Poliisitoiminta

YJT

Eversti
Oliko tämä tunnustus? ;)
Joo, tunnustan käyneeni usein kyseisessä paikassa syömässä 7 euron lounasta. Aikanaan oli jos ei suorastaan yleistä niin ei-epätavanomaista että poliisit saivat 5 eurolla lounasta. Nykyään nämä lounasalennukset ovat paljon harvinaisempia ja pienempiä kuin ennen.

Yksi helppo tapa päästä eroon tällaisesta spekulaatioita synnyttävästä alennuskäytännöstä olisi että työnantaja tarjoaisi lounasseteliedun. Tätä on esitetty, käsittääkseni useamman kerran, mutta työnantaja ei ole halunnut lähteä tällaiseen. Meillä on kuitenkin järjestetty nk sopimusravintoloita joissa HPL maksaa osan lounaan hinnasta, mutta nämä paikat soveltuvat huonosti muille kuin lounasaikaan Helsingin keskustassa pyöriville, ja tarjonta ei muutenkaan ole kovin hyvä. Työnantaja voi kuitenkin sanoa että ruokailua tuetaan, mutta siitä aiheutuu hyvin vähän kuluja koska porukka ei halua sitä käyttää.
 

Pihatonttu

Kenraali
Yksi helppo tapa päästä eroon tällaisesta spekulaatioita synnyttävästä alennuskäytännöstä olisi että työnantaja tarjoaisi lounasseteliedun.
Ehdotus:

Jos poliiseille ei saa antaa virkapuvun perusteella alennusta, niin olisiko mahdollista, että poliisien, palomiesten ja ambulanssikuskien ammattiliitot yhdistäisivät voimansa ja neuvottelisivat sekä muutamien ketjujen, että sopivasti sijaitsevien, riittävän hyvällä pöperöllä ja tarpeeksi reippaasti etenevällä murkinan ja sumpin tarjonnalla varustettujen ei-ketjupaikkojen kanssa jostain asiakasmäärään perustuvasta alennuksesta tai siihen verrattavasta edusta?

AKT:n jäsenet saavat monissa paikoissa alennuksia, koska ovat iso ja paljon ulkona syövä ryhmä joka suosii tietyntyyppisiä paikkoja. Sama pätee poliiseihin ja pelastusalaan.

En tiedä onko tämmöiselle esteitä vai ei. Ehkä asia on pohtimisen arvoinen.
 

YJT

Eversti
Joo, esim taksikuskit saavat myös ruokaetuja koska kyse on markkinoinnista.
 

Kapiainen

Ylipäällikkö
"Ravintola X antaa lounashinnastaan alennusta virkapukuisille poliiseille, jolloin lounas maksaa poliiseille 7 euroa (normaalihinta on 10 euroa). Partioita käy paikalla syömässä kymmenittäin päivässä halvan alennushinnan houkuttelemina.”

Oliko niitä poliiseja siis vähän... :D

Täytyy muutenkin olla pirun hyvä ruoka tuossa paikassa kun ilmeisesti PK-seudun kaikki partiot syövät siellä ja osa varmaan tulee vielä kauempaakin!

Ehkä ammattiliiton tai vaikka paikallisen Poliisilaitoksen pitäisi neuvotella ravintolan kanssa sopimus lounasruokailusta niin ei sitten tarvitsisi hämmästellä alennusasiaa.

Ymmärrän joskus vastaavassa asiassa esitetyt riippumattomuusnäkökulmat - mutta ehkä meillä on tässäkin maassa vähön isompia korruptio-ongelmia ensin ratkottavaksi kuin poliisipartioiden lounasalennukset.

Toisaalta, kyllä sotilaillekin varuskuntakaupungeissa monet ravintolat tarjoavat alennusta. Siitä ei ole vielä kukaan kai kiukutellut missään?
 

hansai

Ylipäällikkö
"Ravintola X antaa lounashinnastaan alennusta virkapukuisille poliiseille, jolloin lounas maksaa poliiseille 7 euroa (normaalihinta on 10 euroa). Partioita käy paikalla syömässä kymmenittäin päivässä halvan alennushinnan houkuttelemina.”

Oliko niitä poliiseja siis vähän... :D

Täytyy muutenkin olla pirun hyvä ruoka tuossa paikassa kun ilmeisesti PK-seudun kaikki partiot syövät siellä ja osa varmaan tulee vielä kauempaakin!
Vinkkinä vieraalla paikkakunnalla liikkuville ruokapaikan etsijöille..jos pihassa on poliisiautoja ja asennusyritysten kalustoa, niin se on varmin merkki hyvästä ruuasta ;)
 

YJT

Eversti
Poliisiauton kylkeen mainos "Peten Pizza" niin saavat syödä siellä alennuksella....?
Ei ole mistään mainoksista kyse vaan kohderyhmämarkkinoinnista.
 

YJT

Eversti
Täsmennetään vielä: suomalainen poliisi syömässä donitsia työajalla, lavastettuja tilanteita ei lasketa.

Pohjustuksena voisi kertoa, että vuosia sitten Iso-Roballa noin 200-300 metrin päässä yhdestä Suomen suurimmista poliisiasemista oli Arnolds donitsikahvila. Ei ollut pitkään.
 

Kent Uranium

Kapteeni
Toki asiakastilanne voi mennä umpikujaan, mutta asiahan on tuosta edennyt poliisin esimiehelle ja syyttäjälle. Varsinaista esitutkintaa ei suoritettane, mutta luulisi että esitutkintaviranomainen edes yrittäisi tarkistaa jossain vaiheessa myös epäillyn puollustuksekseen esittämät väittämät. Jos ei muuten, niin ainakin tuomioistuimessa esitettäviä vasta-argumentteja varten.

Poliisin ohjeisiin ja koleegoiden kantaan viittaaminen teon rangaistavuuteen liittyen on mielestäni tavallaan huolestuttavaa. Tarve tarkistaa asioita säädetystä laista, kuorman sitomiseen käytettävästä ohjeistuksesta tai käytettyjen laitteiden käyttöohjeista tms. on sivuutettu alkuperäisen rangaistuksen määräämän organisaation itse kirjoittamilla ohjeilla ja mielipiteillä. Mihin enää tarvitaan lainsäädäntöä, trafin ohjeita yms...

Tässä poliisin olisi pitänyt paneutua lakiin ja teknisiin asioihin, eikä keskittyä puolustamaan alkuperäistä ratkaisua.

Tuossa tuli myös toteennäytetyksi että poliisin ohjeistus ja koulutus on virheellistä. Poliisi, suoraselkäisenä lainvartijana, käynee läpi takavuosien tuomiot ja pyrkii oikaisemaan mahdolliset vääryydet.
Esitutkintalaki velvoittaa poliisia ja syyttäjä ottamaan huomioon myös epäillyn syyttömyyttä tukevat seikat.
Tässä poliisi on selkeästi laiminlyönyt esitutkinnan. Se on päivän selvää, sillä sakon virheellinen perusta olisi selvinnyt kunollisessa esitutkinnassa. Mielestäni moinen on luultavimmin virkarikos?

Samoin se, että poliisi on käynyt puhumassa selkeästi paskaa oikeudessa, voinee olla olla väärä vala, virkarikos (huolellisuusvelvoite tarkistaa mitä kontin kiinnityksestä on säädetty.) tai väärä lausuma viranomaismenettelyssä. Kaikki rangaistavia rikoslakirikoksia.

En pidätä hengitystäni, että tästä tulisi lainmukaisia seurauksia asiaa hoitaneille poliiseille. Jos joku muu olisi mennyt oikeuteen todistajana puhumaan paskaa ja hankkinut jollekin tuomion, se todistaja olisi nyt leivättömän pöydän ääressä.

Tälläinen vie uskottavuuden poliisilta. Se vanha "poliisi ei tee virheitä" asenne pitäisi saada roskiin.
 
Viimeksi muokattu:

YJT

Eversti
Joo, Pikku-Roballa oli useita satoja poliiseja töissä. Pasilassa oli tuolloin enemmän, varmasti KRP:ssä Vantaalla ja ehkä joillakin muilla isoilla laitoksilla, mutta käsittääkseni oli kyllä tuolloin yksi Suomen suurimmista henkilöstömäärällä mitattuna. Lisäksi esikunta oli siinä lähellä myös, samoin Supon pääosasto.
 
Top