Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
On meistä kiinni jos tulee ongelma.

"Ymmärtäminen" aheuttaa näitä.

Ei maahanmuuttajat ole ongelma. Kusipäät ovat.Jollei paikalliset säännöt saada selvitettyä ja jos ei ole selvää että täällä ollaan kuten täällä ollaan, niin se ei ole tulokkaiden virhe.

En ole ihan varma miten vastaukseesi pitää suhtautua, mutta jälleen täytyy todeta en ymmärrä mikä on pointtisi?

Voisitko hieman enemmän kertoa, olen kyllä kiinnostunut lukemaan näiden sanojen takana olevia ajatuksia, näiden keskustelupalstojen ongelma on sanottavan tiivistäminen jolloin lukija ei välttämättä ymmärrä kirjoittajan koko ajatusta kuten minulle tässä kävi.
 
"Aaltosesta vastaavan ikäisiltä suomalaisilta ei yleensä kysytä henkilöllisyystodistusta. Aaltonen arvioi, että miehet olivat noin kolmekymppisiä".

No onhan tapaus Firas osoittanut, että vähintään 3-kymppiseltä näyttävä kaveri onkin 17v.

"Kokeessa ilmeni, että esimerkiksi romaneilta kiellettiin ravintolaan pääsy sanomalla suoraan, että syy oli heidän kansallisuudessaan."

Kansallisuudessaan? Suomen? Vai ovatko ne kerjuri-romanit Itä-Euroopasta niin varoissaan että ravinteleissa pyörivät?

"Ravintolalla on oikeus luoda omia sääntöjään, mutta niiden pitäisi olla samat kaikille, Mattila huomauttaa. Jos näin ei ole, kyse on syrjinnästä, hän sanoo".

Kansallispuvun voi kieltää kaikilta... :rolleyes:
 
On meistä kiinni jos tulee ongelma.

"Ymmärtäminen" aheuttaa näitä.

Ei maahanmuuttajat ole ongelma. Kusipäät ovat.Jollei paikalliset säännöt saada selvitettyä ja jos ei ole selvää että täällä ollaan kuten täällä ollaan, niin se ei ole tulokkaiden virhe.

Kyse on kuitenkin ihan subjekteista eikä mistään tahdottomista objekteista, joita me muokkaamme mielemme mukaan. Tämä unohtuu hyvin monilla asiaan kovinkin optimistisesti suhtautuvilla. Jos meistä olisi kivaa että turvapaikanhakijat (ja etenkin saajat) suvaitsevat suomalaista elämänmenoa ja haluavat tosissaan alkaa suomalaiseksi, on se sitten yksilöstä kiinni tekevätkö nämä niin vaikka tekisimme kaiken lähes täydellisesti. Valitettavasti kaikki eivät sopeudu ikinä, vaikka heille selvittäisi paikalliset säännöt tuhanteen kertaan. Nämä kai sitten ovat niitä kusipäitä, mutta en näe miten se olisi siinä vaiheessa "meistä kiinni".
 
On meistä kiinni jos tulee ongelma.
.

Ymmärrän, että on karhunpalvelus olla integroimatta lujasti ja siksi en pidä multikulturalismista. Yhdysvalloissa, kansojen sulatusuunissa, somalialaisetkin ovat töissä, koska se ei ole sosiaalisen pääoman hyvinvointivaltio eikä siellä pysyäkseen somalialaisilla ole vaihtoehtoja.

Suomessa ei usko ja toivo auta. Ovatko maahanmuuttajat esimerkiksi kansantaloudellinen ongelma vai ei, riippuu heidän työllistymisestään, joka taas johtuu osin suhdannekehityksestä ja osaksi työhaluista ja mahdollisuudesta jäädä pois työelämästä ja selvitä hyvin. Jos puhutaan näistä kahdesta suurimmasta ryhmästä, somalialaisista ja irakilaisista, imuroimme Suomeen kahta kaikkein työhaluttominta ryhmää.

On typerää väittää joidenkin ryhmien tuottavan Suomen kaltaisessa "sosiaalisen pääoman" maassa millään aikaperspektiivillä juuri mitään. Romanit ovat olleet Suomessa 500 vuotta kotoutumassa. Somalialaisia, joita sanotaan Afrikassa Afrikan "mustalaisiksi", on ollut Suomessa pian kolmekymmentä vuotta ja töissä aikuisista on n. 13% (18-19, jos koulussa olevat yli 15-vuotiaat laskee mukaan) mutta rikosrekisteri yli 15-vuotiailla miespuolisilla oli ainakin muutama vuosi sitten 62%.

Lisäksi somalialaiset ovat paljon tulkkeina ja maahanmuuttokooordinaattoreina, mikä selittää edes jonkinlaisen työllistymisen. Syitä voi toki etsiä rasismistakin, mutta nepalilaiset ja kenialaiset ovat taas työllistyneet kantaväestöä paremmin.

Nettotappio hamaan maailman tappiin.
 
Miksi näistä ylipäänsä kannattaa vääntää, koska on tutkimustietoa monelta vuodelta.

Se työllisyys on avainjuttu. Ruotsissa tehtiin vuonna 1995 kustannustutkimus, jonka mukaan maahanmuuttajan kustannus vaihtelee 200 000 kruunun hyödystä aina 1,5 miljoonan kruunun rasitteeseen saakka. Suurimman hyödyn saa nimenomaan 20-30-vuotiaista ja suurin rasite lapsista ja vanhuksista.

Suomessa Sarvimäen tutkimus 2010) totesi, että kotitalous, jossa nainen on maahanmuuttaja, jää pysyvästi kantaväestöstä muodostettujen vertailukotitalouksien tulonsiirtojen tasoa korkeammaksi. Eli suomeksi: edes kantasuomalainen köyhä verrokkiperhe ei saa niin paljon tulonsiirtoja.

Maahanmuuttajat eivät kuitenkaan olennaisesti heikennä kantaväestön työmarkkina-asemaa. Yleensä he tekevät matala-palkka-alojen töitä.

Työllistymiseen vaikuttaa sekin, onko tullut pakolaisena vai työnhakijana ja se, kiinnostaako. Kenialaiset ovat yleensä työhaluisia siirtolaisia. Nepalilaiset työskentelevät erityisesti siivoojina, ravintolatyöntekijöinä, lähetteinä ja postinkantajina. Nämä tehtävät eivät vaadi pohjakoulutusta.

Miksi siis somalien ja irakilaisten työllisyysaste on 13% mutta nepalilaisten 72%?

Jussi Halla-Aho kirjoitti joskus, että kyse on yksinomaan siitä, että toista kiinnostaa ja toista ei.

Somalien rooli oli epäkiitollinen, koska niille, joiden mielestä valkoihoinen, ghetoton, yksikulttuurinen ja etnisesti konfliktiton Suomi on tunkkainen ja epäeurooppalainen takapajula, somalit olivat kuin märkä uni. Vihdoinkin Suomesta tulee monikulttuurinen! Vihdoinkin tulee säpinää!

Tämän asenteen seurauksena somaleista tuli toiseuden ja moninaisuuden toteemeita. Heidät pantiin lasikaappiin ja nostettiin jalustalle töllisteltäviksi, ihmeteltäviksi ja kaiken normaalin kritiikin ja keskustelun ylä- ja ulkopuolelle. On selvää, että riittävän pitkään jatkuessaan ja tarpeeksi naurettavia piirteitä saadessaan tällainen suhtautuminen vaikuttaa myös kohteeseensa. En lainkaan ihmettele, jos somalit ovat itse alkaneet pitää itseään juuri niin ihmeellisinä kuin ympäröivä yhteiskunta heitä pitää. Olentoina, jotka tuottavat yhteiskunnalle lisäarvoa pelkällä olemisellaan.

Olivat työllistymättömyyden ja integroitumattomuuden syyt mitkä hyvänsä, asialle pitäisi kiireen vilkkaa tehdä jotain konkreettista.
 
Ymmärrän, että on karhunpalvelus olla integroimatta lujasti ja siksi en pidä multikulturalismista. Yhdysvalloissa, kansojen sulatusuunissa, somalialaisetkin ovat töissä, koska se ei ole sosiaalisen pääoman hyvinvointivaltio eikä siellä pysyäkseen somalialaisilla ole vaihtoehtoja.

Multikulturalismista en itsekään välitä oikein missään tilanteessa, en näe sitä rikkautena vaan ihmisiä eriyttävänä voimana.

Pahin mahdollinen olisi multikulturalismi ilman tarkkaa kontrollia ja rajoitettua tulijoiden määrää. Britanniassa on aika paljon multikulturalismia, sielläkin ongelmia, mutta voi vaan kuvitella mikä olisi meno jos päästäisivät sinne vaikka miljoona ihmistä lisää tuosta vain.

Moni "suvaitseva" monikulttuurisuus on rikkaus -ihminen varmaan luulee USAn olevan hyvä esimerkki monikulttuurisesta menestyjästä, mutta kuten sanoit niin se on sulatusuuni jossa koko systeemi on siinä mallissa että se suorastaan pakottaa integroitumaan sopivaan rajaan saakka. Ei aina helppoa sielläkään, alaluokalla etenkään, mutta multikulturalismi on USAsta kaukana.
 
Se työllisyys on avainjuttu.

Ehdottomasti. Ja jotta ei sotkeutuisi tähän viikko sitten poliitikoilla muotia olleeseen "turvapaikanhakijat heti töihin" -juttuun, niin voitaneen vielä tarkentaa että nimenomaan oikea työ, ei mikään "vastikkeellinen sosiaaliturva" puhumattakaan tekemällä tehdyistä, suorastaan pihtisynnytetyistä "työpaikoista" joihin uppoaa julkisia varoja tuplasti palkatun henkilöstökuluja vastaava määrä, jotta asiaa hoitanut poliitikko pääsee esittelemään miten upeasti "työllisti" turvapaikanhakijoita.

Enpä ole esim. yhtään huolissani siitä, integroituuko somalitaustainen bussinkuljettaja Suomeen...yleensä on jo integroitunut. Joku oikea työpaikka sopeuttaa kummasti.
 
Lisää tilastotietoa (tässä pitää vielä huomata, että yli 15-vuotiailla koulutuspaikka luetaan työllisyydeksi. Oikean työssä käyvän ja palkkaa nauttivan prosenttiluvun saa likiarvoksi pudottamalla kymmenen prosenttia pois).

Helsingin Tietokeskuksen tutkimaa:

Yli 15-vuotiaiden somalinkielisten työllisyys on noin viidenneksen tasolla, kun se kaikilla vieraskielisillä on lähes puolet ja kotimaisia kieliä puhuvilla yli puolet.*Lukua painaa alas etenkin somalinkielisten naisten heikko työllisyys (14%), mutta kehuttavaa ei ole miestenkään luvussa (25%).

Suomi ei kuitenkaan erotu sanottavammin muista Pohjoismaista: Ruotsissa ja Tanskassa luvut ovat hyvin samanlaisia. Norjassa somalinkieliset työllistyvät selvästi paremmin, mutta sielläkin muihin maahanmuuttajaryhmiin verrattuna heikosti.

Mielenkiintoista Norjan luvuissa kuitenkin on, että somalit työllistyvät Oslossa muuta maata heikommin, ja silloinkin usein osa-aikaisiin töihin. Vastaava tilanne on Iso-Britanniassa: Englannissa ja Walesissä somalialaisten (Somaliassa syntyneiden) työllisyysaste on vajaat 25 prosenttia, mutta Lontoossa vain hiukan yli 16.

Atlantin toisella puolen somalien työllisyysluvut ovat kuitenkin oleellisesti Eurooppaa parempia, vaikka Yhdysvalloissakin somalialaiset maahanmuuttajat menestyvät heikommin kuin muut mustaihoiset afrikkalaistaustaiset muuttajat. Vuonna 2007 Yhdysvalloissa somalimiesten työllisyysaste oli 66 ja -naisten 44 prosenttia (18–64-v.).

Yksi eroja selittävä tekijä on yrittäjyys. Se on huomattavasti yleisempää Yhdysvaltain ja Kanadan kuin Euroopan somalialaisten keskuudessa. Meillä yrittäjyys on eurooppalaisittainkin alhaisella tasolla.

Erot yrittäjyydessä ja työllisyydessä laajemminkin selittynevät ainakin osin eri maiden erilaisilla sosiaaliturvajärjestelmillä. Yhdysvaltojen heikompi sosiaaliturva kannustaa hakeutumaan töihin tai luomaan työpaikkoja itse. Siellä on myös tarjolla enemmän sellaisia työpaikkoja, joissa pärjää alhaisella koulutuksella. Pohjoismaiden kankeammilla työmarkkinoilla sellaiset on säädelty pois.'

http://aiheet.domnik.net/ai-2014/08/somalit-tyollisyys
 
Ei täällä kukaan näitä huonosti kohtele joten älä syyllistä, jokunen mielenosoitus tai rikos ei anna oikeutta mihinkään syyllistämiseen varsinkin kun mielenosoitukseen on laillinen oikeus pitäisikö siitäkin oikeudesta luopua?



Vaikka olisikin valta vaikuttaa mutta kyky puuttuu ja sen myötä kaikki.

En minä täällä ketään syyllistäkään :). Ihan vain yleisenä ohjeena meille kaikille suomalaisille. Ja onhan mielenosoittaminenkin mielestäni juuri päättäjiin vaikuttamista eli oikealla asialla olet jos sellaiseen osallistut.
 
Ensimmäiset tuhat nurin ja seuraavat miljoona herkiävät tulemasta.

talvisota4.jpg


Meidän maa.

:facepalm: Selvä, myönnän olleeni väärässä. Voi olla että toimisikin.
 
Olen yrittänyt laajentaa käsitystäni tp-ongelmasta seuraamalla aikaisempaa enemmän uutisointia Saksasta. Meillähän aina vedotahan kapu... EU:iin, jonka tasolla ratkaisevat päätökset kuulemma tehdään.

Kun tähän perehtyy tarkemmin, tilanne vaikuttaisi olevan entistä absurdimpi. Tosiasia näyttää olevan, että kaikki (ehkä brittejä lukuunottamatta) seuraavat Saksaa, jolla on ratkaiseva rooli asiassa. Saksassa on virinnyt paljonkin meillä uutisoimatontakin vastustusta tp-politiikkaa kohtaan, mutta Merkelin asemaa ei ilmeisesti ole vakavasti horjutettu.

En tunne tarkasti liittokanslerin valtaoikeuksia, mutta rooli ainakin Merkelin pitkän kauden aikana näyttää muodostuneen itsevaltaiseen suuntaan. Tilanne on johtanut siihen, että yksi Täti Saksassa on ratkaisevassa asemassa koko Euroopan nykyisyyden ja tulevaisuuden suhteen.

Ja sitten kysymys pohdittavaksi: Entäpä jos tuo Täti on ollut hirvittävällä tavalla väärässä?
 
Kaartinkaupunki, Punavuori, Westend tms.?
"Neuvo Suomelle: Älkää tehkö tätä virhettä pakolaisten kanssa
Yksi pakolaisten työllistymistä haittaava virhe on sijoittaa heidät pidemmän päälle alueille, missä on halpoja asuntoja muttei työtä, kertoo OECD:n tutkija.
Taloussanomat kysyi Liebigiltä, mitkä ovat parhaat käytännöt ja vältettävät virheet pakolaisten kotouttamisessa ja työllistämisessä. OECD:ssä on vertailtu useiden maiden, kuten Tanskan, Saksan, Norjan ja Sveitsin kokemuksia.
Liebigin mukaan monissa maissa harjoitetaan niin sanottua hajaannuttamispolitiikkaa, missä pakolaiset jaetaan tasaisesti eri puolille maata. Suomessa asuntoasioista vastaava ministeriKimmo Tiilikainen (kesk.) arvioi Taloussanomille syyskuussa, että Suomen pitäisi nyt hyödyntää paristakymmenestä kunnasta löytyviä tuhansia tyhjiä vuokra-asuntoja.
Liebigin mukaan hajasijoittamisella voi kuitenkin olla pitkäaikaisia haitallisia vaikutuksia maahanmuuttajien kotoutumiseen ja työllistymiseen. Tämä johtuu siitä, että halvat asunnot löytyvät yleensä sieltä, missä ei ole työtä – ja työhön pääsy mahdollisimman nopeasti on kotoutumisen ytimessä.
– Näin ihmiset päätyvät alueille, missä työmarkkinat ovat jo ennestään vaikeat matalammin koulutetuille paikallisille. Tästä seuraa kilpailua, Liebig sanoo.
Samalla heidän integroitumisensa hankaloituu. Politiikan jäljet näkyvät jopa 8 vuoden jälkeen: Liebigin siteeraaman tutkimuksen mukaan hajautetusti sijoitettujen työllisyysaste jäi 5–6 prosenttiyksikköä alhaisemmaksi kuin aiemman verrokkiryhmän. Palkat taas jäivät jopa 25 prosenttia matalammiksi ja riippuvaisuus tuista huomattavasti korkeammaksi.
Liebigin mukaan päättäjien ei siis pitäisi tehdä päätöksiä pelkän asuntotarjonnan perusteella vaan tarkastella myös paikallisia työmarkkinoita
Saksassakin silti sinne, missä on tilaa
Myös professori Holger Bonin saksalaisesta taloustutkimuslaitos ZEW:stä kehottaa välttämään hajasijoittamista Ruotsin 1990-luvun alun mallin mukaan.
– Jos heidät vain sijoittaa jonnekin, keskelle ei-mitään, he jäävät eristyksiin ja ovat väärässä ympäristössä löytämään työtä, Bonin sanoo Taloussanomille.
Käytäntö ei kuitenkaan välttämättä toimi näin. Boninin mukaan turvapaikanhakijoita sijoitetaan Saksassa nyt sinne, missä mahdollisia koteja on. Hän kertoo, että hänen kotikaupungissa Mannheimissa on Yhdysvaltain armeijan vanhoja tiloja, joihin turvapaikanhakijoita asutetaan. Mannheim on miltei 300000 asukkaan kaupunki. Ei kaupungin työmarkkina ime mitenkään 10 000:ta–20000:ta tulijaa lyhyessä ajassa, Bonin sanoo.
– Eli jos voi, siirtolaiset pitäisi asuttaa sinne, missä on potentiaalisesti töitä. Heiltä on myös hyvä kysyä, minne he tahtoisivat asettua ja onko heille jossakin tuttuja, jotka voivat auttaa alussa, Bonin sanoo.
Ministeri kannatti hajasijoitusta
Suomessa hajasijoituksesta on puhunut ainakin asuntoasioista vastaava ministeri Kimmo Tiilikainen. Hänen mukaansa Suomen pitäisi hyödyntää paristakymmenestä kunnasta löytyviä tuhansia tyhjiä vuokra-asuntoja.
Taloussanomat kysyi tuolloin Tiilikaiselta, kuinka hän näkee sen, ettei näiltä alueilta välttämättä löydy työtä samaan malliin kuin muualta.
– Joka tapauksessa on tavattoman tärkeää, että kotouttaminen hoidetaan kunnolla. Sitä asiantuntemusta riittää usealla päin maata, Tiilikainen sanoi. Hän lisäsi, että työn jakautuminen on suurempi kysymys ja että Suomessa olisi hyvä olla jatkossakin useita kasvukeskuksia.

Toinen virhe: Kielikoulua liian kauan

Liebigin mukaan yksi nykytilanteen kovimmista haasteista Euroopassa on, että turvapaikanhakijoilla on hyvin erilaiset koulutustaustat ja kansallisuudet.
Yksi työllistämisen ensiaskelista on selvittää, millainen koulutus ja kokemus tulijoilla on ja räätälöidä eteneminen ja tuki sen mukaan. Esimerkiksi irakilaisilla – joita on tullut Suomeen paljon – on Liebigin mukaan usein varsin korkea koulutus.
– Tiedämme aiemman perusteella, että yleisesti kuluu viisi kuusi vuotta, kunnes valtaosa pakolaisista on työllistynyt, Liebig sanoo.
Aika riippuu tulomaan taloustilanteesta ja integraatiopolitiikasta. Norjan esimerkki on näyttänyt, että hyvä taloustilanne ja toimiva, aikaista työnsaantia painottava politiikka voivat lyhentää työllistymisaikaa huomattavasti, kolmeen neljään vuoteen.
Tähän liittyy toinen virhe, jota Liebig kehottaa välttämään: Tulijat eivät saisi juuttua liian pitkäksi aikaa kielikoulutukseen. Työllistyminen on hankalampaa, jos on viettänyt monta vuotta pelkkää kieltä opiskellen.
Asiantuntijat suosittelevatkin kielenopiskelun ja työnteon tai ammatillisen koulutuksen yhdistämistä ja ammatin ottamista huomioon kielen opetuksessa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi kielen opiskelun ja työharjoittelun jaksotuksilla. Monessa työssä pärjää vähän vähemmälläkin kielitaidolla, ja toisaalta töissä pääsee käyttämään kieltä.
Bonin huomauttaa, että maahanmuuttajille on myös tärkeää päästä mahdollisimman nopeasti tekemisiin omansa alansa ihmisten kanssa. Esimerkiksi insinöörien olisi hyvä päästä puhumaan paikallisista työmarkkinoista paikallisten insinöörien kanssa.
– Ihmiset löytävät työtä usein henkilökohtaisten verkostojensa kautta, Bonin muistuttaa."
http://www.taloussanomat.fi/tyomark...tata-virhetta-pakolaisten-kanssa/201513213/12
 
Merkel, Entäpä jos tuo Täti on ollut hirvittävällä tavalla väärässä?

Onhan sekin hänelle jo kerrottu. Sen seurauksena Merkel on kaantänyt politiikkansa suuntaa näihin tiukennuksiin. Tämä löytyy myös sieltä uutisista.

Merkel teki virheen kun kesän jälkeen toivotti siirtolaiset tervetulleeksi Saksaan. Tästä virheestä kärsii nyt koko Eurooppa, koska Merkeilin aikaisemmat lausunnon lamauttivat poliitikot muualla Euroopassa. Etenkin sisäministeri Orpon tyyppisiin pehmoihin tuollainen voimakas Saksasta tuleva ohjaus vaikuttaa täysin ohjaavasti, eikä itsenäinen toimintakyky ole mahdollinen.
 
Liebigin mukaan päättäjien ei siis pitäisi tehdä päätöksiä pelkän asuntotarjonnan perusteella vaan tarkastella myös paikallisia työmarkkinoita

Tästä asiasta jäsen Rauhantekijä sanoi jo noin 200 sivua sitten kun keskustelimme aiheesta, kiunka Suomen suuri pinta-ala jonkun mielestä mahdollistaisi suuren määrän siirtolaisia tänne.
Sanoin jo silloin että vain kaupunkialueet ja maanviljelysalueet tulevat kyseeseen sen mukaan miten töitä on tarjolla.
Ei näihin itsestäänselvyyksii saksalaisia Liebigejä tarvita, lukis vaan päättäjät mp-nettiä kun täällä on eri kirjoittajilta vastaukset valmiina asiaan kun asiaan mikä hallitustasolla aiheuttaa päänvaivaa.
 
Soini oli ykkösaamussa.

Soini kertoo neuvotelleensa Irakin ulkoministerin kanssa palautussopimuksesta, Ruotsin ulkoministerin Margot Wahlströmin kanssa siitä, miten kauttakulkuun saadaan tulppa. Lisäksi ensi maanantaina EU:n ulkoministerit neuvottelevat Luxemburgissa ns. hotspoteista, eli kauttakulkumaita kuntoon.

Kysyttäessä mahdollisista ristiriidoista sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa, Soini vakuutti ministerien ajavan samaa päämäärää.

– Olemme eri persoonatyyppejä. Tavoite on sama, hallitus noudattaa ohjelmaansa tässä suhteessa ja ajaa tiukennuksia.

Tavoitteena on Soinin mukaan saada maahanmuutto hallintaan ja ihmissalakuljetus loppumaan, ja saada Dublin-sopimus jälleen voimaan.

– Me haluamme niin, että ne päätökset jotka on päämieskokouksessa tehty, eli niin sanottujen trust fundien avulla rahoitetaan pakolaisleirejä, tehdään hotspoteja, eli kootaan pakolais-, ja siirtolais-, ja miten sitten ovatkaan porukoita yhteen. Aivan samaan tapaan, kun meillä on järjestelykeskus Torniossa: rekisteröidään siellä ja sen jälkeen tutkitaan asiat, Soini sanoo.


http://yle.fi/uutiset/soini_hallitsematon_maahanmuutto_saatava_kuriin/8370702
 
  • Tykkää
Reactions: krd
Soini oli ykkösaamussa.

Soini kertoo neuvotelleensa Irakin ulkoministerin kanssa palautussopimuksesta, Ruotsin ulkoministerin Margot Wahlströmin kanssa siitä, miten kauttakulkuun saadaan tulppa. Lisäksi ensi maanantaina EU:n ulkoministerit neuvottelevat Luxemburgissa ns. hotspoteista, eli kauttakulkumaita kuntoon.

Kysyttäessä mahdollisista ristiriidoista sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa, Soini vakuutti ministerien ajavan samaa päämäärää.

– Olemme eri persoonatyyppejä. Tavoite on sama, hallitus noudattaa ohjelmaansa tässä suhteessa ja ajaa tiukennuksia.

Tavoitteena on Soinin mukaan saada maahanmuutto hallintaan ja ihmissalakuljetus loppumaan, ja saada Dublin-sopimus jälleen voimaan.

– Me haluamme niin, että ne päätökset jotka on päämieskokouksessa tehty, eli niin sanottujen trust fundien avulla rahoitetaan pakolaisleirejä, tehdään hotspoteja, eli kootaan pakolais-, ja siirtolais-, ja miten sitten ovatkaan porukoita yhteen. Aivan samaan tapaan, kun meillä on järjestelykeskus Torniossa: rekisteröidään siellä ja sen jälkeen tutkitaan asiat, Soini sanoo.


http://yle.fi/uutiset/soini_hallitsematon_maahanmuutto_saatava_kuriin/8370702
Olisikohan galluppituloksella ollut mitään tekemistä tämän ulostulon kanssa?
On aikakin saada sopimus aikaiseksi. Ihmeen hidasta reagointia kokonaisuudessaan.
 
En minä täällä ketään syyllistäkään :). Ihan vain yleisenä ohjeena meille kaikille suomalaisille. Ja onhan mielenosoittaminenkin mielestäni juuri päättäjiin vaikuttamista eli oikealla asialla olet jos sellaiseen osallistut.

En osallistu mielenosoituksiin kyse on vain demokratian ja oikeusvaltion yhdestä perusoikeudesta jonka vuoksi kysyin pitääkö luopua kun näyttää että pakolaistilanteessa on luovuttu kaikista sääntöjen noudattamisista.
 
Viime viikonloppuna taisi olla kaksi raiskauksen yritystä. Tiesi jo tämän viikonlopun alkaessa että taas niitä tulee ja tulikin. Kaksi ulkomaalaista kävi turussa naisen kimppuun. Selvisi kovasti tappelemalla.

Eli voidaan sanoa että joka viikonloppu suomessa tapahtuu maahantulijoiden päällekarkauksia. Tässä on ihan oikea tilastopiikki. Ei auta selitellä.
Pienoinen ihme että useat viimeviikkojen tapaukset on jäänyt yritykseksi. Naisten kova vastaan laittaminen on selvästi kulttuurishokki johon eivät ole tottuneet.
 
Kysyttäessä mahdollisista ristiriidoista sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa, Soini vakuutti ministerien ajavan samaa päämäärää.
– Olemme eri persoonatyyppejä. Tavoite on sama, hallitus noudattaa ohjelmaansa tässä suhteessa ja ajaa tiukennuksia.

Olen aivan varma että Orpolle on puhuttu suorempaankin. Ei telkkarissa kukaan poliitikko ala toista solvaamaan kuin sellaisessa tilanteessa missä osapuolet ovat läsnä. TV-väittelyt ovat eri tilanne ja yksilöhaastatteluissa poliitikko noudattaa diplomaattisempaa etikettiä.

Kokonaan toinen asia on sitten se miksei Orpo ole kyennyt toimimaan? Kuten Soinikin totesi, meissä ihmisissä on erilaisia persoonia. Sisäministeriksi olisi toivonut paljon rohkeampaa persoonaa.

.
 
Back
Top