Panssarivaunut

Soldierblue

Ylipäällikkö
Ylipäätään Karjalan kannakselle on sijoitettu yksi (1) moottoroitu kivääriprikaati Kaukjärvelle (Kamenka), 35 km etelä-kaakkoon Viipurista. Pietarin pohjoispuolella on pioneerirykmentti
The following units are subordinate to the 138th IMRB:

 • Brigade headquarters
 • 667th Independent Guards Motorized Rifle Leningrad Battalion (v/ch 67616)
 • 697th Independent Guards Motorized Rifle Leningrad Battalion (v/ch 67636)
 • 708th Independent Guards Motorized Rifle Leningrad Red Banner Battalion (v/ch 67661)
 • 133rd Independent Guards Idritsa Red Banner Order of Suvorov Tank Battalion (v/ch 52800)
 • 486th Independent Guards Self-Propelled Howitzer Leningrad Red Banner Battalion (v/ch 67752)
 • 721st Independent Self-Propelled Howitzer Battalion (v/ch 84647)
 • 383rd Independent MLRS Battalion (v/ch 82265)
 • 1525th Independent Anti-Tank Battalion (v/ch 96459)
 • 247th Independent Guards Anti-Aircraft Missile Battalion (v/ch 07727)
 • 49th Independent Guards Engineer-Sapper Battalion (v/ch 18427)
 • 511th Independent EW Company (v/ch 63704)
 • 197th Federal Postal Service Station (v/ch 48768)
 • Signal battalion
 • Material support battalion
 • Maintenance battalion
 • Reconnaissance battalion
 • UAV company
 • Radio-electronic reconnaissance company
 • Radiological, Chemical, Biological Defense company
 • Medical company
 • Commandant company
 • Fire control and artillery reconnaissance battery (chief of artillery)
 • Reconnaissance headquarters platoon (chief of reconnaissance)
 • Fire control and radar reconnaissance platoon (chief of air defense)
 • Sniper platoon
 • Instructor platoon
 • Simulator platoon
 • Training ground
 • Orchestra
 • Radio-television center
Today’s IMRB should have nearly 4,000 personnel compared to a nominal 2,500-man motorized rifle regiment (MRR). While the maneuver battalions are similar, the IMRB is heavier in fire support, combat support, and service sub-units [подразделения – battalion or lower]. It has two self-propelled howitzer battalions and an MLRS battalion against the single battalion of towed 122-mm D-30 howitzers in Soviet regiments.

The IMRB’s anti-aircraft and anti-tank capabilities are organized in battalions. They used to be single batteries in old MRRs. Most of today’s combat support and service is provided by battalions compared with companies in Soviet times. The old MRR relied more on support and service from the division level.

The 138th IMRB’s motorized rifle battalions have about 500 personnel with about 100 men in each of three companies operating ten MT-LB light armored vehicles. A battalion probably has 31 MT-LBs. The MT-LB is also the prime mover for other sub-units, so the brigade has a significantly larger total inventory, often put at 159 in all. For example, artillery battalions have eight each and anti-tank gun batteries have six.

The 138th is one of several MR brigades primarily using venerable MT-LBs rather than more modern BTRs or BMPs. The 25th near Pskov is another. Others are in mountainous areas of the North Caucasus or in the Eastern MD. The Russian Army may like the MT-LB’s performance in the marshy terrain of Leningrad oblast. At any rate, it’s a simple, reliable armored vehicle that the MOD still has in large numbers.

For integral fire support, each motorized rifle battalion has a battery of six towed 120-mm 2B16 Nona-K gun-mortars in two firing platoons of three weapons. The battalion has a man-portable 9K115 Metis ATGM battery of three platoons of three launchers. The battalion has an air defense battery organized similarly with three platoons of three hand-held 9K38 Igla SAMs.

The 138th IMRB’s tank battalion is outfitted with 41 T-72B3 tanks, ten tanks in each of four tank companies.

The brigade’s two SP howitzer battalions are organized in traditional fashion – 18 152-mm 2S3 Akatsiya systems in three batteries of two platoons with three guns each. The MLRS battalion with 18 122-mm BM-21 Grad systems is similar with three batteries, two platoons of three vehicles.

The brigade’s anti-tank battalion has two batteries of six towed 100-mm MT-12 Rapira guns and six 9P149 Shturm-S ATGMs. The batteries have two firing platoons with three weapons. The anti-tank guns are towed by MT-LBs, and the ATGMs are mounted on MT-LBs.

The brigade SAM battalion has three launch batteries of four 9K332M Tor-M2 SAMs. It has a battery with two launch platoons of three 9A34 Strela-10 SAMs, and probably a battery (two three-vehicle platoons) of older remaining 2S6 (9K22) Tunguska gun-missile systems.

 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Kokonainen prikaati ja pari muuta.

Ovat helvetin huolissaan pääesikunnassa.

Jopa liikekannallepanoa on suunniteltu.
 

J0h1F

Kenraali
Mietteitä ja kommentteja.
--
2. CV9030 MLU, onko liian kallista vaihtaa 30mm suoraan 120mm. Tästä tehtäisiin tankin tappaja. Itselle tuon Cv9030 vs CV90120 kääntyy 120mm puolelle. onko liian hölmöä ja uskomattoman kallista tai jopa käytännössä mahdotonta?
3. olisiko Leon MLU:ssa A4 parempi päivittää kuin A6 jos hinta on lähes sama? Terävinkärki tylsistyy hieman mutta levenee paljon..Ymmärrän kyllä tuon kalliin A4 hydrauliikan vs Sähköisen A6. Vai yrittää hankkia A5 (joka on sähköinen).

CV9030FIN on rynnäkköpanssarivaunu, CV90120 on kevyt tankki. CV90120:ssa ei ole siis jalkaväelle ajateltu tilaa.

Jos Leopardit viedään Saksaan päivitettäväksi vaikkapa 2A7V-tasoon, niin kuin mm. Tanska on omille vaunuilleen tehnyt, niin ilman muuta olisi järkevämpi lähettää 2A4:t päivitettäväksi, koska ainakin Saksan vaunuille tehdyssä päivityksessä jäljelle jää käytännössä vain runko. Saksa on itse ainakin päivittänyt nimenomaan 2A4:ia 2A7- ja 2A7V-tasoon.

Tällaisessa päivityksessä siis tehdään täysi kulutusosien vaihto, ja esimerkiksi Saksan vaunuissa tuo tornin koneisto on vaihdettu sähköiseen hydraulisen sijaan, niin kuin muissakin uusissa vaunumalleissa on. 2A6:t toki päivittäisi ehkä vähän halvemmalla (torniin ei tarvitsisi tehdä panssaroinnin muutoksia tähtäimen siirtämiseksi ylemmäs jne.), mutta koska niissä on vielä reilusti käyttöikää jäljellä ja ovat suorituskyvyltäänkin ihan huippua, ei niitä olisi järkevää lähettää päivitettäviksi.
 
Viimeksi muokattu:

Einomies1

Respected Leader
En osaa noihin kokoonpanoihin kommentoida, mutta Krimilläkään ei taidettu lähteä varuskunnasta naruja nykimällä?
Lue tuosta: https://www.rand.org/pubs/research_reports/RR1498.html
Tilanne oli eri, mutta kannattaa huomata että Venäläisten KSO-erikoisjoukot ja merijalkaväkiprikaati liikkuivat ilman tankkeja ja tykistöä Tirg- ja BTR-80 apc:lla. Vaikka vihreillä miehillä ei ollut tulivoimaa, liikkuvuus ja nopeus oli niiden valttina, eivätkä Ukrainan 41 tankkia ja 160 apc:a + 15000 sotilasta ehtineet tehdä juuri mitään ennenkuin varuskunnat oli piiritetty. Kyseessä oli korkeasti koulutetut ja varustetut sekä tehokaasti johdetut joukot. Venäläisillä ei ollut muuta tulitukea ennenkuin 3 Mi-8 ja 8 Mi-35 kopteria lennettiin Ukrainaan. Gsm-yhteyksiä häirittiin mereltä käsin ja laivasto saarrettiin satamiinsa.
Onko iskenyt jokin ihmeellinen tammikuun masennus? Tätä kun lukee, niin ilmeisesti mitään emme voi tehdä. Suomalainen on niin tyhmä, että kyhjöttää vain hiljaa luolassaan ja odottaa, milloin ryssä hyökkää... :devilish:
Voi olla:). Tai sitten sinä luet sitä niinkuin itse haluat? Tämä hybridisodankäynti ja yllätyshyökkäys on samanlainen aihe kuin maahanmuutto, josta ei voi keskustella näköjään ilman tahallista väärinymmärtämistä tai tunteiden paloa. Mitä jos lukisit ajatuksella vielä uudelleen tuon kirjoitukseni niin sitten voi aueta että en ihan tuota tarkoittanut.

Mitään suurempia joukkojen siirtoja ei voi tehdä ilman, että ne paljastuvat. Viimeistään venäläisotilaat itse somettavat sijaintinsa...
:LOL:. Hienoa! Kuten sanoin, aihe mek.taisteluosastojen yllätysiskusta on erittäin epätodennäköinen ja varsinkin suomeen. Siitä kuitenkin voidaan varmaan keskustella asiallisesti ilman pahastumista? Jos nimittäin rajaamme ymmärryksemme vain yhteen ja ainoaan todennäköisyyteen siitä, miten meitä voisi konflikti kohdata, tuudittaudumme omalle mukavuusalueelle ja ajattelumme ei salli minkäänlaista diversiteettiä.

Pitkään vallinnut rauha ja vakiintunut reserviläisarmeija on suomen lukko edelleenkin. Siihen liittyvät paradigmat ja kuvitelma konfliktien alkamisesta ovat minusta kuitenkin osaltaan tienhaarassa. Jos emme katso avoimesti maailmalla tapahtuneita konflikteja ja pohdi omaa toimintatapaamme, meidät on helpompi yllättää. Kannattaa siis olla hieman kriittinen ja jopa hivenen paranoidinen tässä asiassa, kuin sinisilmäinen. Jos suomen puolustusvoimat olisi lähes täydellisesti valmistautunut 2014, mitään valmiusjoukkoja ei olisi kannattanut alkaa kouluttamaan. Samaten uutta lakia asevelvollisuudesta, maanhankinnasta tai tiedustelusta ei olisi annettu. Nyt 2019 ei valmiusjoukkoja laajennettaisi pikkuhiljaa pataljooniksi.

Reserviarmeija on erittäin kustannustehokas ja takaa koko maan puolustamisen meidän tapauksessamme. Se ei kuitenkaan ole mikään ongelmaton ratkaisu, kuten puolustusministeri ja pv:n komentajat ovat julkisesti sanoneet. Kertausharjoituksien rahoittaminen ja toimintavalmius ovat ongelmia. Minä en vaan usko että saisimme 10000-20000 sotilasta edes 3-4 päivässä taisteluvalmiuteen rajoille. Voin olla väärässäkin. Kaikki se asevoima mitä on meillä käytössä maavoimissa on se mitä asepalveluksesta löytyy. Vuodenajasta ja palvelusajankohdasta riippuen siellä on enemmän tai vähemmän taisteluvalmiita joukkoja, joista osalla on tehtävänä perustaa reservin vastaanottokeskuksia ja suojata tärkeitä kohteita jokapuolella valtakunnassa. Siellä eletään arkiviikkoa, kuten jokainen tietää eli ma-pe on putiikki auki. Puolustusvoimamme ei ole rauhanaikana pääasiassa valmiusorganisaatio vaan koulutusorganiaatio ja se on sen heikkous. Tämä on yleisesti tiedossa oleva fakta jo vuosikymmenten ajan.

Valmiuteen liittyen on minusta naiivia uskoa että kaakonkulmalla tai pohjoisemmassa olisi 24/7 päivystäviä joukkoja sellaisina määrinä että niillä voitaisiin torjua maahantuloyritykset valtakunnan rajan tienoille. Mitkään suunnitelmat eivät yksin poista sitä realiteettia, että valmiudessa olevia joukkoja ei ole tarpeeksi lähellä rajaa tuhannen tai parintuhannen ammatti/palkkasotilaan vihollisjoukkoa vastaan välittömästi asetettavaksi parissakin suunnassa. Se on aivan selvää että 1 tai 2 varuskuntaa kuten KaiPr tai KarPr eivät riitä siihen että joukkoja olisi riittävän nopeasti mobilisoituneina rajan lähellä. Varuskuntien lakkauttaminen 2014-15 pv:n uudistuksessa oli tässä mielessä erittäin haitallista.

Esimerkiksi Kotkan ja Haminan varuskunnat olisi voitu pitää valmiusvaruskuntina, joihin valmiuskomppania olisi voinut tukeutua. Samalla yksiköt harjoittelisivat rajan lähellä jatkuvasti todellisissa toimintamaastoissa. Nyt maavoimien joukot on keskitetty suuriin yksiköihin, kauemmas rajasta. Se helpottaa vihollisen niihin kohdistamaa ensi-iskua ja vaikeuttaa joukkojen taistelukyvyn nostamista ,sekä hidastaa niiden kykyä osallistua nopeasti taisteluun.

Lue tuo RANDin raportti Krimistä ja Ukrainasta niin keskustellaan lisää.

Jatketaan tästä...

PS. ja vielä: mitään ei ole etukäteen hävitty!
 

Huhta

Greatest Leader
Luepa nyt nuo vasta puhutut tarinat T-72:sta, kukaan ei jaksa toistaa jatkuvasti. Tästä voi vaikka aloittaa: https://maanpuolustus.net/threads/panssarivaunut.122/page-513#post-811718

Hölmöä on tehdä tankintappajaa IFV:sta kun siitä tulee yhtä kallis, mutta ei yhtä kestävä kuin MBT:sta. Etenkin vielä kun siitä olisi puolet elinkaaresta jo käytetty.


Eiköhän Leon MLU ole aikanaan niin hintava, että on varaa päivittää vain Leo 6:ia tai jopa pienempi määrä. Kymmeneen vuoteen ei ainakaan pitäisi olla kovin paljon käytettyjä tarjolla, ei nämä nykyiset uhat pitäisi hetkessä unohtua. Sitten voikin olla jo korealaisten K2 Black Panther tms. olla ajankohtainen. Puolahan suunnittelee vaihteeksi nyt tekevänsä korealaisten kanssa seuraavaa tankkia.

Saanen epäillä IFV-tankintappajan hintaa versus taistelupanssarivaunu. Vaikka pääase on sama/samantyyppinen, niin kaikki muu on selvästi kevyempää ja sitä myöten halvempaa. Vähän kuin sanoisi, että Nemo Container kuorma-auton päällä on yhtä kallis kuin Nemo-torni AMV:n päällä.

Siitä samaa mieltä, että suorituskyvyssä hävitään versus oikea taistelupanssarivaunu. Eikä tuollaisessa konversiossa nyt tosiaan ole mitään tolkkua vanhoille alustoille tehtynä.
 

Huhta

Greatest Leader
Tuotantomäärät tuollaisille kikottimille on niin pieniä, että suunnittelu/testi/protokustannukset olisi melkoiset.

En usko, että tornin ja alustan yhteensovittaminen maksaa ihan tolkuttomasti. Täälläkin heitettiin ensin Marksman-tornit T-55-alustalle ja sittemmin Leopard-alustalle, ja kappalemäärä on kuitenkin laskettavissa kahden käden sormin.
 

magitsu

Respected Leader
En usko, että tornin ja alustan yhteensovittaminen maksaa ihan tolkuttomasti. Täälläkin heitettiin ensin Marksman-tornit T-55-alustalle ja sittemmin Leopard-alustalle, ja kappalemäärä on kuitenkin laskettavissa kahden käden sormin.
No joo, tosin niissä oli molemmat valmiina. Tässä tapauksessa olisi vain puoliksi puhki ajettu alusta.
Eihän tällä sinänsä kovin paljoa merkitystä ole kun esim. AMOSten määrä on junnannut paikallaan alusta asti. Ts. ei ole varaa taistelutaksitorneihin.
 

Huhta

Greatest Leader
No joo, tosin niissä oli molemmat valmiina. Tässä tapauksessa olisi vain puoliksi puhki ajettu alusta.
Eihän tällä sinänsä kovin paljoa merkitystä ole kun esim. AMOSten määrä on junnannut paikallaan alusta asti. Ts. ei ole varaa taistelutaksitorneihin.

Rahapula on hyvä peruste kaikille päätöksille tässä maassa. :p

Mutta joo, eipä kyllä tullut selväksi Googlella, että missä mennään noissa 120 mm kevyttorneissa. Ts. ollaanko luokassa teknologiademonstraattori vai onko (lähes) tuotantovalmista (ja modernihkoa) tornia olemassa. Tuo voi olla astetta suurempi kompastuskivi kuin tornin ja alustan sovittaminen.

Sinänsähän noita messukappaleita on esitelty maailmalla ja ammuttukin niillä:

1578364141500.png


1578364205900.png


1578364283100.png


1578364415900.png


Tämä on huhutusti Omanin käytössä:

1578364557000.png

 

Liitteet

 • 1578364403400.png
  1578364403400.png
  259.2 KB · Luettu: 1

J0h1F

Kenraali
Rahapula on hyvä peruste kaikille päätöksille tässä maassa. :p

Mutta joo, eipä kyllä tullut selväksi Googlella, että missä mennään noissa 120 mm kevyttorneissa. Ts. ollaanko luokassa teknologiademonstraattori vai onko (lähes) tuotantovalmista (ja modernihkoa) tornia olemassa. Tuo voi olla astetta suurempi kompastuskivi kuin tornin ja alustan sovittaminen.

Sinänsähän noita messukappaleita on esitelty maailmalla ja ammuttukin niillä:

View attachment 36164


View attachment 36165


View attachment 36166


View attachment 36168


Tämä on huhutusti Omanin käytössä:

View attachment 36169

Onhan tuo 120 mm tykillä varustettu Centauro II myös Italian käytössä.

Puolalaisethan kokeilivat vastaavia versioita AMV:stä, mutta totesivat tornin olevan liian korkealla runkoon nähden, AMV ei siis heidän mielestään ollut sellaisenaan riittävän vakaa alusta näille, vaan runko vaatisi kuulemma madaltamista, jotta siihen ei kohdistuisi niin suurta momenttia tykkitornista. Toki tämä on vain puolalaisilta kuultua huhupuhetta, @veeteetee voi ehkä sivistää asiasta, jos voi.
 

Pihatonttu

Respected Leader
Puolustusvoimamme ei ole rauhanaikana pääasiassa valmiusorganisaatio vaan koulutusorganiaatio ja se on sen heikkous. Tämä on yleisesti tiedossa oleva fakta jo vuosikymmenten ajan.

Mä oon ihan äärimmäisen rakastunut siihen ajatukseen että koulutusta ja harjoittelua tehostettaisiin, monipuolistettaisiin ja nykyaikaistettaisiin tavalla joka parantaisi voimakkaasti myös valmiusorganisaatiopuolta.

Käytännössä se tarkoittaisi todentuntuisuuden ja operatiivisuuden lisäämistä. Se taas voisi olla hyvin motivoivaa.
 

Einomies1

Respected Leader
Mä oon ihan äärimmäisen rakastunut siihen ajatukseen että koulutusta ja harjoittelua tehostettaisiin, monipuolistettaisiin ja nykyaikaistettaisiin tavalla joka parantaisi voimakkaasti myös valmiusorganisaatiopuolta.

Käytännössä se tarkoittaisi todentuntuisuuden ja operatiivisuuden lisäämistä. Se taas voisi olla hyvin motivoivaa.
Käytännössä tämä vaatii tahtoa ja rahaa.
 
Top