JOKO kirjoitti:setämies kirjoitti:Jos vaunu ei enää pysty tukemaan oman puolensa toimintaa taistelussa, se on ampujan näkökulmasta tuhottu. Turhaa pilkunviilausta puhua jostain jälleenkorjaamisesta kun se ei vaikuta enää taistelunkulkuun.
Toki voidaan hienostella ja sanoa ettei vaunu tuhoutunut koska se pystytään korjaamaan, mutta taisteluteknisesti sillä ei ole merkitystä.
EDIT: Esimerkiksi liikuntakyvytön vaunu taas ei ole tuhottu jos se edelleen vaikuttaa aseillaan. Samaten ampumakyvytön vaunu ei ole tuhottu jos vielä liikkuu.
Olen vähän eri mieltä. Toisessa maailmansodassa moni vaunu palasi taisteluun vain muutama tunti tai päivä "tuhoutumisen" jälkeen. Meidänkin vaunuista osa otti osumaa. Miehiä kuoli ja laitteita vaurioitui, mutta muutama kilometri taaempaa löytyi varaosia ja vaihtomiehiä. Eli useita vuorokausia jatkuvissa taisteluissa asialla on hyvinkin suuri merkitys.
Tuo on kyllä omalla tavalla totta, mutta kun on tilanne päällä, niin se riittää aika kauas, että vihollinen ei ammu takaisin. Taistelussa ratkaisee helposti juuri se, että montako tankkiaon ampumassa takaisin, joten jos joku tankki nilkuttaa pois paikalta, niin se vaikuttaa suoraan tehtävän suoritukseen. Mutta tuhoutuneeksi sitä en kutsuisi.
Tehtävähän se on se tärkein, ei tappojen määrä. Jos vaikka vihollisen kärki saadaan pysäytettyä, niin se ei paljon merkitse, että onko siellä yksi vaunu korjattavissa enemmän, vihollinen ei päässyt mellastamaan vapaasti, vaan saa tykistöä niskaansa koettaessaan ryhmittyä uuteen yritykseen.