Panssarivaunut

Paljonkohan maksaisi ihan perinteinen ja simppeli, valittavalla herkkä/jäykkä iskusytyttimellä oleva sirpalekranaatti asiallisella peitolla ja sirpalemuodostuksella? Ja miten niillä on muuten enään nykyään käyttöä taistelukentällä, vai pitääkö kaikkien olla ampumatarvikkeiden olla käytännössä nykyään jonkinlaisia heräte- tai älyammuksia? .

L44/55 kanuunalle on kyllä perinteinen sirpalekranaatti olemassa, mutta Suomeen ei sitä yllättäen ole hankittu. Ei olisi huono vaihtoehto tulevaisuudessa tuon CV:n mainitsema sirpale"sekoitus", osa älykkäitä, osa tyhmiä laukauksia.
 
Saksalaista Leoista vain tulevat 104 Leopard 2 A7V vaunua voivat ampua noita ohjelmoitavia sirpaleita. Leopard 2A6 tai A4 vaati hintavahkon modilfikaation asejärjestelmään sekä ammunnanhallintajärjestelmään.
Mitenkähän olisi Boforsin 120mm ammusten kanssa? Videolla esiteltävä 120mm HE-T vaikuttaa tehokkaalta pehmeitä ja puolipehmeitä maaleja vastaan ja ainakin videolla sitä käytetään Leo 2 A 4 kanssa.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Videolla esiteltävä 120mm HE-T vaikuttaa tehokkaalta pehmeitä ja puolipehmeitä maaleja vastaan

En ole hirveän vakuuttunut metsäkokeiden perusteella. Ehkä syy on siinä että maalikameraa ei ole, eivätkä ruotsalaiset näytä metsäkohteita kuin vasta jälkikäteen. Mistä tiedämmä mikä oli puunsirusta tullut ja mikä sirpaleesta? Kanisteripanos olisi saanut varmaan aikaan samaa jälkeä.
 
Tanskalaiset testaamassa uutta Leopard 2:n ammusta. En tuota legolandialaisten mongerrusta ymmärrä, mutta kyseessä näyttää olevan juuri se DM11 ammus. 00:56 kohdalla suomalainen skappari pistää sikariks?

 
Tämä on juuri sitä mitä yritin hakea takaa. Ja eikö tuommoiselle massasirpalekranaatille löydy kuitenkin aika paljon sopivia maaleja taistelukentältä raskaammin panssaroidut ajoneuvot poislukien? Rakennukset tietysti, mutta luulisi että tuommoinen APC luokan kottero tai BMP-1/2 menisi aika rouheaan kondikseen jos siihen osuu 120mm vaunukanuunan sirpalekranaatti? Väärään paikkaan eksyneestä kuorma-autosta nyt puhumattakaan.
Kyllä.

Ja eikös ennen wanhaan ilmaräjähdyksiä simuloitu vaunukanuunoilla ampumalla herkällä sytytinasetuksella sirpaletta puiden runkoihin ja latvustoihin siten että alla oleva maali sai sieltä sirpaletta niskaansa?
Kyllä. Teho ei kuitenkaan ole kummoinen ilman äärimmäisen massamaista käyttöä johtuen siitä että kranaatti on vaikea saada osumaan juuri sopivasti kohteen yläpuolelle eikä liian eteen tai taakse.
 
Kyllä. Teho ei kuitenkaan ole kummoinen ilman äärimmäisen massamaista käyttöä johtuen siitä että kranaatti on vaikea saada osumaan juuri sopivasti kohteen yläpuolelle eikä liian eteen tai taakse.

Tehoa vähentää myös puiden oksisto, joka sattuu räjähdyksen ja maalin väliin. Mutta siitä huolimatta arvelisin tuollaisen tulen lamauttavan vaikutuksen olevan merkittävä, ellei maalissa olla katetuissa asemissa ja silloinkin putoilevat oksat yms. saattaisivat pudota ampuma-aukkojen eteen.
 
Tehoa vähentää myös puiden oksisto, joka sattuu räjähdyksen ja maalin väliin. Mutta siitä huolimatta arvelisin tuollaisen tulen lamauttavan vaikutuksen olevan merkittävä, ellei maalissa olla katetuissa asemissa ja silloinkin putoilevat oksat yms. saattaisivat pudota ampuma-aukkojen eteen.
Arvele mitä arvelet, minä tiedän: Ei ole riittävän tehokasta ilman massamaista sirpalekranattien käyttöä joka ei ole TSTPSV:n päätehtävä.
 
Arvele mitä arvelet, minä tiedän: Ei ole riittävän tehokasta ilman massamaista sirpalekranattien käyttöä joka ei ole TSTPSV:n päätehtävä.

Jos se TSTPSV:n päätehtävä on tuhota vihollisen vastaavia, niin jotenkin vain veikkaan, että meidän tapauksessa ne saattaisivat joutaa siihenkin.
 
Facebookista parempaan talteen.

somemies kirjoitti:
Tässä viime aikoina on ollut juttua M4 Shermanista ja M3 Leestä sekä niiden puutteista suojauksessa. Mutta, kuinka moni muistaa tai tietää, että näillä kahdella vaunulla on yhteinen esivanhempi, M2 ja M2A1 keskiraskaat vaunut? Tämä amerikkalainen numerointisysteemi on syvältä, sillä samalla numerolla oli myös M2 kevyt vaunu, josta kehittyi M3 Stuart ja M5 -sarjan vaunut.

Yhdysvalloissa sotien välissä kehittyi Christien nopea ja maastokykyisellä jousituksella varustettu vaunu, joka ei kelvannut Yhdysvaltain armeijalle, vaikka Neuvostollitto hyödynsi sen BT-sarjassa ja britit A-sarjan ns. "Cruisereissa". Yhdysvalloissa oli puolueettomuuspolitiikka vallalla, joka tarkoitti, ettei sekaannuta muiden asioihin, eikä itsensä puolustamisessa tarvita suurta armeijaa. Tämä näkyi armeijan kalustoleikkauksina, ensimmäisen maailmansodan Renault FT:t olivat aikansa eläneitä jo 1930 -luvulle tullessa.

Kuitenkin sodan pilvien lisääntyessä Yhdysvalloissakin herättiin ja tajuttiin, että jotain on tehtävä. - Polkaistiin pystyyn kevytpanssariprojekti sekä keskiraskaan vaunun projektit. Keskiraskas T5 -projekti polkaisiin käyntiin kesäkuussa 1939 ja M2 laitettiin vireille Rock Island Arsenalilla syyskuussa 1939, 18 yksilöä M2 -varianttia oli tuotantojuoksu. Armeija suoritti omat arviointinsa vaunusta ja ehdotti parannuksia esim. tornin muotoiluun sekä alitehoiseen 350 hevosvoiman Wright R-975 ilmajäähdytteisestä lentokonemoottorista muunnettuun voimalaitokseen, -tästä oli seurauksena parannettu malli M2A1 tehokkaammalla ahdetulla R-975 C1:llä tuottaen 400 hevosvoimaa . Tämän "tuotantomallin" tuotantojuoksu oli lopulta 94 yksilöä.

M2A1:sen jousitus oli perusrakenteeltaan sama VVSS -jousitus ( Vertical Volute Spring Suspension ), joka oli Lee/Grant ja Sherman -sarjan vaunuissa M4A3E8 eli Easy Eightin tuomaan HVVS (Horizontal volute spring suspension) tuloon asti syksyllä 1944.

Erikoista varhaisille amerikkalaisille vaunuille on suuri konekiväärien määrä, M2 esitteli jokaisessa taistelutilan nurkassa olevat "kasematit", eturungossa etulevyssä olevan kiinteän pari-kk:n ajajalle (myös M3 Lee omisti tämän ominaisuuden / piirteen), tornissa oli 37mm kanuuna ja yksi rinnanampuva 7.62mm Browning. Lisäksi kaksi konekivääriä voitiin kiinnittää torniin ilmatorjuntaa varten nostaen vaunun konekiväärein määrän yhdeksään. Esimalli oli miehistöltään poikkeuksellinen, tämä vaati kuusi miestä, kun Lee vaati seitsemän ja Sherman viisi. Tässä tapauksessa oli johtaja, ajaja sekä neljä ampujaa.

Vaunusta annettiin tuotantotilaus Chryslerille tarkoituksena tuottaa Detroit Arsenal Tank Plant -tehtaalla elokuusta 1940 tuhat vaunua sadan vaunun kuukausitahdilla vuoteen 1942 asti. Kuitenkin opetukset Euroopasta kertoivat, että vaunut tarvitsivat lisää tulivoimaa 37mm tykin 30 asteen levyn 500:n jaardin 46mm läpäisyn sijaan. Armeija totesi, ettei M2 ollut sopiva vaunu Eurooppaan, vaan projekti M3:ksi polkaistiin käyntiin ja nämä jäivät kotiin koulutuskäyttöön. Vaunu palveli hyvin, esim. Louisianan suurissa harjoituksissa syyskuussa 1941 saatiin paljon kallisarvoista kokemusta vaunun käytössä sekä eri taktiikoista, jotka Euroopan sijaan pantiin täytäntöön Pohjois-Afrikassa seuraavan sukupolven vaunuilla vuonna 1942 ja tuolloin osastoja komensi eräs legendaarinen ensimmäisessä maailmansodassa Renault FT:tä komentanut kenraali George S. Patton.

Vaunusta vielä mittoja, on hyvin lähellä M3 Leetä, ollen hieman lyhyempi pituudeltaan.

Pituus: 5,38 metriä (M3 Lee: 5,64 metriä)
Leveys: 2,59 metriä (M3: 2,72metriä)
Korkeus: 2,92 metriä (M3 Lee, komentajan kupoli vielä korottomassa: 3,12 metriä)
Paino: 18,7 tonnia (M3 Lee: 27 tonnia
37mm ammuksia mahtui kyytiin 200 kappaletta ja 7.62:sta Browngien "rehua" 12,250 kappaletta.
Panssarointi: M2A1 6,4 - 51 millimetriä (M3 Lee 38 - 51 millimetriä)

Lähteenä käytetty Squadronin M3 Lee in Action, M4 Sherman in Action, Steven Zalogan American medium tanks ja Wikipediaa, joka nojaa pitkälti Zalogan loistavaan teokseen 1980-luvun alusta.
 
Ukraine private company developing new infantry fighting vehicle

Ukrainian Kort private company is developing a new infantry fighting vehicle, said the president of Association of Ukrainian Defense Manufacturers (AUDM) Vadym Kodachyhov, during a roundtable discussion in Kyiv.

The new concept of infantry fighting vehicle (IFV) called TUR (Aurochs) based on MT-LB multi-purpose fully amphibious auxiliary armoured tracked vehicle. The Tur IFV is fully tracked, a light armored vehicle that offers signification improvements over the MT-LB series armored vehicles.

The Tur IFV will carry a crew of three (Commander, Gunner, and Driver) and a six-man Infantry section into combat. The vehicle will to provide protected transportation and cross country mobility for crew and infantry. Armor of this vehicle provides protection against small arms fire and artillery shell splinters.

The crew, a driver and a commander sit in a compartment at the front of the vehicle, with the engine behind them. The troops enter and leave via a door in the hull rear.

The Tur IFV also can be equipped with a modern turret with 30mm automatic cannon and anti-tank missiles, to provide an enhanced level of survivability. The turret mounted in the center of the hull.

20375807_1981213465490486_7210508190840121878_n.jpg


http://defence-blog.com/army/ukraine-private-company-developing-new-infantry-fighting-vehicle.html
 
Israel aseistaa Namer -Tiikeri miehistönkuljetusvaunut.
Video vaunusta linkissä: http://www.jerusalemonline.com/news/politics-and-military/military/watch-a-tiger-with-a-cannon-30093

Watch: New IDF Namer APC upgraded with turret and cannon

The Israeli Defense Ministry began the first series of tests on the Namer armored personnel carrier on which a turret and cannon were installed. The vehicle is expected to better suit an urban combat field and reduce the reliance on other units.

The Tank Program Administration of Israel’s Defense Ministry, together with the IDF Ground Forces, began the first series of tests on the Namer armored personnel carrier (APC) on which a medium sized turret with a 30-mm cannon was installed for the first time. The APC is destined to add significant firepower to the IDF’s Infantry Corps in the future and “enable the infantry to be more independent, reducing the reliance on other units,” said Brigadier General Baruch Matzliach, head of the Tank Program Administration.

Matzliach added that the APC with the added turret and cannon will be better suited for an urban combat field. “The turret is not manned and does not enter the space of the APC, so the infantry carrying capability of the vehicle is not reduced,” explained Matzliach. “Its operation is expected to be simple and carried out by the APC crew. The turret will include, among other things, an active defense system that will give it significant new capabilities.”

TIGAP310717AV.jpg
Tiger
 
Kappas, mikähän niille on tullut.

Tosin sanotaanhan tuossa, että kaupunkitaisteluihin nuo on tarkoitettu.
 
Israel aseistaa Namer -Tiikeri miehistönkuljetusvaunut.
Video vaunusta linkissä: http://www.jerusalemonline.com/news/politics-and-military/military/watch-a-tiger-with-a-cannon-30093

Watch: New IDF Namer APC upgraded with turret and cannon

The Israeli Defense Ministry began the first series of tests on the Namer armored personnel carrier on which a turret and cannon were installed. The vehicle is expected to better suit an urban combat field and reduce the reliance on other units.

The Tank Program Administration of Israel’s Defense Ministry, together with the IDF Ground Forces, began the first series of tests on the Namer armored personnel carrier (APC) on which a medium sized turret with a 30-mm cannon was installed for the first time. The APC is destined to add significant firepower to the IDF’s Infantry Corps in the future and “enable the infantry to be more independent, reducing the reliance on other units,” said Brigadier General Baruch Matzliach, head of the Tank Program Administration.

Matzliach added that the APC with the added turret and cannon will be better suited for an urban combat field. “The turret is not manned and does not enter the space of the APC, so the infantry carrying capability of the vehicle is not reduced,” explained Matzliach. “Its operation is expected to be simple and carried out by the APC crew. The turret will include, among other things, an active defense system that will give it significant new capabilities.”

TIGAP310717AV.jpg
Tiger
Tornin sivuilla näyttää muuten olevan Trophyn laukaisimet, kuten jutussa mainitaankin tornissa olevan aktiivinen omasuojajärjestelmä.
 
Israel aseistaa Namer -Tiikeri miehistönkuljetusvaunut.
Video vaunusta linkissä: http://www.jerusalemonline.com/news/politics-and-military/military/watch-a-tiger-with-a-cannon-30093

Watch: New IDF Namer APC upgraded with turret and cannon

The Israeli Defense Ministry began the first series of tests on the Namer armored personnel carrier on which a turret and cannon were installed. The vehicle is expected to better suit an urban combat field and reduce the reliance on other units.

The Tank Program Administration of Israel’s Defense Ministry, together with the IDF Ground Forces, began the first series of tests on the Namer armored personnel carrier (APC) on which a medium sized turret with a 30-mm cannon was installed for the first time. The APC is destined to add significant firepower to the IDF’s Infantry Corps in the future and “enable the infantry to be more independent, reducing the reliance on other units,” said Brigadier General Baruch Matzliach, head of the Tank Program Administration.

Matzliach added that the APC with the added turret and cannon will be better suited for an urban combat field. “The turret is not manned and does not enter the space of the APC, so the infantry carrying capability of the vehicle is not reduced,” explained Matzliach. “Its operation is expected to be simple and carried out by the APC crew. The turret will include, among other things, an active defense system that will give it significant new capabilities.”

TIGAP310717AV.jpg
Tiger
Näyttäisi olevan rakennettu Merkavan alustalle. Varmaan tilavampi ja parempi kuin T-55 variantti Achzarit...
 
Näyttäisi olevan rakennettu Merkavan alustalle. Varmaan tilavampi ja parempi kuin T-55 variantti Achzarit...

On paremmin panssaroitu kuin Merkava IV, koska panssarivaunun tornin puuttuminen on käytetty muuhun lisäpanssarointiin. Mutta kun on vielä prototyyppi.

The Tank Program Administration of Israel’s Defense Ministry, together with the IDF Ground Forces, began the first series of tests on the Namer armored personnel carrier (APC) on which a medium sized turret with a 30-mm cannon was installed for the first time.

Eli oikein kukaan ei tiedä, tuleeko tuo 30mm RWS sitten ihan tosissaan käyttöön. Ihan hyvä idea kyllä, koska ei vie mitään pois miehistönkuljetuskapasiteetista.

http://www.jpost.com/Israel-News/WATCH-Israels-armored-vehicles-get-urban-warfare-upgrade-501310

Se olisi mahdollisesti tulossa myös Eitan miehistönkuljetusajoneuvoon.

https://en.wikipedia.org/wiki/Eitan_AFV

Näyttääkö jotenkin tutulta...

l0PaG2n.jpg
 
Back
Top