Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kokoomusta äänestävät ihmiset äänestävät aina pääsääntöisesti taloudellisista syistä. Siis lompakko edellä. Siksi he jatkavat Kokoomuksen äänestämistä, vaikka muissa asioissa, kuten esim. maahanmuutto, olisivat vahvastikin puolueen johdon kanssa eri mieltä.

Kun on kyse rahasta, ei siinä paljon kansan pitempiaikainen etu paina, oli sitten kyseessä puolustus, liittovaltio, sisäinen turvallisuus tai muu vastaava.

Itse olen tehnyt sen päätöksen, että en ota vakavasti yhtäkään mukamas-markkinatalousihmistä joka ei tunnusta sitä kiistatonta faktaa, että ns. humanitäärinen maahanmuutto kaikkine seurannaisvaikutuksineen on kokonaisuutena todella iso taloudellinen taakka Suomelle.

Itse kannatan sitä erittäin tarkoin harkittuna ja fiksumpia toimintatapoja noudattaen. Sanon hieman provosoivasti, että humanitäärisenä maahanmuuttona voidaan ottaa ihan itse ~500 Hasan Alazawaii:n kaltaista (ja vähän muualtakin kuin Lähi-Idästä ja P-Afrikasta) vuoteen sen sijaan, että otettaisiin vastaan 30000 maahan haahuilevaa Abderrahman Bouananea. Sellaiset toivotan tervetulleeksi, jotka nimenomaan lähtevät pois jostakin vihoviimeisestä kolosta, sen sijaan että tulisivat muuttamaan meidän maatamme vihoviimeiseksi koloksi.

Alazawii.webp
 
Isä Timo :facepalm:
Tulevaisuus mustana
Suomen hallitusta kannattelevalta puolueelta puuttuvat kannattajat, rahat ja jäsenet. Sinisellä tulevaisuudella on vain vuosi aikaa tehdä loikkarijoukosta puolue.
POLITIIKKA 13.04.2018 06:00
TEKSTI HEIKKI VENTO KUVAT JARMO WRIGHT

Sinisten puoluetoimisto on puoluesihteeri Matti Torvisen asunto.

PERUSSUOMALAISISTA irronneiden sinisten puoluetoimistossa Helsingin Töölössä on ahdasta. Huonetta hallitsevat sänky ja pari pöytää. Tarjolla on makeisia ja puolue-esitteitä. Puoluesihteerin matkalaukkua säilytetään kylpyammeessa.
Puoluesihteeri Matti Torvinen, 61, on monitoimimies. Entinen toimittaja, lehden osaomistaja ja rakennusyrittäjä, joka opiskeli aikuisiällä juristiksi. Lappilainen Torvinen pääsi eduskuntaan varasijalta, kun politiikka kävi liian raskaaksi Hanna Mäntylälle. Sinisen tulevaisuuden perustavassa kokouksessa Torvinen nostettiin puoluesihteeriksi.

Puoluetoimisto, parinkymmenen neliön yksiö, on samalla Torvisen Helsingin-asunto. Muutos on valtava. Vielä kesäkuussa siniset johtivat perussuomalaisia, jotka kokoustivat huippunykyaikaisessa toimistossa Helsingin ydinkeskustassa. Torvinen ei haaveile paluusta Erottajalle.
”En mene sinne kilon kappaleinakaan. Meiltähän katoaisi kaikki uskottavuus, jos menisimme (Matti) Putkoselta haisevaan toimistoon. Meillä on haussa uusi tila”, Torvinen sanoo.

USKOTTAVUUDEN puute on alusta asti ollut sinisten jatkuva painajainen. Kannatusmittausten mukaan vain noin 1,5 prosenttia äänestäisi seuraavissa eduskuntavaaleissa uutta puoluetta. Torvisen mukaan sinisillä on kuitenkin mahdollisuus saada pysyvä asema Suomen politiikassa.
”Me olemme hoitaneet hommamme siltä osin huonosti, että emme ole brändänneet itseämme riittävästi. Emme erityisesti himoitse persuja, joiden jäsenrekisteri on täyttä fuskua. Mutta tervetuloa ne, jotka voivat tulla rasismivapaalle vyöhykkeelle.”
Kannatuksen lisäksi sinisillä on haussa politiikan linja. Tehtävä ei ole helppo, koska muutamassa kuukaudessa on kirjoitettava puolueelle kaikki ohjelmat ja keksittävä niille politiikan historiasta aatteellinen alkujuuri.
”Olemme pieni- ja keskituloisten puolue. Idea pieni- ja keskituloisten kapinasta juontaa vennamolaisuudesta. Perussuomalaiset on puhtaasti halla-aholainen kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuva ääriliike”, Torvinen linjaa.
Näkyvyyden ja kannatuksen vahvistamiseksi siniset ovat käynnistäneet oman aloiteautomaattinsa. Puolue hakee julkisuutta ja suosiota virittelemällä hallituksessa riitoja, joita pääministeri Juha Sipilä (kesk) on vähätellyt myrskyiksi vesilasissa.
Sinisten kansanedustajat tehtailevat lähes päivittäin ehdotuksia. Niissä vaaditaan uudistuksia ansioturvaan, kansanäänestystä Malmin lentokentästä, soten toteuttamista, kosmetiikan mikromuovien käyttökieltoa, etuuksien indeksileikkausten purkamista, kevennyksiä autoveroon ja korotuksia lastentarhanopettajien palkkoihin.

Viidestä ministeristä huolimatta sinisten kannatusluvut ovat kaukana perussuomalaisten suosiosta. Tähänkin Torvisella on selitys.
Ihmiset eivät tiedä, kuka on sininen ja kuka perussuomalainen. Vaalikentällä tämä ratkaistaan. Esimerkiksi valitsetko Timo Soinin vai Jussi Halla-ahon, tai valitsetko Tiina Elovaaran vai Laura Huhtasaaren. Kunnioitan kuitenkin gallupeja. Ne antavat jonkun viestin.”

SINISILLÄ on perussuomalaisia leveämpi kärki, koska kaikki puolueen ministerit halusivat pysyä mustien autojen kyydissä ja hyppäsivät sinisiin. Vaikka siniset saivat pesänjaossa enemmistön eduskuntaryhmästä eli 19 kansanedustajaa, jako ei mennyt aivan sinisten toivomalla tavalla. Suurten vaalipiirien edustajista vähemmistö lähti loikkareiden matkaan.
Uudeltamaalta sinisiin vaihtoivat Soini, puolustusministeri Jussi Niinistö ja eduskuntaryhmän nykyinen puheenjohtaja Simon Elo. Kolme edustajaa jäi kuitenkin perussuomalaisiin, ja Veera Ruoho valitsi kokoomukseen.
Helsingissä sinisten nykyinen johtaja Sampo Terho vaihtoi leiriä. Tom Packalén ja Mika Raatikainen ovat edelleen perussuomalaisia.
Varsinais-Suomen kolmesta edustajasta vain eduskunnan silloinen puhemies Maria Lohelahuomasi olevansa sininen. Ritva Elomaa ja Ville Tavio ovat Halla-ahon joukoissa. Suurista vaalipiireistä ainoastaan Pirkanmaalla siniset voittivat isojaossa. Neljästä edustajasta yksi jäi perussuomalaisiin.
Keskisuomalaiset kansanedustajat Teuvo Hakkarainen ja Toimi Kankaanniemipysyivät kantapuolueessa. Oulun vaalipiirissä vain sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila päätti jatkaa hallitusrintamassa.
Sinisten vahvin alue osituksessa oli Savo-Karjalan vaalipiiri. Alueen kaikki kolme edustajaa, Kimmo Kivelä, Kari Kulmala ja Pentti Oinonen, loikkasivat uuteen ryhmään.
”Isä, älä jätä meitä. Jos Soini on mukana, sillä on 3–4 prosenttiyksikön merkitys.”
SINISET laskee toivonsa siihen, että nykyiset siniset kansanedustajat ovat suositumpia kuin perussuomalaisiin jääneet. Vuoden 2015 vaaleissa perussuomalaiset sai 524 504 ääntä. Siitä eduskuntaan päässeiden osuus oli 240 743 ääntä.
Kansanedustajien potista siniset keräsivät 145 241 ääntä. Perussuomalaisten osuus oli selvästi pienempi, 95 502 ääntä.
Jakaumaa vääristää sinisten eduksi se, että kaikki neljä eniten ääniä saanutta edustajaa ovat nyt ministereinä.
Silloinen puheenjohtaja ja nykyinen ulkoministeri Soini keräsi Uudellamaalla 29 527 ääntä. Soinin takana myöhemmin puolustusministeriksi nimitetty Niinistö sai hulppeat 11 767 ääntä.
Sinisten nykyistä puheenjohtajaa Terhoa äänesti 10 067 helsinkiläistä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja tuleva työministeri Jari Lindström sai Kaakkois-Suomen vaalipiirissä 9 966 ääntä.
Vaikka perussuomalaisten jäsenet eivät kiinnosta Torvista, äänestäjät kelpaavat.
”Meillä on megaehdokkaita. Halla-aholla tulee olemaan kova pala myydä itsensä rehellisenä, tasapainoisena, kaikkia kunnioittavana ihmisenä.”
Ilman ministereitä sinisten tulevaisuus on musta sekä maakunta- että eduskuntavaaleissa. Jos Lindström, Niinistö, Soini ja Terho eivät lähde eduskuntavaaleihin, jakoon tulee 61 327 koditonta ääntä.
Sinisten tuskaa lisää se, että Soinin ja Niinistön yhteensä noin 40 000 ääntä tulivat samasta vaalipiiristä.
Torvinen tietää Soinin merkityksen ja uskottelee tämän olevan kiinnostunut yrittämään eduskuntaan kolmannessa puolueessa maaseudun puolueen ja perussuomalaisten jälkeen.
Timo on aktivoitunut hirmuisesti, pankaapa merkille. Hän on puolueen henkinen pääoma. Minä pyydän, tule vielä neljäksi vuodeksi. Isä, älä jätä meitä. Jos Soini on mukana, sillä on 3–4 prosenttiyksikön merkitys”, Torvinen laskee.
Soinin lisäksi siniset havittelee vetoapua muista puolueista. Vaaliliitto voi olla käyttökelpoinen pelastusrengas. Kumppaniksi kelpaa lähes jokainen eduskuntapuolue.
Vaaliliitot ovat meille tarpeellisia. Se on Sampo Terhon asia neuvotella, mutta kaikki muut kelpaavat paitsi perussuomalaiset. Myös Rkp, mikäs siinä.”
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ko...a-ala-jata-meita/?shared=1016435-2a950ea4-500
 
Torvinen laskee.
Soinin lisäksi siniset havittelee vetoapua muista puolueista. Vaaliliitto voi olla käyttökelpoinen pelastusrengas. Kumppaniksi kelpaa lähes jokainen eduskuntapuolue.

snips yltä. Ahaa, jopa -lähes jokainen- eduskuntapuolue kelpaa....no, kehitys kehittyy ja ehkä aktiivisen voimakkaan katumisen kautta tapahtuu ihme. Kun phoenix-lintu nousee liike Isä Timon siivin uuteen liitoon.....

Hieman yllättävää, että myös vasemmistoliitto ja vihreät näin ollen jo sopivat liikkeen kimppakaveriksi.
 
Tulee kyllä olemaan kiinnostavat vaalit. Että seuraavatko ne kaikki 145 241 Persu-ääntä Sinisiin loikanneita. Tuskin kaikki ,osa varmaan pitää Soinia et al pettureina.
 
  • Tykkää
Reactions: e7i

Taitaa Isä Timon 3-4 prosentin vaikutus olla mennyttä kalua. Jossain voi nostaa 3 prosenttia, toisaalta pelkkä Soinin naaman näkyminen laskenee 3 prosenttia toisesta päästä. Isä Timo pelkää yli kaiken sitä, että joutuisi mittauttamaan suosiotaan edes epäsuorasti mm. Halla-ahoa vastaan, joten en usko että hän lähtee enää mihinkään.

Silloin kun Timo oli MEP-ehdolla, Halla-ahoa ei päästetty ehdolle PS:n riveistä, ettei vaan äänimäärät menisi väärin. Timo ei itse uskaltanut lähteä myöskään puheenjohtajakisaan, koska itse hävittyään hän olisi joutunut hylkäämään hellimänsä ajatukset omasta painoarvostaan. Perintöprinssin osaltakin taisi muuten käydä niin, että kuolinisku Sampo Terhon pj-pyrkimyksille oli se, kun Isä Timo nimesi Terhon perintöprinssikseen ja nosti hät'hätää ministeriksikin.

Torvinen laskee.
Soinin lisäksi siniset havittelee vetoapua muista puolueista. Vaaliliitto voi olla käyttökelpoinen pelastusrengas. Kumppaniksi kelpaa lähes jokainen eduskuntapuolue.

snips yltä. Ahaa, jopa -lähes jokainen- eduskuntapuolue kelpaa....no, kehitys kehittyy ja ehkä aktiivisen voimakkaan katumisen kautta tapahtuu ihme. Kun phoenix-lintu nousee liike Isä Timon siivin uuteen liitoon.....

Hieman yllättävää, että myös vasemmistoliitto ja vihreät näin ollen jo sopivat liikkeen kimppakaveriksi.

Torvisen ulostuloista tulee oikeasti myötähäpeä, jopa pahemmin kuin pölhösiiven persujen töräyksistä. Jälkimmäiset ovat sentään aika rehellisesti sitä mitä ovat, piti siitä sitten vähemmän tai vielä vähemmän. Torvinen yrittää sitkeästi rakentaa tästä jotain menestystarinaa ja totuuden alkaessa olla aika selvä, nämä kilven kiillotusyritykset ovat epätoivoisuudessaan jo säälittäviä. Persujen menestyskattoa määrittää profiloituminen yhden asian puolueeksi, mutta Siniset on nollan asian puolue jonka kannatuskatto on tuossa kahden prosentin korvilla. Oikeastaan he ovat tuhannen asian puolue, mihin pätee sitten Fredrik Suuren (Hitlerin ihailema! Iltapäivälehdet huom!) vanha lausahdus: "Jos puolustat kaikkea, puolustat ei-mitään".

Lisäksi sama Torvinen on elämöinyt SoMessa mm. siitä, että (omiin korviini ihan perustelluista turvallisuussyistä) on joutunut odottamaan jossain maakuntalentoasemalla tuntikausia kun lennon lähtöä on lykätty. Typeräähän tällainen turvallisuushörhöily on, kun on oikein Suuri Mies Torvinen matkalla jonnekin. Toisaalta tuollainen hybris on tietyllä tapaa ihan hauskaa kun tietää millaiseen mahalaskuun tämä homma tulee päätymään. Ei kai ole väärin tuntea vahingoniloa silloin, kun kohde on näin kertakaikkisen itseään täynnä oleva tapaus?

Tässä kohtaa piti oikeasti katsoa SK:n uutisen päivämäärä: "Ihmiset eivät tiedä, kuka on sininen ja kuka perussuomalainen". Ikävä totuus Torviselle on: Kyllä tietävät. Tämä selitys meni läpi ehkä kuukauden verran hajaannuksesta.
 
http://matiasturkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253797-viiden-virheen-timo-upottaa-siniset
Viiden virheen Timo upottaa siniset
13.4.2018 21:01 Matias Turkkila
Yritystä on. Taustatukea ja ymmärrystä on. Mutta sinisten gallupkäyrä ei nouse sitten millään.
Puoluesihteeri Torvinen pohtii kannatusasiaa tänään ilmestyneessä Suomen Kuvalehden jutussa neljän sivun verran. Kuten jokainen mediaa seurannut helposti huomaa, sinisten kohdalla uutiskynnys on poikkeuksellisen matalalla. Mistä johtuu, ettei prime-time-ruutuaika muutu kannatukseksi?
Timo ei näytä itse asiaa ymmärtävän, eikä kukaan sinisissä näemmä kehtaa asiaa ääneen lausua. Kerrotaan siis.
Kyse on ikivanhasta ristiriidasta: ”Minä vai Me.” Muinainen kukko kiekui kolmesti, mutta Timo valitsi väärin viidesti.
Ensimmäinen virhe: ministerivalinnat. Perussuomalaisille olisi kuulunut erittäin merkittävä valtionvarainministerin paikka, josta käsin olisi ollut erinomainen mahdollisuus vaikuttaa maan politiikkaan. Timo valitsi omien mieltymystensä mukaisesti ulkoministerin toimen, jota pidetään lokoisana seurustelu-upseerin tehtävänä. Samaan pakettiin kuului Jarpan posketon oikeusministeri-työministeri-yhdistelmä, jossa ei ollut järjen hiventä. "Tee Jarppa duunit, mikä lähden edustamaan". Surkea kokonaisuus, oman edun vuoksi.
Toinen virhe: Kreikka-tukipaketti. Kymmenen vuotta eteläisten euromaiden tukemista vastustanut Timo kuittaa käytännössä ensimmäisenä toimenaan nimen alle paperiin, jolla suomalaisten eurot siirtyvät muille maille. Tukipaketti oli hallitukseen pääsyn hinta, eikä mikään saanut häiritä kuningastietä. Viis lupauksista, hallitukseen oli päästävä.
Kolmas virhe: duunareiden unohtaminen. Hallituskauden alkuhuumassa Timo kuittaa hyväksynnän ydinkannattajiaan turpiin leiponeeseen pakkolakipakettiin. Keskivaiheilla sama sävel jatkuu liikennekaaressa, ja loppukaarteessa tarjoillaan aktiivimallia. Haluttomuus perehtyä asioihin, kyvyttömyys pitää tiukkaa linjaa neuvotteluissa, välinpitämättömyys niistä, jotka olivat Timon sanaan uskoneet. It was all just for the show.
Neljäs virhe: Kyvyttömyys padota 2015 maahanmuuttoaaltoa. Timolla riitti vielä rohkeus neuvotella kiristyksiä, mutta kun olisi pitänyt laittaa kova kovaa vastaan, hän valitsi mieluummin hallituskumppaneidensa kannan kuin omien kannattajiensa ylivoimaisen enemmistön kannan. Kun yhdeksän PS-ryhmän kansanedustajaa ehdotti linjan olennaista kiristämistä, Timo päätti heivata ulos mieluummin heidät kuin pistää hallituskumppaninsa tiukoille. Oma asema ei saanut vaarantua, ei mistään syystä.
Viides virhe: vaalituloksen halveksunta. Tämä virhe oli Veikko Vennamon opetuslapselle kaikkein kamalin ja teki Timosta loppuiäkseen 2000-luvun Juudaksen. Suuri ego kestänyt kilpailua ja oman suosikin tappiota Halla-aholle. Perussuomalaisten kannattajien tahdonilmaisun halveksunta puoluekokouksessa ja demokratian alkeellisimpien pelisääntöjen unohtaminen johtivat rujoon lopputulokseen, jonka syy ilmiselvä kaikille muille paitsi sinisten puoluetoimistolle.
Kun sanoo yhtä ja toimii toisin, menettää uskottavuutensa. Suomalaiset eivät ole tyhmiä. Yhdessäkin tällaisessa virheessä olisi jo ihmisillä nieltävää. Timo teki niitä peräkkäin viisi, ja aina samasta syystä: Oman henkilökohtaisen etunsa vuoksi.
+++
Suomen Kuvalehdessä asiaa pohtineelle puoluesihteeri Matti Torviselle vielä neuvo: Kommentoit Timoon viitaten: ”Isä, älä jätä meitä. Jos Soini on mukana, sillä on 3-4 prosenttiyksikön merkitys”.
Olet Matti oikeassa, mutta eri tavalla kuin luulet. Jos Timo on mukana, on hänen vaikutuksensa tuo 3-4 prosenttiyksikköä. Alaspäin. Niin kauan kuin kansanvaltaa avoimesti halveksunut mies roikkuu mukana, ei sinisillä on toivoa paremmasta.
Kun Timo lopulta kahmaisee vihoviimeisen hillotolppansa jäähdyttelypaikan muodossa, on nöyryytys oleva täydellinen. Sinisten kannattaa ympätä iltarukouksiinsa harras toive siitä, että hilloloikka tapahtuu eduskuntavaalien jälkeen.
 
Tehtiinköhän tämä puhdistusoperaatio oikeasti JHA:n toimesta, vai olisiko käynyt pikemminkin niin, että PS-nuorten johdossa kärähtivät hihat?

Eli onko Kurun ilmoitus JHA:n osallisuudesta tietoa vai spekulaatiota ja samalla toive, että JHA reagoisi asiaan jollain tavalla, jolloin omaa whitepower-agendaa saisi nostettua enemmän pinnalle.
 
Oliko hallitusohjelma syynä jakautumiseen :unsure:
Timo Soini jatkaa perussuomalaisten ryöpyttämistä: ”Tuolla tiellä ei ole jytkyjä tulossa”

Jaa artikkeli:
Facebook2TwitterWhatsApp


Uusi Suomi
Luotu:
15.4.2018 10:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    soini2017.jpeg

    Timo Soini.

KOTIMAA
|
PERUSSUOMALAISET
Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, nykyinen Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja, ulkoministeri Timo Soini jatkaa perussuomalaisten kovasanaista arvostelua. Hänen mukaansa perussuomalaisten kansanedustajat äänestävät nyt oppositiossa sellaisia hallitusohjelman toimenpiteitä vastaan, joita ovat itse olleet hyväksymässä.
–Tuolla tiellä ei ole jytkyjä tulossa, Soini kirjoittaa blogissaan.
Hän muistuttaa vieneensä perussuomalaiset hallitukseen vuonna 2015.


– Suomi oli talouden ja toiminnan suhteen pysähtyneisyyden ajassa. Isänmaan vuoksi oli tehtävä suunnanmuutos. Tiesin, ettei se ole helppoa. En voinut vastuullisena johtajana antaa puolueen ajautua marginaaliin ja antaa hävinneiden hallita. Puolue oli tekemässä hallitusohjelmaa, joka on vaativa. Siihen sitouduttiin porukalla. Käsittääkseni neljäksi vuodeksi. Kantin piti kestää. Ikävä kyllä, kesän 2017 puoluekokouksessa puolue otti uuden linjan. Eduskuntaryhmä hajosi sen seurauksena, Soini kertaa.

Hänen mukaansa Juha Sipilän (kesk.) hallitus, jossa siniset ovat edelleen mukana saavuttaa kaikki keskeiset tavoitteensa.
–Hinta on ollut kova. Vein puolueen hallitukseen, koska puolue on sitä varten, että vaikutetaan ja tehdään päätöksiä. Otetaan vastuu. Tiesin, että ohjelmallamme Suomi nousee. Olin oikeassa – mitä sitten?

Viikko sitten Soini kommentoi suorin sanoin perussuomalaisten puoluejohdon kommentteja niin Venäjän vastaisista pakotteista kuin Salisburyn hermomyrkkyiskustakin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi tuolloin, että ”on harmillista, että eräät puolueemme toimijat ovat antaneet helppoja syöttöjä lapaan esittämällä outoja tulkintoja Salisburyn myrkkyiskusta, Venäjän-vastaisista pakotteista tai Venäjän politiikasta laajemmin.”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/24...en-ryopyttamista-tuolla-tiella-ei-ole-jytkyja
 
Minä olen kyllä siinä käsityksessä että Halla-aho olisi sitoutunut hallitusohjelmaan. Ja että Sinisten synty tuli siitä että Soini olisi menettänyt ministeripaikkansa ja sen takia oli pakko perustaa oma puolue.
"En voinut vastuullisena johtajana antaa puolueen ajautua marginaaliin". Eli toisin sanoen hän ei hyväksi demokraattista tapaa muuttaa asioita äänestyksen kautta vaan hänen tahto on se ainoa oikea.
Soini pääsee historian kirjoihin kaikkein häikäilemättömänä poliittisena petturina ja oman hyödyn ajajana. Samaan kastiin Väyrysen kanssa.
 
Minä olen kyllä siinä käsityksessä että Halla-aho olisi sitoutunut hallitusohjelmaan. Ja että Sinisten synty tuli siitä että Soini olisi menettänyt ministeripaikkansa ja sen takia oli pakko perustaa oma puolue.
"En voinut vastuullisena johtajana antaa puolueen ajautua marginaaliin". Eli toisin sanoen hän ei hyväksi demokraattista tapaa muuttaa asioita äänestyksen kautta vaan hänen tahto on se ainoa oikea.
Soini pääsee historian kirjoihin kaikkein häikäilemättömänä poliittisena petturina ja oman hyödyn ajajana. Samaan kastiin Väyrysen kanssa.

Timo on ottanut Putininkin ihaileman Göbbelsin linjan viestinnässään. Toista valhetta tarpeeksi monta kertaa, niin se muuttuu todeksi.
 
Soini se jaksaa. Mies myi ja on valmis myymään kaiken.
 
Tästä Tuukka Kurusta ei totta puhuen mitään kuvaa taikka hajua, mutta tähän mennessä näkemäni mukaan poispotkinta oli ihan aiheellinen toimenpide. Eilen pikaisesti twitteriä kollatessani näytti siltä että Halla-ahon (luultavasti) lisäksi tätä Kurun potkimista piti tarpeellisena mm. Matias Turkkila, Helena Eronen (se hihamerkki-mimmi) ja moni muu henkilö, jolla mielestäni on ihan hyvä track record hyvän arvostelukyvyn suhteen (siitä Erosen kolumnista ei ihan oikeasti voi täysijärkinen vetää sitä tulkintaa mikä siitä tehtiin).

Kovasti kritisoi sitten Tiina Wiikin ja Junes Lokkan kaltaiset tyypit, joiden kanssa on ollut ainakin itsellä aika suurta varianssia mielipiteiden kohtaamisessa, ilmaisutavasta nyt puhumattakaan. Ilmeisesti tämä Kurun "asiallista neekeriöyhötystä" oli vitsivastaus, jonka hän sanoi, kun kysyttiin että onko tämä etnonationalistinen tilaisuus ensimmäistä vai jälkimmäistä. Kuulostaa nimenomaan vitsiltä. Mutta tuo nyt ei kyllä ollut kuin yksi kohta, kyllä tässä enemmän on taustalla.

Mitä etnisyyteen tulee, niin kyllä tuo Halla-ahon pohdinta uppoaa sellaisenaan itseenikin.

Edelleenkin pidän omaa "vähintään kaksi kolmesta" määritelmääni hyvänä kuvaamaan sitä, mitä itse pidän suomalaisena. Se on happotestattu aika monella eri taholla (mm. maahanmuuttajilla, joskin suomea osaavilla eli integroituneilla) ja tähän mennessä nimenomaan jyrkät etnonationalistit ovat niitä, joille tämä ei uppoa.

1) Syntynyt Suomessa (ilman mitään "Ahtisaari syntyi Venäjällä" -lööperiä)
2) Asuu Suomessa
3) Haluaa olla suomalainen (esim. demokraattiset ja tasa-arvoiset arvot, haluaa olla yhdessä ja tekemisissä meidän muiden kanssa eikä erillään jne.)

Vaikkapa tuo Turussa rohkeasti väliinmennyt Hasan Alazawai täyttää kohdat 2 ja 3.
Desantti Bäckman täyttää kohdat 1 ja 2 joten hän - valitettavasti - on suomalainen.
Venäjälle muuttanut suomalainen putinisti alkaa olemaan jo enemmän heikäläisten rasite, kun vain kohta 1 täyttyy.
Etnisesti suomalainen, 2013 saakka Japanin parlamentin jäsen Martti Turunen / Marutei Tsurunen on ihan japsi, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

jne.
 
Tästä Tuukka Kurusta ei totta puhuen mitään kuvaa taikka hajua, mutta tähän mennessä näkemäni mukaan poispotkinta oli ihan aiheellinen toimenpide. Eilen pikaisesti twitteriä kollatessani näytti siltä että Halla-ahon (luultavasti) lisäksi tätä Kurun potkimista piti tarpeellisena mm. Matias Turkkila, Helena Eronen (se hihamerkki-mimmi) ja moni muu henkilö, jolla mielestäni on ihan hyvä track record hyvän arvostelukyvyn suhteen (siitä Erosen kolumnista ei ihan oikeasti voi täysijärkinen vetää sitä tulkintaa mikä siitä tehtiin).

Kovasti kritisoi sitten Tiina Wiikin ja Junes Lokkan kaltaiset tyypit, joiden kanssa on ollut ainakin itsellä aika suurta varianssia mielipiteiden kohtaamisessa, ilmaisutavasta nyt puhumattakaan. Ilmeisesti tämä Kurun "asiallista neekeriöyhötystä" oli vitsivastaus, jonka hän sanoi, kun kysyttiin että onko tämä etnonationalistinen tilaisuus ensimmäistä vai jälkimmäistä. Kuulostaa nimenomaan vitsiltä. Mutta tuo nyt ei kyllä ollut kuin yksi kohta, kyllä tässä enemmän on taustalla.

Mitä etnisyyteen tulee, niin kyllä tuo Halla-ahon pohdinta uppoaa sellaisenaan itseenikin.

Edelleenkin pidän omaa "vähintään kaksi kolmesta" määritelmääni hyvänä kuvaamaan sitä, mitä itse pidän suomalaisena. Se on happotestattu aika monella eri taholla (mm. maahanmuuttajilla, joskin suomea osaavilla eli integroituneilla) ja tähän mennessä nimenomaan jyrkät etnonationalistit ovat niitä, joille tämä ei uppoa.

1) Syntynyt Suomessa (ilman mitään "Ahtisaari syntyi Venäjällä" -lööperiä)
2) Asuu Suomessa
3) Haluaa olla suomalainen (esim. demokraattiset ja tasa-arvoiset arvot, haluaa olla yhdessä ja tekemisissä meidän muiden kanssa eikä erillään jne.)

Vaikkapa tuo Turussa rohkeasti väliinmennyt Hasan Alazawai täyttää kohdat 2 ja 3.
Desantti Bäckman täyttää kohdat 1 ja 2 joten hän - valitettavasti - on suomalainen.
Venäjälle muuttanut suomalainen putinisti alkaa olemaan jo enemmän heikäläisten rasite, kun vain kohta 1 täyttyy.
Etnisesti suomalainen, 2013 saakka Japanin parlamentin jäsen Martti Turunen / Marutei Tsurunen on ihan japsi, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

jne.

Minulle Alazawai ja Turunen ovat hyvin integroituneita maahanmuuttajia, Alazawain ja Turusen lapset voivat olla jo suomalaisia ja japanilaisia.
 
Back
Top