Paras tapa on toki henkilökohtainen tapaaminen jalkaväkimiehen ja vaununjohtajan kanssa, jolloin vaunua lähestytään elehtien siten, että tornimiehistö ymmärtää jääkärillä olevan huolia ja murheita. Vaununjohtajan ilmoitettua omilla merkeillään ja eleillään, että hän on huomannut jääkärin, tulee korvaa tai kuulonsuojaimia osoittaa, jolloin ilmaistaan halu henkilökohtaiseen puheyhteyteen ja tämän jälkeen vaununjohtaja antaa merkin nousta tornin tuntumaan. Tämän jälkeen kerrotaan vihollishavainto maastoon sitoen sekä oma ryhmitys, jotta vaunu ei vahingossa aja päälle tai hae tuliasemaa siten, että putken suupaine vahingoittaa omaa porukkaa. Eli:
Vihollisen rynnäkköpanssarivaunu. - Maali
Noin 500 metriä. - Etäisyys. Summittainen arvio riittää, koska tällä haetaan vain sitä, että maali saadaan havaittua. Vaunussa on kyllä LEM, joka sanoo tarkan etäisyyden laukausta varten.
Aukean vasemmassa laidassa palavan pakettiauton takana. - Sijainti maastoon sitoen.
Lähiradiot ovat useimmiten ns. joukkueverkossa, joten jalkaväkijohtajat saavat radiolla puheyhteyden toisiinsa sekä kaikkiin oman joukkueen vaunuihin. Ja tietysti kaikkiin mahdollisiin, jotka ovat samoilla taajuuksilla, mutta näinhän ei välttämättä ole esimerkiksi PSJK&PSVK hyökkäyksessä, jossa vaunujoukkue ilmestyy näköpiiriin kuin taivaan lahja. Radistin radio taas on komppanian verkossa ja itse radio radisteineen joukkueenjohtajan luona eli RJ:n ja miehistöön kuuluvan jääkärin tavoittamattomissa ja sitä kautta yksittäisen maalin osoittaminen on aika erikoinen ajatus, koska se vaatisi useita viestin välittämisiä ja olisi siten aivan liian hidas hektisessä taistelutilanteessa. Jos kyse on omasta rynnäkköpanssarivaunusta, niin asia menee kuten setämies jo sanoikin. Minulla ei ole kokemusta siitä, että lähiradiolla otettaisiin yhteys joukkueen ulkopuolelle tai edes mukana olevaan psv-joukkueeseen, vaikkakin yhteistoimintaa harjoiteltiin aika paljon.
Kun panssarijääkäriryhmänjohtaja antaa maalin omalle vaunulleen se kuulostaa esimerkiksi tältä:
JV: Nolla yksi - Yksi
Ketä kutsutaan (ensimmäisen ryhmän vaunu) ja kuka kutsuu (ensimmäisen ryhmän johtaja).
Vaunu: Nolla-yksi
Vaununjohtaja ilmoittaa kuulevansa sanomalla oman kutsunsa.
JV: Osoitan maalin harjanteen vasempaan laitaan.
Kerrotaan asia.
Vaunu: Nolla-yksi.
Vastaanottaja kuittaa sanomalla oman tunnuksensa. Liikennöinti loppuu.
Maali osoitetaan pääsääntöisesti valopistoolin laukauksella ja toimintaohjeista riippuu millä värillä merkataan maali ja millä oma tasa. Tietysti myös valojuovapatruunat sopivat, mutta päämenetelmä on kuitenkin valopistooli silloin, kun osoitetaan maalia vaunulle eikä jääkäreille.