Pakolaisuus

Näin siinä on varmasti käynyt kun poliisilla on toimintaprotokollat siitä miten tällaisissa paikoissa toimitaan, jos sinne hälytys tulee...Nyt vaativat JV/vartijat ylläpitämään järjestystä sellaisiin paikkoihin, joissa MIGRI ja Spärrä ohjeistavat JV/vartijat "toimimaan olemaan toimimatta" eli puuttumatta oikeesta yhtään mihinkään VOK:eissa ilmeneviin häiriöihin eli rikkomaan JV yms lakia...?

mm. Vartijoilta on kielletty voimankäyttövälineitä (TKP, OC ja raudat) jotka ovat oma työturvallisuuden vuoksi..? (monet pitkänlinjan vartijat ovatkin hakeutuneet muihin paikkoihin tai eri firmoihin ettei tarvitse VOK:eihin mennä)

Vain hullu tai kamikaze-toimintaan suunatutunut henkilö menee noihin paikkoihin hommiin kun ensin on oma turvallisuus vaarassa ja senjälkeen oikeusturva kun tulee syytteitä vaikka mistä kun on työnsä tehnyt...(lähtee luvat ja työ) ja joihin edes poliisi ei uskalla mennä kuin isolla porukalla!!!

Kuulostaa kyllä justiinsa sellaselta arvalta, josta on pelkkää paskaa tiedossa. Vaikea uskoa, että yksikään vartija haluaisi mennä ylläpitämään järjestystä tuollaiseen paikkaan, johon poliisikaan ei halua mennä kahta partiota pienemmällä porukalla.
 
Eli opiskelijat ja nuoret on pistetty tuleen ilman mitään keinoa hoitaa tehtäviään ja jos jotain sattuu niin syytteet niskassaan sekä pahimmillaan vakavasti loukkaantuneena onkin valoisa tulevaisuus edessä kun ovat suojelleet poliisia työtehtäviltä.

Ihan varmasti näin... mutta ammattiin opiskelevat kun eivät voi kieltäytyä ..? Missä/mikä on työnantajan vastuu työntekijöiden turvallisuudesta kun toteuttavat Migrin ect ohjeita toimeksiannossa kieltämällä voimankäyttövälineet kohteessa johon poliisi tulee vain useamman partion voimin jos/kun jotain vakavaa tapahtuu siellä työskentelevälle kontrollialan opiskeljialle tai ammattialiselle..?

Kuulostaa kyllä justiinsa sellaselta arvalta, josta on pelkkää paskaa tiedossa. Vaikea uskoa, että yksikään vartija haluaisi mennä ylläpitämään järjestystä tuollaiseen paikkaan, johon poliisikaan ei halua mennä kahta partiota pienemmällä porukalla.
 
Viimeksi muokattu:
Toisaalta jos on kompetenssia jo heti alussa muodostaa oikea tilannekuva ja sen pohjalta oikea mielipide niin ei tarvitse mielipidettä kovinpaljoa muutella korkeintaan hienosäätää tilanteen muuttuessa.

Jep. JOS olisi vaan aika harvalla tuntuu olevan. Tai ehkä enemmänkin niin että arvojärjestys on pyrstöllään. Tuijotetaan liikaa vaikkapa kansainvälisten sopimusten sanamuotoja eikä uskalleta laittaa roppaa likoon ja soveltaa kansallisesti siinä määrin kuin se olisi välttämätöntä. Siitä tulee joskus huutoa mutta kyllähän maailmaan meteliä mahtuu. Rohkeus ja maalaisjärki loistava poissaolollaan.
 
Hohhoijjaakkaa kyllä taas pottunokkaa syyllistetään. Raiskaavat joka selittää lähi-idän ihmisten 17 kertaisen taipumuksen samaan ja kaiken lisäksi vielä ovat niin suvaitsemattomia että muslimit radikalisoituvat ja liittyvät ISIS:siin...
tjtiOXt.png


Ilmapiiri Suomen muslimeja kohtaan suurin syy Isisin riveihin liittymiseen
15.12.2015 17:43 (15.12.2015 19:24)
Negatiivinen ilmapiiri Suomen muslimeja kohtaan on suurin syy, miksi täältä on lähdetty taistelemaan Isisin riveihin, selviää Suomen ensimmäisestä radikalisoitumista selvittävän tutkimuksen väliraportista. Raportin mukaan islamofobian kasvu tarjoaa oivan kasvualustan radikalisoitumiselle.

Konfliktialueelle matkustetaan myös, koska taistelevia uskonveljiä- ja siskoja kohtaan koetaan vahvaa globaalista solidaarisuutta.

Tutkimuksen mukaan uskonto ei kuitenkaan yksinään selitä, miksi joku radikalisoituu, vaan lähtijöiden taustat ovat kirjavat. He edustavat montaa kansallisuutta ja etnistä taustaa. Kaikki lähtijät olivat nuoria yhtä lukuun ottamatta.

Väliraportin tiedot perustuvat sosiaalisesta mediasta kerättyyn aineistoon ja Syyriaan lähteneiden lähiomaisten haastatteluihin.

STT
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/...urin-syy-isisin-riveihin-liittymiseen/2195687
 
Viimeksi muokattu:
Jep. JOS olisi vaan aika harvalla tuntuu olevan. Tai ehkä enemmänkin niin että arvojärjestys on pyrstöllään. Tuijotetaan liikaa vaikkapa kansainvälisten sopimusten sanamuotoja eikä uskalleta laittaa roppaa likoon ja soveltaa kansallisesti siinä määrin kuin se olisi välttämätöntä. Siitä tulee joskus huutoa mutta kyllähän maailmaan meteliä mahtuu. Rohkeus ja maalaisjärki loistava poissaolollaan.
Annas kun arvaan, kuvailitko tässä Suomalaista politiikkoa?
 
Kyllä ihmetyttää kun mitään ei saada aikaiseksi kun aina vedotaan ettei laki salli sitä tai tätä? Nythän on niin että eduskunnan tärkein tehtävä on lainsäädäntö ja hallitus voi tehdä lakiesityksiä. Toki sivistysvaltiossa pitää toimia lakien mukaan mutta toimimattomat lait pitää muuttaa toimiviksi työkaluiksi virkamiehille.

Tuli mieleeni tähän kohtaan tämä jo aiemmin esillä ollut hyvä kiteytys siitä mikä on valtion lähtökohtainen tehtävä. En nyt muista mistä tämän otin talteen, mutta laitan luettavaksi ihan vaan muistin virkistämisen tarkoituksessa.
Muistuttaa tämä siitäkin, että kutsumattomien maahantulijoiden ja ylimääräisten elättien torjumisessa ei todellakaan ole mitään hävettävää. Me like.



1. Suomen valtio on etujärjestö, jonka tehtävä on puolustaa ensisijaisesti omien kansalaistensa etua – ei muiden.

* Politiikkaa, joka tunnustaa vallan ja valtaintressit politiikanteon tärkeimmiksi motiiveiksi, sanotaan politiikantutkimuksessa reaalipolitiikaksi – kuin muistutukseksi siitä, että se on realistista eli todellisuudentajuista. Sen sijaan nykyisin on asetettu muualta tulevien edut suomalaisten ihmisten omien oikeuksien edelle, mikä on johtanut häikäilemättömiin ristiriitoihin sosiaaliturvan subventioissa, kunnallisissa asuntojonoissa, verorahojen siirtämisessä leikkausten kohteeksi joutuneilta suomalaisilta vierasperäisille sekä siinä käänteisessä syrjinnässä, jolla maahanmuuttajia suositaan julkisten työpaikkojen täytössä. Tämä rikkoo räikeästi meritokraattista oikeudenmukaisuusperiaatetta, jonka mukaan oikeudet ja edut on itse tuotettava, jotta niihin olisi oikeus.


2. Itsenäisen valtion suvereniteettiin ja samalla itsenäisyyden määritelmään kuuluu oma ulkopolitiikka ja sen mukana kyky itse säädellä ja valvoa valtion rajoja, tosin sanoen päättää siitä, keitä valtio päästää rajojensa sisäpuolelle.

* Maahantulon oikeus ei ole subjektiivinen oikeus, johon kenellä tahansa olisi oikeus, vaan maahan saapumisen oikeutus perustuu vastaanottavan valtion suopeuteen, ja mahdollista kansalaisuuden luovuttamista on aina pidettävä poikkeuksellisena erityismenettelynä. Sen sijaan nyt turvapaikan hakemista, myöntämistä ja mahdollista kansalaisuuden luovuttamista pidetään virheellisesti itsestäänselvyytenä.


3. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan tärkeimpiä virallisesti tunnustettuja tuloksia on, että Suomessa ei ole syviä etnisiä ristiriitoja. Suomen on jatkossakin pidettävä ehdottomasti kiinni siitä, että maahan ei synny kansakuntaa jakavia vierasperäisiä ryhmittymiä.

* Jo nyt maahan saapunut porukka on riittänyt aiheuttamaan syvän kuilun sekä vähemmistöjen että kantaväestön väliin, ja juopa on revennyt myös kantaväestön sisäpuolelle.


4. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeinen tehtävä on pitää Suomi ja suomalaiset kansainvälisten konfliktien ulkopuolella ja ulottumattomissa sekä estää muualla maailmassa syntyvien konfliktien vahingollisten seurausten leviäminen Suomeen.

* Tätä periaatetta Suomen hallitus on rikkonut räikeästi. Maamme on joutunut hybridisodankäynnillisen hyökkäyksen kohteeksi. Hyökkääjä on havaittu, mutta sitä ei ole tunnistettu viholliseksi eikä torjuttu. On väärin, että jos tuhansien kilometrien päässä olevaan maahan hyökkää joku, sieltä hyökkäyksen kohteeksi joutuneet kansat hyökkäävät meidän maahamme. Kyse on vain muodollisesti pakolaisuudesta, mutta todellisuudessa kysymys on aseettomasti tapahtuvasta maamme valtaamisesta. Äärijärjestö Isis ja sitä pakenevat ovat samalla puolella, sillä molemmat tavoittelevat ja edistävät islamin leviämistä Euroopassa. Olemme itsenäinen maa ja kansakunta ja siksi pakolaisten pitää paeta myös meitä, jotta meidän ei tarvitsisi paeta heitä.


5. Pakolaisten sekä turvapaikanhakijoiden vastaanottokäytäntö luotiin länsimaihin muutamien poliittisten pakolaisten tai kotimaassaan vainottujen ihmisten tilapäiseksi suojelemiseksi länsimaissa. Sitä ei tarkoitettu massamaahanmuuttoa eikä väestöjensiirtoja varten.

* Nyt tätä periaatetta käytetään avoimena valtakirjana turvapaikkashoppailuun, elintasopakolaisuuteen ja loppumattomien siirtolaisvirtojen vyöryttämiseen rajojen yli.

Se, että tärkeimmät ulko-, turvallisuus- ja sisäpolitiikan periaatteet on laiminlyöty rajoja apposen auki pitävällä politiikalla ja Schengenin sopimuksen idean sekä Dublin-asetuksen rikkomisella, osoittaa SSS-hallitusklaanin täydellisen kyvyttömyyden. Valtiota ei voi johtaa ilman valtiofilosofisia periaatteita. Niistä valtiollinen itsemääräämisoikeus ja sen toteuttaminen oman kansan hyväksi on tärkein!
 
KRP:llä selvityksessä useita vinkkejä sotarikoksista: "Jotain voi vielä ilmetä"
Torstai 17.12.2015 klo 12.15

Keskusrikospoliisin apulaispäällikkö vahvistaa Iltalehdelle, että mahdollisiin sotarikoksiin liittyviä selvittelyjä on käynnissä koko ajan. (HENNI AUVINEN)
LUE MYÖS
MTV: Poliisi selvittelee useita turvapaikanhakijoiden sotarikosepäilyjä

Poliisilla on tällä hetkellä selvittelyssä useita Irakiin liittyviä sotarikosepäilyjä. Keskusrikospoliisi KRP:n apulaispäällikkö Tero Kurenmaa vahvistaa Iltalehdelle, että selvittelyjä on käynnissä koko ajan.

- On paljon selviteltävää, kun erilaisia vihjeitä ja vinkkejä tulee niin paljon. Se on sitä seulomista, on vain pakko perata. Vielä ei voi vetää kauheasti johtopäätöksiä, mutta kyllä vielä voi jotain ilmetä. Ei olisi yllätys, että joku juttu vielä tulisi, Kurenmaa sanoo ja viittaa julkisuudessa jo olleeseen yhteen sotarikosepäilyyn.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV.

Kurenmaa toteaa, että vielä ei voi sanoa, mihin selvittelyt johtavat.

- Ajallaan näkee, joudutaanko esitutkintoja aloittamaan.

Kurenmaa huomauttaa, että sotarikosepäilyjen määrä ei ole ihme. Hän vahvistaa, että turvapaikanhakijat tekevät toisistaan vinkkejä. Lisäksi heidän puhutteluissaan tulee ilmi epäselvyyksiä.

- On esimerkiksi vääriä papereita. Kun taustoja selvitellään, saattaa tulla rikosepäilyjä, Kurenmaa sanoo.

- He tulevat kriisialueilta. On shiioja, sunneja, afganistanilaisia eri ja samalla puolella. Kaiken maailman ryhmiä on niin paljon. Kun ihmiset alkavat sitten antamaan vinkkejä, pakkohan niitä on tarkastella, kun on kysymys vakavista asioista.

"Tietoja arvioidaan"

Järjestäytyneen rikollisuuden torjuntalinjan päällikkö rikostarkastaja Ari Karvonen kertoo, että tänä syksynä painopistettä on selkeästi siirretty laittoman maahantulon järjestämisen torjuntaan sekä mahdollisten ääriainesten tunnistamiseen.

- Meillä on paljon informaatiota, jota kerätään yhdessä suojelupoliisin ja paikallispoliisin kanssa. Saamme myös kansainvälistä tietoa ympäri Eurooppaa. Tietoja arvioidaan koko ajan. Tässä vaiheessa ei kommentoida kuin julkisuudessa jo olleita tapauksia, Karvonen selvittää, kun häneltä kysyy sotarikosepäilyistä.

- En lähde kommentoimaan, kuinka paljon selvityksiä on. Vihjeitä ja tietoja tulee paljon, en edes tiedä tarkkaa lukumäärää. Yksi keskeinen tietojen keräämisen taustalla on muodostaa selkeä tilannekuva. Se välitetään päätöksentekojärjestelmään. Teemme joka päivä tilannekuvan.

Jännitteet kantaväestössä

Karvonen nostaa esille, että hänen työnsä painopistettä on myös siirretty "mahdollisten jännitteiden tunnistamiseen" Suomen kantaväestössä.

- Paikallispoliisilta kerätään tietoja siihen liittyen. Muun muassa tulipaloja on sattunut olemaan, ja tämäntyyppisiä tutkimme, ovatko ne osoitus jostakin, Karvonen sanoo.

- Resurssit ovat muualta pois, mutta yritämme silti hoitaa kaikki vastuualueet. Keskusrikospoliisi ei työskentele yksin, vaan tätä tehdään yhteistyössä kaikkien Suomessa olevien lainvalvontaviranomaisten kanssa.

Karvonen sanoo, että "tilanne on muuttunut selkeästi" tänä syksynä.

- Poliisin ylintä johtoa myöten on vedottu siihen, että pää pitää pitää kylmänä. Ei pidä syyllistyä tyhmiin tekoihin. Muun muassa seksuaalirikokset ovat nousseet esille hyvin voimakkaasti. Aivan niin kuin presidentti sanoi: kannattaako itsestään tehdä rikollinen?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121720846314_uu.shtml
 
Tuli mieleeni tähän kohtaan tämä jo aiemmin esillä ollut hyvä kiteytys siitä mikä on valtion lähtökohtainen tehtävä. En nyt muista mistä tämän otin talteen, mutta laitan luettavaksi ihan vaan muistin virkistämisen tarkoituksessa.
Muistuttaa tämä siitäkin, että kutsumattomien maahantulijoiden ja ylimääräisten elättien torjumisessa ei todellakaan ole mitään hävettävää. Me like.

Tämä on tainnut unohtua poliitikoiltamme ..tai sitten ei koskaan ole tullut tällaista edes heidän tietoonsa..?
 
Kun kirstu on auki niin kaikki koittavat hyötyä kilpaa...

"Kuin vankikauppaa, puoskarointia" - turvapaikanhakijoita ostettu Suomessa palvelujen asiakkaiksi

Keskustan Antti Kurvinen puhui eduskunnassa turvapaikanhakijantilanteen yhteydessä syntyneestä ilmiöstä, jota hän piti epäterveenä.

– Meillä on Suomessa tällaisia puoskarilakiasiaintoimistoja, jotka ovat jopa maksaneet turvapaikanhakijoille siitä, että he siirtäisivät juttujaan näille toimistoille. Tätä voi verrata vankikauppaan, joka on vastoin kaikenlaista asianajajan ja juristin etiikkaa, Antti Kurvinen sanoi.

Hän pyysi oikeusministeriöltä toimia, jotta "turvapaikanhakijoitten oikeudellinen avustaminen on eettisten ja juridisten osaajien käsissä".

Asianajajaliitto tiedotti epäpätevien avustajien rahastusyrityksistä tulijoiden kustannuksella viikko sitten. Tietoja tarjouksista on saatu vastaanottokeskusten työntekijöiltä ja turvapaikanhakijoilta itseltään.

Jutuista tarjotut summat ovat olleet pieniä. Turvapaikanhakijoiden oikeudelliset avustamiset korvataan valtion oikeusapuvaroista.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/puoskarit kurvinen-44505
 
Onkohan noita ruotsia puhuvia turvapaikanhakijoita paljonkin?

Vaatimus ruotsin taidosta vaikeuttaa turvapaikkatutkintaa

12:26
Vaatimukset ruotsin kielen taidosta vaikeuttavat eläkkeellä olevien poliisien palkkaamista apuvoimaksi turvapaikkatutkintaan.

Rekrytointiongelmista kuullut apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja kysyykin nyt sisäministeriöltä, voisiko kelpoisuusvaatimuksissa joustaa. Pajuoja pyytää ministeriötä vastausta ensi kuun puoliväliin mennessä.

STT
 
Ruukinmatruunalta taas kerran hyvä tai erinomainen kirjoitus...


http://takkirauta.blogspot.com/2015...ed&utm_campaign=Feed:+Takkirauta+(Takkirauta)

No koska heidän viiteryhmänsä tekee sen ihan itse

Ruukinmatruuna törmäsi Hesarissa poliittisesti korrektiin uutiseen:Helsingin muslimit kokevat koko ajan enemmän syrjintää. Sitten pohditaan, että miksi näin on, ja mitä asialle voisi tehdä.

No voi pyhä jysäys.

Mistäköhän se johtuu? Johtuisiko se kenties siitä, että suomalaiset alkavat olla kurkkuaan täynnä ns. vesikauhuislamia ja islamistien edesottamuksia sekä Suomessa että muualla maailmassa? Ruukinmatruuna on tuuminut useasti, että vaatteet on mun aatteet ja ihminen pukeutumisellaan ilmentää itseään ja arvomaailmaansa, ja pukeutuminen on ensisijaisesti signaali ulospäin. Muslimihuivi on signaali. Muslimikaapu on signaali. Natsiunivormu on signaali. Kyseessä ei ole ainoastaan suojautuminen luonnonvoimilta, vaan kanssaihmisille annettava signaali siitä, millaisen arvomaailman pukeutuja välittää itsestään ulospäin.

Kyllä me tässä vaiheessa kaikki jo tiedämme, mitä ovat hidzab, djilbaab tai abaya. Ne ovat suomalaistenkin musliminaisten käyttämiä asusteita. Monet ovat kuitenkin alkaneet epäröidä niiden käyttöä, koska ne herättävät niin paljon hämmennystä, epäluuloja ja vihaa. Esimerkiksi monet muslimilapset eivät halua kauppaan äitinsä kanssa, koska jonossa on aina joku huutelija. Tai julkiseen liikenteeseen, jossa katsekontakti kestää pitempään kuin satunnainen ohittaminen kadulla.

Ja miksi noin?

loput linkistä.....
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Annas kun arvaan, kuvailitko tässä Suomalaista politiikkoa?

Poliitikkoa tai virkamiestä tai ketä tahansa päättävässä asemassa olevaa. Sama litania pätee toki myös valitettavan moneen yritysjohtajaan. Ohjesäännön mukaan edetään ja leikitään että kaikki on hyvin niin vältetään hankalat tilanteet. Sitten kun totuus paljastuu ollaan jo kaukana karussa.
 
MV linkitti uutisen Hollannista.

Dutch riot over plans for a refugee centre

A meeting to decide whether to build a refugee centre ended in a riot in the Dutch town of Geldermalsen near Utrecht on Wednesday night. Around 2,000 people surrounded the venue where the town council was discussing whether to build facilities to house 1500 asylum seekers.

Eventually councilors were evacuated when youths forced their way into the building after outside tearing down fences and throwing beer bottles at police. According to social media several arrests were made but there were no reported injuries.

It’s the biggest display of anti-migrant sentiment in the Netherlands since hooligans attacked a Syrian refugee centre in October. European countries are struggling to cope with the largest movement of migrants since World War Two, many of them Syrians who have come via Turkey, Greece and the Balkans.

The country’s deputy Justice Minister who oversees immigration called the incident “un-Dutch”.

Riot erupts in small Dutch town over plans to open a refugee centre:
Dutch police have fired warning shots … https://t.co/zGhoYn5×5b— China News Links (@dlchinanews) December 17, 2015
Embedded media from this media site is no longer available
 
Kun kupille tulee lisää jakajia niin myös jostain se on pois.... Jahka tämä touhun kustannuksista alettiin puhumaan niin varsin nopeasti tuli ainakin itselle selville että tuollaisen rahasumman repiminen jostain tuottaa varmasti ongelmia eikä taida ylipäätään edes onnistua. Ja jos lainaakaan ei voida nostaa lisää niin mitäs sitten tehdään.... Itse spekuloin jo syksyllä että tämä ratkaisu tulee eteen ennemmin tai myöhemmin...

Valtiovarainministeri Stubb: Arvonlisäveron korottaminen on vaihtoehto
Hallituksessa käydään edelleen keskusteluja arvonlisäveron (alv) korottamisesta, vahvistaa valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.).

– Arvonlisäveron korottaminen on yksi vaihtoehto, jota myös tutkailemme ja pohdimme, kuten muitakin vaihtoehtoja, Stubb (kok.) kertoo Lännen Medialle.

Stubb korostaa, että ensisijaisesti hallitus vie nyt eteenpäin kilpailukykylainsäädäntöään. Tällöin lähtökohtana on, ettei yleistä arvonlisäveroa tarvitsisi nostaa.

Keskustalähteistä vahvistetaan niin ikään, että hallituksessa on edelleen keskusteltu alvin korottamisesta keinona vahvistaa valtiontaloutta. Monet keskustalaiset vierastavat silti ajatusta, koska heidän mielestään alvin korottaminen heikentäisi pienituloisten asemaa.

Alv-ratkaisua pidetään ongelmallisena siitäkin syystä, että hallitusohjelmaan on kirjattu tavoitteeksi, ettei kokonaisveroaste saisi nousta. Keskustasta huomautetaan kuitenkin, että alvin korottamista ei voida sulkea vaihtoehtojen joukosta pois, koska julkinen talous saattaa ajautua ennakoitua pahempiin vaikeuksiin. Pahentuva työttömyys lisää julkisia menoja, samoin pakolaiskriisi.

Alv-avain saattaisi avata työmarkkinoiden pattitilannetta

Kuluttajahintoja maltillisesti ylöspäin hilaavaa alv-korotusta pidetään Lännen Median tietojen mukaan hallituksessa varavaihtoehtona, jos kilpailukykylainsäädäntö karahtaa esimerkiksi perustuslaillisiin ongelmiin.

Palkansaajajärjestöt Akava ja STTK ovat näyttäneet vihreää valoa alvin kiristykselle, joka leivottaisiin osaksi pakettia, jolla hallituksen epäsuosittu kilpailukykylainsäädäntö ainakin osittain voitaisiin korvata.

Kokonaisveroasteen nousua hallitus voisi halutessaan hillitä keventämällä palkkaverotusta, jolloin hallitusohjelman hengestä ei lipsuttaisi.

Akavan vero-ohjelmassa arvioidaan, että kaikkien alv-kantojen korottaminen prosenttiyksiköllä lisäisi verotuloja noin 850 miljoonalla eurolla.

Hallituksessa tiedostetaan vahvasti, että alvin korottaminen antaisi hallitukselle taloudellista liikkumatilaa. Mahdollisen korotuksen suurimpana varjopuolena pidetään vaikutusten kohdentumista pienituloisiin, joilla kaikki tulot menevät pakollisiin menoihin ja muuhun kulutukseen.

Toisaalta alvin korottamisen kautta hankittavat verotulot mahdollistaisivat luopumisen joistakin hallituksen työmarkkinatoimista, jotka niin ikään heikentävät pienituloisten asemaa.

Yleinen alv, joka koskee useimpia tavaroita ja palveluita, on Suomessa 24 %. Elintarvikkeiden, rehun sekä ravintola- ja ateriapalveluiden arvonlisävero on 14 %. Kirjat, lääkkeet, liikuntapalvelut, elokuvanäytökset, kulttuuri- ja viihdetilaisuuksien sisäänpääsy, henkilökuljetus, majoituspalvelut ja televisio- ja yleisradiotoiminnasta saadut korvaukset ovat 10 %:n alvin piirissä.

Alv-korotuksella rahoitettaisiin työnantajamaksujen alentaminen

Arvonlisävero nousi keskiviikkona esille Snellman-säätiön Talviseminaarissa, jossa valtiovarainministeri Stubb kysyttäessä pohti alv-kortin käyttöä.

– Katsoimme aikaisemmassa vaiheessa fiskaalista devalvaatiota ja erityisesti alv-kantojen muokkaamista suuntaan tai toiseen. Nyt etenemiskaavamme on selkeä: ensimmäisen viiden prosentin kohdalla etenemme kilpailukykypaketin kanssa. Jos matkan varrella työmarkkinajärjestöt pystyvät todennettavasti kertomaan meille, millä tavalla viisi prosenttia tehtäisiin toisin, olemme edelleen heitä valmiita kuulemaan, Stubb kertoi.

Hallitus haluaa parantaa suomalaisten yritysten kustannuskilpailukykyä noin 15 prosentilla Saksaan ja Ruotsiin verrattuna. Toista viiden prosentin parannusta hallitus odottaa maltillisesta palkkapolitiikasta ja kolmatta tuottavuuden kasvusta eli muun muassa paikallisen sopimisen vaikutuksista.

Stubbin mainitsema fiskaalinen devalvaatio olisi vaihtoehtoinen toimintamalli, jossa työnantajien sivukuluja alentamalla parannettaisiin hintakilpailukykyä. Työnantajien maksujen alentaminen rahoitettaisiin pääosin arvonlisäverotuksen kiristyksellä.

Perussuomalaiset nosti alvin korottamisen esille eduskunnassa

Perussuomalaisissa ALV:n korottamista pidetään myös vaihtoehtona. Puolue nosti asian esille eduskunnassa ryhmäpuheenvuorossaan maanantaina.

– Voitaisiinko työn sivukuluista ja alvista tehdä jonkinlainen kiikku, jolla voitaisiin taloutta ohjata? Näin huonoina aikoina tehtäisiin siis fiskaalinen devalvaatio ja nostettaisiin alvia. Hyvinä aikoina alvia taas puolestaan laskettaisiin ja sivukuluja kasvatettaisiin. Olen toki miettinyt asiaa vain hyvin alustavalla tasolla, totesi perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitänyt kansanedustaja Ville Vähämäki.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotima...nlisaveron-korottaminen-on-vaihtoehto/715236/
 
Koskeeko tämä myös muiden puolueiden jäseniä..?

Eihän me mutta kun ne muut... Kysymyksesi on suotavaa esittää sellaisille tahoille jotka naulaavat perussuomalaiset (puolueena) tapauksissa joissa joku ex. perussuomalainen on tehnyt jotain rikollista tai vähintäänkin arveluttavaa.

Minä en valitettavasti voi siihen vastata kun mielestäni puolueen "ristiinnaulitseminen" sen ex. jäsenten tekojen tähden on hmmm... kovin arveluttavaa ja populistista toimintaa. Mikäli toimisin kuvatulla tapaa, ei tässä maassa olisi puolueen puoluetta joka ei kantaisi leimaa otsassaan.

vlad
 
Back
Top