttää vähän kaikkia.

Kokoomuksen johto on Halla-ahon mukaan luottanut siihen, että sen perinteisempi ja konservatiivisempi äänestäjäkunta äänestää kokoomusta joka tapauksessa riippumatta siitä, mitä puolue tekee.

– Toisaalta kokoomus on pyrkinyt kosiskelemaan vihreisiin kallellaan olevia ihmisiä varsinkin kaupungeissa ja ottanut hyvin liberaalin linjan maahanmuuttokysymyksissä. Demareilla on samanlaista hajaantumista, Halla-aho sanoo.


”Muut ratsastavat Oulun tragedialla”



Halla-aho pitää täysin naurettavana sitä, että muissa puolueissa kavahdetaan nyt sitä, että perussuomalaiset pyrkivät käyttämään Oulun tapahtumia hyväksi kannatuksensa nostamiseksi eduskuntavaaleissa.

– Minä olen viisitoista vuotta puhunut näistä asioista sekä ennen että jälkeen tällaisten tapahtumien. Aion toki jatkaa niistä puhumista nytkin.

– Perussuomalaiset ovat esittäneet kaikkia niitä toimia, joita muut puolueet ovat alkaneet viime päivinä väläytellä. Tähän asti muut puolueet ovat tyrmänneet ne oman arvopohjansa vastaisina.

Halla-aho pitääkin muiden puolueiden toimintaa Oulun tragedialla ratsastamisena.

– Se on myös epärehellistä. Uskon kyllä, että äänestäjät näkevät sen läpi.

Halla-aho kertoo saaneensa tiukoista maahanmuuttolinjauksistaan myönteistä palautetta myös muiden puolueiden kannattajilta, joiden silmiä Oulun tapahtumat avanneet.

Hän ei kuitenkaan usko, että maahanmuuttopolitiikassa tapahtuu vaalien jälkeenkään muutoksia, ellei perussuomalaiset nouse suurimmaksi puolueeksi.

– Toivon, että ihmiset ihan vakavissaan ajattelisivat asiaa ja pohtisivat muiden puolueiden näyttöjä. Nämä ongelmat ovat olleet itsestään selviä syksystä 2015 lähtien.

Tuoreimmassa Ylen mielipidemittauksessa perussuomalaisten kannatus oli noussut 10,2 prosenttiin. Keskustan kannatus etenkin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kotivaalipiirissä Oulussa oli laskussa.

– Siinä näkyy Sipilän päätös kutsua irakilaiset Suomeen ja hallituksen kyvyttömyys poistaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita maasta. Se on herättänyt ihmisissä suuttumusta, mikä varmaan näkyy kannatusluvuissa.

Kannatusmuutokset vaikuttavat Halla-ahon mukaan nyt muiden puolueiden aktivoitumiseen maahanmuuttoasioissa.

– Maahanmuuton ongelmia ei haluta ratkaista siksi, että ne ovat ongelmia. vaan korkeintaan siksi, että ne saattavat nostaa perussuomalaisten kannatusta.

Hänestä tällainen suhtautuminen on hyvin raadollista.

– Ihmisiä raiskataan, ihmisiä tapetaan. Muita puolueita kiinnostaa se, nouseeko perussuomalaisten kannatus, Halla-aho kiteyttää.


https://www.kainuunsanomat.fi/kainu...apahtumista-laantuu-mitaan-ei-taaskaan-tehda/
 
tai piirtää kuva...jossa yllä olevan kirjoittaja on Saatana.

D14.1.19_web.jpg
 
Vihreät: Seksuaalirikoksiin ei voi vastata ottamalla oikeus omiin käsiin
14.1.2019 16.19

VIHREÄN EDUSKUNTARYHMÄN puheenjohtaja Krista Mikkonen vaatii poliisille lisää resursseja seksuaalirikosten selvittämiseen ja lainsäädännön kiristämistä.

Mikkonen kommentoi uutisia Oulun ja Helsingin raiskausepäilyihin liittyen.

”Lapsiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on hirvittävää ja tuomittavaa. Silti rikoksiin ei voi vastata ottamalla oikeus omiin käsiin eikä kohdistamalla vihaa sivullisiin. Se on yhtä lailla rikollista ja tuomittavaa”, Mikkonen sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Mikkonen kommentoi asiaa myös Facebookissa.


Mikkosen mielestä on tärkeää, että nyt keskustellaan naisten ja tyttöjen kohtaamasta seksuaalisesta väkivallasta.

”Siltäkään ei voi ummistaa silmiään, että jotkut ulkomaalaisryhmät ovat seksuaalirikostilastoissa yliedustettuina.”

Mikkonen kuitenkin korostaa, että keskustelua ei pidä käyttää ulkomaalaisvihan lietsontaan, sillä seksuaalinen väkivalta ei ole Suomessa mikään uusi asia.

”Tämä ei tee ketään ulkomaalaista lähtökohtaisesti syylliseksi, kollektiivista syyllisyyttä ei ole. Se kuitenkin kertoo kotouttamisen epäonnistumisesta, sitä on tehostettava ja nopeuttava”, Mikkonen sanoo.

Poliisilla on oltava riittävät resurssit tutkia tapauksia, Mikkonen sanoo. Seksuaalirikosten rangaistuksia pitää kiristää.

Nettipoliisin resurssien turvaamisen lisäksi lapsille ja nuorille pitäisi Mikkosen mielestä tarjota lisää ohjausta nettiturvallisuudesta sekä matalan kynnyksen paikkoja, josta saa apua ja jonne voi ilmoittaa häirinnästä.


Eduskuntaryhmien puheenjohtajat on kutsuttu koolle keskustelemaan seksuaalirikollisuutta koskevan lainsäädännön tiukentamisesta.

Tällä hetkellä eduskunnassa käsitellään lakia lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Mikkosen mukaan minimirangaistuksia pitää korottaa. Hän myös korostaa, että raiskauksen määrittelyyn pitää lisätä suostumuksen puute.

https://www.vihrealanka.fi/juttu/vi...-ei-voi-vastata-ottamalla-oikeus-omiin-käsiin
 
Vihreät: Seksuaalirikoksiin ei voi vastata ottamalla oikeus omiin käsiin
14.1.2019 16.19

VIHREÄN EDUSKUNTARYHMÄN puheenjohtaja Krista Mikkonen vaatii poliisille lisää resursseja seksuaalirikosten selvittämiseen ja lainsäädännön kiristämistä.

Mikkonen kommentoi uutisia Oulun ja Helsingin raiskausepäilyihin liittyen.

”Lapsiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on hirvittävää ja tuomittavaa. Silti rikoksiin ei voi vastata ottamalla oikeus omiin käsiin eikä kohdistamalla vihaa sivullisiin. Se on yhtä lailla rikollista ja tuomittavaa”, Mikkonen sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Mikkonen kommentoi asiaa myös Facebookissa.


Mikkosen mielestä on tärkeää, että nyt keskustellaan naisten ja tyttöjen kohtaamasta seksuaalisesta väkivallasta.

”Siltäkään ei voi ummistaa silmiään, että jotkut ulkomaalaisryhmät ovat seksuaalirikostilastoissa yliedustettuina.”

Mikkonen kuitenkin korostaa, että keskustelua ei pidä käyttää ulkomaalaisvihan lietsontaan, sillä seksuaalinen väkivalta ei ole Suomessa mikään uusi asia.

”Tämä ei tee ketään ulkomaalaista lähtökohtaisesti syylliseksi, kollektiivista syyllisyyttä ei ole. Se kuitenkin kertoo kotouttamisen epäonnistumisesta, sitä on tehostettava ja nopeuttava”, Mikkonen sanoo.

Poliisilla on oltava riittävät resurssit tutkia tapauksia, Mikkonen sanoo. Seksuaalirikosten rangaistuksia pitää kiristää.

Nettipoliisin resurssien turvaamisen lisäksi lapsille ja nuorille pitäisi Mikkosen mielestä tarjota lisää ohjausta nettiturvallisuudesta sekä matalan kynnyksen paikkoja, josta saa apua ja jonne voi ilmoittaa häirinnästä.


Eduskuntaryhmien puheenjohtajat on kutsuttu koolle keskustelemaan seksuaalirikollisuutta koskevan lainsäädännön tiukentamisesta.

Tällä hetkellä eduskunnassa käsitellään lakia lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Mikkosen mukaan minimirangaistuksia pitää korottaa. Hän myös korostaa, että raiskauksen määrittelyyn pitää lisätä suostumuksen puute.

https://www.vihrealanka.fi/juttu/vihreät-seksuaalirikoksiin-ei-voi-vastata-ottamalla-oikeus-omiin-käsiin
Toisin sanoen, tyytykää kohtaloonne älkääkä vaan tehkö mitään.
 
@hansai Riippuu täysin perussuomalaisten ajamista toimista, että pääseekö se ylipäätään päättävään asemaan. Kaikki muu on käsienheiluttelua. Turhaa. Ääni menee kankkulan kaivoon.
Vaalituloksesta muistutetaan seuraavat 4 vuotta istuntosalissa, eduskunnan ruokalassa, jne.
Joko voivat huokaista helpotuksesta ja todeta suomalaisten opettelevan uimaan tai joutuvat miettimään miten persujen suosion kasvu katkaistaan kun valehtelu, vittuilu, uhkaukset ja hyssyttely ei enää toiminut.

@hansaiJos lähdetään siitä, että rakennetaan leirejä yli 10-tuhatpäiselle ukkolaumalle, niin tuo kompastuu ensimmäisenä fiskeeleihin syihin. Meidän nykyinen 3-tuhatpäinen vankimäärä kustantaa valtiolle 250M€ vuositasolla. Mutta Persupoppoo pistäis siihen miljardin. Ja tietysti vielä kosolti pääomakuluja, että saadaan tarvittava infra rakennettua. Tietysti tähän voi aina heittää läpändeerausta häkkiaidasta, maapohjasta ja katottomuudesta, mutta ruoka, henkilökunta maksaa aina jotain.
Kela gold maksaa myös kohtalaisesti ja riittää että nuo eristetään joillekin saarille joista tosin pääsee suoraan lentokentälle.

Pidemmällä aikavälillä tulee halvemmaksi.
 
Itsekritiikkiä Uuden Suomen toimittajalta.

http://teppoovaskainen.puheenvuoro....-rikollisuuden-ja-turvapaikanhaun-kytkoksesta


Oulun epäillyt seksuaalirikokset pakottavat suomalaiset kohtaamaan yhden humanitaariseen maahanmuuttoon ja turvapaikkajärjestelmäämme liittyvän valitettavan totuuden.

Se on erityisen kiusallinen useimmille puolueille ja mediallekin siksi, että yksi puolue on oman käsityksensä asiasta ilmoittanut tosiasiana jo vuosia sitten – ja vaikka optimistisemmat suomalaiset ovat toivoneet toisin, se näyttää osin olevan totta. Harva poliittinen toimija perussuomalaisten ulkopuolella pystyy vieläkään sanomaan sitä ääneen, vaikka epäiltyjä rikoksia ei ymmärrä kukaan ja ”sietokyky ylittyy” kaikilla, kuten eräs poliitikko tiedotteessaan sanoi.

Se tosiasia on tämä: jos haluamme auttaa ja ottaa vastaan hyvin erilaisen nais- ja seksuaalisuuskäsityksen kulttuurista tulevia ihmisiä – antaa heille turvaa ja ottaa heidät keskuuteemme vapaan yhteiskunnan pelisäännöin – meidän täytyy hyväksyä samalla se, että omien kansalaistemme turvallisuus heikentyy ainakin joiltain osin. Ikävintä on, että tuo jokin osa näyttää olevan alaikäiset lapset ja erityisesti nuoret tytöt.

Jos turvapaikanhakijoita tulee massoittain, mikä tällä hetkellä ei ole tilanne, myös tällaisia rikoksia voi odottaa tapahtuvan kasvavasti.

Päättäjien kannalta tosiasian myöntäminen tarkoittaa sitä, että perusturvallisuuden heikentyminen täytyy ottaa huomioon, kun mietitään turvapaikanhakijoiden ottamista ja sitä, voidaanko järjestelmää jatkaa nykyiseen malliin. Täyden valvonnan poliisivaltiota tuskin haluamme tai edes talouden puolesta kykenemme pystyttämään, ja pari tuntia kotoutusluentoa tai ”laillisuuskasvatusta” ei varmasti muuta asiaa, jos aikuinen, rikollisuuteen taipuvainen ihminen on valmis järjestelmällisesti hyväksikäyttämään alaikäisiä, alle 15-vuotiaita tyttöjä. Lapsia.

Useimmin tarjotut keinot, seksuaalirikosten rangaistusten koventaminen ja karkotusten nopeuttaminen, puolestaan auttavat vasta silloin kun on jo liian myöhäistä. Silloin kun uhreja jo on.

Varmaa lienee ainakin se, että ”kotoutumisen tehostamisen” hokeminen ei suurelle osalle suomalaisista riitä. Sen ei pitäisi jatkossa riittää myöskään suomalaisille poliitikoille, jotka ovat vastuussa kansalaisten turvallisuudesta.
 
Ikävä kyllä tulee nyt mieleen sellainen skenaario, että tämä toimittajien "itsetutkiskelu" on sovittu Vastuullisen Median ringissä :rolleyes::unsure:

Seurataanpa matkalla kohti vaaleja, onko mikään oikeasti muuttunut...
 
Ikävä kyllä tulee nyt mieleen sellainen skenaario, että tämä toimittajien "itsetutkiskelu" on sovittu Vastuullisen Median ringissä :rolleyes::unsure:

Seurataanpa matkalla kohti vaaleja, onko mikään oikeasti muuttunut...

Voihan se toisaalta olla, että US:n päätoimittaja Markku Huusko harjaa Ovaskaisen. Huusko kun tapansa mukaan enemmän tai vähemmän inhoaa persuja. Suorastaan surkuhupaisaa, että päätoimittaja viime viikolla kirjoitti mitenkä maahanmuutto ei tule olemaan merkittävä kysymys tulevissa vaaleissa. Pari päivää myöhemmin olikin äänensävy toinen kun tuoreet paljastukset Oulusta kertoivat ihan muuta.
 
Voihan se toisaalta olla, että US:n päätoimittaja Markku Huusko harjaa Ovaskaisen. Huusko kun tapansa mukaan enemmän tai vähemmän inhoaa persuja. Suorastaan surkuhupaisaa, että päätoimittaja viime viikolla kirjoitti mitenkä maahanmuutto ei tule olemaan merkittävä kysymys tulevissa vaaleissa. Pari päivää myöhemmin olikin äänensävy toinen kun tuoreet paljastukset Oulusta kertoivat ihan muuta.
Ei nyt ole kyse vaan yhdestä Uusi Suomi-nettijulkaisusta.. Huuskon uskottavuus vaatii Ovaskaisen ulostulon.
IS:n Koskinen ollut hipi hiljaa ja päällikkö näkyy vastailevan Ernan ja muiden parempien ihmisten hypeventiloivaan toimittajan #maalitukseen.
Lännen median Aki Taponen on kirjoittanut tänään kaksi asia juttua.
Otavamedian @petri2020 luo vielä "taistelutahtoa" IS:ää vastaan ja HS isoimpana talona on kuin kusi sukassa...seuraavat varmaan kansalaisaloitteen kehittymistä jääpuikko perseessä..

Olen HYVIN pessimistinen sen suhteen, että tämä media monikulttuurisuus-uskonto olisi saanut edes nimeksikään näpeilleen tai varsinkaan ottanut opikseen.

Mutta, milloin tulee Kokoomuksen ulostulo Rydmanin tai muun piilonuivan toimesta..;)
 
Back
Top