PAKFA

No, tuossa fulcrum jo hieman oikaisee tuota.:rolleyes: Totta on, että joissain olosuhteissa venäläiskoneet ovat aiheuttaneet harmia läntisin konein varustetuille ilmavoimille. Mutta noista fulcrumin kuvaamista tapahtumista alkaa olla puoli miehen ikää. Teknologiakuilu on kasvanut tuon jälkeen vähintään kaksinkertaiseksi ajassa mitaten.

Ja mihinkähän kylmänviileään analyysiin tämäkin väite taas perustuu?
 
Joiltain osin ehkä, muttei se lännessäkään tekniikan kehitys niin tiktok-vauhtia enää kulje :) Eurofighter Typhoonissa, jota pidetään toiseksi tehokkaimpana läntisenä hävittäjäkoneena, on edelleen 80-luvulla kehitetyt moottorit, tutka ja ohjukset. Eräs intialainen journalisti pääsi lentämään sekä MiG-35:n että F-16:n kyydissä ja totesi että MiGissä oli selkeästi kehittyneemmän oloinen ja erottelukyvyltään parempi tutka - tosin kyseinen F-16 oli palveluskone, vanhaa Block-50 sarjaa, ei siis uusinta mitä Intialle tarjottiin.

Pitää muuten kysyä: Miten tuo journalisti todensi tuon erottelykyvyn tuosta tutkasta? Rauta on saattanut olla modernimman näköistä, mutta mitä siitä?
 
Pitää muuten kysyä: Miten tuo journalisti todensi tuon erottelykyvyn tuosta tutkasta? Rauta on saattanut olla modernimman näköistä, mutta mitä siitä?

Toimittajan annettiin katsella tutkan toimintaa maamoodissa (ground mapping). MiGin tutkan näytöltä maaston muodot ja kohteet oli helposti nähtävissä, F-16:n kohdalla kuva oli sen verran epäselvä että pilotti joutui tulkitsemaan matkustajalle, mitä kuvassa näkyy. F-16:n tutka lienee ollut APG-68. MiGissähän on Zhukin AESA-versio, tosin en tiedä onko demokoneessa vielä ollut sitä. Jos on niin kyllähän sen tietysti pitäisikin olla paljon suorituskykyisempi. Uusimmissa F-16:n vientiversioissa on myös AESA-tutka, APG-80.
 
Pentin juttuun ei ole pääsyä, mutta eipä tuolla kamalasti arvoa olekaan, niin kauan kun miltään muulta taholta vastaavaa ei ole väitetty. Jos jutussa olisi perää, niin tuosta olisi kyllä uutisoitu kansainvälisissäkin lähteissä jo.

Su-35Sn tuotantohan etenee täsmälleen aikataulussa, joten ne epäilyt mitä siitä on aiemmilta vuosilta esitetty, on osoittautumassa turhiksi. Se miksi mm. Irkutin tuotantolinjoja ei ole uudelleen varusteltu tuottamaan Su-30SM/Su-30MKIn sijaan Su-35Sää on vähän parempi kysymys, mutta loogisin vastaus ei mitenkään välttämättä ole se, etteikö sitäkin tuotantolinjaa kyettäisi mukauttamaan Su-35Slle, vaan ettei se ole kustannustehokasta, kun Su-30SM ja Su-35S on joka tapauksessa stop-gap-ratkaisu ennen kuin seuraavan polven kone tulee tuotantoon ja palvelukseen. Su-35Sn ja Su-30SMn välillä nyt ei mitenkään mahdottoman radikaalia suorituskykyeroa kuitenkaan ole. Tätä argumenttia tukee sekin, että julkisuuteen vuotaneissa tuotantosuunnitelmissa vuoteen 2025 saakka, nähdään, että Su-35S ja Su-30SM koneiden tuotantoa ei ole suunniteltukaan jatkumaan ohi vuoden 2020, vaan 2020-2025 jaksolla tuotannossa olevat koneet on PAK FA, Su-34M(jolla on selvästi erillinen rooli muihin Flankereihin nähden sen ollessa Su-24n korvaaja) ja LMFS (eli kevyt 5. polven hävittäjä). Olisi suhteellisen tuhlailevaa ja ehkä järjetöntäkin muokata Irkutin tuotantolinjat marginaalisesti paremmalle koneelle vain joidenkin kymmenien koneiden tuotannon vuoksi, kun pian ne pitää kuitenkin uudelleen varustaa PAK FAaa varten. Ja toisaalta Su-30SMn ulkomaiset versiot on kova vientihitti ja niille voi tulla hyvinkin tilauksia vielä lisää ulkomailta. Sekin on vielä otettava huomioon, että Su-30SM on kaksipaikkainen toisin kuin Su-35S ja sitä voidaan siten käyttää harjoituskoneena myös muiden Flankereiden(kuten Su-35Sn) lentäjien opettamisessa, joten Su-30SMn hankkimisessa voi olla sellainenkin lisäperuste suuremman Su-35S tilauksen sijaan.

En tiedä, miten pahasti silmät ummessa olet elänyt, mutta Venäjällähän nimenomaan on käynnissä raju sotilasteollisuuden modernisaatio, eikä tarve rakentaa uusia tuotantolinjoja PAK FAn tuottamiseksi ole varsinaisesti mikään uutinen. En nyt jaksa kaivaa tarkkoja lukuja, mutta se raha mitä on käytetty ja käytetään sotilasteollisuuden uudistamiseen on ihan sikamaisen suuri. Enpä ole nähnyt, että kukaan olisi väittänytkään venäläisten pääsevän halvalla tuosta urakasta. Olisi rikollisen mielipuolista tuhlata miljardeja koneen suunnittelemiseen ja testaukseen, jos ei tehtäisi mitään koneen tuottamiseksi. Knaapo, joka Su-35S tuottaa ja joka ensimmäisenä PAK FAa alkaa tuottamaan, on 16 000 ihmisen organisaatio, ei mikään naapurin karkkikauppa. Venäjän aivovuotokin on pitkälti 90-luvun ilmiö, Venäjähän on yksi maailman suurimpia maahanmuuton kohteita ja esim. viime vuosina muistaakseni Israelista ja Sakstakin on muuttanut enemmän ihmisiä Venäjälle kuin toisin päin. Moni venäläinen on palannut kotimaahansa, kun elintaso on parantunut maassa valtavasti 2000-luvulla. Savimalleista höpöttely kertoo ehkä enemmän sinusta kuin venäläisten osaamisesta tai mistään muustakaan.

Serdjukovin tehtävä tietenkin oli potkia sotilasteollisuutta perseelle ja tulostahan on alkanutkin syntyä, kuten on aiemmallakin sivulla todettu. Venäjän aseostokset ulkomailta on todella marginaalisia ja Mistral-kauppa oikeastaan ainoa merkittävä. Siinäkin puhutaan kuitenkin vain 2 laivasta... Helikopteritukialus ei ole mikään massatuotettava fregatti tai hävittäjä, eikä Venäjällä ollut mitään omia ehdokkaita edes tuohon rooliin, jos kotimaista olisi tuossa haluttu tukea, niin kaikki olisi pitänyt suunnitella ja rakentaa alusta lähtien, jolloin kustannukset ja aikataulut olisi venyneet aivan väistämättä valtavasti siitä mihin päästiin ostamalla ulkomailta. Tuo ei varsinaisesti ole mikään hyvä esimerkki Venäjän oman aseteollisuuden mädännäisyydestä.

Baikalin jutut alkaa jo pikkuhiljaa säälittämään. Sama varmaan minunkin alentua keskusteluissa sinun kanssa samalle mutuaivopierun heittolinjalle. Milloin länsi ottaa Venäjän kiinni avaruus-, ydin- ja sotateknologiassa? Milloin länsimaiset hävittäjät pystyvät hämmästyttämään yleisöjä ympäri maailmaa samalla tavalla kuin venäläiset? Kerrohan lisää jääkappiteknologian ylemmyydestä ydinteknologiaan verrattuna? Osaatko sinä edes sanoa, miksi venäläiset näyttäisivät pärjäävän ydin- ja avaruusteknologiassa niin hyvin? Minäpä kerron, niihin laitettiin resursseja Neuvostoliiton aikanakin perkeleesti. Aivan kuten laitettiin sotilasteknologiaan erittäin laajalla rintamalla. Ja ihan samasta syystä Venäjä on kova sotilasteknologian alalla edelleen.
Ajatko muuten Ladalla? Jos ajat niin ymmärrän tuon tilityksen mutta muuten ihmettelen meuhkaamistasi suuresti. Sinä itse näyt kulkevan laput silmillä (tai Pravda). Laitahan jotain dokumettia noiden "Neuvosto-Venäjä-ihmeiden" tueksi jos haluat että juttujasi joku noteeraa. Jos lukisit uutisia ja hieman historiaa etkä keksisi asioita omasta päästäsi niin maailmankatsomuksesi voisi avartua.
N-liiton talous oli tehotonta hyödyntämään maassa olleita luonnonrikkausia ja innovaatioita koska tehtaat oli päivittämättä vuosikausia. Jotkut kapeat alat kuten avaruusteknologia ja jotkut sotateollisuuden(mm.ydinaseet) alat tuottivat tuloksia ja huipputuotteita mutta muuten kouluissa laskettiin helmitauluilla, kolhooseilla kuokittiin kuokalla peltoja samalla kun länsimaissa ATK yleistyi ja samaten koneet yhteiskunnassa (ml. suomi).

Tietääkseni Intian 10 v. sitten hankkimat SU-30 koneet on niin huonossa kunnossa että ensimmäiset on jo poistettu käytöstä. Syynä koneiden puuttuva elinkaarituki ja vara-osien puute Venäjältä.
Se hämmästys muuten noissa lentonäytöksissä on koneiden liikehtimiskyvyn ansiota joka on ansaitusti Venäläisten kauraa, mutta mistään muusta edistyksestä se ei kerro. Lentonäytöksissä ei testata asejärjestemiä, luotettavuutta, avioniikan selkeyttä, viesti-ja datalinkkejä, tietokoneiden tehoa yms.

Venäjän etu avaruusteknologiassa on melko kysenalainen. Kosmonautteja ne pystyvät kyllä laittamaan kiertoradalle mutta muuten eurooppa pystyy pistämään sen satelliitin taivaalle ihan samassa kuin Venakkokin. Ydinteknologiaa tuotetaan ihan samalla lailla euroopassa kuin itänaapurissakin. Poikkeuksena on se että euroopassa panostetaan enemmän tuohon rauhanomaiseen teknologiaan kuin vainoharhaisessa venäjänmaassa.
Sotateknologia ei ole todiste yksinään jonkun valtion kehittyneisyydestä vaan lähinnä sotaisesta luonteesta ja aggressiivisuudesta muita kohtaan.
Venäjä varustautuu aseilla jotta se saisi tunnustusta pelon muodossa muilta kun se ei muuten sitä saa. Minusta se on lähinnä primitiivistä ajattelua mutta eipä ihme kun siellä Putin määrää kaikesta.

Historiaa: N-liiton hajotti viimeistään USA:n vedätyksenä tuotettu "Star Wars"-ohjelma jonka tarkoituksena oli muka vallata avaruus ja tehdä USA:sta ylivertainen N-liittoon nähden. NL:n äärimilleen sotateollisuus ja diktaattorien suuruudenhulluutta palveleva avaruusohjelma rasittivat kansantalouden niin heikoksi että talousjärjestelmältä petti maa jalkojen alta ja poliittinen systeemi romahti kun usko systeemiin hävisi johtajilta. Kansalaiset seurasivat perässä. No, se historiasta ja saahan näistä olla erimieltä mutta älä pliis rupea saarnaamaan täällä harhaoppejasi historiasta vaan puhu edes totta, ihan sama muuten minkä puolueen jäsenkirjan omistat.

Olet varmasti käynyt itänaapurissa paljonkin kun kehut elintason nousua huimaksi. Sitä se onkin.....isoissa kaupungeissa. Maaseudulla ja Uralin takana eletään kyllä aikalailla samalla tavalla kuin 30-40 v. sitten. Eipä tartte mennä kuin rajan taakse Viipuriin katsomaan "miten kehitys jyllää". Muutama kuppanen huora lymyää torin laidalla jos miliisi ei satu häätämään niitä pois.
Muuttovoittojutut on kyllä aikamoista hevonkakkaa, laitahan faktaa tulemaan! Israelista ei kyllä Venäjälle muuteta elintason vuoksi jos ei joku ole hullu. Muut syyt on erikseen.

Tulkoon nyt vielä mainituksi että en suinkaan pidä itänaapuria huonona asesuunnittelussa, siitä on joka kylän sankarihaudoissa todisteita ihan tarpeeksi. Jos Venäläinen jonkun osaa niin vääntää raudan niin että se tappaa mutta hienommat jutut on vähän niin ja näin.

Nyt riitti! Minä en jaksa enää tätä "juupas-eipäs" jänkkäämistä.
 
, Venäjähän on yksi maailman suurimpia maahanmuuton kohteita

Tämä on totta vain, jos tuijotetaan bruttomuuttoa. Jos katsotaan nettomuuttoa, eli maahan- ja maastamuuton erotusta, niin Venäjä on rapsakasti pakkasella. Lisäksi, maahanmuuttajat ovat suurelta osin Keski-Aasiasta ja Kaukasukselta, maastamuuttajat hyvinkoulutettuja nuoria etnisiä venäläisiä.
 
No sepä se onkin oikea tavoittelemisen arvoinen juttu: olla maahanmuuton suosikkikohde. Tulijat: -stan-valtiot etelä-vatsasta. Sitten kysymys: onko tuo tulijaväki koulutettua väkeä vai vuoriston lammaspaimenia? On ihan totta, että jos Venäjä aidosti vetää -stan-maiden ns. valioväkeä, se tuo varmasti ruiskeen positive. Epäilen homman kuitenkin menevän pääosin näin: tulijat ovat pääosin nuoria miehenrotjakkeita, jotka elättävät itsensä myymällä siskojaan ja serkkujaan hotellien ja yökerhojen kulmilla tai sitten hamppua ja opparia suunnilleen samoissa poseissa. -stan-valtioiden järjestynyt rikollisuus tuo varmasti oman piristysruiskeensa muuten ummehtuneeseen ja jämähtäneeseen normitouhuun. Tulee riittämään omonilla duunia.

Vai sijoittuvatko nämä kouluttamattomat vuoristolaiset Venäjän huipputeknologiayksiköihin?
 
Tietääkseni Intian 10 v. sitten hankkimat SU-30 koneet on niin huonossa kunnossa että ensimmäiset on jo poistettu käytöstä. Syynä koneiden puuttuva elinkaarituki ja vara-osien puute Venäjältä.

Tiedät väärin. Su-30MKI-koneisiin (eli tuo Intian versio) laitettiin niin paljon kokonaan uusia ominaisuuksia (kääntyvät suihkusuuttimet, uusi tutka, kanardit jne) ettei Suhoi voinut mitenkään toimittaa niitä tarvitussa ajassa. Niinpä tehtiin kompromissiratkaisu jossa intialaisille annettiin aluksi muutama perus-Su-30 (joka ei paljoa poikkea Su-27 kaksipaikkaisesta) että intialaiset pääsisivät tutustumaan koneisiin ja lentämään niillä odotellessa lopullista versiota, samalla Suhoi varmaan välttyi maksamasta kovia viivästyssakkoja. Sitten kun kaikki MKIt oli toimitettu sovitussa varustuksessa, niin alkusarjan "karvalakkiversioita" ei enää tarvittu. Ne on sittemmin myyty Angolaan. Intiahan on tilannut koko ajan lisää Su-30:sia ja niitä on valmiina, tuotannossa ja tilauksessa jo pitkälti kolmatta sataa, joten ei se kone heidän mielestään varmaan täysin paska ole.

Ongelmiahan varaosatuotannossa edelleen on, Malesia taisi tilata varaosia Kiinasta. Intia on toimittanut paljon varaosia MiG-29 -käyttäjille, jne.

Venäjän etu avaruusteknologiassa on melko kysenalainen. Kosmonautteja ne pystyvät kyllä laittamaan kiertoradalle mutta muuten eurooppa pystyy pistämään sen satelliitin taivaalle ihan samassa kuin Venakkokin.

Pystyy pystyy. Tosin sekin käy nykyisin usein Sojuzilla :)

Historiaa: N-liiton hajotti viimeistään USA:n vedätyksenä tuotettu "Star Wars"-ohjelma jonka tarkoituksena oli muka vallata avaruus ja tehdä USA:sta ylivertainen N-liittoon nähden. NL:n äärimilleen sotateollisuus ja diktaattorien suuruudenhulluutta palveleva avaruusohjelma rasittivat kansantalouden niin heikoksi että talousjärjestelmältä petti maa jalkojen alta ja poliittinen systeemi romahti kun usko systeemiin hävisi johtajilta.

Tämä logiikka on aina hämmästyttänyt minua. Jos kyseessä oli "vedätys" niin miten se on voinut kaataa NL:n jos siihen kumpikaan osapuoli ei käyttänyt mainittavasti rahaa?

Eiköhän NL pudonnut ihan omia aikojaan. BKT-kasvu oli tainnut kääntyä negatiiviseksi jo 80-luvun alussa.
 
Ajatko muuten Ladalla? Jos ajat niin ymmärrän tuon tilityksen mutta muuten ihmettelen meuhkaamistasi suuresti. Sinä itse näyt kulkevan laput silmillä (tai Pravda). Laitahan jotain dokumettia noiden "Neuvosto-Venäjä-ihmeiden" tueksi jos haluat että juttujasi joku noteeraa. Jos lukisit uutisia ja hieman historiaa etkä keksisi asioita omasta päästäsi niin maailmankatsomuksesi voisi avartua.
N-liiton talous oli tehotonta hyödyntämään maassa olleita luonnonrikkausia ja innovaatioita koska tehtaat oli päivittämättä vuosikausia. Jotkut kapeat alat kuten avaruusteknologia ja jotkut sotateollisuuden(mm.ydinaseet) alat tuottivat tuloksia ja huipputuotteita mutta muuten kouluissa laskettiin helmitauluilla, kolhooseilla kuokittiin kuokalla peltoja samalla kun länsimaissa ATK yleistyi ja samaten koneet yhteiskunnassa (ml. suomi).

Tietääkseni Intian 10 v. sitten hankkimat SU-30 koneet on niin huonossa kunnossa että ensimmäiset on jo poistettu käytöstä. Syynä koneiden puuttuva elinkaarituki ja vara-osien puute Venäjältä.
Se hämmästys muuten noissa lentonäytöksissä on koneiden liikehtimiskyvyn ansiota joka on ansaitusti Venäläisten kauraa, mutta mistään muusta edistyksestä se ei kerro. Lentonäytöksissä ei testata asejärjestemiä, luotettavuutta, avioniikan selkeyttä, viesti-ja datalinkkejä, tietokoneiden tehoa yms.

Venäjän etu avaruusteknologiassa on melko kysenalainen. Kosmonautteja ne pystyvät kyllä laittamaan kiertoradalle mutta muuten eurooppa pystyy pistämään sen satelliitin taivaalle ihan samassa kuin Venakkokin. Ydinteknologiaa tuotetaan ihan samalla lailla euroopassa kuin itänaapurissakin. Poikkeuksena on se että euroopassa panostetaan enemmän tuohon rauhanomaiseen teknologiaan kuin vainoharhaisessa venäjänmaassa.
Sotateknologia ei ole todiste yksinään jonkun valtion kehittyneisyydestä vaan lähinnä sotaisesta luonteesta ja aggressiivisuudesta muita kohtaan.
Venäjä varustautuu aseilla jotta se saisi tunnustusta pelon muodossa muilta kun se ei muuten sitä saa. Minusta se on lähinnä primitiivistä ajattelua mutta eipä ihme kun siellä Putin määrää kaikesta.

Historiaa: N-liiton hajotti viimeistään USA:n vedätyksenä tuotettu "Star Wars"-ohjelma jonka tarkoituksena oli muka vallata avaruus ja tehdä USA:sta ylivertainen N-liittoon nähden. NL:n äärimilleen sotateollisuus ja diktaattorien suuruudenhulluutta palveleva avaruusohjelma rasittivat kansantalouden niin heikoksi että talousjärjestelmältä petti maa jalkojen alta ja poliittinen systeemi romahti kun usko systeemiin hävisi johtajilta. Kansalaiset seurasivat perässä. No, se historiasta ja saahan näistä olla erimieltä mutta älä pliis rupea saarnaamaan täällä harhaoppejasi historiasta vaan puhu edes totta, ihan sama muuten minkä puolueen jäsenkirjan omistat.

Olet varmasti käynyt itänaapurissa paljonkin kun kehut elintason nousua huimaksi. Sitä se onkin.....isoissa kaupungeissa. Maaseudulla ja Uralin takana eletään kyllä aikalailla samalla tavalla kuin 30-40 v. sitten. Eipä tartte mennä kuin rajan taakse Viipuriin katsomaan "miten kehitys jyllää". Muutama kuppanen huora lymyää torin laidalla jos miliisi ei satu häätämään niitä pois.
Muuttovoittojutut on kyllä aikamoista hevonkakkaa, laitahan faktaa tulemaan! Israelista ei kyllä Venäjälle muuteta elintason vuoksi jos ei joku ole hullu. Muut syyt on erikseen.

Tulkoon nyt vielä mainituksi että en suinkaan pidä itänaapuria huonona asesuunnittelussa, siitä on joka kylän sankarihaudoissa todisteita ihan tarpeeksi. Jos Venäläinen jonkun osaa niin vääntää raudan niin että se tappaa mutta hienommat jutut on vähän niin ja näin.

Nyt riitti! Minä en jaksa enää tätä "juupas-eipäs" jänkkäämistä.

Mitähän tuohon nyt sanoisi, kun et ole näyttänyt ymmärtäneen oikein mitään mitä sinulle sanottiin, kehitit vain jonkin saatanan karkean olkinuken, jota vastaan hyökkäsit ja sitten vielä keksit omia "faktoja", joilla ei ole paljoa tekemistä todellisuuden kanssa, kuten fulcrumkin tuossa avasi. Yritäpä nyt ajatuksen kanssa lukea se aiempi vastaukseni sinulle ja häpeä sitten julkisesti demonstroimaasi olematonta luetunymmärtämistäsi. Minähän en nimenomaan ole missään väittänyt, että Venäjän siviilisektori olisi mitenkään erityisen kehittynyt, päin vastoin. Toki sielläkin omat valonpilkahduksensa on, joita nyt mainitsin kun monella tuntuu olevan täysin yksipuolinen näkemys tuostakin asiasta. Olen juurikin yrittänyt kertoa, että tehottomassa sosialistisessa järjestelmässä resurssien allokaatio oli niin heikkoa, että pätevää teknologiaa kyettiin tuottamaan lähinnä vain niillä prioriteettisektoreilla, joihin satsattiin ylettömästi voimavaroja, pääasiassa siis aseteknologiaa ja avaruus- ja ydinteknologiaa. Joillakin tuntuu vaan sekin olevan mahdoton hyväksyä, kun äidinmaidosta on imetty se "totuus", että Venäjällä kaikki on paskaa paitsi kusi. Tuo on muuten puhtaasti retorista sanavoimistelua yrittää nollata kaikki esimerkit hyvästä venäläisestä teknologiasta jollain ihmeaselällätyksellä. Kuka tässä mistään ihmeaseista on puhunut, paitsi sinä? Onko tosiaan niin uskomaton ajatus, että hyvin laajasta aseteknologian kirjosta löytyy joitakin aloja, joissa venäläiset on länsimaitakin edellä, niin että tuollainen lapsellinen defenssireaktio iskee päälle heti, jos joku sellaista tohtii niin mielettömän ajatuksen ilmoille heittää? Venäläiset hävittäjät nyt vain näyttää maailmallakin käyvän kaupaksi ja mm. sikäläinen ohjusteknologia nauttii arvostusta ja reipasta vientiä ympäri maailmaa. Onko ohjusteknologia yksinkertaista rautaa vai "hienompaa juttua". Todella kyllästyttävää lukea pelkkää mututuntumalle pohjautuvaa mielikuvatarinointia, jossa sinä ja baikal tunnutte usein kunnostautuvan.

Mitä sitten, jos jossain maaseudulla eletään edelleen primitiivisesti? Tilastollinen tosiasia on, että elintaso Venäjällä on keskimäärin noussut rajusti Putinin aikana. Ja jos vähänkään olisi älliä päässä, niin saattaisit ymmärtää mm. kasvaneen elintason ja merkittävästi kasvaneen venäläisen matkailun(myös koto-Suomeemme) välisen yhteyden. Esim. Suomen Pankki pitää yllä hyvää sivustoa Venäjän talouskehityksestä, jossa näkyy mm. kirjaimellisesti moninkertaistunut keskimääräinen palkkataso: http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/venajatilastot/Pages/default.aspx
Muutenkin sinulla näkyy olevan sen verran vakavia ongelmia asiantuntemuksen suhteen, että mielummin jatkossa kysyt nöyrästi kuin esität noita tuulesta temmattuja väitteitäsi totena.
Muuttoliike:
Russian_international_migration.PNG

Osaako Samses lukea kuvaajaa? Olet viestistäsi päätelleen käsittänyt sen ihan nurinpäin...
 
MODET: Nyt ollaan niin OT:ssä kuin voi olla. Saa poistaa tämän jos katsotte aiheelliseksi.


******************

Muuttoliike:
Osaako Samses lukea kuvaajaa? Olet viestistäsi päätelleen käsittänyt sen ihan nurinpäin...

Kyllä osaan lukea kuvaajia, kiitos kysymästä. Tuo kuvaajasi on aina yhtä luotettavan ja poliittisesta ohjauksesta täysin vapaan ( :) ) Rosstatin tilasto joka ottaa huomioon Keski-Aasian maista tulevat tilapäiset siirtotyöläiset, mikä kauniisti sanottuna vinouttaa tilastoja.

Lähde seuraavalle: OECD, 2011. Lihavoinnit minun.

Migration inflows to the Russian Federation in 2011 almost doubled over 2010, to 356 000 people, while the outflow of migrants remained comparatively small (33 500 persons). The dramatic increase is partially due to a change in methodology which Rosstat implemented in 2011. Rosstat now includes migrants registered in a certain locality for nine months or more, in addition to the traditional method of counting migrants registered at their place of residence. Temporarily-registered residents are considered emigrants when their registered residence expires. While the methodology has changed, the general trend remains: decreasing flows from Kazakhstan and Ukraine, and increasing flows from other countries in Central Asia. Most international migration in the Russian Federation is temporary. Temporary labour migration flows are normally at least three times higher than permanent-type flows.

Eli rapsautapa tuosta maahanmuutosta ainakin 3/4 pois, ja muista että varsinaista, "oikeaa", pysyvääkään maahanmuuttoa esim. Turkmenistanista ei varsinaisesti voida pitää merkkinä maan yleisestä kiinnostavuudesta, vaan vain siitä että elinolot ovat paremmat kuin Turkmenistanissa.

Siinä olet oikeassa että maastamuutto näyttää tosiaan vähentyneen oleellisesti 5-10 v takaisesta, siinä kohti tietoni olivat vanhentuneet, kiitos palautteesta.
 
Ompa riemua: muuttajia Turkmenistanista.....oi auvoa, siinä rupeaa teknoteollisuus saamaan duunareita.
 
Venäjä on toki laaja maa, mutta mittasuhteet tulee silti muistaa. Venäjän kansantalous on samaa kokoluokkaa kuin Italian, eli pienempi kuin Ranskan tai Britannian, Saksasta puhumattakaan. Kreikan BKT/capita on Venäjää korkeampi.

Putin on kyllä pystynyt jakamaan energiatuloja kansalle, mutta talouden rakenteille hän ei ole saanut tehdyksi mitään. Energiatuloihin nojaava kansantalous on pulassa, kun kaasun hinta on kääntynyt laskuun, ja öljylähteet ovat yhä kalliimmin hyödynnettäviä ja hankalammissa paikoissa. Venäjän talous ei enää 2013 juurikaan kasvanut ja myös investoinnit jäivät Bofitin tilaston mukaan pakkaselle. Ei kovin lupaavia lukuja "kehittyvälle" taloudelle.

Jää nähtäväksi millä Venäjä aikoo kaikki suurkisahankkeensa ja asevarusteluohjelmansa kustantaa. Aseet kun eivät tuota mitään, paitsi kustannuksia.

***

Tämä sinänsä mielenkiintoinen keskustelu kannattaisi varmaan siirtää Venäjä-ketjuun...
 
Eiköhän nuo Bellumin "asiantuntevat" kommentit taloudesta voida jättää omaan arvoonsa ja palataan aiheen mukaiseen keskusteluun?

Mitä porukka on mieltä PAK-FA:n häiveteknisistä ominaisuuksista kuvien perusteella?
Sukhoi_T-50_Beltyukov.jpg

PAK-FA_T-50_3.jpg

Sukhoi-T-50-PAK-FA-KnAAPO-3S.jpg



Tämä on tietysti spekulatiivista keskustelua siltäosin että julkisesti ei ole tiedossa häivepinnoitteiden laatu,tyyppi eikä koneen sisälle näe.

Minua on häirinnyt protokoneessa oleva IRST-keilaimen muoto. Se on vanhanaikainen motikka verrattuna F-35:n sensorin muotoiluun (keulan alla) ja varmasti lisää tutkanäkyvyyttä jos se tulee tuotantoversioon. Motikka ei ole iso mutta jos tutkaheijastavuuden merkitys sanotaan olevan suuri F-22(marmorikuulan heijaste) ja F-35:n(golfpallon heijaste) välillä niin mitä tuo merkitsee todellisuudessa?

Koneessa on toteutettu Planform-alignment muotoilua vaakasuorissa pinnoissa ja moottorin ilmanottokanavissa mutta kovin jyrkkää Diamond-shapea koneessa ei ole verrattuna F-22A:n. Näin etu-alaviistosta tulevat SA-tutkat ehkä saavat paremman kaiun? Protokoneissa ei myöskään ole takasektorissa, moottorin suulakkeissa mitään sahalaitaa säteilyä hajoittamaan. Jos/kun koneisiin tulee kääntyvät suihkunsuuttimet (360 astetta) niin ehkä häivejuttuja ei voidakkaan soveltaa. Näillä perusteilla jotenkin veikkaisin että SU-50 on näkyvämpi tutkassa edestä, alta ja takaa suhteessa F-22A:n.

Tietysti Igor Kopiloff on asiasta eri mieltä, punaisten lasiensa takaa. Hän väitti taannoin Suomen Sotilas-lehdessä "ilmasodan asiantuntijana" että on mahdotonta sanoa kumpi on edellä häive-osaamisessa: USA vai Venäjä.
Kun katsoo operatiivisia häivekoneita maailmalta jotka ovat nähneet todellista sotaa niin eipä niitä taida olla muilla kuin USA:lla. Olisi naiivia väittää ettei sota- ja käyttökokemuksilla ole merkitystä kun häiveteknologiaa kehitetään eteenpäin. Sanoisin että USA on ainakin häivetekniikassa ja sen soveltamisessa sen 10-15 v. edellä muita.
 
Miten Venäjä olisi kyennyt kuromaan amerikkalaisten 20 vuoden teknologiaetumatkan kiinni? Huippuunsa viritetty taistelukone muodostuu ainakin kymmenistä tuhansista osista, joista jokaisen on oltava just eikä sinnepäin. Lopputuote on sitten nykytrendin mukaan muotoilua ja pinnoittamista. Tietokoneet ja järjestelmät, jotka palvelevat lentäjää? Systeemit, jotka analysoivat tietoa ja monikielistä ja -merkkistä dataa? Jepjep, Venäjällä niitä ihmeitä riittää. Valitan Bellum, en usko ihmeisiin.
 
Miten Venäjä olisi kyennyt kuromaan amerikkalaisten 20 vuoden teknologiaetumatkan kiinni? Huippuunsa viritetty taistelukone muodostuu ainakin kymmenistä tuhansista osista, joista jokaisen on oltava just eikä sinnepäin. Lopputuote on sitten nykytrendin mukaan muotoilua ja pinnoittamista. Tietokoneet ja järjestelmät, jotka palvelevat lentäjää? Systeemit, jotka analysoivat tietoa ja monikielistä ja -merkkistä dataa? Jepjep, Venäjällä niitä ihmeitä riittää. Valitan Bellum, en usko ihmeisiin.

Länsimaiden parhaan taistelukoneen F-22:n teknologia on juuri tuon 20 vuotta vanhaa, joten venäläiset lienevät siis hyvin aikataulussa? Koska F-22:sta pidetään selkeästi ylivoimaisena kaikkiin muihin palveluskäytössä oleviin tai lähitulevaisuudessa tuleviin länsihävittäjiin (eikä sen suorituskyvyn ylittävää konetta ole edes suunnitteilla), niin ei luulisi olevan venäläisillä millään muotoa mahdoton tehtävä edessä...? Toistan edelleen: nykyään kuka tahansa pulliainen voi rakentaa kuukausipalkallaan kovemman rikin kuin ne Crayt millä F-22 suunniteltiin. Useimmat tarpeelliset ohjelmistot saa vaikka ilmaiseksi netistä jos ei niihin halua mynttiä pistää. Kehitys kehittyy.

Eikä Venäjällä 90-luvullakaan tuotekehitys pysähtynyt. AESA-tutkia esimerkiksi suunniteltiin siellä jo 90-luvulla vaikka rahoitus olikin heikkoa. Prototyyppejä tehtiin vaikkei ollutkaan varaa pistää tavaraa tuotantoon. Ei siis tarvitse ihan tyhjästä lähteä. Myöskään stealth ei ole nykyään sellaista salatiedettä kuin ennen, jolloin se oli kallista koska säteilysironnan mallinnus koko koneen mittakaavassa vaati hirvittävästi tietokoneaikaa ja simulaatiota. Mitäs minä juuri sanoinkaan..? Länsimaissakin Ranska on ihan omin päin kehitellyt tutkia, ohjuksia ja avioniikkoja eikä siellä tuotanto tai määrärahat ole olleet sen kummemmat kuin Venäjälläkään.
 
Aina on mahdollista, että Venäjä kehittää veret seisaittavan hävittän, mutta kun niitä ei ole esitetty viimeiseen kahteen vuosikymmeneen, niin nollastako ne olisivat nämä jutut keksineet.
Jenkit ovat hioneet häive asioista 90-luvulta asti, venäläiset eivät saaneet juuri mitään aikaan sillä saralla. Tällä on taatusti merkitystä, pelkkä laskentatehot ei tee kesää. Toki se helpottaa ja nopeuttaa asioita.
En jaksa uskoa suuriin hyppäyksiin, vaan kehitys kehittyy pienin askelin.
 
Aina on mahdollista, että Venäjä kehittää veret seisaittavan hävittän, mutta kun niitä ei ole esitetty viimeiseen kahteen vuosikymmeneen, niin nollastako ne olisivat nämä jutut keksineet.
Jenkit ovat hioneet häive asioista 90-luvulta asti, venäläiset eivät saaneet juuri mitään aikaan sillä saralla. Tällä on taatusti merkitystä, pelkkä laskentatehot ei tee kesää. Toki se helpottaa ja nopeuttaa asioita.
En jaksa uskoa suuriin hyppäyksiin, vaan kehitys kehittyy pienin askelin.

Kannattaa oikeasti lukea mitä viesteissä sanotaan ennenkuin niihin vastaa. Toistan ettei kukaan ole puhunut mistään "nollasta lähtemisestä" vaan onhan venäläisillä ollut tuotekehitystä, teknologiademonstraattoreita jne. Ei ole välttämättä paljoa päässyt sarjatuotantoon viimeisen 20 vuoden aikana, muttei se tarkoita ettei mitään ole tapahtunut. F-22:n teknologia jäädytettiin siinä 1994 kieppeillä, ja tuntuisi aika oudolta ajatella etteivät venäläiset voisi mitenkään päästä samalle tasolle (vaikkei toki välttämättä helppoa ole tietenkään). Etenkin kun jo NL:n aikoina he tutkivat monia samoja asioita mitä F-22:een kehitettiin.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjä on toki laaja maa, mutta mittasuhteet tulee silti muistaa. Venäjän kansantalous on samaa kokoluokkaa kuin Italian, eli pienempi kuin Ranskan tai Britannian, Saksasta puhumattakaan. Kreikan BKT/capita on Venäjää korkeampi.

Ostovoimaan suhteutettuna Venäjän kansantalous on maailman 6. suurin, isompi kuin Iso-Britannia tai Ranska, mutta edelleen pienempi kuin Saksa. Venäjän BKT-lukuja katsoessa pitää muistaa että siellä väestö on supistunut (tosin viime vuosina tasaantunut nollakasvuun tai jopa pieneen väestönkasvuun), siksi BKT per capita on noussut voimakkaammin kuin mitä talouden kokonaiskasvu antaisi ymmärtää. Monien kehitysmaiden ja esimerkiksi Yhdysvaltain korkeita talouskasvulukuja aina osin selittää maan väestönkasvu. Tietenkin venäläisten ostovoima noin keskimäärin on edelleen vain Itä-Eurooppalaista keskitasoa joten yltäkylläisyyteen on vielä matkaa.

Tässä Venäjän bkt-kasvu (per capita) verrattuna toiseen usein hehkutettuun "kehittyvään talouteen", Brasiliaan:
Brazil-Russia-GDP-Per-Capita.png


Eli vuosituhannen vaihteessa venäläiset olivat vain hiukan vauraampia kuin brassit, tätä nykyä he ovat puolet rikkaampia.
"Hollannin taudistahan" Venäjän talous tietenkin edelleen kärsii vaikka öljytuloilla on parannettukin infrastruktuuria jne.
 
Kannattaa oikeasti lukea mitä viesteissä sanotaan ennenkuin niihin vastaa. Toistan ettei kukaan ole puhunut mistään "nollasta lähtemisestä" vaan onhan venäläisillä ollut tuotekehitystä, teknologiademonstraattoreita jne. Ei ole välttämättä paljoa päässyt sarjatuotantoon viimeisen 20 vuoden aikana, muttei se tarkoita ettei mitään ole tapahtunut. F-22:n teknologia jäädytettiin siinä 1994 kieppeillä, ja tuntuisi aika oudolta ajatella etteivät venäläiset voisi mitenkään päästä samalle tasolle (vaikkei toki välttämättä helppoa ole tietenkään). Etenkin kun jo NL:n aikoina he tutkivat monia samoja asioita mitä F-22:een kehitettiin.
Pointtini oli, että Jenkit ovat paahtaneet vuosia koneita ulos isolla rahalla, samaan aikaan venäläiset ovat kärsineet kroonisesta tilausten puutteesta ja näperrelleet. Silla on pakko olla vaikutusta, teknologiademonstraattorit, eivät sitten kuitenkaan esittele kuin korkeintaan alustavia ajatuksia, eivät testatusti toimivia ratkaisuja.

Kuten sanottua, Venäjältä on tullut juuri näitä demonstraattoreita joiden on väitetty pyyhkivän taivaat puhtaaksi amerikkailaisista vastineistaan. Puheeksi ovat kuitenkin jääneet.
 
FGFA on T-50 variantti.

MUMBAI --- The Indian Air Force (IAF) has done a stunning about-turn, sharply criticising the showpiece Indo-Russian project to co-develop a futuristic Fifth Generation Fighter Aircraft (FGFA). Even as New Delhi and Moscow finalise a $6 billion deal to co-develop an FGFA with capabilities tailor-made for India, the IAF has alleged the Russians would be unable to meet their promises about its performance.

So vital is the FGFA considered for the IAF's future that Defence Minister A K Antony has publicly rejected any prospect of buying the American fifth generation F-35 Joint Strike Fighter, declaring the FGFA would suffice. In 2007, New Delhi and Moscow highlighted the fighter's criticality by signing an Inter-Governmental Agreement (IGA) placing the project above MoD procurement rules. Moreover, Indian scientists say the expertise gained from the FGFA will provide crucial momentum for developing an all-Indian fifth generation fighter, designated the Advanced Medium Combat Aircraft (AMCA).

Yet, with so much riding on the FGFA, the IAF has taken aback the MoD with its complaint that it would not be good enough. On December 24, in a meeting in New Delhi chaired by Gokul Chandra Pati, the secretary of defence production, top IAF officials argued the FGFA has "shortfalls… in terms of performance and other technical features."

Business Standard has reviewed the minutes of that meeting. The IAF's three top objections to the FGFA were: (a) The Russians are reluctant to share critical design information with India; (b) The fighter's current AL-41F1 engines are inadequate, being mere upgrades of the Sukhoi-30MKI's AL-31 engines; and (c) It is too expensive. With India paying $6 billion to co-develop the FGFA, "a large percentage of IAF's capital budget will be locked up."
http://www.business-standard.com/ar...tion-fighter-aircraft-iaf-114012100059_1.html
 
Back
Top