Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kun nyt kohta vaalit on käyty ja persut työnnetty syvälle oppositioon, vaalituloksesta huolimatta, alkaa vihdoinkin Halla-Aholla työ puheenjohtajana, kun ne mepin hommat loppuu. Neljässä vuodessa hän toivon mukaan hivuttaa jatkossakin persu-puoletta sinne oikealle sillä siellä on aivan tyhjää. Jo nyt persuja äänestää moni normaalisti kokoomuslainen siitäkin huolimatta että toitotus persujen vasemmistolaisesta talouspolitiikasta jatkuu. Jos yhtään on Halla-Ahon talous ajatuksia vaivautunut kuuntelemaan niin minulta ainakin on oikeisto/vsemmisto käsite päässyt pahemman kerran hämärtymään.

En pidä oikeana persujen (tai minkään muunkaan puolueen) tavoitetta jäädä oppositioon hyvän vaalituloksen jälkeen. Asioihin ei voi vaikuttaa jos jäädään pysyvästi hallituksen ulkopuolelle ja tyydytään siihen että kansanedustajien määrä nousee ja laskee vaaleista toiseen..Silloin kun kansalaiset antavat puolueen ohjelmalle vahvan kannatuksen on jopa velvollisuus lähteä ajamaan keskeisimpiä vaaliohjelman tavoitteita hallituksessa. Näin yhteiskunnan asioita hoidetaan käytännön tasolla mm. Tanskassa. Ilman että on syntynyt minkäänlaisia ongelmia kansainvälisten sopimusten osalta. Meillä on täysi mahdollisuus samanlaiseen ratkaisuun varsinkin kun kansalaiset antavat sille oikeutuksen vapaissa vaaleissa.
Toisekseen myös meillä on hyvä ottaa huomioon se että koko EU:n puitteissa ollaan tarkistamassa/tiukentamassa pakolaispolitiikkaa..Juuri tässä tiukennuksessa persuilla ja Suomella olisi erinomainen paikka rynnistää eturintamaan(vrt. ilmastotavoitteet ja halu olla uudistusten kärjessä).

Olen "chigeenan" kanssa samaa mieltä persujen talousohjelman suhteen.. Persuilla on jäänyt kansantalouden tuntemus varsin heikolle tasolle..ja ohjelmassa on sekä oikeistolaista että toisaalta jopa sosialismiin perustuvia näkemyksiä/tavoitteita. Kaikeksi onneksi (kansan)talousasiat, teollisuus, yrityselämä ja kauppa ovat sellaisia asiakokonaisuuksia joissa Suomi joutuu toimimaan samoilla säännöillä muiden vapaata markkinataloutta toteuttavien valtioiden/yhteiskuntien kanssa. Talouden kansainväliset lait, sopimukset sekä muut säädökset määrittelevät suomalaisen talouselämän toimintaympäristön..se riittää minulle.
- tärkein yksittäinen asia on se että sekä persut ja kokkarit ovat samaa mieltä Suomen kokonaisveroasteesta..Verojen korotuksiin ei meillä ole enää mahdollisuutta.
- julkishallinnon kustannusvajeen korjaamisessa säästötöimet ovat ensisijaisia. Säästökohteita toki löytyy (mm.pakolaisten rakenteellinen ja ammattimainen sosiaaliturvan väärinkäyttö, kehitysapu. jne.)

Vaalien jälkeen nähdään minkälaista hallituspolitiikkaa Suomessa lähdetään harjoittamaan. Jos demareiden, vihreiden ja VL:n yhteinen äänimäärä jää maksimissaan n. 40%:iin niin pitäisin erikoisena jos meillä lähdettäisiin toteuttamaan vasemmistolaista/sosialistista hallintoa. Olisi vaikea uskoa että edes Kepu voisi pettää omat kannattajansa sekä suomalaisten suuren (keskustaoikeistolaisen) enemmistön (=60%:ia äänistä ja edustajista) ja siirtyä vasemmiston apupuolueeksi. Tämä näkemyksenä sille että rehellisesti oikeistolainen puolue (persut) ohitettaisiin hallitusneuvotteluissa ja Suomen hallitusvalta annettaisiin (vaalien jälkeenkin) vähemmistönä olevalle vasemmistolle.

Omasta näkökulmasta ihanteellinen olisi puolue jossa yhdistyisivät:
- Persujen pakolais-, ilmasto-, sisäinen turvallisuuspolitiikka sekä näkemykset luonnonsuojelusta, metsästyksestä, reserviläisyyden merkityksestä jne. sekä
- Kokoomuksen talouspolitiikka, suhtautuminen EU:iin ja vakaaseen valuutta-alueeseen sekä mahdollisesti myönteinen kanta myös NATO-jäsenyyteen.

Mutta kuten tuossa aiemmin jo totesin niin Suomi joutuu väistämättä toimimaan talousasioissa suuremmassa kokonaisuudessa, olipa meillä vallassa mikä puolue tahansa. Siksi riittää hyvin kun löytää persujen porukasta sopivan ehdokkaan joka jakaa omat näkemykseni edellä luettelemiini (kts.boldattuihin) aiheisiin. Tällainen ehdokas on jo tiedossa.
- käytännössä persut on ainoa puolue jonka edustajaa voi edes teoriassa äänestää.

Vielä muutama päivä niin pääsen jytkäyttämään laatikkoon oman (ennakko)ääneni. Toivon että se johtaa, satojen tuhansien muiden äänien ohella, persut hallituspuolueeksi..
 
Viimeksi muokattu:
En pidä oikeana persujen (tai minkään muunkaan puolueen) tavoitetta jäädä oppositioon hyvän vaalituloksen jälkeen. Asioihin ei voi vaikuttaa jos jäädään pysyvästi hallituksen ulkopuolelle ja tyydytään siihen että kansanedustajien määrä nousee ja laskee vaaleista toiseen..Silloin kun kansalaiset antavat puolueen ohjelmalle vahvan kannatuksen on jopa velvollisuus lähteä ajamaan keskeisimpiä vaaliohjelman tavoitteita hallituksessa.
Ja jos Arvo Pohja toteaa että niitä tavoitteita ei yksikään muu puolue hyväksy hallitusohjelmaan, silloin ainoa oikea tapa on jäädä oppositioon, Suomessa kun ei vähemmistöhallitus toimi. Ei se hallitukseen meno ole mitenkään automaattista, ja tulevat hallitusneuvottelut tulevat olemaan erittäin hankalat. Persujen kannatusluvut Sipilän hallituksessa kertoivat karua kieltään siitä mitä mieltä äänestäjät olivat, kun mentiin hallitukseen jossa mitään omaa politiikkaa ei saatu ajettua.
 
Ja jos Arvo Pohja toteaa että niitä tavoitteita ei yksikään muu puolue hyväksy hallitusohjelmaan, silloin ainoa oikea tapa on jäädä oppositioon, Suomessa kun ei vähemmistöhallitus toimi. Ei se hallitukseen meno ole mitenkään automaattista, ja tulevat hallitusneuvottelut tulevat olemaan erittäin hankalat. Persujen kannatusluvut Sipilän hallituksessa kertoivat karua kieltään siitä mitä mieltä äänestäjät olivat, kun mentiin hallitukseen jossa mitään omaa politiikkaa ei saatu ajettua.

Saatiin paljon sellaista mitä ei olisi saatu jos olisi jääty hallituksen ulkopuolelle..ei niitä saavutuksia kannata kokonaan unohtaa. Tilanne olisi varmasti jäänyt huonommaksi jos olisi jääty ulos hallituksesta..Vaikka vaalikauden loppupuoli meni kuten meni..
- Suomi nousi pitkäaikaisesta talouskurimuksesta..ja työttömyyttä saatiin vähennettyä. (hallituksen toimilla oli apua näihin, ei kaikki tullut pelkästään suhdanteiden kautta)
- myös pakolaispolitiikkaan saatiin hieman linjausta oikeaan suuntaan..jatkossa pakolaissäädökset tulevat kiristymään myös koko EU.n puitteissa kun useammat maat kiristävät omaan pakolaispolitiikkaa ja ongelmat kasautuvat myös aiemmin pakolaisuuten löysästi suhtautuvissa maissa. (lisääntynyt terrorismi, sosiaaliturvan hydyntäminen, ghettoutuminen jne. jne.)
- tämä antaa jatkossa haastetta myös Suomelle olipa hallitusvastuussa ketkä tahansa
- ainoana suomalaisena puolueena persut ovat tiukentamassa pakolaispolitiikkaa, pysyttäytymässä EU:n yhteisessä ilmastotavoitteessa (ei lähtemässä sooloilemaan)..
- ne ovat järkeviä ja lähes kaikkien EU:n jäsenmaiden yhteisesti hyväksi tunnustamia tavoitteita..

Ei kannata väheksyä kansalaisten ymmärtämistä...
- luonnollisesti viime kaudella persujen kannatusluvut laskivat. Se oli kansan rehellinen reaktio sille että hallituksessa jätettiin kansalaisten haluama mielipiden liian vähälle huomiolle..
- Mutta, uskon että kansalaiset myös tietävät mitä taustalla oli..Juuri siksi Persuille ollaan jälleen (toivottavasti) antamassa vahva mandaatti (=kannatus) juuri niiden asioiden osalta mitä on jälleen vaaliohjelmassa.
- Samalla muut hallituspuolueet saavat kansalta (toivottavasti) muistutuksen siitä ettei otettu riittävän tiukkaa kantaa Suomen pakolaispolitiikkaan jne..

Tottakai hallitusneuvottelut tulevat olemaan hankalia...Mutta kaiken järjen mukaan niiden pitää olla hankalia myös vihervasemmistolle (dem,vih, VL) jos he jäävät yhteensä vain n. 40%:in kannatukseen.
- minä en pidä itsestään selvänä että maassa jossa poliittiset voimasuhteet menevät niin että keskustaoikeisto = 60%, yhtynyt vihervasemmisto = 40%, ajauduttaisiin automaattisesti vasemmistohallitukseen..esim. keskustan avulla..
- toki saattaa olla että Kepu tai Kokoomus lähtee yhtyneen vihervasemmiston apupuolueeksi, mieluummin kuin siihen että päädyttäisiin keskustaoikeistolaiseen hallitukseen yhdessä persujen tuella/kanssa.

Jokainen saa miettiä ihan itsekseen mitä kyseistä (vihervasemmiston apulaiseksi lähtenyttä) puoluetta äänestäneet ajattelevat sitoutumisesta vasemmistolaiseen hallitukseen?
- toki tällainenkin on nähty, edellisellä vaalikaudella. Se oli kaikkien aikojen huonoin hallitus koko Suomen itsenäisyyden ajan historiassa. Sen (ja sitä edellisen) tekemiä talousvirheitä joudutaan korjaamaan vielä vuosikymmenien ajan.
- Uuteen tällaiseen vasemmiston värisuoraan ei Suomella ole enää varaa..

Mutta mikään ei ole automaattista.. Sopii kuitenkin miettiä mitä tapahtuu jos..
- kokoomus ja kepu kärsivät vaalitappion (jäävät kumpikin alle 15%:n ääniosuuteen). Korjaantuuko ko. puolueiden tilanne siitä että lähdetään tappion jälkeen vaalikaudeksi vihervasemmiston apulaisiksi?
- toteuttamaan vasemmistolaista ja jopa sosialistista hallitusohjelmaa? Ja, sitten kun sotketaan maan asiat oikein kunnolla, niin nouseeko ko. puolueen kannatus neljän vuoden päästä?

Varsinkin jos Persut saavat kahden viikon päästä lähemmäksi 20%:in kannatuksen..
- onko kepu ja kokkarit tästä huolimatta tyrmäämässä Persujen hallituskelpoisuuden?
- tai ovatko juuri tästä syystä lähtemässä yhteistyöhön vihervasemmiston kanssa?

Tämä on spekulointia..vaalit ovat vasta parin viikon päästä. Eikä vielä ole yhtään edustajaa valittu.. Mutta jos (ja toivottavasti) Persut saavat kannattajansa äänestämään isolla porukalla on ihan oikeasti mahdollista saada muutoksia aikaan Suomen hallituspolitiikassa sekä lainsäädännössä..

Mielenkiintoisia aikoja tulossa...kansalaiset pääsevät antamaan oman mielipiteensä puolueiden tavoitteille..
 
En pidä oikeana persujen (tai minkään muunkaan puolueen) tavoitetta jäädä oppositioon hyvän vaalituloksen jälkeen. Asioihin ei voi vaikuttaa jos jäädään pysyvästi hallituksen ulkopuolelle ja tyydytään siihen että kansanedustajien määrä nousee ja laskee vaaleista toiseen..Silloin kun kansalaiset antavat puolueen ohjelmalle vahvan kannatuksen on jopa velvollisuus lähteä ajamaan keskeisimpiä vaaliohjelman tavoitteita hallituksessa. Näin yhteiskunnan asioita hoidetaan käytännön tasolla mm. Tanskassa. Ilman että on syntynyt minkäänlaisia ongelmia kansainvälisten sopimusten osalta. Meillä on täysi mahdollisuus samanlaiseen ratkaisuun varsinkin kun kansalaiset antavat sille oikeutuksen vapaissa vaaleissa.
Toisekseen myös meillä on hyvä ottaa huomioon se että koko EU:n puitteissa ollaan tarkistamassa/tiukentamassa pakolaispolitiikkaa..Juuri tässä tiukennuksessa persuilla ja Suomella olisi erinomainen paikka rynnistää eturintamaan(vrt. ilmastotavoitteet ja halu olla uudistusten kärjessä).

Olen "chigeenan" kanssa samaa mieltä persujen talousohjelman suhteen.. Persuilla on jäänyt kansantalouden tuntemus varsin heikolle tasolle..ja ohjelmassa on sekä oikeistolaista että toisaalta jopa sosialismiin perustuvia näkemyksiä/tavoitteita. Kaikeksi onneksi (kansan)talousasiat, teollisuus, yrityselämä ja kauppa ovat sellaisia asiakokonaisuuksia joissa Suomi joutuu toimimaan samoilla säännöillä muiden vapaata markkinataloutta toteuttavien valtioiden/yhteiskuntien kanssa. Talouden kansainväliset lait, sopimukset sekä muut säädökset määrittelevät suomalaisen talouselämän toimintaympäristön..se riittää minulle.
- tärkein yksittäinen asia on se että sekä persut ja kokkarit ovat samaa mieltä Suomen kokonaisveroasteesta..Verojen korotuksiin ei meillä ole enää mahdollisuutta.
- julkishallinnon kustannusvajeen korjaamisessa säästötöimet ovat ensisijaisia. Säästökohteita toki löytyy (mm.pakolaisten rakenteellinen ja ammattimainen sosiaaliturvan väärinkäyttö, kehitysapu. jne.)

Vaalien jälkeen nähdään minkälaista hallituspolitiikkaa Suomessa lähdetään harjoittamaan. Jos demareiden, vihreiden ja VL:n yhteinen äänimäärä jää maksimissaan n. 40%:iin niin pitäisin erikoisena jos meillä lähdettäisiin toteuttamaan vasemmistolaista/sosialistista hallintoa. Olisi vaikea uskoa että edes Kepu voisi pettää omat kannattajansa sekä suomalaisten suuren (keskustaoikeistolaisen) enemmistön (=60%:ia äänistä ja edustajista) ja siirtyä vasemmiston apupuolueeksi. Tämä näkemyksenä sille että rehellisesti oikeistolainen puolue (persut) ohitettaisiin hallitusneuvotteluissa ja Suomen hallitusvalta annettaisiin (vaalien jälkeenkin) vähemmistönä olevalle vasemmistolle.

Omasta näkökulmasta ihanteellinen olisi puolue jossa yhdistyisivät:
- Persujen pakolais-, ilmasto-, sisäinen turvallisuuspolitiikka sekä näkemykset luonnonsuojelusta, metsästyksestä, reserviläisyyden merkityksestä jne. sekä
- Kokoomuksen talouspolitiikka, suhtautuminen EU:iin ja vakaaseen valuutta-alueeseen sekä mahdollisesti myönteinen kanta myös NATO-jäsenyyteen.

Mutta kuten tuossa aiemmin jo totesin niin Suomi joutuu väistämättä toimimaan talousasioissa suuremmassa kokonaisuudessa, olipa meillä vallassa mikä puolue tahansa. Siksi riittää hyvin kun löytää persujen porukasta sopivan ehdokkaan joka jakaa omat näkemykseni edellä luettelemiini (kts.boldattuihin) aiheisiin. Tällainen ehdokas on jo tiedossa.
- käytännössä persut on ainoa puolue jonka edustajaa voi edes teoriassa äänestää.

Vielä muutama päivä niin pääsen jytkäyttämään laatikkoon oman (ennakko)ääneni. Toivon että se johtaa, satojen tuhansien muiden äänien ohella, persut hallituspuolueeksi..


Et ilmeisesti usko että Saksa ja Ranska aikovat ihan tosissaan perustaa liittovaltion seuraavan kymmenen vuoden aikana, Suomessa tätä kannattavat kaikkien muiden puolueiden johto paitsi PS:n.
 
Liittovaltiossa pienimmät uhrataan ihan varmasti isompien eteen. Samaa näkymää on nytkin EU pöydissä. Niillä joilla ei ole tarpeeksi vaurautta ja teollisuutta joutuvat jyrätyksi. Niistä nyt ainakin näennäisesti neuvotellaan kumminkin. Plussaa tietenkin isot kauppa-alue ja tulleja ei ole. Vienti kun on pitkälti elinehto. Matkustelukin tavallisen pulliaisen tapaan on helppoa ja halpaa.

Paljonkohan Soinin kanssa oli sovittu PS vaatimusten toteutumisesta. Siitä mitä Soini teki tappionsa jälkeen oli kyllä itsekkyydessään sitä luokkaa, etten räikeämpää oman edun ja paskat muista asennetta ole nähnyt. Kunhan ministeripaikat säilyivät myötämielisillä niin se riitti ja hallitus pystyssä.
 
Ei se matkustaminen ollut vaikeaa ennen EU;kaan. Muutama minuutti passijonossa ei pitäisi kenenkään maailmaa kaataa.

Tallinnaan laivalla mennessä muutos on iso. Lentokentillä könytessä aikaa palaa joka tapauksessa niin paljon ettei edes jenkeissä tuo passintarkastuksen osuus ole merkittävä. Ja maarajoilla nyt ei läntisessä Euroopassa ennenkään edes pysäytetty.
 
Tallinnaan laivalla mennessä muutos on iso. Lentokentillä könytessä aikaa palaa joka tapauksessa niin paljon ettei edes jenkeissä tuo passintarkastuksen osuus ole merkittävä. Ja maarajoilla nyt ei läntisessä Euroopassa ennenkään edes pysäytetty.
Mutta kun...

Voiko Suomi laittaa rajat kiinni? Näin vastaa sisäministeri Orpo

Sisäministeri Petteri Orpo korosti seminaarissa Turussa, että rajoja ei voi sulkea.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) on vieraillut useissa vastaanottokeskuksessa. Hän kertoo tavanneensa myös perheitä, joissa molemmat vanhemmat ovat korkeasti koulutettuja.
Tomi Kangasniemi

Sisäministeri Petteri Orpo toivoo, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että maahanmuutto Eurooppaan ja Suomeen ei ole mikään ohimenevä ilmiö.
– Ilmiö ei ole ohimenevä, haluamme tai emme. Maailman kehitystä ei pysty pysäyttämään.
Meidän täytyy kehittää turvapaikanhakijoitten kotouttamista ja koulutusta sillä mielellä, että tämä on pysyvää toimintaa, hän korosti Varsinais-Suomen liiton järjestämässä maahanmuuttoseminaarissa Turussa keskiviikkona.

Orpo sanoo, että suomalaisillekaan ei pitänyt olla yllätys, että meille alkaa tulla turvapaikanhakijoita enemmän. Käänne tapahtui vain niin nopeasti.
– Onhan puhuttu kymmeniä vuosia siitä, että maailmalla on kymmeniä miljoonia pakolaisia, jotka ovat joutuneet sodan vainon, ilmastonmuutoksen tai köyhyyden ja kurjuuden vuoksi hakemaan muualta turvaa ja parempaa elämää.

Nyt vain Eurooppa ja Suomi saavat pakolaisvirrasta osansa.

Ministeri totesi, että tilanteeseen ei tule muutosta, ellei lähtömaissa pystytä ratkaisemaan asioita.
– Sormia napsauttamalla tilanne ei muutu. Sodat ja köyhyys eivät lopu hetkessä, hän kiteytti.

Suomen rajoilla tilanne on rauhoittunut viime kesästä. Kun Tornion rajan yli tuli ennätyspäivänä 6 500 turvapaikanhakijaa, nyt määrät ovat merkittävästi pienempiä. Tänä vuonna tulijoita on ollut kuitenkin jo reilut 400.
– Ruotsin kautta ei tulla enää laittomasti maahan. Laivareitti Travemündesta Suomeen on saatu tyrehtymään ja Venäjältä tulee noin 20 turvapaikanhakijaa päivässä, Orpo kuvaili tämänhetkistä tilannetta.

Orpo korosti myös, ettei Suomi voi laittaa rajoja kiinni, kuten Rajat kiinni -liike vaatii.
– Lähes puolet bruttokansantuotteestamme on perustunut vientiin. Ei voi olla muuta Suomea kuin kansainvälinen ja avoin. Ellei Suomi ole avoin, se alentaa hyvinvointiamme merkittävästi.

Suomeen tuli viime vuonna kaikkiaan 32 000 turvapaikanhakijaa. Orpo arvioi, että 30–40 prosenttia saa turvapaikan.

Turvapaikan saaneet pitäisi ministerin mielestä saada nopeasti työmarkkinoille.
Meidän pitää madaltaa työllistymisen kynnystä niin alas kuin mahdollista. Tämä haastaa koko suomalaisen järjestelmän.

 
Neljässä vuodessa hän toivon mukaan hivuttaa jatkossakin persu-puoletta sinne oikealle sillä siellä on aivan tyhjää. Jo nyt persuja äänestää moni normaalisti kokoomuslainen siitäkin huolimatta että toitotus persujen vasemmistolaisesta talouspolitiikasta jatkuu. Jos yhtään on Halla-Ahon talous ajatuksia vaivautunut kuuntelemaan niin minulta ainakin on oikeisto/vsemmisto käsite päässyt pahemman kerran hämärtymään.

Tässä asiassa en pidä ongelmana Halla-Ahoa, vaan puolueen muita "vaikuttajia". Sieltä tuleet talouteen liittyvät lausunnot/mielipiteet ovat pelottavan sosialistisia. Ei hyvä.
Toivotaan että Halla-Aho saa kannattajansa ja joukkonsa ymmärtämään noiden ajatusten turmioillisuuden maallemme ja Persut tekisivät oikeasti oikestolaista poliitiikka.

Nyt mielikuvani on, maahanmuuttovastaisesta puolueesta, jossa on syvä sosialistinen olemus vahvalla maanpuolustushenkisellä twistillä. Ei siis 100% todellinen tilanne, vaan mielikuvani.
 
Voiko Suomi laittaa rajat kiinni? Näin vastaa sisäministeri Orpo

Sisäministeri Petteri Orpo korosti seminaarissa Turussa, että rajoja ei voi sulkea.

Auki vai kiinni on tietysti aika raflaava muotoilu. Kumpikaan ei käytännössä toteudu puhtaana vaan ollaan siellä välimaastossa.

Asiaa voi lähestyä monelta kantilta. Voidaan päättää että sisärajoja valvotaan mutta silti höllätä harkinnan mukaan. Näinhän aiemmin toimittiin. Se on monella tapaa helpompi malli kuin nykyinen jossa valvonnan tehostaminen vaatii aina erilliset päätökset ja linjaukset ja perustelut.

Niin kauan kuin EU:n ulkoraja vuotaa on tietysti jokseenkin yhdentekevää mitä sisärajoilla tehdään. Itse näen vaikkapa Atte Kalevan esittelemän mallin oikean suuntaisena. Valitettavasti mikään puolue ei sitä kannata.
 
Täällä on hyviä mm @johan6 pohdintoja tästä konkelosta jossa Suomen poliittinen pelikenttä nojailee nykyään.

Muistelo vertaukseni Georg C Ehrnroothiin koskee lähinnä vain tuota massakiusaamisen kohteena olemiseen. Täydellinen henkilöön perustuva nurkkaan eristäminen alkaa Halla-Aholla jo hiukan helpottaa, mutta muilta osin POP:llä oli Persuja selkeämpää sillä ryhmä ei edes pyrkinyt kasvamaan vaan käytännössä toimi varoventtiilinä 1% suomalaisia. Siis kasvun esteenä oli pitäminen kiinni Suomen perustuslaista eikä tuolloisesta Arwo Pohjasta.

Tämä on suunnilleen samaa suuruusluokkaa mitä tutkimuksissa saadaan kun tutkitaan ihmislajille tyypillistä laumakäyttäytymistä. Jostain luomakunnan selviytymismekanismeista johtuen tämä poikkeama on asennettu lajiimme. Vaikka lauma luo ihmiselle ehdottoman edellytyksen selviytymiselle reviirillään, on meihin jäänyt tämä laumapetoeläimistä periytyvä 1%. (Vitutaa että liivijengit laumana käyttävät tätä.) Tämä poikkeama on alunperin saanut aikaan levittäytymisen uusille alueille ja hyvissä olosuhteissa jos yksin kuljeskeleva 1 prosentti tapaa narttu 1 prosentin tulee tästä suuri hyppäys lajin evoluutiossa. Nämä kaksi muodostavat ajastaan lauman joka on asteen verran kykeneväisempi luovaan ajatteluun ja näin kehitys kiihtyy. Kunnes tulee törmäys vastaavanlaisten kanssa ja kaikki alkaa alusta. Laumassa viihtyvät 99% kokevat pelottavina nämä yksinäiset mikä onkin täysin ymmärrettävää sillä tiivis lauma on paras mutta jämähtävä puolustusmekanismi. Laumassa löytyy yksilöitä joilla on pirskaus tuota prosenttia mutta ei riittävästi jotta uskaltaisivat tehdä muuta kuin alkaa seikkailemaan lauman sisällä. Näin syntyy lauman sisäiset klikit jotka ehdottomasti uskovat laumaansa mutta kilvoittelevat sen sisällä keskenään. Tunnetaan nimellä reviiri tai yhteinen kunta tai yhteiskunta.

Tässä on tämä Halla-Ahon ongelma ja vahvuus. Hän mitä ilmeisimmin kuuluu tähän 1 prosenttiin ja on aikoinaan alkanut pitää päiväkirja blokiaan varoventtiilinä, lähinnä itselleen, mielenterveydellisistä syistä, kuten on itse maininnut. Tarve irtautua laumasta on ollut vahva. Mutta kun se some. Ilman sitä emme olisi kuulleet Jussista ikinä mitään. No niin, tästä eteenpäin asiat kulkevat ihmislajille tyypillistä kulkuaan ja nyt ollaan tässä. Ohjeita satelee miten muodostetaan lauma ja miten se saadaan mahdollisimman isoksi ja yhtenäiseksi. Ja ainoa konsti Jussilla on ryhtyä tekemään asioita nyt oman luontonsa vastaisesti. Persut on jo nyt niin heterogeeninen lauma että toimiakseen politiikassa hänen täytyy, toisin kuin Georg C aikanaan, laittaa lauma näkemään viiva.

Laumakäyttäytymistä on tutkittu psykologisissa kokeissa, jossa koehenkilö on laitettu ryhmään, jossa ryhmän muiden jäsenien käyttäytymistä kontrolloidaan (eli he ovat kokeentekijän liittolaisia) ja koehenkilön tietämättä sitä. Eli koehenkilö luulee muiden olevan samassa asemassa, vaikka todellisuudessa näin ei ole. Ryhmältä kysyttiin kysymyksiä koskien eri viivojen pituuksia ja kysymyksiin oli erittäin ilmeinen vastaus. Kun muut ryhmän jäsenet määrättiin vastaamaan kysymykseen väärin ja koehenkilö tiesi suurimman osan muiden vastauksista ennen omaa vastaustaan, myös koehenkilö vastasi kysymykseen väärin joka kolmannessa tapauksessa. On päätelty, että ihmisen virheellinen tulkinta tällaisessa tilanteessa johtuu siitä, että ihminen ajattelee, ettei suuri määrä muita ihmisiä voi olla väärässä. Tällaisella järjettömällä käyttäytymisellä on järjellinen perustelu: jokapäiväisestä elämästä ihminen on oppinut, että kun suuri määrä ihmisiä on yksimielisiä jostakin asiasta, he yleensä ovat oikeassa.


Ja tässä laitan toivoni sen varaan että Halla-Aholla on henk.koht. Arwo Pohja kunnossa enkä aio nyt äänestäessäni miettiä muita persujen tuulipuku äänestäjiä tai lippispää ehdokkaita. Tämä hanke onnistuessaan muovaa myös vierellä olevaa puoluetta ja toimii kuten Halla-Aho on todennut. Mikäli jokin suurista puolueista toimisi parissa asiassa kuten hän esittää, persuja ei tarvita. Toivon että tämä tapahtuu siinä puolueessa joka historiassaan on ollut näissä "parissa asiassa" Halla-Ahon arwoja lähimpänä.

Nyt tiellä on kaksi muoti ilmiötä. Ilmastoöyhö ja maailman syleily. Säät vaihtelee, ilmastot muuttuu. Maailman väkiluku kasvaa ja siirtolaisuus jatkuu. Näiden kahden asian kanssa toimimiseen pitäisi normaali järki riittää koska juurisyihin ei Suomi voi vaikuttaa. Eu ihmisten luomuksena onkin sitten kinkkisempi mutta, siihen mielestäni Halla-Aholla jos kellä on henkilönä kompetenssia. Huomion arvoista on että kun ei enää tarvitse hokea "SMP one linereita", ei myöskään tarvitse kokoaika pelätä EU eroa. Ei Halla-Aho erota Suomea sen enempää eu:sta kuin pakkoliitä Suomea Natoon vaikka sitäkin kannattaa. Saatte nähdä että neljän vuoden päästä persujen peruskannattaja on paljon neutraalimpi näissä asioissa kuin nyt. On persut hallituksessa tai ei. Näin toivon.

Tuo hallitus jäsenyys on siinä mielessä Halla-Ahon kannalta ongelmallinen että mahdollinen tuleva hallitus yhteistyö tulisi perustumaan vain ja ainoastaan Halla-Ahon tuhoamiseen. Halla-Ahon kaltainen 1% ei saa missään nimessä onnistua vaikka olisi kuinka Suomen etu kyseessä. Tämän väitän tietäväni ainakin Kokoomuksen osalta. Sen verran hyvin tunnen tuon aiemmin mainitsemani, puoluetta tosiasiallisesti hallitsevan tonnikalahovin lauman keskellä citypelkäävän mielenmaiseman. Sirpa Pietikäinen, hänet kun saatte hahmoteltua tajuntaanne ymmärrätte Kokoomuksen ongelman suhteessa Halla-Ahoon. Miettikää milloin voidaan ajatella kokoomuksen henkisen vasenkierteen alkaneen ja milloin Sirpa aloitti kykyporukan kirkkaimpana lupauksena. Jatkan tästä myöh. jottei persulanka liudu kokoomusmuisteloihin ja tämä vuodatus karkaa täysin käsistä.
 
Auki vai kiinni on tietysti aika raflaava muotoilu. Kumpikaan ei käytännössä toteudu puhtaana vaan ollaan siellä välimaastossa.
Silti esim. Petteri Orpo käytti viimeksi eilen Ylen oulussa olleessa tentissä tätä samaa tulkintaa..ajasta 57:45->
Katso Eduskuntavaalit 2019 Yle Areenassa:

 
Silti esim. Petteri Orpo käytti viimeksi eilen Ylen oulussa olleessa tentissä tätä samaa tulkintaa..ajasta 57:45->
Katso Eduskuntavaalit 2019 Yle Areenassa:


Siinähän käyttää ihan vapaasti. Petteri ei ole guruni joten voin muodostaa mielipiteeni ihan itsenäisesti.
 
ohjelmassa on sekä oikeistolaista että toisaalta jopa sosialismiin perustuvia näkemyksiä/tavoitteita.
Siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä, koska viimeistään 30-luvulta lähtien on maltillista sosialismia Suomen tasavallassa harjoitettu. Kuten hyvin nähdään, perusinfra, terveydenhuolto ja esim. osa aseteollisuudesta (meni jo!) pitäisi pitää tiukasti valtiollisessa ohjauksessa.

Sosialismiin ujutettu marxilainen syöpä - luokkataistelu, materialismi - on se jota ei kaivata.
 
Siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä, koska 30-luvulta lähtien on maltillista sosialismia Suomen tasavallassa harjoitettu. Kuten hyvin nähdään, perusinfra, terveydenhuolto ja esim. osa aseteollisuudesta (meni jo!) pitäisi pitää tiukasti valtiollisessa ohjauksessa.

Nuo on kyllä kaikissa länsimaissa jossakin muodossa valtion näpeissä, valtion turvallisuuteen vaikuttavia asioita ei ole ikinä luotettu täysin markkinamiehille.
 
Postilaatikossa odotti kasa vaalimainoksia. Äkkisilmäyksellä erottui istuvan demarikansanedustajan selvästi mainostoimistossa teettämä nelisivuinen mainos ja vastaavasti tuntemattoman perussuomalaisen rikosylikonstaapelin mainos.

Persupoliisin mainos pysäytti siksi, että siinä oli Putinin kuva!

Siis ehdokas on laittanut esitteeseensä Putinin ja kertoo kuinka Suomen paikka on idän ja lännen välissä!

Ilmeisesti tehtaankadunmiehiä hänkin!
 
Postilaatikossa odotti kasa vaalimainoksia. Äkkisilmäyksellä erottui istuvan demarikansanedustajan selvästi mainostoimistossa teettämä nelisivuinen mainos ja vastaavasti tuntemattoman perussuomalaisen rikosylikonstaapelin mainos.

Persupoliisin mainos pysäytti siksi, että siinä oli Putinin kuva!

Siis ehdokas on laittanut esitteeseensä Putinin ja kertoo kuinka Suomen paikka on idän ja lännen välissä!

Ilmeisesti tehtaankadunmiehiä hänkin!


Varmaan olisi hyvä ottaa yhteyttä puoluetoimistoon, mainonta ei saa rikkoa puolueen linjaa.
Mikäs vaalipiiri on?
 
Back
Top