Venäjä esitteli uuden ARENA 3 version Russian arms expossa 2013.
Uuden ARENA 3:n toiminta ei heti avaudu kuvasta.
Tuo laitehässäkkä suorastaan kerjää sirpaleita ja tarkka-ampujan luoteja. Aina osuu johonkin tärkeään.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Venäjä esitteli uuden ARENA 3 version Russian arms expossa 2013.
Uuden ARENA 3:n toiminta ei heti avaudu kuvasta.
Eikö ritilän/verkon pää asiallinen tarkoitus ole juuri estää ontelon laukeaminen (sytytin osuu verkon silmään, todennäköisyys sille on noin 80%).
Se että se räjähtää väärällä etäisyydellä ei ole sen pää asiallinen tarkoitus.
Vaan se on vain satunnainen bonus samoin kuin luotien suistaminen lentoradaltaan.
Tuo laitehässäkkä suorastaan kerjää sirpaleita ja tarkka-ampujan luoteja. Aina osuu johonkin tärkeään.
Tuo kotelointi näyttäisi kohtuu kestävältä. Ei taida olla ihan 10 millistä levyä, mutta kuva saattaa vääristää ja saada sen näyttämään ohuemmalta. Ja tuotantomalli voi olla asiakkaan toiveiden mukaan tehty.
Näyttää kyllä aika ohuelta. Lapua magnum ja 12,7 puhkonee panssariluodeilla ongelmitta.
Itselläni hyvin hatarat tiedot aiheesta, mutta olen ollut ymmärtävinäni että "ontossa" panssaroinnissa on aina jotain jippoa sisällä häiritsemässä ja hajoittamassa porkkanan kulkua, eli pelkkä etäisyyden lisäys ei riitä (ainakaan panssarivaunun tai autonkyljen mittakaavassa), ja että noi ritilähäkkyrät ja säleaidat taas lähtökohtaisesti pyrkivät rikkomaan sitä ontelopanosta ennen sen kukkumista. Onko sen näin?
Wanhoja RPG-7:n kranaatteja, muistaakseni sitä perusmallista PG-7:aa, vastaan toimi esimerkiksi kanaverkko. Tämä perustui siihen, että verkko pisti pietsosähköisen sytytyspiirin oikosulkuun.
se menee verkonsilmasta lapi mutta jaa pyrstosta kiinni siten ettei karki osu kohteeseen.
Joo, sen piti estää ontelon laukeaminen, mutta käytännössä taisi olla niin, että vain puolet jäävät laukeamatta. Toisaalta toisinaan on mainittu, että se säle viiltäisi sen ontelopanoksen nokkaan ja ilmeisesti estäisi sen ontelopanoksen suihkun muodostumisen tai jopa viiltäisi jopa siihen panokseen asti, jolloin panos ei ole symmetrinen ja läpäisy on minimaalinen.
Ja se miten tuo estää sen räjähdyksen oli hieman epäselvä minulle, mutta siellä on jossakin pietso sähköinen kide, jonka on tarkoitus räjäyttää ontelopanoksen nalli.
Kyllähän noille käyttöä on, ainakin kriisiaikana.
Mitähän lie maksanu 600-800 000/kpl. Hyvin varustellut raskashinurit on siviilipuolella siinä 500-650 000.
Tässä pitäisi erotella operatiivisesti sijoitetut ja ns. koulutuskäyttöön tms. jaetut vaunut.
Vahvuuksia ynnäämällä siis luokkaa 10kpl T-54:sia oli operatiivisissa varauksissa itä-saksan hankintojen käyttöönoton ja 2004 tapahtuneen lopulliseen poistoon asti, siinä samalla noita "ylimääräisiä" T-54:sia on varmasti ammuttu rikki ja käytetty koulutuksessa ja ties missä testailussa.
Eli kiinnostaisi T-54 operatiiviset tehtävät tuolta ajalta (n.10kpl) ja ennen sitä täydessä vahvuudessa (n.40kpl)?
Ei varsinaisesti kuulu panssarivaunuihin mutta en keksinyt mihin muualle olisin laittanut. Eli tommosen ovat menneet hommaamaan (KRIHA-käyttöön).
http://www.empl.at/810.html?L=1
Mercedes-Benz Actros 8x8
Ei taida montaa vastaavaa pyörillä kulkevaa PVltä löytyä onko jopa ainoa (ainakin panssaroituna)?
Olisiko tuollaisille käyttöä (hinta/hyötysuhde?)? Enemmän varmaan olisi tarvetta tela-alustaisten hinausvaunujen osalta.
Palaan tähän vanhaan asiaan, kun taannoin kantakosken kirjoituksia läpikäytäessä osui tiedon murunen silmään. 70-luvulla, kun puhtaat panssarilautat olivat vielä voimissaan käytettiin T-54-vaunuja sodanajan panssariprikaatissa T-55-vaunujen rinnalla. Niillä ei kuitenkaan varustettu varsinaisia panssarivaunupataljoonia, vaan panssarintorjuntapanssarivaunupataljoona. ( melkoinen sanahirviö... ). T-54:n ura taistelupanssarina näyttää siis olleen Suomessa jokseenkin vuosikymmenen mittainen.
http://ojs.tsv.fi/index.php/ta/article/download/4149/3870
Vielä vuonna 1994 oli Sodankylässä maaliosastona 3*T-54 ja 3*BTR-60.
Ja ilmeisesti monessa muussakin varuskunnassa? Ilmeisesti T-54 poistui ensilinjan käytöstä viimeistään Saksan kauppojen myötä. Lopullisesti nuo poistettiin kaiketi 2000-luvun alun suurissa leikkauksissa.
Onko tämä se vaunu, jossa on laserviestintä- ja lasersokaisuvälineet? Eli se pystyy kommunikoimaan näköetäisyydellä olevien tankkien kanssa laserilla sekä (automaattisesti?) sokaisemaan (tilapäisesti) esimerkiksi vastustajan pst-ohjuspartiot, tankit, jne.?Norinco VT4.