Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Ylen aamu uutisissa toitettiin kuinka ihmissalakuljettajat ovat jääneet työttömiksi eivätkä voi elättää perheitään, pelätään että ne radikalisoituu, kuinka heitä vainotaan poliisin toimesta ja jopa jotkut on joutunut vankilaan..... Ei juma***** eikö tosta Yle verosta pääse mitenkään eroon.
 
https://www.facebook.com/jussi.hallaaho?fref=nf
Jussi Halla-aho
1 hr ·

Näinä päivinä pitäisi sitten saada aikaan ratkaisuja maahanmuuttokriisiin.
Kehitys on kulkemassa oikeaan suuntaan. Tämä ei kuitenkaan johdu siitä, että EU:ssa oltaisiin viisastuttu, vaan siitä, että kuluneiden kolmen vuoden toimettomuus ja tunarointi ovat aiheuttaneet sisäpoliittisia muutoksia monissa jäsenmaissa, esim. Saksassa, Itävallassa ja Italiassa.
Palautuskeskukset ja EU:n ulkopuolelle perustettavat käsittelykeskukset, joista nyt keskustellaan, ovat toimia, jotka olisi pitänyt toteuttaa jo 2014, jolloin katastrofi oli näkyvissä, tai viimeistään 2015, jolloin se oli päällä. Näin ei tehty, vaan useat hallitukset lähettivät signaaleja, joilla tilannetta pahennettiin. Merkel julisti Saksan avoimeksi kaikille halukkaille, ja Suomessa pääministeri Sipilä lupasi omakotitalon turvapaikkaturisteille.
Seuraavaksi yritettiin siivota syntynyttä sotkua turvapaikanhakijoiden sisäisillä siirroilla, joista tuli farssi. Vain mallioppilas Suomi täytti oman kiintiönsä. Suurin osa jäsenmaista viittasi sopimukselle kintaalla. Tämä oli hyvä asia, koska muuten siirrot jatkuisivat ikuisesti. Tulijathan eivät lopu.
Pelkään, että Merkelillä ei vieläkään ole viisautta sulkea Saksan rajoja. Sillä hän myöntäisi olleensa väärässä vuonna 2015. Toisaalta ajatus pakolaiskiintiöiden EU:n laajuisesta kasvattamisesta tai muista taakanjaoista on poliittisesti vielä epärealistisempi kuin se oli kolme vuotta sitten. Silloin vastaan harasivat lähinnä Visegrad-maat, nyt joukkoon ovat liittyneet äänekkäästi myös pienet Länsi-Euroopan valtiot, poislukien tietysti Suomi.
Yksi mahdollinen lopputulema on, että EU:n tasolla saadaan aikaan jokin vesitetty ja riittämätön periaatejulistus, fiksut jäsenmaat jatkavat kansallisia toimia kuten oman maahanmuuttopolitiikkansa tiukentamista ja sisärajatarkastuksia, ja Saksa perustaa jonkun "halukkaiden koalition" jakamaan taakkaa.
Toinen ja toivottavampi mahdollisuus on, että sisäinen paine CDU/CSU:ssa käy sietämättömäksi, Merkel pannaan vaihtoon, ja Saksan uusi hallitus omaksuu uuden ja järkevämmän linjan.
https://edition.cnn.com/2018/06/28/europe/merkel-defining-week-shubert-intl/index.html
Angela Merkel's bad week could still get a lot worse
German Chancellor Angela Merkel is having a bad week.
EDITION.CNN.COM
 
Ylen aamu uutisissa toitettiin kuinka ihmissalakuljettajat ovat jääneet työttömiksi eivätkä voi elättää perheitään, pelätään että ne radikalisoituu, kuinka heitä vainotaan poliisin toimesta ja jopa jotkut on joutunut vankilaan..... Ei juma***** eikö tosta Yle verosta pääse mitenkään eroon.

Jos kuvittelit kuulleesi jo kaiken mahdollisen....aina voit yllättyä..:eek::eek:

Onko linkkiä?
 
Jos (ja kun) turvapaikanhakijoita ruvetaan käännyttämään rajoilla, erityisesti sisärajoilla, niin mitäs sitten tehdään jos ne eivät käännykkään, vaan tulevat väellä ja voimalla kuin vanha vainolainen Taipaleessa?
Palstalaiset tietenkin tuntevat keinot, mutta uskalletaanko niitä käyttää, koskaan?

Vielä tuosta Lex Mustanaamiosta. Sitä voisi terästyttää sillä, että kun lakia rikkoo tarpeeksi monta kertaa, niin seuraa automaattinen kansalaisuuden menetys ja karkoitus.

Ja mitä kansalaisuuteen tulee ja erityisesti Suomen löperöön linjaan sen myöntämisen kohdalla, niin eikö korkea kielitaitovaatimus, Maamme -laulun osaaminen, suomalaisten heimojen perusominaisuuksien (hitaat hämäläiset, laulavat karjalaiset, kierot sudeettisavolaiset, elitistiset itäruotsalaiset) tunteminen sekä tyydyttävän selityksen antaminen siitä mitä tarkoittaa tasa-arvo, henkilön koskemattomuuden ja yksityisomaisuuden kunnioittaminen voisi olla sen ehtoja?
Esimerkiksi Virolla on erittäin korkeat kielitaitovaatimukset kansalaisuuden myöntämisen suhteen ja siitä syystä entisen miehittäjän jättämä viides kolonnakin osaa viroa hyvin (puhuminen on aivan toinen asia, kuten meillä ahvenanmaalaisten kanssa).

Kysyn myös edelleen, että miten vitussa se perustuslain muutos saatiin pysymään kasassa kaksi hallituskautta, jossa 'Suomen kansalainen' korvattiin 'kaikilla Suomessa olevilla'? Tätä muutostahan mm. nykyinen perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie on kehunut toistuvasti.
 
Viimeksi muokattu:
Käytännössä ääneen päästetään järkevämmät, ei hyvesignalointiin keskittyvät Kokkarit. JOS vaalit menevät hyvin, niin hyvesignaloiva ja ikävät konkreettiset asiat kädenmitan päässä pitävät Orpot jne. painavat nämä puurtajat taas marginaaliin. Kokoomuksella on mielestäni keskimäärin paras "kenttä" mutta piikkipaikoilla tuntuu taso laskevan kuin lehmän häntä. Joku yksittäinen Häkkänen on säännön vahvistava poikkeus.

Entisenä Kok-äänestäjänä jouduin skippaamaan Kauppalehdestä yhden aukeaman tänään, kun vasemmalla sivulla möllötti Urpo ja oikealla sivulla Käteinen. Eikä taida edes olla mikään Halloween-erikoisnumero?
Kokoomus vajaa kolme vuotta sitten...
"Irakia ei pidä painostaa kehitysavun lopettamisella" – ministeri Toivakka kannattaa diplomatian keinoja
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok) ei ole halukas käyttämään kehitysavun lakkauttamista painostuskeinona, kun Suomi neuvottelee maasta Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden palautussopimuksesta Irakin kanssa.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000002858485.html
 
”Mitä se tarkoittaa, että rajat kiinni? Ei se ratkaise mitään” – Rajan uuden päällikön Ilkka Laitisen mukaan sivistysvaltio ei pysty estämään ihmisten liikkumista maasta toiseen

Jos ihmiset ovat tulossa rajan yli, niin he tulevat jos ovat tullakseen.

Ibrahim on yrittänyt päästä Ranskan rajan yli viisi kertaa: Kerran junalla, ja neljä kertaa kävellen kukkuloiden yli vieviä polkuja pitkin. Joka kerta Ranskan poliisi on ottanut hänet kiinni ja kuskannut takaisin Italian puolelle.

– Koska se on laitonta, en voi sanoa yritänkö uudelleen tänään vai huomenna. Minun pitää yrittää, mutta en vielä tiedä milloin, Ibrahim sanoo.

Ranska otti käyttöön rajatarkastukset Italian-vastaisella rajalla kolme vuotta sitten, kun Eurooppaan pyrkijöiden määrä alkoi nousta. Käytännössä se tarkoittaa, että rajan yli ei päästetä paperittomia siirtolaisia tai turvapaikanhakijoita. Rajalta ei voi myöskään hakea turvapaikkaa.
Onni täällä vaihtelee, sanoo virsi, mutta herraonni on mikä on ja pysyy.
 
Entisenä Kok-äänestäjänä jouduin skippaamaan Kauppalehdestä yhden aukeaman tänään, kun vasemmalla sivulla möllötti Urpo ja oikealla sivulla Käteinen. Eikä taida edes olla mikään Halloween-erikoisnumero?

Käteinen, niin... Juhannusrauhan rikkoi Jykä6:n basso kun tuo jälkeinen kertoi luopuvansa politiikasta ja palaavansa Suomeen. Löin heti eukon kanssa vetoa että rahakas diili on pedattu, johtokunta-ammattilaiseksi tai joksikin sotevisiiriksi.

Kunhan ei tule livenä vastaan.
 
Anna-liinu ei ole kuullut unelmapojun rajan suluista...

Saksalaisriita voi sytyttää ketjureaktion, jonka päässä voi olla nyky-EU:n loppu – ”Merkelin metodi ei enää toimi”
EU-huippukokouksen ratkaisevin hetki on kokouksen päätyttyä. Silloin Saksan sisäministeri Horst Seehofer päättää, uhmaako Merkeliä. Päätös laukaisisi dominoefektin, joka ei päättyisi vain Merkelin ja Saksan hallituksen kaatumiseen.

Saksan liittokanslerilla Angela Merkelillä on myös oma poliittinen ura pelissä, kun EU-maiden johtajat kokoontuvat torstaina ja perjantaina Brysselissä huippukokoukseen hakemaan yhteisiä ratkaisuja Euroopan turvapaikkapolitiikan uudistamiseen.(KUVA: YVES HERMAN / REUTERS)
Anna-Liina Kauhanen HS
Julkaistu: 28.6. 20:51
BERLIINI

EU-MAIDEN johtajien huippukokous Brysselissä on hyvin poikkeuksellinen. Tärkein päätös tehdään vasta kokouksen jälkeen Saksassa.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer päättää, uhmaako hän liittokansleri Angela Merkelin tahtoa ja määrää, että Saksa aloittaa turvapaikanhakijoiden käännyttämiset suoraan rajalta.

Jos Seehofer niin tekee, huippukokous jäänee Merkelin viimeiseksi.

Seurauksia on muitakin. Saksalaisriita on romuttaa koko EU:n peruselintoiminnon, vapaan liikkuvuuden. Samalla EU:n mahtimaa Saksa asemoituisi yhdeksi niistä maista, jotka Euroopan yhteisten ratkaisujen sijaan toimisi maahanmuuttopolitiikassa omin päin.

Se olisi nyky-EU:n lopun alku.

Seehofer on työntänyt kaksi viime viikkoa Merkeliä seinää vasten. Seehofer itse perääntyisi vain, jos EU-huippukokous saa aikaiseksi Merkelin tavoitteleman eurooppalaisen ratkaisun, jolla saadaan rajoitettua siirtolaisten tuloa Eurooppaan mutta erityisesti estettyä se, että turvapaikanhakijoita siirtyy EU-maasta toiseen.

MERKELIN ja Seehoferin riita voi vaikuttaa pieneltä: käännyttääkö Saksa kolmelta rajatarkastuspisteeltä sellaisia Saksaan pyrkiviä, jotka jokin toinen EU-maa, esimerkiksi Italia, on rekisteröinyt Eurodac-järjestelmään turvapaikanhakijoiksi?

Päätös olisi suuri siksi, että laukaisisi dominoefektin.

Ketjureaktio ei päättyisi Merkelin ja Saksan hallituksen kaatumiseen. Turvapaikkapolitiikan keskeisin kiista solidaarisuudesta jäisi solmuun. Ilman solidaarisuutta turvapaikkapolitiikassa tuskin löytyisi solidaarisuutta euroalueen uudistamisessa. Sen muun muassa Italia on tehnyt selväksi.

”Euroopalla on paljon haasteita, mutta maahanmuutto voi olla Euroopan unionin kohtalonkysymys”, Merkel sanoi torstaina ennen EU-huippukokousta.

SEEHOFER on nostanut EU-huippukokouksen neuvottelupöytään ydinaseen, sanoo European Council of Foreign Relations -keskuksen Berliinin-toimiston johtaja Josef Janning.

Uhka on kova, mutta valmius aseen käyttöön epäselvä. Kaikki kuitenkin kavahtavat.

Uhkapeli voi lamauttaa – mutta myös sysätä liikkeelle sen, että EU-maat todella tarttuvat yhteisen turvapaikkapolitiikan uudistamiseen. Se vaatii kuitenkin kykyä kompromisseihin. Niitä ei ole tätä ennen juuri nähty.

Kello tikittää. Seehofer päättää sunnuntaina, mitä tekee. Jotta Seehofer perääntyisi, Brysselin huippukokouksesta olisi saatava tulokseksi jotakin, jonka Seehoferin johtaman Baijerin kristillissosiaalisen unionin eli CSU:n puoluejohto voi sunnuntain kokouksessaan tulkita edistymiseksi eurooppalaisessa turvapaikkapolitiikassa.

Kyse on nyt semantiikasta. ”Pian tulkitaan, voiko loppulauselman muotoilut kuvitella edistymiseksi”, Janning sanoo.

EU ei toimi niin, että Saksa määrää, mitä tehdään. Merkelillä on silti yhä valtaa.

Merkel on käyttänyt Seehoferin tuomaa painetta saadakseen EU-maat yhteisrintamaan. Merkeliltä on kahden viime viikon aikana kuultu sensaatiomaisia lausuntoja, Janning sanoo.

Yleensä Merkel varoo hahmottelemasta EU:n suuntaa, jottei loisi vaikutelmaa Saksasta jyräämässä muita. Nyt Merkel on kuitenkin avannut ajatuksiaan uudella tavalla.

Merkel haluaa eurooppalaisen turvapaikkaviraston, joka yhdenmukaistaisi jäsenmaiden turvapaikkamenettelyt ja vastaisi turvapaikkaprosessista EU:n ulkorajoilla. Toissa viikolla Saksan Mesebergissä laadittiin tärkeä paperi, Ranskan ja Saksan hallitusten yhteinen Mesebergin julistus.

”Tahto eurooppalaistaa EU:n ulkorajavalvonta on selvä. Saksa ja Ranska haluavat EU:lle yhteisen rajapoliisin ja rannikkovartioston.”

Mutta vaikka kaikki olisivat yhtä mieltä siitä, että ulkorajavalvontaa on parannettava, eri mieltä ollaan siitä, miten.

B-suunnitelmaksi Merkel tarjoaa sitä, että jos turvapaikkapolitiikkaan ei saada kaikkia mukaan, osa voisi silti edetä. Kaiken kaikkiaan Merkel on tuonut turvapaikkapolitiikkaan parissa viikossa uudenlaista dynamiikkaa, Janning sanoo.

”Nyt on vielä saatava Seehofer luulemaan, että hän sai aikaan tämän paineen.”

PERUSONGELMA kuitenkin pysyy. Muuttoliikkeen juurisyyt eivät katoa rajoja sulkemalla. Vakavinta on se, ettei EU ole iskussa vastatakseen maailmanpolitiikan tuomiin haasteisiin. Nyt Merkelin hallituskumppaniltakin on mennyt usko EU:n kykyyn toimia yhdessä.

Merkelin maailmassa EU:n eripuraisessa joukossa on tehtävä isoja elastisia paketteja, joissa nivoutuu moni päätös. ”Kun eri asioita kytketään yhteen, kellään ei sittenkään ehkä ole halua kaataa koko systeemiä.”

Paitsi Seehoferilla. Tosin hänen motiivinsa toimia ovat moninaiset.

Baijerissa on vaalit 14. lokakuuta. Seehoferille tärkeintä on nyt oman puolueen, CSU:n, yksinvallan puolustaminen Baijerissa. CSU:n valtaa murentaa sama asia kuin Merkelinkin valtaa: pakolaiskriisin vauhdittama nationalismin ja äärioikeiston nousu.

Baijeri ensin -politiikalla voi olla kova hinta. Seehoferin äänessä on kuitenkin uutta varovaisuutta. Kovat otteet ovatkin vieneet kannatusta enemmän kuin ovat tuoneet. Seehoferin ja Baijerin pääministerin Markus Söderinlinja on liikaa CSU:n liberaaleille keskustalaisille äänestäjille.

VIELÄ ON mahdotonta sanoa, perääntyykö Seehofer. Joka tapauksessa Saksan hallituksen kriisi jättää syvät jäljet ja epäluottamuksen niin hallituksen sisälle kuin EU:hun.

Sekin on selvää, että Merkelin metodi ei enää toimi, Janning sanoo.

Merkel on antiautoritaarisen ajan poliitikko, Janning sanoo. Merkelin metodi on neuvotella niin kauan, kunnes on saatu yhteinen pohja ja suunta, josta ratkaisu haetaan. ”Merkelin ansio on ollut se, että aina on saatu ratkaisu.”

Saksalle kriisi on myös vakava muistutus kahdenvälisten suhteiden merkityksestä, Janning sanoo. ”Saksa ei voi olettaa, ettei muilla mailla olisi muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä Saksan kanta.”
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005736742.html
 
Italia antoi myrskyvaroituksen EU-maille
Brysselissä debytoinut Italian pääministeri käynnisti poikkeuksellisen näytelmän
ULKOMAAT28.06. 22.11
JULIEN WARNAND

Italian pääministeri Giuseppe Conte uhkasi riitauttaa Brysselissä koolla olevan EU-huippukokouksen päätökset.

Anniina Luotonen Bryssel

EU-huippukokouksesta tuli Italian näytös, kun pääministeri Giuseppe Conte uhkasi riitauttaa Brysselissä koolla olevan EU-huippukokouksen päätökset.

Poikkeuksellinen peliliike nähtiin juuri ennen kuin EU-johtajat aloittivat keskustelun maahanmuutosta.

Italia on kieltäytynyt ottamasta vastaan siirtolaisia kuljettavia avustuslaivoja, minkä takia EU-maat yrittivät sopia nopeista keinoista maan auttamiseksi.
Aurinkoiset hymyt, selkään taputtelut ja jalkapalloheitot unohtuivat, kun keskustelu EU-maita repivästä maahanmuutosta lähestyi.

Kokoussalin liepeillä osa virkamiehistä oli saattanut haaveilla Belgia–Englanti-jalkapallopelin katsomisesta, mutta Italia laittoi suunnitelmat uusiksi.

Päätökset EU-huippukokouksessa tehdään yksimielisesti. Näin yhdenkin maan vastustus riittää kaatamaan yhteiset päätökset.
–  Tulee ehkä vaikein ilta, mitä täällä on minun aikanani ollut maahanmuutosta, pääministeriJuha Sipilä ennakoi suomalaistoimittajille kokouksen tauolla.

Maihinnousukeskusten valmistelu alkamassa

Huippukokousta johtava Donald Tusk raivasi maahanmuutolle tilaa siirtämällä helpommat asiat ensimmäiseksi. Kokouksen tuloksia ei siksi ollut vielä alkuillasta tiedossa.

Odotuksissa oli, että EU-maat aloittaisivat valmistelun niin sanotuista maihinnousukeskuksista.
Epäselvää oli edelleen missä keskukset sijaitsisivat, kuinka monta niitä olisi ja miten ne toimisivat.

Uudet pisteet eroaisivat Sipilän mukaan jo olemassa olevista siinä, että sinne vietäisiin mereltä pelastettuja ihmisiä. Voitaisiinko esimerkiksi Euroopan aluevesiltä pelastettuja ihmisiä viedä Pohjois-Afrikan rannikolle, ei ollut hänen mukaansa päätetty.
–  Tarve vaaralliselle merimatkalle, jossa on hurja määrä hukkumisia tapahtunut, poistuisi. Sitä kautta menisi myös ihmissalakuljettajien bisnekseltä pohja pois.

Merkel löysi tukea

Jos Italian uudella hallituksella oli näytöntarpeita, Saksassa päätöksiä odotettiin liittokansleri Angela Merkeliä varten.

Useampi EU-maa näytti tarttuvan Merkelin pelastusyritykseen.

Sipilä arvioi ennen huippukokousta, että ainakin kymmenen maata on tarttumassa Saksan ehdotukseen turvapaikanhakijoiden palautusten tehostamisesta EU:n sisällä.

Se on poliittinen pelastusrengas Merkelille, joka on kantanut maahanmuuttokriisistä painavan poliittisen vastuun. Merkel on kotimaassaan kovassa pyörityksessä, sillä CSU-puoluetta edustava Horst Seehofer on uhannut laittaa rajan yksipuolisesti kiinni, ellei eurooppalaista ratkaisua turvapaikanhakijoiden liikkumiseen EU:ssa löydetä.

Käytännössä kyse olisi siitä, että turvapaikanhakija voitaisiin palauttaa helpommin siihen maahan, jossa hän on rekisteröitynyt eli johon hän on ensimmäisenä EU:ssa tullut.

Neuvottelut eurooppalaisesta turvapaikkajärjestelmästä ovat pahasti takalukossa, eikä ratkaisuja odoteta. Siksi pienten maaryhmien yhteistyö on ainoa tapa löytää nopeita ratkaisuja.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ehdotukseen olisivat tarttumassa myös Espanja ja Kreikka, joiden mukanaolo on äärimmäisen tärkeää.
https://www.lapinkansa.fi/ulkomaat/italia-antoi-myrskyvaroituksen-eu-maille-201043244

leaders of Spain, Greece, Finland and Luxembourg backed Merkel’s push to curtail “secondary migration”
 
Minkähän takia jättänyt lapinkansa pois maininnan et Juha tukee myös ? Sipilällä on kansan 100% tuki takana kaikessa mitä suustaan ulos päästää. Mitenkä minä muistelen et herran piti erota jos ei noi sotet ja maakunta uudistukset tapahdu kuten hän haluaa ? Eipä taida kyllä ensimmäinen kerta olla kun rosvo syö sanansa.
 
Ja heti ollaan rahaa vailla ? Eikös tämä paatti ollut menossa takavarikkoon uutisten mukaan ? Uusi botski pitää saada et pääsee Libyaan hakemaan vieraita. Miehistö vaa kiinni, nämä eivät mitään hyväntekijöitä ole vaan nykyajan orjakauppiaita ! Itselleen vaan vakuuttelevat et tekevät jotain hyvää vaikka juuri päin vastainen vaikutus on heidän teoillaan kaikille osapuolille.
 
Lääkärit ja siirtolaiset ilman rajoja

28.6.2018 11:25 ilmari schepel

Kuten tiedetään, monet kansalais- ja avustusjärjestöt ovat mukana poimimassa venesiirtolaisia Välimerestä. Mistä on kysymys ja mitkä tahot ovat mukana?

Hollantilainen aikakausilehti Elsevier Weekblad harrasti tutkivaa journalismia selvittämällä kenen lipun alla ja millä rahoituksella nuo yhdeksän laivaa toimivat, jotka noukkivat siirtolaisia ja toivat/tuovat heidät EU-maiden satamiin. Tässä kiinnostava yhteenveto:


1. "Aquarius" – tämä alus seilaa Gibraltarin lipun alla. Vuodesta 2015 se on ollut mukana 131 tehtävissä ja otti sen lisäksi 68 kertaa siirtolaisia kyytiin muilta aluksilta. Tähän asti laiva on poiminut yhteensä 25 037 siirtolaista, ennen kaikkea Libyan rannikon edustalta. Laivan kustannuksista vastaa Lääkärit ilman rajoja-järjestö, yhteistyössä SOS Méditerranée:n kanssa.


2. "Argos" – tämä laiva seilaa Luxemburgin lipun alla. Vuodesta 2015 se on ollut mukana 112 tehtävissä ja otti sen lisäksi 58 kertaa siirtolaisia kyytiin muilta aluksilta. Tähän asti laiva on poiminut yhteensä 21 079 siirtolaista, ennen kaikkea Libyan rannikon edustalta. Myös tämän aluksen kustannukset maksoi Lääkärit ilman rajoja-järjestö, mutta Argoksen toiminta loppui marraskuussa 2016.


3. "Dignity I" – Aluksen nimi muutettiin vuonna 2007 "Sea-Watch 3":ksi ja se seilaa Hollannin lipun alla. Aiemmin se oli Lääkärit ilman rajoja-järjestön palveluksessa, mutta nykyisin saksalainen Sea-Watch rahoittaa sen toiminnan. Marraskuusta 2017 tammikuuhun 2018 se pelasti 1 500 siirtolaista ja aiemmin (tammikuusta 2015 marraskuuhun 2017) yhteensä 15 624 siirtolaista. Laiva osallistui 96 tehtävään ja otti 56 kertaa siirtolaisia kyytiin muilta aluksilta.


4. "Vos Prudence" – seilaa Italian lipun alla ja suoritti vuodesta 2015 56 pelastustehtävää Lääkärit ilman rajoja-järjestön toimeksiannosta. Tämä laiva otti yhteensä 8 774 siirtolaista kyytiin, ennen kaikkea Libyan rannikon edustalta. Toiminta loppui vuonna 2017.


5. "Seefuchs" – seilaa Hollannin lipun alla ja sen rahoitus tulle saksalaiselta NGO:lta, Sea-Eye:lta. Toimii toukokuusta 2017 lähtien etenkin Libyan edustalla.


6. "Sea-Eye" – seilaa myöskin Hollannin lipun alla ja toimii Sea-Eyen rahoituksella. Seefuchs ja Sea-Eye poimivat tähän asti yhteensä 14 378 siirtolaista.


7. "Lifeline" – seilaa Hollannin lipun alla ja toimii saksalaisen NGO:n, Mission Lifeline:n, rahoituksella. Pelastuneiden lukumäärä ei ole tiedossa.


8. "Phoenix" – seilaa Belize:n lipun alla ja sijaitsee parhaillaan Dubain edustalla. Sen rahoitus tulee Lääkärit ilman rajoja-järjestöltä. Vuosina 2015-2017 alus poimi Välimereltä, Libyan edustalta, yhteensä 5 888 siirtolaista ja otti 14 kertaa siirtolaisia kyytiin muilta aluksilta.


9. "Vos Hestia" – seilaa Italian lipun alla ja poimi siirtolaisia syyskuusta 2016 syyskuuhun 2017, Save the Children-järjestön rahoituksella. Seurauksena siitä, että siirtolaismäärät laskivat ja että Libyan viranomaiset tiukensivat rannikkosääntöjä, toiminta pysäytettiin. Yhteensä laiva poimi vuoden aikana lähes 10 000 siirtolaista.
Suurin osa Libyan siirtolaisista tulee Länsi-Afrikan Guinealta. Heti sen jälkeen tärkeimmät alkuperämaat ovat Marokko, Mali, Norsunluurannikko, Tunisia sekä Eritrea (lähde: Frontex)
http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257536-laakarit-ja-siirtolaiset-ilman-rajoja
 
EU-maat pääsivät sopuun – Välimeren rannalle perustetaan siirtolaisten keskuksia
Pääministeri Juha Sipilän arvioi, että EU-maista Italiaan ja Espanjaan perustetaan keskuksia.

Turvapaikanhakijat
29.6.2018 klo 05:59
13-3-10280290.jpg

Poliisi tarkasti Välimereltä pelastetun siirtolaisen vaatteita Pozzallon satamassa Sisiliassa 19. kesäkuuta

EU-johtajat pääsivät sopuun yhteisestä turvapaikkalinjasta maratoniksi venyneessä huippukokouksessa Brysselissä perjantaina.

Kokouksessa sovittiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan siirtolaisten keskusten perustamisesta EU-maihin Välimeren rannalla. Sipilän mukaan niiden paikkaa ei ole vielä päätetty.

– Ensisijaisesti esimerkiksi Italia ja Espanja, mutta tietysti vielä paljon yksityiskohtia on auki. Nyt on annettu suuntaviivat, joilla päästään eteenpäin, kertoi Sipilä kokouksen jälkeen.

Reutersin tietojen mukaan keskuksia tulee EU-maihin sekä EU:n ulkopuolelle.

Turvapaikkaan oikeutetut ihmiset siirrettäisiin keskuksista EU-maihin jäsenmaiden vapaaehtoisuuteen perustuen. Muut palautettaisiin suoraan keskuksista.

Kokouksessa sovittiin myös, että Libyaa ja Turkkia tuetaan turvapaikkakysymyksessä. Turkille päätettiin myöntää toinen osa kolmen miljardin euron rahaerästä osana aiemmin sovittua sopimusta.

Afrikassa oleville siirtolaisprojekteille EU aikoo laittaa rahaa 500 miljoonaa. Rahat suunnataan Marokolle sekä muille Pohjois-Afrikan maille.

Saksan liittokansleri Angela Merkelin mukaan EU-johtajien aikaansaama sopu antaa positiivisen signaalin.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk kertoi Twitterissä(siirryt toiseen palveluun), EU-maat ovat päässeet sopuun maahanmuuttokysymyksistä.

Diplomaattilähde kertoi aiemmin, että viime metreillä joukko EU-maita vaati lisää vakuutteluita siitä, että vastuuta turvapaikanhakijoista jaetaan vapaaehtoiselta pohjalta.

Vakuutteluita tarvitsivat lähteen mukaan muutkin kuin tiukinta linjaa ajavat Visegrad-ryhmän maat eli Puola, Tshekki, Unkari ja Slovakia.

Kokouksessa päätettiin myös jatkaa EU:n Venäjän-vastaisia talouspakotteita puolella vuodella.

Päivitetty 6:59: Otsikkoa, keskuksia perustetaan Välimeren rannoille, ei vain EU-maihin Välimeren rannoilla. Täydennetty Sipilän kommentti.
https://yle.fi/uutiset/3-10280229
 
Miten nyt puhutaan huolenaiheista :unsure:
Yön aikana EU-johtajat pitivät useita taukoja ja luonnosversioita kirjoitettiin uudelleen.

Italia sai tahtonsa läpi siitä, että kokouksen loppupäätelmiin lisättiin ajatus siitä, että yhteen EU-maahan tuleva siirtolainen on kaikkien EU-maiden huolenaihe. Periaate ei kuitenkaan tarkoita Dublin-periaatteen eli ensimmäisen maan vastuun romuttumista.

– Aika lailla sellainen paketti tai ainakin sitä kohti, mikä Suomenkin visio on ollut, Sipilä summasi kokouksen jälkeen.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005737016.html
 
Keskuksia esitetään perustettavaksi myös EU:n alueelle maiden vapaaehtoisuuden pohjalta.

EUROOPPANEUVOSTO Brysselissä torstaina alkaneessa ja 14 tuntia kestäneessä kokouksessaan Eurooppa-neuvosto käsitteli muuttoliikettä, EU:n turvallisuuden ja puolustuksen kehittämistä sekä talouden ja työllisyyden edistämistä.

Eurooppa-neuvosto kehottaa neuvostoa ja parlamenttia tutkimaan mahdollisuutta perustaa yhteistyössä YK-järjestöjen kanssa EU:n ulkopuolisiin maihin alueellisia maihinnousupisteitä Eurooppaan pyrkineille.

Kyseeseen tulisivat esimerkiksi Pohjois-Afrikkaan yhteistyössä pakolaisjärjestön UNHCR:n ja siirtolaisuusjärjestö IOM:n kanssa perustettavat maihinnousukeskukset. Merestä pelastetuille esitetään perustettavaksi keskuksia myös EU:n alueelle maiden vapaaehtoisuuden pohjalta, mahdollisesti Italiaan ja Espanjaan.

Keskuksissa tutkittaisiin mahdollisimman nopeasti pelastettujen kansainvälisen suojelun tarve, ja suojeluntarpeessa olevista huolehdittaisiin jäsenmaiden keskinäiseen solidaarisuuden perustuen. Muut palautettaisiin nykyistä tehokkaammin lähtömaihin.

Lisäksi Eurooppa-neuvosto kehottaa jäsenmaita huolehtimaan kaikin lainsäädännöllisin ja hallinnollisiin keinoin siitä, että turvapaikanhakijat eivät siirtyisi EU-maasta toiseen.
– Näillä ratkaisuilla pyritään pelastamaan ihmishenkiä, vähentämään salakuljetusta ja rajoittamaan turvapaikanhakijoiden liikkumista edelleen EU-maasta toiseen. EU myös lisää tukeaan Afrikan maille, jotta ihmisten ei tarvitsisi lähteä liikkeelle taloudellisista syistä, pääministeri Juha Sipilä sanoo
https://www.paivanlehti.fi/eurooppa...upisteita-yhteistyossa-yk-jarjestojen-kanssa/
 
Esimerkiksi Virolla on erittäin korkeat kielitaitovaatimukset kansalaisuuden myöntämisen suhteen ja siitä syystä entisen miehittäjän jättämä viides kolonnakin osaa viroa hyvin (puhuminen on aivan toinen asia, kuten meillä ahvenanmaalaisten kanssa).
Ahvenanmaalaisilla on kyllä perustuslaillinen oikeus olla puhumatta sanaakaan Suomea. Sillä ehdolla Ahvenanmaa määrättiin Suomeelle.
(ja perustuslaissa tuota ei ole, vaan menee niin että Itsehallintolaki on perustuslain tasoinen laki, joka lisäksi vaatii sekä itsehallintomaakunnan että keskushallinnon suostumuksen muutoksiin).
Turha morkata Ahvenanmaalaisia siitä että puhuvat omaa kieltään.
 
Back
Top