Panssari-Sisu GTP

Samovarius

Majuri
Sisu Auton tuotteissa ei ole ollut Sisudieselin moottoreita miesmuistiin. Sekin firma mahtaa olla omaa sukua Valmet ja sen traktorinmoottorit, joita Sisu käytti vielä S-sarjan pienemmissä malleissa.
 

Huhta

Greatest Leader
Perkele kun poliisi ehti hankkia jo Mersut.
Sano pessimistiksi, mutta tuskin hankinnat tähän jää. Poliisin militarisointi on hyvässä vaiheessa ja rekrytointivaikeuksien jatkuessa rahaa on paha käyttää muuhun kuin kalustoon. Eikä siinä mitään - nykyiset Mersut loppuvat nopeasti kesken, kun vapaavuorolaisia aletaan kutsua töihin.

Jos ei muuta, niin Rajan valmiusjoukkueiden on pakko saada jotakin vastaavaa, koska poliisillakin on. Ja mielellään tietysti päheämpiä, sillä kukas nyt toiseksi haluaisi jäädä, kun pippeleitä mittaillaan?
 

miheikki

Respected Leader
Sisu sai ensimmäisen tilauksen uudesta GTP-panssariajoneuvosta - ostaja pysyy tuntemattomana
25.11.2019 13:41 Päivitetty 25.11.2019 13:46 Jani Suhonen
Uuden kotimaisen panssariajoneuvon ensimmäistä ostajaa tai kaupan arvoa ei paljasteta.
Sisu GTP on Sisun itse kehittämä kevyesti panssaroitu ajoneuvo. Kuva: Sisu Auto
Sisu GTP on Sisun itse kehittämä kevyesti panssaroitu ajoneuvo. Kuva: Sisu Auto
Suomalainen Sisu Auto on löytänyt ensimmäisen asiakkaan uudelle Sisu GTP -panssariajoneuvolleen.


Yhtiö kertoi maanantaina saaneensa tilauksen Euroopassa toimivalta yksityiseltä turvallisuus- ja puolustusalan yritykseltä.
Sisu Auto ei paljasta myytyjen ajoneuvojen määrää, niiden ostajaa tai kaupan kokonaisarvoa.
– Asiakkaan kanssa on sovittu, että me emme kerro näistä asioista julkisesti, Sisu Auton varatoimitusjohtaja Jyri Ahonen kertoo.
Tilaukseen liittyy kuitenkin optio myös lisätilauksesta tulevaisuudessa.

Sisu GTP on Sisun itse kehittämä kevyesti panssaroitu nelipyöräinen ja tarvittaessa nelivetoinen ajoneuvo joka voidaan räätälöidä ostajan toiveiden mukaan moneen eri käyttöön miehistönkuljetuksen lisäksi.
Sisu on tehnyt autosta toistaiseksi kolme eri mallia: 2+8 -hengen miehistönkuljetusajoneuvon, avolava-auton tavarakuljetuksiin sekä nyt tilatun viisiovisen pääasiassa henkilökuljetuksiin tarkoitetun mallin.
Sisun tiedotteen mukaan nyt myydyssä mallissa korostuvat erityisesti matkustamon hiljaisuus ja mukavuus, jotka eivät ole yleisiä ominaisuuksia panssaroiduissa maastoajoneuvoissa.
Ajoneuvon perustekniikka on hankittu Mercedes-Benziltä.
– Auton voimalinja ja käyttöliittymä tulevat Mercedekseltä, mikä tekee ajoneuvosta helposti huollettavan sekä pitää elinkaarikustannukset kohtuullisina, Jyri Ahonen sanoo.

Tilauksen myötä suomessa on nyt kaksi panssaroitujen ajoneuvojen valmistajaa. Patrian Hämeenlinnan tehdas ja Sisu Auton Raaseporin Karjaan tehdas ovat aikoinaan olleet samaa Sisu-yhtiötä.
Nyt tulleen tilauksen vaikutusta Sisu Auton tehtaan työllisyystilanteeseen ei kommentoida julkisesti. HäSa
Yksi Sisu GTP:n prototyyppiajoneuvoista nähtiin Hämeenlinnan Kasarmikadulla kesäkuussa 2018. Arkistokuva: Jani SuhonenGTP on varustettavissa asiakkaan toivomalla tavalla niin miehistön kuin tavaroidenkin kuljettamiseksi. Arkistokuva: Jani Suhonen
 

Passi

Ylipäällikkö
-- Jonkin verran asian vierestä, jenkkiläinen maatalouskonejätti AgCo taitaa vieläkin valmistaa dieselmoottoreita traktoreihin ja puimureihin Linnavuoressa? Noillako moteilla on jotain Sisun genetiikkaa vaikka uutta pukkaa?)
Valmistaa. Tehdas on tällä hetkellä oikein hyvissä voimissa.

Tulevaisuudessa melkein kaikki (yli90%) AgCo konsernin koneiden moottoreista tulee linnavuorelta.
100 miljoonan investoinnit menossa ja uusi moottori perhe suunnitteilla.


https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/agco-power-investoi-100-miljoonaa-linnavuoren-moottoritehtaaseen-uusi-moottori-markkinoille-vuonna-2022/9c918dac-b2ad-31b9-aaa3-329d3fef9c46

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kierros-agco-powerin-linnavuoren-tehtaalla-taalla-valmistuu-120-dieselmoottoria-paivassa/07cc17fd-f1bd-4b0c-9151-1b6eca780e5d
 

Huhta

Greatest Leader
Yhtiö kertoi maanantaina saaneensa tilauksen Euroopassa toimivalta yksityiseltä turvallisuus- ja puolustusalan yritykseltä.
Selkeästi jokin ukrainalaisten oligarkkien PMC. :cautious:
 

Huhta

Greatest Leader
Pöh. Safetor vetää kohta taktisesti sisulla.
Tuo oli itsellänikin ensimmäinen ajatus, mutta ei niillä ole rahaa.


Yrityksen Safetor Oy Ltd liikevaihto oli 1,7 miljoonaa euroa 2017 ja työllisti 32 henkilöä. Liikevaihto nousi 14,5 prosenttia. Tilikauden tulos oli 84000 euroa ja liikevoittoprosentti oli 6,5. Yhtiön omavaraisuusaste oli 39,2 prosenttia.
 

Rajajääkäri

Ylipäällikkö
Kuivaan maahan pudonneena se näyttää mustalta. Moottoriöljyä tuo ei kuitenkaan ole, moottoriöljyllä on suurempi viskositeetti.
En tiedä mitä on, mutta jos tuo kuva on/olisi mainosmielessä julkaistu, on kyseisen toimiston väellä työvoimatoimistoon aihetta astella.
 
  • Tykkää
Reactions: TT

Samovarius

Majuri
Nuo on kyllä ihan kaduntallaajan kännykameraotoksia. Tai jos eivät ole, niin on todellakin asiaa työkkäriin.
 

Mili

Majuri
Se valuu siitä kuuluisasta öljynlauhduttimesta. :unsure: ;)
 
Top