Panssari-Sisu GTP

Hanski

Ylipäällikkö
Eipä kansainvälistä kaupaa voiteta reppanoimalla ja voivottelemalla, kun emme mitään osaa....

Militääripuolellakaan ei olla saatu mitään aikaiseksi:
 • Vaisala
 • Lapua
 • Sako
 • Valmet
 • Tampella
 • Patria
 • Robonic
 • Sisu Defence
 • Insta
 • Rauma-Repola
 

TBman

Respected Leader
Eipä kansainvälistä kaupaa voiteta reppanoimalla ja voivottelemalla, kun emme mitään osaa....

Militääripuolellakaan ei olla saatu mitään aikaiseksi:
 • Vaisala
 • Lapua
 • Sako
 • Valmet
 • Tampella
 • Patria
 • Robonic
 • Sisu Defence
 • Insta
 • Rauma-Repola
Ja näitä vihavihreet ja raivodemarit vihavasemmiston avustamana sitten rajoittaa vientilupien tulppaamisella.
 

apumekaanikko

Luutnantti
Sopivalla tarinalla Suomen äidit vaativat lisärahoitusta noiden hankintaan turvaamaan poikiensa elämää...
Toit esiin äärimmäisen tärkeän pointin puolustushankintoja ajatellen.
Osana palvelusuunnitelmaa; menikö oikein, @Pihatonttu ?

Palvelusuunnitelmassa pitäisi olla myös sairaalanpommittajien yms. eliminointi, vaikka niillä vasemmiston moittimilla taktisilla "hyökkäys"aseilla :)
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö

RG:t romikselle ja nämä tilalle (kun vaan olis sitä rahaa)
 

Raveni

Respected Leader
Sisun omilla sivuilla GTP. Jos tuota lähtisi arvailemaan, niin Sisulla on E-sarja, jonka sotilasmalli panssaroimattomalla ohjaamolla on ET ja vastaava panssaroitu ETP. Arvaus: G=mallisarja, T=taktinen, P=panssaroitu.

"Sisu Polar 8×4 tipper and the new Sisu GTP 4×4 in Auto2018 exhibition
Sisu products are presented at VV Line stand in Auto2018 exhibition. The trucks shown are Sisu Polar 8×4 factory-ready tipper truck with 625hp engine, 16-speed powershift gearbox, the famous drive disconnect and hydraulic lift features for the 2nd bogie axle, and the rigid Sisu C460 frame without subframe, together with the new Sisu GTP 4×4 armoured troops carrier vehicle."

http://sisuauto.com/sisu-polar-truck-sales-starts-in-latvia/

On se matala:
getmedia.ashx

http://materialbank.sisuauto.com/default.aspx?aid=1390
Jotenkin itseäni harmittaa, että poliisillekin harkittiin ulkomailta panssaroituja ajoneuvoja. Aivan hyvin hankinta oltaisiin voitu tehdä sisulta kotimaasta. Oltaisiin tuettu kotimaista teollisuutta ja saatu poliisinkin tehtävään varmasti oikein toimiva vehje. Ei panssaroitu ajoneuvo kuitenkaan koskaan mikään ralliauto ole ihan painonsakaan puolesta.
 

Raveni

Respected Leader
Kuinka monta laitetaan tilaukseen? ;)
 

Liitteet

 • poliisi.jpg
  poliisi.jpg
  231.7 KB · Luettu: 47

Samovarius

Eversti
On tuo GTP kyllä jo yhtä kokoa isompi kuin panssari-Geländewagen. Se on panssaroitu maastoauto, GTP on pieni maastokuorma-auto. Poliisi kun käyttää sitä G-mersua myös päivittäispartiossa, on GTP jo auttamatta turhan iso ja kömpelö siihen tarkoitukseen. Se on kuitenkin Unimogin osista koottu. Samaten se 15 autoa on sen verran pieni sarja, ettei sillä ole juuri merkitystä kotimaisen tuotannon tuen kannalta. PV:n RG-kaluston korvaajiksi noilla on potentiaalia, ja luonnollisesti vientiin, tuollaisia ajoneuvoja about kaikki armeijat ovat tällä vuosituhannella hankkineet.
 

gekados

Kapteeni
692fccb4-0da2-1406-de8d-50ca8d73d0b6

Maavoimat testaa tulevina kuukausina SISU GTP 4x4 -maastoajoneuvoja joukko-osastoissaan. Valmistajan mukaan ajoneuvoissa on ominaisuuksia, joista on Puolustusvoimille erityistä hyötyä operaatioissaan.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos päätti kesäkuussa 2020 tilata SISU GTP 4x4 -panssariajoneuvojen testisarjan kehittääkseen sekä kriisinhallintajoukkojen että Maavoimien ja jalkaväen suorituskykyä kohti 2030-luvulla esiintyviä tarpeita. Oy Sisu Auto Ab on äskettäin toimittanut ensimmäiset kaksi sarjaan kuuluvaa ajoneuvoa Maavoimille.

Testikäyttöön saadaan tässä vaiheessa kaksi vahvasti panssaroitua ajoneuvokonfiguraatioita: viisipaikkainen partioajoneuvo ja kymmenpaikkainen miehistönkuljetusajoneuvo. Maavoimat pääsee ottamaan sarjan käyttöönsä useassa joukko-osastossa vaihtelevissa olosuhteissa ja maastoissa. Loput neljä koekäyttöön tarkoitettua ajoneuvoa toimitetaan loppuvuoden aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Suikkila

Kersantti
BAN
Mistään mitään tietämättä vaikuttaa oikein pätevältä ja ajanmukaiselta ratkaisulta joukkojen liikkumiseen. Varmaan kansainvälistäkin kiinnostusta voisi löytyä jota kotimainen tilaus varmasti tukisi.
 

Samovarius

Eversti
Ei tuu mieleen mitään vikaa mitä GTP:ssä nyt erityisesti olisi. Tuollaisten panssaroitujen kevytkuormureiden markkinoilla vain on kovasti tunkua. Sinänsä ihan positiivinen pohjavire tässä on kyllä, kun Suomesta pukkaa kahta kevyempää ja yhtä keskiraskasta ps-ajoneuvoa ja ihan ilmeisesti otolliseen aikaan, Euroopassa on herätty 90-luvun maailmanrauhakrapulasta ja kehitysmaasotiin on ollut asiaa monella maalla, joiden kalusto on ollut turhan raskasta tai kevyttä panssariajoneuvoa ei välttämättä ole kylmän sodan jäljiltä ollut lainkaan. Se kylmän sodan ylijäämäkin alkaa olla pikkuhiljaa monessa maassa vaihtokunnossa, joten sinänsä markkinoilla kyllä lienee vetoa.
 

salama-anteri

Kenraali
BAN

Vääpeli

Respected Leader
Tuosta (vas.) 5-paikkaisesta 10 henkiloon (oik?) ponkaisu vaikuttaisi, kuvan perusteella, aika ahtamiselta?
Sanosin kanssa, että 10 on aika liioittelua. Siis sen mitä sisätiloja itse päässyt näkemään. Varsinkin jos tulee ryhmämateriaalia sisään. Sanosin 2 x 4-6 ois optimi. Esim spol, tulenjohto, vip, kaupjääk yms. Rahtiversio varmaan ois omiaan lennokkiporukalle yms. Antennit katolle, lava täyteen multikoptereita/lennokkeja ja pysyy autolla liikkeessä kun ohjaa niitä. Se että oisko tosta jollekin pst-porukalle tai it poppoolle, en osaa sanoa. Mutta etulinjaan sillä ei passaa mennä, mutta 1km taaempana voisi olla.
 
Top