Presidentinvaalit 2018

Ja tuo "paljastus" oli varmasti totta eikä viidenne kolonnan suoltamaa disinformaatiota?

Oli totta. Ei joskus Balttimaiden liittyessä pidetty Venäjän uhkaa minään issuena, paitsi Balttimaissa. Ajateltiin, että ei ne uskalla ja sävelletään jotain lennosta. Vasta Georgia ja hitonmoinen lobbaus toi aika heppoisen "tripwire" -tyyppisen suunnitelman. Ja vasta Ukraina toi ensin NATO-kumppanien komppaniat jotka nyt taitavat olla jo pataljoonia per maa? Ja Baltit tietysti jatkavat lobbaamista kunnes joka maassa on prikaati :)
 
Venäjällä on myös tarve osoittaa omille kansalaisilleen, että pysymällä väleissä, liittymättä Natoon ja tekemällä kauppaa heidän kanssaan voi silti olla Venäjän rajamaa ja samalla säästyä heidän agressioltaan. Emme todellisuudessa silti säästy pikku huomautuksilta - rajaloukkauksia, pakolaisia, laivatarkastuksia, tullimuutoksia jne.

Näitä kiusantekoja on ollut koko 2000-luvun. Emme todellakaan säästy! Muiden muassa RIS-instituutin ja Bäckmanin toiminta organisoitiin alkuun jo silloin, kun Venäjän hallinnon päällikkönä oli Vitali Surkov (ellei sitä kehitelty jo Volosinin aikana, vuosina 2003-2005.

Eli tämän siitä Natoon kuulumattomuudesta saa: paskaa tulee niskaan koko ajan eikä edes talvisodasta ole enää totuudenmukaista käsitystä.
 
Paavon ja Lauran äänet kun laskee yhteen. 12% joka on toiseksi paras tulos. Voittaa Vihreiden ehdokkaan ja se lämmittää mieltä. Eli tilausta olisi,mutta ei ole oikeaa ehdokasta. Moni Saulinkin äänestäjä voisi äänestää kansallismielistä ehdokasta jos vain löytyisi kunnon ehdokas siihen.

Niin, vaaleissahan kukaan ei valinnut lähestulkoon identtiset mielipiteet omaavien Haaviston ja Niinistön väliltä ja päätyneet Niinistöön...
 
https://blogit.savonsanomat.fi/mita-sita-tyhjaa/kekkonen-valittiin-jatkokaudelle-onneksi/
Kekkonen valittiin jatkokaudelle – onneksi
29.1.2018 15:18 0 0 Jussi Kuosmanen

Juhani Kuosmanen, Kekkonen, Laura Huhtasaari, maahanmuutto, matti vanhanen, Merja Kyllönen, Nils Torvalds, Paavo Väyrynen, Pekka Haavisto, presidentinvaalit, sauli niinistö, Tuula Haatainen, vaalit

Suomalaiset ovat oikeasti järkevää kansaa ja enimmäkseen ihan tollissaan. Pressanvaalit todistivat sen. Kekkonen valittiin jälleen uudelle kaudelle ja se on hyvä. Tai Niinistöksihännykypolvi taitaa Rakasta Johtajaamme kutsua. Nimellä ei ole väliä. Tyyli ratkaisee.

Minäkin tykkään Saulista. Aivan samoin perustein kuin aikoinaan tykkäsin Urkista. Tanu, tolkku ja sopivan kiero mies. Tietää, että hörhöily on kivaa, mutta vain kännissä. Ei halua parantaa maailmaa yhtään sen enempää kuin suomalaisten kannalta on tarpeen. Ja että venäläisten kanssa pärjää, kun ei mene oikomaan Putinin kravattia.

Mitä ruotsalaisiin taas tulee, niin riittää, että suhtautuu heihin kuten eturivin kiltteihin tyttöihin kuuluukin. Kunnioittavan huvittuneesti.

Sauli tietää, että Suomen on turha vouhottaa maailman pahuudesta liikaa. Muut maat on muita maita. Sekoilkoot keskenään. Niin kuin tekevätkin. Emme pysty pelastamaan niitä itseltään ja naurettavilta kulttuureiltaan, joten antaa olla. Kokeilkoot Ruotsin tytöt, kun kerran ovat julistautuneet humanistiseksi suurvallaksi.

Muut ehdokkaat jäivät näissä vaaliessa kyllä nolosti Saulin jalkoihin. Heistä ei ollut edes harjoitussäkiksi.

Haavisto on liian kiltti ja kohtelias kylmään maailmaan. Aiemmin mainitussa eturivissä hän kyllä pärjäisi. Väyrynen ei ole kiltti eikä kohtelias, mutta hänen pitäisi etsiä uusi planeetta, tämä nykyinen on jo kyllästynyt häneen.

Vanhanen ja Haatainen… Jos saranan narinaa pitää maailman mielenkiintoisimpana äänenä, niin sitten heistä innostuu, muuten ei.

Kyllönen haikailee sosialisoivansa meidän riistäjien massit. Annan sen hänelle anteeksi, koska ihminen, joka ymmärtää tantraseksin päälle, ei voi olla läpeensä paha. Kansa ei vielä halunnut rahojamme eikä äänestänyt Merjaa. Joten kiitos kansalle, että saamme edelleen pröystäillä. Keväällä vaihdan auton.

Torvalds taas on entinen änkyräkommari, joka rikastuttuaan haluaa olla muuta – niin kuin kaikki rikastuneet kommarit. Entinen kommari on kuitenkin olento, jota kukaan ei halua riesakseen, siitä kertoo Torvaldsin olematon äänipottikin. Tai jaa, saihan Nils muutaman äänen. Se todistaa vastoin aiempaa luuloani, että huumorintajua esiintyy myös ruotsinkielisissä kunnissa – tai dementiaa ainakin.

Sananvapauden näkökulmasta vaalien ainoa valopilkku oli Huhtasaari. Vain hän rohkeni käyttää perustuslain takaamaa oikeuttaan reilusti. Muut eivät. Kunhan mutisivat tyhjänpäiväisyyksiä, jos kyse tuli asioista, jotka koetaan arkoina.

Sananvapautta täytyy vaalia, että sitä ei meiltä kokonaan vietäisi. Huhtasaari uskalsi tehdä sen. Se on kunnioitettavaa, vaikka sanojen sisällöstä olisikin eri mieltä.

Oikeastaan Huhtasaari sanoi suoraan vain sen saman, minkä Saulikin on jo aiemmissa yhteyksissä sanonut, mutta tolkummin. Loppuunsa hiottu tolkunpuhe on samalla hieman kieropuhetta. Pakko olla. Se pitää ääliöt ruodussa.Vain me savolaiset ymmärrämme sellaista. Se on meillä geeneissä. Kyky lukea rivien välistä. Siksi äänestimme innolla Saulia. Tuota Kekkosen uutta inkarnaatiota.

Jussi Juhani
 

En kyllä voi yhtyä Huhtasaaren "vaalitappioon" millään tapaa. 7% näissä vaaleissa on kova tulos, kun vertaa että jopa Haaviston kannatuksesta suli kolmannes pois. Jos suhteutetaan Haaviston lukemiin viime vaaleissa, Huhtasaari olisi mennyt prosentilla yli Soinin 9,4% kannatuksen. Lisäksi pitää muistaa että Huhtasaari on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja suunnilleen tuntematon naama politiikassa, kun taas Soini viime kierroksella oli varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu. Lisäksi persujen kannatus oli paljon suurempi kuin nyt, noin 17-18% 2012 vs. tämänhetkinen 8,6%. Jos nuo kaikki ynnäilee yhteen, Huhtasaaren kannatus 2012 olisi varmaan ollut jossain 15% kohdalla.

Itse en kauheana diggaa kaikista Huhtasaaren jutuista vaikka vähän persumyönteinen olenkin, mutta täytyy sanoa että siinä on tähdet kohdallaan pitkälle poliittiselle uralle ja ehkä ensimmäinen persujen oikeasti karismaattinen esiintyjä. Halla-aholta viisas veto iskeä Huhtasaari pressaehdokkaaksi, ja samalla saatiin persujen kannalta näkyvästi tungettua esim. islamisminvastaista materiaalia uskottavan naisen äänellä ulos. Huhtasaaren pressakampanja oli osittain myös persujen eduskuntavaalimainos, ja vieläpä melko radikaali sellainen - radiomainoksissa puhuttiin hyvin suoraan mm. siitä miten "islam sortaa naisia, koska he haluavat niin". Persuille tämä on huomattava askel "naismyönteisenä puolueena".
 
Viimeksi muokattu:
Hursti ei oikein tykännyt Väyrysen ratsastamisesta hänen työllään ja kertoi, että yksi presidenttiehdokaista on jo aikoja sitten, salaa kaikessa hiljaisuudessa, nimettömänä pysytellen, antanut rahaa vähäosaisten auttamiseen.
Lahjoittaja voi hyvin olla istuva presidentti. Alla perusteita.

Sauli. "Salaa kaikessa hiljaisuudessa" = Salen MO. Hyvässä ja pahassa. Tässä tapauksessa hyvässä.

Bill Mathersonin

Wattersonin :)
 
Kuulinko oikein jokin aika sitten, että Sauli irtisanoutui selkeästi kokoomuksesta ja korosti, että mukana on väkeä kaikista ryhmistä?

Toivottavasti. Ihme kyllä, Kokoomus on minulle nykyisin rasite, koska sen eduskuntaryhmä ja etenkin ministeriryhmä. En minä halua äänestää vihreitä, vaikka sitten olisivat sinisen ruiskukan pinssillä varustettuja.
 
Juuri niin kuin hetki sitten Ylen studiossa todettiin. Saulilla on nyt hyvä mandaatti tarvittaessa myös ehdottaa liittymistä Natoon.

Olisi. Vähän vaan pelkään...eikä syynä välttämättä Saulin varovaisuus. Jäsenyys vaatii konsensuksen jäsenistön kesken.
 
Idässä on jostakin syystä ollut viime aikoina ilmeinen tarve maalata Suomi ystävällismieliseksi maaksi.
Mistä lie johtuu?
Onko kyse siitä että luodaan pohjaa "Suomen tekemälle petokselle" vai siitä että koetetaan hajottaa EU:n yhtenäistä linjaa maalaamalla Suomi siitä linjasta jatkuvasti poikkeavaksi valtioksi.
Tosin maalaus suuntautunee sisäsuuntaan/ tuo on tehotonta Euroopan suuntaan.
Otetaanpa hieman taustaa mukaan:
Sodan jälkeen Neuvostoliitossan nähtiin mahdolliseksi Suomen yhteiskunnallisen hallintovallan siirtyminen sosialistien käsiin demokraattisin/poliittisin keinoin (siis vaaleissa saatavan kannatuksen myötä). Vallankumousta ja Suomen siirtymistä sosialististen maiden yhteisöön(käytännössä Neuvostoliiton "leiriin") oltiin tavoiteltu jo pariin-kolmeen kertaan asevoimien avulla (punakapina 1918 ja Talvisota 1939-40 sekä myös jatkosodan suurhyökkäyksellä 1944). Heti jatkosodan jälkeen meillä vapautettiin kommunistien toiminta, Suomeen muutti takaisin Venäjälle paenneita kommunisteja sekä heidän jälkeläisiään. Näin Suomeen saatiin nopeasti organisoitua varsin vahva kommunistinen/vasemmistolainen liike jota myös tuettiin monin tavoin, poliittisesti ja taloudellisesti Neuvostoliitosta.

Neuvostoliiton ja suomalaisten kommunistien tavoitteet eivät kuitenkaan onnistuneet. Poliittiset asetelman kääntyivät Suomessa pysyvästi porvarillisempaan suuntaan. Suomalaisen kommunistit saatiin kuriin sekä poliittisesti oppositioon. Saman aikaisesti Suomi täytti sinnikkäästi rauhansopimuksen velvoitteitaan ja toimitti sotakorvaukset täysimääräisesti sovitulla tavalla. Myös poliittisesti Suomessa taivuttiin toimimaan Neuvostoliitolle sopivalla tavalla. Osoittautui että suomalaiset ovat Neuvostoliitolle hyvä, luotettava sekä sodan aiheuttamien tuhojen jälleenrakennuksen osalta arvokas länsimainen kumppani. Kaupankäynti jatkui koko ajan lisääntyvällä volyymilla erilaisten tavaranvaihtosopimuksin jne. sotakorvaustoimitusten jälkeenkin. Yhteistyötä vahvistettiin YYA-sopimuksella ja Porkkala palautettiin Suomelle. Näin mentiin eteen päin aina Neuvostoliiton romahdukseen asti.

Neuvostoliiton aikana Suomea pidettiin (tietysti venäläisten puolelta) erinomaisena esimerkkinä maailmalle kuinka naapurimaat voivat tehdä likimain kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla hyvää yhteistyötä. Huolimatta siitä että mailla on poliittisesti erilaiset yhteiskuntajärjestelmät. Suomen "erityissuhteen" ylläpitämisellä/säilyttämisellä oli venäläisille tärkeä imago/propagandallinen merkitys ulkopolitiikassaan. Suomen suhteet kertoivat siitä että kommunistisella Neuvostoliitolla voi olla ystäviä ns. läntisessä maailmassa. Suomi ja suomalaiset hyötyivät yhteistyöstä taloudellisesti ja kaupallisesti.

Mitä tapahtuukaan nyt?

Putinin hallinto eroaa Neuvostoliitosta siltä osin ettei maan nykyinen johto toimi poliittisesti samalla tavalla ideologiselta perustalta kuin kommunistisen puolueen johdolla toiminut hallinto. Tällä hetkellä Venäjällä hallitsee käytännössä ns. Kremlin/Putinin johtama "Yhtenäinen Venäjä"-puolueen ja sen taustalla olevien henkilöiden ja ryhmien (mm. silovikit=KGB ja muut turvallisuusorganisaatiot) muodostama sisäpiiri. Venäjällä on nimellisesti myös muita puolueita. Ne toimivat Duumassa (Venäjän parlamentti) käytännössä Kremlin-mielisinä apupuolueina.
Venäjän lainsäädäntö sanellaan Putinin puolueen esitysten mukaan.https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhtenäinen_Venäjä Nykyvenäjän hallinnossa korostuu vallassa olevien oma ja ns. lähipiirin, henkilökohtainen hyötyminen muun yhteiskunnan kustannuksella.

Tottakai Putin'in diktatuuri haluaa jatkaa yhteistyötään Suomen kanssa. Tavoitteet ja tarpeet ovat suurelta osin samoja kuin ennenkin. Venäjällä käytetään kaikki mahdollisen keinot joilla kyettäisiin myös tulevaisuudessa vaikuttamaan Suomen valtiojohdon päätöksiin, poliittisiin linjauksiin jne. Venäjä tavoittelee myös suomalaisia investointeja maahansa. Samalla tavalla Venäjä pyrkii vaikuttamaan suorilla suhteilla myös muihin EU:n jäsenmaihin.

Pidemmällä aikavälillä on tavoitteena palauttaa Suomi osaksi vanhaa venäläistä Tsaarin aikaista imperiumia. Tämä on taustalla myös painostukselle Suomen NATO-jäsenyyttä vastaan. Myös Venäjällä ymmärretään erittäin hyvin ettei Suomella ole tarkoituksena hyökätä Venäjälle. Kuten ei ole Virolla, Norjalla tai muillakaan Puolustusliiton jäsenmailla. Venäjän huolena on ainoastaan se että NATO:n jäsenyys tekisi mahdottomaksi Venäjän mahdolliset loukkaukset Suomen alueellista koskemattomuutta kohtaan.

Se olisi hyvä huomioida että ne asiat mitkä Suomen ja Neuvostoliiton yhteistyössä edisti ja hyödyttivät molempia osapuolia eivät toteudu samalla tavalla Putinin johtaman Venäjän diktatuurin kanssa. Maailma on muuttunut Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Putinin tavoitteet Suomen osalta menevät paljon pidemmälle kuin se minkälaisiksi Suomen ja Neuvostoliiton suhteet kehittyivät aikoinaan. Tästä on riittävästi esimerkkiä nähtävissä. Niin turvallisyyspoliittisesti Ukrainssa, Georgiassa kuin muuallakin. Eikä vähiten Venäjän sisäisessä poliittisessa/hallinnollisessa kehityksessä tapahtuneiden muutoksien myötä.

Olisi suomalaisten kannalta ikävää jos Suomi joutuisi todistamaan Putinin diktatuurille saman yhtenäisyytensä kuin aikoinaan Stalinin johtamalle Neuvostoliitolle.
 
Meinaatko että kaikki eivät haluaisi Suomea? Ei kai NATO:n jäseninä ole pelkureita tai Venäjän kätyreitä? :LOL:

Järjenkäytöstä siinä on kyse.

Helmut Kohl halusi Puolan mutta ei Baltian maita. Bush väänsi hänen kanssaan kauan. Kohlin mielestä ne toisivat vain ongelmia Natolle. Bush halusi myös Georgian ja Ukrainan, mihin taas Merkel ja Sarkozy sanoivat, että vain heidän kuolleiden ruumiidensa yli. Sitten muotoiltiin kompromissilausuma, että ne tulevat jäseniksi "joskus".
 
Järjenkäytöstä siinä on kyse.

Helmut Kohl halusi Puolan mutta ei Baltian maita. Bush väänsi hänen kanssaan kauan. Kohlin mielestä ne toisivat vain ongelmia Natolle. Bush halusi myös Georgian ja Ukrainan, mihin taas Merkel ja Sarkozy sanoivat, että vain heidän kuolleiden ruumiidensa yli. Sitten muotoiltiin kompromissilausuma, että ne tulevat jäseniksi "joskus".

Kyllä minä pidän niitä pelkureina ja Venäjän kätyreinä, suomalaisten on turha ruoskia itseään omista ratkaisuistaan kun katsoo mitä luikkeja Yhdysvaltain ytimien suojissa pesii.
 
Sen voin kuitenkin todeta että kun siniset lähti persuista, ei sieltä varmasti hirveän paljon taloustiedettä ja insinöörejä kadonnut, mutta se on varmaa että yhtäkään sinne ei jäänyt.

Ei niin, kaikki ovat tyhmiä punaniskaduunareita...tai eivät edes sitä, todennäköisesti työttömiä.

Eiks jeh?
 
Jahas, perussuomalaisten Volodin.

Sivistymättömänä en ymmärtänyt mihin tuolla viitattiin. Tuli mieleen vain Solzenitsynin Ensimmäisen Piirin rohkean teon tekevä ja siitä NKVD:n vangitsemaksi joutuva etuoikeutettu diplomaatti Innokenti Volodin.
 
Ei niin, kaikki ovat tyhmiä punaniskaduunareita...tai eivät edes sitä, todennäköisesti työttömiä.

Eiks jeh?

Syrjäytyneet ovat siellä nukkuvien puolueessa pitkälti, siellä mököttävät kun Soini veti nenästä.
PS ydinkannattajat ova tutkitusti keskiluokkaisia ja yleensä sieltä ylimmästä tuloluokasta, meidän perheen tulot ovat päälle 100.000 vuodessa ja kasvussa.
 
Persut olivat torjumassa edellistäkin ryntäystä ihan etulinjassa eli hallituksessa.

Miten onnistuivat?

Ihan kohtuudella siinä suhteessa, että olivat Soinin johdossa...jota asia ei kiinnostanut vitun karvan vertaa...ja muut osapuolet halusi näin tapahtuvan..

Olen alkanut epäilemään, että Persujen entinen ja Sinisten nykyinen arvopohja perustuu puhtaasti siihen, mitä Paavi sanoo. "Jostain syystä".

Esim:
-Homous on syntiä, koska katolisuus
-Eutanasia on syntiä, koska katolisuus (tässähän Laura H oli samoilla linjoilla, ei valehdellut vaikka tiesi että tästä tulee sapiskaa - arvostan rehellisyyttä!)
-Paavi on melko vihervasemmistolaisella linjalla siirtolaisuuden kanssa --> Soinille kelpasi kriittisten äänet, mutta samalla aktiivisesti kampitti vaikutusmahdollisuudet.

Käytännössä se, mihin vakansseihin ihmisiä nostettiin puolueessa, perustui vankkumattomaan uskollisuuteen Soinia kohtaan. Esim. Juvonen oli vastatuulessa, koska uskalsi uhmata Soinia homoavioliittoasiassa. Sebastian Tynkkynen oli vastatuulessa, koska on homo (vaiko bisse, ei oikeastaan kiinnosta). Halla-aho oli vastatuulessa koska on eri linjoilla kuin Paavi (ja siis myös Soini), mutta toisaalta hänen edustamansa äänipotti tarvittiin etenkin kun Soinin ainoa oma juttu "EU-kriittisyys" oli jouduttu hautaamaan käytännössä 100% kun ministeripesti kutsui.
 
Syrjäytyneet ovat siellä nukkuvien puolueessa pitkälti, siellä mököttävät kun Soini veti nenästä.
PS ydinkannattajat ova tutkitusti keskiluokkaisia ja yleensä sieltä ylimmästä tuloluokasta, meidän perheen tulot ovat päälle 100.000 vuodessa ja kasvussa.

Vaimolla on merkittävämmät tutkinnot kuin allekirjoittaneella ja tämä taisi olla jo toinen kerta kun protestiäänestää Persua. Itselle tämä oli eka kerta, enkä minäkään nyt ihan tyhmimmästä päästä ole, vaikka yleensä tuntuukin siltä.
 
Back
Top