Presidentinvaalit 2018

Eiköhän Paavo pohjusta tällä taas jotakin uutta tempausta tuleviin edarivaaleihin. Epäilen että tarkoituksena olisi siivestää jälleen jokin ministerinpaikka Kepun kautta, jos siis Sipilälle tulisi lähtö ja joku toinen "perinneheppu" saisi johtoaseman Kepussa jälleen, jolloin esim. demarien ja vastaavien turpo-linjaukset alkaisivat maistua kepu-johdolle.

Tuo muuten saattaa hyvinkin olla todennäköinen kuvio. Väyrynen pohjustaa tällä jo seuraavia eduskuntavaaleja. Presidentinvaalit tulevat menemään kepulta täysin penkin alle. Väyrynen hakkaa kannatuksessa Vanhasen ja nöyryyttää Sipilää ja muuta kepujohtoa. Seuraaviin vaaleihin mentäessä Väyryseltä tullaan pyytämään nöyrästi anteeksi kaikkea puolueen aiheuttamaa mieliharmia ja samalla pyytävät Väyrystä asettumaan ehdolle. Paavo myöntyy suopeasti ja unohtaa kansalaispuolueleikkinsä sen myötä. Jää sitten kärkkymään itselleen ministerisalkkua, jonka Sipilä häneltä viime vaalien jälkeen epäsi.
 
. Seuraaviin vaaleihin mentäessä Väyryseltä tullaan pyytämään nöyrästi anteeksi kaikkea puolueen aiheuttamaa mieliharmia ja samalla pyytävät Väyrystä asettumaan ehdolle. Paavo myöntyy suopeasti ja unohtaa kansalaispuolueleikkinsä sen myötä. Jää sitten kärkkymään itselleen ministerisalkkua, jonka Sipilä häneltä viime vaalien jälkeen epäsi.

Ja ikää Väykällä oli jo nyt 71 tai jotain.
 

Niinistö vetää ekalla vedolla läpi. En keksi miten ihmeessä tuo kannatus sulaisi kovin paljon edes.....kahto nyt noita muita ehdokkaita. Niin ovat kuin rippikoulupoikia ja -tyttöjä istuvan presidentin rinnalla.

Puolueet ja ehdokkaat ovat innoissaan vain lähinnä ipi-ilmaisesta julkisuudesta, joka osaltaan voi taata hillotolpan lapittamisen jatkossakin.
 
Ja ikää Väykällä oli jo nyt 71 tai jotain.

Omasta mielestään vasta mies parhaassa iässä. Tähtää varmasti jo vuoden 2024 presidentinvaaleihin. o_O

Milloinkas Kekkonen jäi syrjään? :unsure:

Elinikäinen presidentti. Lähti vasta kun pää oli pehmentynyt. Vaikka kaiken järjen mukaisesti olisi pitänyt luovuttaa jo viimeistään 70-luvun lopulla. Jotain juttua kuullut, että tämän hännystelijät katsoivat tuolloin jo vuoden 1984 vaaleihin. Väyrynen tuohon aikaan ajoi juoppoa Ahti Karjalaista pallille ja näki itsensä jo tämän jälkeen Jumalan valitsemana Suomen päämiehenä.

No joo, ei Salekaan nyt mikään nuorukainen ole, mutta minusta on ehdottomasti plussaa se, että tämä ei ole YYA-kauden ryvettämä poliitikko.
 
Toivoisin Huhtasaaren pääsevän toiselle kierrokselle..vain ja ainoastaan yhdestä syystä... ESKOLINin performanssin

Toisen kierroksen järjestäminen maksaisi, mutta se olisi pieni hinta tuosta huvista.
 
Alman tutkimus ehdokkaiden kannatuksesta näyttää tältä.

https://www.verkkouutiset.fi/alma-tutkimus-presidentinvaalista-ei-suuria-muutoksia/


Sauli Niinistö 64, Pekka Haavisto 12, Laura Huhtasaari 3, Merja Kyllönen 3, Matti Vanhanen 3, Tuula Haatainen 2, Paavo Väyrynen 2, Nils Torvalds 1, Muu 1 ja Ei osaa sanoa 8.

Mittauksessa ovat siis mukana Ei osaa sanoa -ryhmä ja ”muu”, joita esimerkiksi Ylen äskeisessä mittauksessa ei ollut. Itse vaalissa 28.1.2018 niitä ei, tietenkään, ole. Kun ne jättää pois ja laskee kantansa ilmaisseet, on Sauli Niinistön kannatus mittauksessa 70 prosenttia ja Pekka Haaviston kannatus 13 prosenttia.

Mahdollisella toisella kierroksella Sauli Niinistö voittaisi Pekka Haaviston 79-21. Sauli Niinistö voittaisi Merja Kyllösen 90-10, Tuula Haataisen 91-9 ja Matti Vanhasen 93-7.
 
Väitän että esim. Ylipäällikön asemassa tulee eteen erilaisia realiteetteja joita ei välttämättä kailoteta julkisesti jokaiselle Kallion kuplan kirjailijalle. Mistä tässä on sitten kyse? Onko kyse suoranaisesta uhkailusta itänaapurin suunnalta? Vai onko kenties kyse myös siitä, että nykyisistä merkittävistä NATO-jäsenistä päin toivotaan että Suomi pysyisi virallisesti ottaen "aidan päällä" vaikka teknisesti ollaan täysin NATO-kelpoisia heittämällä? Arvailuksi menee, mutta pitäisin jälkimmäistä aivan yhtä todennäköisenä kuin ensimmäistäkin. Tai oikeastaan, uskoisin että molemmat pitävät jossakin määrin paikkansa.

Molemmat lienevät ihan arkea.

Venäjä on tähän mennessä käynnistänyt sotatoimet useaa lähialuepolitiikkansa piiriin kuuluvaa maata kohtaan näiden lähtiessä kääntymään NATOa kohti. Ja on kommentoinut ihan julkisestikin että reagoisi Suomen mahdolliseen jäsenhakemukseen. Sota ja sen jälkeinen pitkä jäädytetty konflikti.

NATOn piirissä vaaditaan isojen päätösten yksimielisyyttä. Ja Turkki on nykyisin aika hankala tapaus. Se on luisunut jo pari suosikymmentä ääri-islamismiin päin. Ja lähes saman ajan se on pelannut kahden tuolin peliä länsi-Venäjä -akselilla.

Tällä hetkellä Suomen kannattaa panostaa täysillä sotilaallisten länsisuhteiden kehittämiseen ja syventämiseen. Se ei tarkoita poliittisen itsenäisyyden romuttamista sisäpoliittisissa kysymyksissä - edes silloin kun sisäpolitiikasta koitetaan tehdä väkisin EU-politiikkaa.

NATO-jäsenyys ei kahdesta edellisestä syystä + kotimaisen kannatuksen vähyyden vuoksi ole mahdollinen, joten kannattaa tähdätä niin lähelle kuin mahdollista vaikkei sisään pääsisikään.
 
NATOn piirissä vaaditaan isojen päätösten yksimielisyyttä. Ja Turkki on nykyisin aika hankala tapaus.
Nato-jäsenyyttä ei voi koskaan hakea ellei USA ole sen takana ja jäsenistön kanta esim jenkkien toimesta pohjustettu. Ei kukaan hae jäsenyyttä jos läpimeno on epävarma - kynnykselle ei voi jäädä eikä se sopisi Natollekaan.

Nyt tilanne on se, että jäsenyyttä ei haeta koska jokin tai jotkut näistä:
- on tiedossa, ettei nykyisiltä Nato-jäseniltä saada selkeää puoltoa etukäteen tiedustellen
- Yhdysvaltojen heikon mandaatin omaava presidentti tekee hakemisesta epävarman
- Yhdysvallat ei takaa hakemisen aikaista turvallisuutta tai on taannut sitä joltakin osin jo ilman jäsenyyttä
- Oma poliittinen kenttämme on liian hajallaan jotta päätös saataisin kivutta läpi
- Tiedossa ei ole Venäjän akuuttia uhkaa
- isot sotilaalliset hankkeemme liitetään sotilaalliseen liittoutumattomuuteemme
- Baltian puolustamisen asetelma ja Naton odotukset arveluttaa sotilasasiantuntijoitamme/poliitikkojamme
 
Kyllä Väyrynen varmaan enemmän siellä ytimessä on. Huhtasaari ei tietysti ole itäajattelussaan lainkaan Venäjään kriittisestikin suhtautuvan "mestarin" veroinen eikä siten tietenkään sopiva ylipäälliköksi. En ukso, että perussuomalaiset ovat näin oikeastaan missään vaiheessa ajatelleetkaan.

Ota tastä potpurrista nyt mitään selvää. Venäjä määrää tahdin, on tietysti pääviesti. Ei tämä mitenkään houkuttele, vaikka antaakin rehellisesti kunnian sille, jolle se kuuluu.

Ehkä tämä on Lauran tapa ylpeillä, että me olemme parhaita trolleja, me ja Janitskin, MV-lehti ja kaikki hemmetin tilit @Eduskuntavaalit, @euvostotaivas ja mitä niitä onkaan.

1512900029318.png
 
Juttu siitä miten Niinistö on pystynyt presidentin kaventuneista valtaoikeuksista huolimatta ottamaan erityisesti ulko -ja turvallisuuspolitiikan johtajuuden käsiinsä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005484292.html

Tietysti taustalla vaikuttaa kiristynyt maailmanpoliittinen tilanne, joka saa suomalaiset tavallaan ryhmittymään nykyisen presidentin taakse. Venettä ei haluta keikuttaa. Mutta paljon on myös vaikuttanut sekin, että hallitus on käytännössä itse jättänyt johtajuuden tasavallan presidentin käsiin. Milloinka muuten viimeksi Juha Sipilä on puuttunut näihin asioihin ? Itse en edes muista enää. Työnjako kuitenkin toimii niin, että pääministeri ja hallitus hoitaa EU-politiikan. Ulko -ja turvallisuuspolitiikan kovassa ytimessä vaikuttaa kuitenkin presidentti Niinistö.
 
Back
Top