Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Pari juttua: Olen kuullut että B-2:ssa olisi tiettyjä keinoja, joilla joko estää noita vanoja muodostumasta tai sitten nopeuttaa niiden hajoamista. Ilmeisesti ruiskuttavat jotakin koneen perästä. Toisekseen, niin perinteisesti stealth koneethan operoivat yöllä, niin niitä ei voi havaita visuaalisesti.
Muistelen, että jokin aika sitten se oli vaiheessa, mutta onko nyt sitten otettu ratkaiseva askel vai varustetaanko ensimmäiset tuotantokoneet koelentovaiheessa käytetyillä moottoreilla?
https://defenseissues.wordpress.com/2015/10/11/pak-fa-vs-f-22/#more-1937
Analyysia F-22 vs. PAK FA. Analyysin mukaan PAK FA antaa tasaveroisen haasteen F-22:lle, ainakin niin kauan kun F-22:n passiiviset havainnointijärjestelmät ovat puutteelliset.
PAK FA:n RCS-luvut ovat aiemmin esiintyneitä arvailuja paremmat.
Average (not frontal!) RCS is 0,5 m2 for PAK FA compared to 0,3 m2 for F-22. Frontal RCS is 0,0014 – 0,025 m2 for PAK FA (tennis/golf ball to 1/40 of Su-35S) and 0,00018 m2 for F-22. Most likely RCS for PAK FA is 0,01 m2, as estimated.
PAK FA tulee ilmeisesti olemaan yksi Venäjän päähävittäjätyypeistä samalla aikakaudella mihin meidän HX-hanke tähtää. Onko mielestänne yhdestäkään HX-projektin ehdokkaasta antamaan vastusta PAK FA:lle?
https://defenseissues.wordpress.com/2015/10/11/pak-fa-vs-f-22/#more-1937
Analyysia F-22 vs. PAK FA. Analyysin mukaan PAK FA antaa tasaveroisen haasteen F-22:lle, ainakin niin kauan kun F-22:n passiiviset havainnointijärjestelmät ovat puutteelliset.
No, F-35 ja F-22 väliltä on todella vaikea löytää voittajaa. Joudutaan menemään oikeastaan lentäjien koulutukseen ja kokemukseen, jotta F-22 saadaan jotenkin uskottavasti voittajaksi.
PAK-FA:t on todellisessa lirissä kun vertailtavaksi määräksi tulee useampia F-35-koneita. Verkottuneisuus, passiivinen havainnointi jne. tekevät toiminnasta todella vaikeaa, kun parista muutamaan konetta voi kapellimestaroida koko valtakunnan tai liittouman ilmatorjunta-arsenaalia toiminta-alueella.
After a modification period, phase two of the flight test program began on 27th October 2009. As mentioned earlier, the main focus of the second phase was to test and verify the functionality of the tactical systems. During that phase an AESA radar, a Missile Approach Warning System, and a SATCOM system was integrated and tested with excellent results
Digital radio noise-AK-AEW provides a two-way exchange of information with ground-based tactical manual. Digital immunity of ADF-518 lets you share at a distance of 200 km of air situation data with the aircraft, which have interfaces with the hardware ADF-518 (MiG-31, Su-27. MiG-29, A-50). In the case of control of the airspace of four MiG-31 overlap corridor widths up to 900 km, with the possible recovery of the full picture of the air situation obtained by the results of the four radars and recovery triangulation or kinematic methods. The data on air situation displayed on a large round and two rectangular electron-beam indicators installed in the cockpit of the navigator (MiG-31) or on the multifunction color liquid crystal display installed in both cabins (MiG-31M). Having powerful radar and closed channels transmitting information in real time enables MIG-31 as a control plane and AEW.
The composition of avionics also includes VHF P-862, HF-radio R-864. recorder RIU registrar flight data "Tester-UZL" voice informant P-591, the interrogator and the transponder system state identification, the receiver of air traffic control SO-69 automatic radio ARC-15, a marker receiver MRP-66 radio altimeter RV-15, Registrar of negotiations in the cockpit of MS-61. The composition of airborne defense system includes a receiver warning radar illumination SPA-15SL, equipment staging and infrared electromagnetic interference.
Verkottuneisuuden kohdallahan F-35 ei tietääkseni tarjoa mitään uutta tai erilaista mitä jo käytössä oleva kalusto ei tekisi.
On siinä kuitenkin oma datalinkki (MADL), sillä Link-16:n käyttö vaarantaa häiveominaisuudet.
http://www.airforcetimes.com/articl...027/New-data-link-enables-stealthy-comms-F-35
Ei ole mitään syytä uskoa ilman tarkastelematta perusteluja. F-35 on tehty korostetusti koalition tarpeisiin, F-22 vain omaan mistä osoituksena järjestelmien salaamattomuus jne. re-engineering-potentiaali, mikä on myyntikiellon syy.Amerikkalaiset itse ovat kyllä olleet yksiselitteisiä sen suhteen että F-22 on parempi. Kaipa heitä on tässä asiassa uskottava. F-35:n myyntiargumentti on aina ollut että siihen on varaa, F-22:een ei.
Ei ole mitään syytä uskoa ilman tarkastelematta perusteluja. F-35 on tehty korostetusti koalition tarpeisiin, F-22 vain omaan mistä osoituksena järjestelmien salaamattomuus jne. re-engineering-potentiaali, mikä on myyntikiellon syy.
Osin vaikuttaa ajoitus. F-22 ohjelmaa ei tässä maailman ajassa uskaltaisi katkaista. Sen sijaan F-22 ehti jo vanhenemaan osittain kun siihen ei ole ollut mitään kiirettä integroida edes tarpeellisia ominaisuuksia.
F-22:n pahoja puutteita on passiivisten sensorien vähyys (IRST, DAS), HOBS+Aim9X ja pienen tuotantomäärän takaama nihkeys tulevaisuudessakin uusien aseiden integroimiselle.
Tuossa lyhyt briiffi mikä on DASin rooli: http://www.northropgrumman.com/capabilities/anaaq37f35/pages/default.aspx
Muistaakseni Venäläisillä oli jossain vaiheessa kokeilussa/käytössä/myynnissä infrapunapohjainen datalinkki. Onkohan jenkeillä samanlaista ideaa MADL:n käytössä vai onko se todettu sittenkin huonoksi ratkaisuksi?
Ei sinnepäinkään. Tuo F22 kauppojen jäädytys oli osa nykyisen pehmohallinnon säästöpolitiikkaa. Näyttävä julkisuustemppu, jolla kalasteltiin äänestäjiä ja rauhoiteltiin kansalaisia talouskriisin tuoksinassa. Obama ilmoitti äsken talouskriisin olevan ohi ja uusista 100 kappaleen, eli noin 100 miljardin pommikonekaupoista on jo sovittu. Hävittäjiäkin tilataan kohta lisää, viimeistään seuraavan presidentin kaudella. Ehkä soppaan hyppää sekaan joku uusi, edullisempi ratkaisu, jolla korvataan poistuvien ilmaherruushävittäjien: F15 ja F16 luoma aukko.En tiedä onko sillä loppujen lopuksi väliä, kun edes heillä ei näyttänyt olevan varaa F-22:n hintaiseen pelkkään ilmataisteluhävittäjään riittävissä määrin.