Leo 2 -alustainen Bergepanzer 3 Büffel siviilihyötykäytössä Saksan tulvien jäljiltä.
de.wikipedia.org

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Sakemannien tuoretta pioneerikalustoa: Kodiak saanut myös RWS:n katollensa.
Vilkaisin perjantaina tuoretta pioneerien Hakku-lehteä ja meillä näkyy olevan koneellisesti avustettu miinoittaminen vahvasti tapetilla. Valtraan oli istutettu hydraulinen miinasijajyrsin joko suoraan etukuormaajaan, tai peräkärryyn asennettuun kuormausnosturiin kiinnitettynä. ja kokeilussa on samanmoisen traktorin perään asennettu miinateline, sekä tietysti tuo perinteinen peräkärryversio, joilla miinat saa tuotua suoraan valmiin miinasijan luo. Traktori kairaa miinasijan ja puoneeri nappaa siihen saman Valtran kyydistä miinan.
Näppärän oloinen ja maanläheisyydessään todennäköisesti myös kustannustehokas ratkaisu. Miinasijajyrsin on varmasti olennaisesti parempi värkki, kuin kenttälapio pakkautuneita tiepohjia kolotessa. Kaivureihin ja kuormaajiin tms. asennettuna noita on vilahdellut kuvissa ennenkin.
Tammisaari 21 antanee verkosta lisäinfoa.
Harjoituksen tarkoituksena on varmasti ollut kokeillaerilaisia menetelmiä. Kaikissa on paikasta riippuen puolensa. Kun toistoja tulee satoja saadaan erot hyvin esiin.Tuo etukuormaaja kuulostaa hyvältä, sillä voi ajaa traktoria eteenpäin ja aina välillä tehdä tiehen reiän. Soveltuu siihen että tehdään kilometrien matkalle x määrä miinasijoja. Tuo peräkärryyn sijoitettu nostin kuulostaa hieman epäilyttävältä, jos se on vastaavalla tavalla kuin tukkirekoissa ja vaativat vielä tukijalat. Tämä siksi että traktorin runko ja perävaunu rajoittavat jyrsimen toiminta-aluetta, joten yhdellä pysähdyksellä ei saa aikaan montaa reikää, joskin sivuttaisulottuvuutta on enemmän kuin tuossa etukuormaimessa.
Näitähän on ollut iät ja ajt nostolaitteissa( brownis oli kohotinTuo etukuormaaja kuulostaa hyvältä, sillä voi ajaa traktoria eteenpäin ja aina välillä tehdä tiehen reiän. Soveltuu siihen että tehdään kilometrien matkalle x määrä miinasijoja. Tuo peräkärryyn sijoitettu nostin kuulostaa hieman epäilyttävältä, jos se on vastaavalla tavalla kuin tukkirekoissa ja vaativat vielä tukijalat. Tämä siksi että traktorin runko ja perävaunu rajoittavat jyrsimen toiminta-aluetta, joten yhdellä pysähdyksellä ei saa aikaan montaa reikää, joskin sivuttaisulottuvuutta on enemmän kuin tuossa etukuormaimessa.
Näitä on tosiaan testailtu eri vuosikymmenillä. Tämä tuorein testimalli oli kevyin näkemistäni, mikä toivottavasti näkyy myös hinnassa ja mahdollistaa sitä kautta hankinnat riittävässä laajuudessa Jossain muodossa tuollaiselle välineelle olisi tarvetta.Näitähän on ollut iät ja ajt nostolaitteissa( brownis oli kohotin) kiinni. Omana varusmiesaikana näitä oli valmetin 502(?) perässä.
Tässä setämiesten ajalta. on siellä komia peräkärryyn tehty rännikin
![]()
Näitä on tosiaan testailtu eri vuosikymmenillä. Tämä tuorein testimalli oli kevyin näkemistäni, mikä toivottavasti näkyy myös hinnassa ja mahdollistaa sitä kautta hankinnat riittävässä laajuudessa Jossain muodossa tuollaiselle välineelle olisi tarvetta.
Tuo etukuormaaja kuulostaa hyvältä, sillä voi ajaa traktoria eteenpäin ja aina välillä tehdä tiehen reiän. Soveltuu siihen että tehdään kilometrien matkalle x määrä miinasijoja. Tuo peräkärryyn sijoitettu nostin kuulostaa hieman epäilyttävältä, jos se on vastaavalla tavalla kuin tukkirekoissa ja vaativat vielä tukijalat. Tämä siksi että traktorin runko ja perävaunu rajoittavat jyrsimen toiminta-aluetta, joten yhdellä pysähdyksellä ei saa aikaan montaa reikää, joskin sivuttaisulottuvuutta on enemmän kuin tuossa etukuormaimessa.
Näitähän on ollut iät ja ajt nostolaitteissa( brownis oli kohotin) kiinni. Omana varusmiesaikana näitä oli valmetin 502(?) perässä.
Alla vielä pari esimerkkikuvaa. Tämä laite ei tosin täytä pienen, keveän eikä helposti käytettävyydenkään vaatimuksia. Sodan jälkeen jenkkien ylijäämävarastoista PV:lle ostettu Chevrolet M44 kuorma-auto sekä venäläinen miinasijajyrsin. Tiettävästi oli kyllä hyvin tehokas. Viime vuosisadan asfalttiteillä ei vielä ollu uusioasfaltteja vaan uusi kerros laitettiin aina entisen päälle. Jyrsittävää saattoi siten olla välilläNäitä on tosiaan testailtu eri vuosikymmenillä
Paha sanoa saavuttaisiko tuolla mitään. Telluja lienee jemmassa kuusinumeroinen määrä. Kyllä kai niiden uusiksi tekeminenkin jotain maksaisi? Noinkohan marginaalinen säästö kairan tms. hinnassa kattaisi miinojen valmistuskulun? Teknisesti halkaisijaltaan pienempi, mutta korkeampi miina varmaankin antaisi saman tehon, kunhan räjähdemäärä säilyisi.Pitipähän kysyä, että mitä käytännön eroa syntyisi, jos telamiina korvattaisiin halkaisijaltaan pienemmällä miinalla? Siis jotta tämä jyrsin voisi olla myös pienempi? Soveltuisiko jyrsin useampaan ajoneuvoon, vai olisiko ero merkityksetön?
Alla vielä pari esimerkkikuvaa. Tämä laite ei tosin täytä pienen, keveän eikä helposti käytettävyydenkään vaatimuksia. Sodan jälkeen jenkkien ylijäämävarastoista PV:lle ostettu Chevrolet M44 kuorma-auto sekä venäläinen miinasijajyrsin. Tiettävästi oli kyllä hyvin tehokas. Viime vuosisadan asfalttiteillä ei vielä ollu uusioasfaltteja vaan uusi kerros laitettiin aina entisen päälle. Jyrsittävää saattoi siten olla välillä
30 cm tai jopa ylikin. Siis sitä asfalttia, sen alla sitten tiukkaan painunut sepeli.
Valitettavasti tykkimiesten murheeksi tulleet pioneeri- sekä viestimuseot lukuisine näyttelyesineineen aiheuttivat kroonisen resurssipulan eikä ajoneuvojen kunnossapitämiseen ole mitään mahiksia. Vimpain olis toimivana näytöksessä aika jyty peli! Rakennuksen toisella puolella ruostuu Telakanuuna91.
Katso liite: 55183Katso liite: 55184
Ihan mielenkiintoinen. Ei ihan niin raskas kuin MICLIC tyyppinen, mutta tehokkaampi kuin täysin kannettavat APOBSin kaltaiset, jolla ei taida olla kummoista tehoa jalkaväkimiinojen tai lieriöesteiden lisäksi. Käsiteltävyys miesvoimin on kevyille jalkaväkijoukoille plussaa ja tolla saa hieman lisää ulottuvuutta putkiraivaimiin verrattuna.
Panin merkille, että tuo näyttäisi olevan varsin herkkä tuulelle. Näytti menneen tuon tikkaan mitalla sivuun hyvinkin n. kello yhden suuntaan tai enemmän. Tämä ei liene ongelma jos tarkoitus on raivata vain yhden "tikkaan" matkan miinakenttää, mutta jos uraa tarvitaan usemman mitan verran, niin tulee ongelmia etenkin jos raivataan aukkoa suuren kääntösäteen omaavalle ajoneuvolle. Jos tuo nyt edes soveltuu siihen että raivataan reittiä ajoneuvoille?