SA-prikaatit jne. keskustelu luiskaan

Hösseli

Kapteeni
koponen kirjoitti:
Vai onko? Onko aavistukseni tai toiveeni siitä että foorumin eetos on maanpuolustusmyönteinen perusteeton? Ja jos näin ei ole - halutaanko näin olevan?

Maanpuolustus.net ei ole kansalaisoikeus, vaikka sananvapaus onkin. Millaisen foorumin haluamme ja millaiset reunat TomTom isäntänä asettaa?

Maanpuolustusmyönteisyyshän voi tarkoittaa myös sitä, että halutaan vaikkapa laajemman yleisen edun nimissä tuoda esiin suljetun järjestelmän epäkohtia, joita laitos itse pyrkii salaamaan. Pitääkin olla tarkkana, ettemme lähde mukaan myöskään tietoturvallisuudeksi naamioituun hankkeeseen, jolla tosiasiassa yritetäänkin suojata puolustuslaitosta kiusalliselta julkisuudelta.

Jos epäkohtia haluaa tuoda keskusteluun, pitää tyypillisesti käsitellä yksityiskohtia. Julkisista lähteistä voi olla koostettavissa myös tietoja, joilla voidaan osoittaa esim. PV:n tiedotuksessa esitettyjä asioita epätodeksi. Riippuu varmaan tapauksesta kumpi silloin todennäköisemmin vaarantuu, maanpuolustuksen etu, vain puolustushallinnon virkamiesten henkilökohtainen etu?

Toivottavasti osaamme tehdä eron noiden kahden välille. Se, että joku esim. työskentelee puolustusvoimissa antaa hänelle varmasti keskimääräistä paremmat eväät arvioida sitä, mitä voidaan julkistaa. Toisaalta se lisää merkittävästi sen todennäköisyyttä, että hänellä onkin oma lehmä ojassa. Enkä nyt puhu kenestäkään tietystä henkilöstä tai nimimerkistä, vaan yleisestä periaatteesta.
 

EVK

Alikersantti
Hösseli ottaa sivun ensimmäisessä viestissä hyvin kantaa. Joskin hieman laajentaisin vielä syitä, mutta siitä ehkä myöhemmin.

baikal kirjoitti:
koponen kirjoitti taas hyvin.

Tyydyn ottamaan kantaa vain yhteen asiaan:

Kapiainen on tuonut tiettyä ryhtiä ja tietoainetta foorum(eille). Hän on suorastaan potkinut välillä foorumia persielle, kun on ollut sellainen paikka. Lukemattomat kerrat keskustelut ovat saaneet uusia ja useita suuntia hänen liityttyään topikkiin.

Ehdottomasti. Varmasti jokainen arvostaa läsnäolon huomattavan korkealle. Ehkä osaksi siksi on täällä.

baikal kirjoitti:
Kysymys: miksi juuri tämä nimenomainen aihe on sellainen, että Kapiaisen kannanotot pitäisi kyseenalaistaa???

Nimenomaisesti hänen kannanottojaan ei tarvitse lähtökohtaisesti kyseenalaistaa. Kuten Kapiainen itse maihari-topicissa erittäin osuvasti sanoi: Puolustusvoimissa kun yhä ajatellaan liiaksi siten, että upseerin koulutus antaa pätevyyden lähes kaikkeen mahdolliseen. Niinpä upseeri pystyy tekemään mitä tahansa työtä pl lääkärin työ

Mahtaakohan upseerin koulutus taata ylivertaisen ymmärryksen internetin datalouhinnasta ja tietoturvallisuudesta vai osaisikohan sen paremmin joku sellaista (esimerkiksi kilpailijaseurantaa) opiskellut ja työkseen tekevä?

baikal kirjoitti:
Mikä heikkous on juuri tällä kertaa Kapiaisen kannan ottamisessa? Joku veti esille kortin, jonka mukaan koulutusupseeri tai vast. ei ole oikea hlö arvioimaan tämän kaltaisia asioita.. ja sen sijaan me siviilit sitä ollaan tämän asian taitajia ja tietäjiä, vissiin?

Kuka nyt on oikea henkilö arvioimaan - no ainakin sen tiedän, että yksinomaan tavallinen koulutusupseeri tai vast. se ei ole, kuten ei välttämättä yksittäinen siviilinörttikään.

baikal kirjoitti:
Toivon, että voimme jatkaa rakentavalla linjalla ilman vittuiluja.

Kapiainen kirjoitti:
Toisaalta täytyy myös sanoa, että tämä keskustelu on omalta osaltaan osoittanut että moni teistä kavereista ei tiedä tästä asiasta yhtään mitään! Muutama tuntuu olevan edes hiukan perillä, siitä mikä on todellisuus, mutta suurin osa tuntuu olevan pihalla kuin lumiukot..ja sitä on tavattoman helppoa sitä haluavien käyttää myös hyväkseen.

Niin minäkin.

Ja senkin jokainen varmasti ymmärtää, että TomTom tekee lopullisen päätöksen linjauksista. Olen kuitenkin huolissani, jotta foorumilla keskustelu säilyy todelliseen, kritiikin ja kyseenalaistamisen kestävään informaatioon. Tämä tapahtuu luonnollisesti rakkaan kotimaan etua tavoitellen, joten arkaluontoisen ja yksityiskohtaisen materiaalin julkaisu on foorumin säännöissä kielletty, ihan vain varmuuden vuoksi. Sellaista materiaalia ei kuitenkaan kyseisessä topicissa ollut, joskin ilman pelisääntöjä sitä olisi saattanut tulla. Konkreettisia pelisääntöjäkin voin esittää, jos foorumin yleinen mielipide suosii varovaista avoimuutta, ja se ylläpitäjällekin sopii.

On hyvä olla varovainen, mutta tarvitsee myös tunnistaa rajat sille, milloin varovaisuus hankaloittaa tekemistä liikaa ilman, että juurikaan lisää turvallisuutta.

Näen erittäin tärkeänä, että Puolustusvoimien suorituskykyä ja onnistumista tehtävässään voidaan missään määrin validisti arvioida. Siteeraan vielä itseäni:

EVK kirjoitti:
Salailu osaltaan on johtanut armeijan tilaan, jossa mielivaltaiset päätökset ovat mahdollisia, eikä todellista tulosvastuuta korkeimman sotilasjohdon tasolla ole olemassa. Mittarina tehokkain keino olisi toki lopettaa tämä jo kiusallisen pitkäksi venähtänyt aselepo ja benchmarkata suoraan kansainvälisinä kovapanosammuntoina naapurin kanssa. Harmi kyllä mittarin toteuttaminen muilta osin ei täytä hyvän mittarin ominaisuuksia, joten tarvitsee kehitellä jotain muuta. Paras tapa, jonka itse keksin on tuijottaa oman valtion sodanajan yhtymiä (minkä suorittaminen on osapuolista lähinnä kotimaan kansalaisille hankalaa), ja verrata niiden suorituskykyä lähialueilla sijaitsevien vieraiden valtioiden yhtymiin.
 

koponen

Kenraali
Olen Hösselin kanssa hyvinkin samaa mieltä yllä kirjoitetusta mekanismista, mutta vielä painokkaammin sitä mieltä että tällaisen foorumin keskustelun painopiste ja voima pitää löytyä niistä asioista joissa ei tarvitse rajoja koetella.

Muutoin käy helposti niin (kuten muutaman viime viikon keskusteluaktiviteetti osin jo osoittaa) että tämäkin foorumi rämettyy wikileakfoliosuoli24-hetteiköksi ja rehdin ynnä raadollisen peruskeskustelun kanava etsiytyy muualle.

Eläköön miinat, muonat ja liikenteen laskenta!
 

baikal

Supreme Leader
koponen kirjoitti:
Olen Hösselin kanssa hyvinkin samaa mieltä yllä kirjoitetusta mekanismista, mutta vielä painokkaammin sitä mieltä että tällaisen foorumin keskustelun painopiste ja voima pitää löytyä niistä asioista joissa ei tarvitse rajoja koetella.

Muutoin käy helposti niin (kuten muutaman viime viikon keskusteluaktiviteetti osin jo osoittaa) että tämäkin foorumi rämettyy wikileakfoliosuoli24-hetteiköksi ja rehdin ynnä raadollisen peruskeskustelun kanava etsiytyy muualle.

Eläköön miinat, muonat ja liikenteen laskenta!


Vahvensin lievästi. Näissäkin meille voi olla haastetta aivan kyllin.
 

KorpiSISSI

Kenraali
koponen kirjoitti:
...

Eläköön miinat, muonat ja liikenteen laskenta!
TÄSMENNYS: Eläköön miinat, ..SISSImuonat+makuupussi.. ja liikenteen laskenta :a-smiley:
:a-cool:
 

Hösseli

Kapteeni
baikal kirjoitti:
Vahvensin lievästi. Näissäkin meille voi olla haastetta aivan kyllin.

Ei mitään turvallista peruskauraa, vaan rima on ehdottomasti pidettävä riittävän korkealla. Vain näin toimien saamme foorumikeskusteluille niin tyypillisiä rimanalituksia ja näyttäviä pudotuksia :a-laugh:
 

noska

Ylipäällikkö
Sinänsä hupaisaa, että me täällä kinastelemme aivan samasta asiasta mistä Yhdysvalloissa on valtion tasolla kinasteltu jo vuosia. Media pitää kiinni oikeudestaan saada tietoa ja julkaista sitä ja valtiolliset elimet taas vaativat tiedon salaamista turvallisuussyistä. Vähintään Vientamin sodasta asti on tätä jatkuvaa kiistaa käyty ja seurauksena on ollut se, että eri instansseissa ovat virkamiehet lyöneet eri tasoisia salausleioja varmuuden vuoksi suureen osaan asiakirjoista jopa ilman tarvetta. Tämä taas johti siihen, että yhä suuremmalla määrällä oli oltava oikeus tuohon salttuun materiaaliin ja edelleen joudutiin salausluokkia lisäämään, jotta määrätyn tasoiseen tietoon pääsee käsiksi vain pieni kontrolloitavissa oleva ryhmä.
Wikileaks tiedoistakin on äänekkäin väite ollut että se vaarabtaa yhdysvaltain ja liittolaisten sotilaat ja operaattorit. Todellisuudessahan se vaarantaa enemmän Yhdysvaltain ja sen diplomaatien politiikan, suhteet ja verkostot sekä edut.

Ja mitä tulee koposen loppulausumaan, niin perinnefoorumi käsittääkseni muodostettiin alunperin nimenomaan sissiaiheiseksi keskustelufoorumiksi. Osa foorumin jäsenistä haluaa varmasti keskustella nimenomaan niistä asioista. Osa haluaa keskustella vvaltion politiikasta, strategioista, sotateknologiasta, tietoturvalisuudesta ta ties mistä kuka maalikkopohjalta kuka akateemisen tutkimuksen tasolla. Minun mielestäni näille kaikille pitäisi yllä löytyä tilaa tältä sivustolta. En lähtisi sen pohjalta dissaamaan mitään aihetta, vain siksi, että itse olen kiinnostuneempi jostain toisesta aiheesta. Tällä sivustolla on monia aiheita, jotka eivät kiinnosta minua. Jätän ne lukematta. On myös aiheita, jotka kiinnostavat minua, mutta totean keskustelun käyneen hedelmättömäksi jankkaamiseksi (kuten tämä ketju jo muutama sivu sitten) ja jossain vaiheessa lopetan sen seuraamisen, ja on sivustoja, jotka kiinnostaisivat minua, mutta joihin en osallistu, jotten joudu kiusaukseen osallistua keskusteluun ja kirjoittaa jotain mitä ei pitäisi julkistaa. Saatan ehkä menettää joitain mielenkiintoisia viestejä tai minulta saattaa jäädä saamatta jotain informaatiota. En kuitenkaan koe sitä kestämättömänä.

Yksinkertaisesti: mikäli joku kokee tämän foorumin rajoitukset liian tiukoiksi tai keskusteluaiheet vääränlaisiksi, niin aina voi perustaa oman foorumin. Siellä voi olla diktaattori ja määrätä rajat ja sinne voi houkutella sellaista väkeä, joka keskustelee niistä aiheista sillä tasolla kuin itse haluaa. Ei kannata kuitenkaan ihan hirveästi pettyä, jos havaitseekin, ettei sille omalle foorumille ole loputonta yleisöryntäystä.

Olkoon foorumilla rauha ja kirjoittajilla hyvä (maanpuolustus)tahto
 

adam7

Respected Leader
BAN
noska kirjoitti:
Yksinkertaisesti: mikäli joku kokee tämän foorumin rajoitukset liian tiukoiksi tai keskusteluaiheet vääränlaisiksi, niin aina voi perustaa oman foorumin.

jo seiskytluvun lopussa kun olin kakarana jenkkilälässä vaihto-opiilaana kuulin argumentin "love it or leave it". ei paljoa innosta.

perustele paremmin

(tää on sukua mustin tulenkorjauskomennoille:

"ammuit ohi... ammu osuma

ammuit taas ohi... ammu saatana osuma" )
 

noska

Ylipäällikkö
Et tainnut lukea siitä viestistä mitään muuta kuin yhteenvedon.
Siinä kun on ensin 14 riviä muutakin tekstiä ja sen jälkeenkin muutama. Mikäli niistä löytyvät perusteet ei riitä, niin en voi auttaa. Huomenna on pyhä ja kaupat kiinni ja mulla rautalanka loppu.
Yhteenvedossa olevaa kommenttia kutsutaan vaihtoehdon antamiseksi. Olen hyvinkin tietoinen tuosta amerikkalaisesta hokemasta. Sekin on positivisempi tapa käsitellä asioita kuin samaan aikaan itänaapurissa, jossa lähtemisen mahdollisuutta ei ollut. En kuitenkaan menisi vertaamaan nettifoorumin vaihtamista asuinmaan vaihtamiseen. Vai oletko sitä mieltä, että jos kerran tilaat jonkun lehden, niin sinun on tilattava se aina etkä saa koskaan tilata muuta lehteä. Antamalla vaihtoehdon halusin muistuttaa arvon foorumiveljiä, että tämän foorumin seuraaminen on täysin vapaaehtoista ja että muitakin foorumeita on. Toisinaan on fiksumpaa etsiä valmiiksi itseään miellyttävä vaihtoehto, kuin yrittää muuttaa sattumalta jo valitsemaansa oman mielenmukaiseksi. Sama muuten pätee avioliittoonkin.
 

EVK

Alikersantti
noska kirjoitti:
Toisinaan on fiksumpaa etsiä valmiiksi itseään miellyttävä vaihtoehto, kuin yrittää muuttaa sattumalta jo valitsemaansa oman mielenmukaiseksi. Sama muuten pätee avioliittoonkin.

Tämä foorumi ei ole sattumalta valittu, ja tätä sekä edeltänyttä foorumia seuraa käsittääkseni huomattavan suuri määrä passiivisia käyttäjiä, kuten minä. Ja jos nyt on puhe siitä, että joku muuttaa foorumia, niin uudet tiukat rajoitukset ovat muutos, ei vapaamman keskustelun säilyttämiseen vetoaminen.

Toki jos täällä jokin tiukka linjaus karsii kaiken mielenkiintoisimman pois, seuraamisen toki lupaan lopettaa. Sitä paitsi, tässä topicissa käsittääkseni on lupa ilmaista mielipiteensä ja ennen kaikkea argumentoida oman näkemyksensä tueksi. Sitten voi toivoa, että ylläpito ei sovella syväjohtamista ja sulje korvia muilta mielipiteiltä.
 

baikal

Supreme Leader
EVK kirjoitti:
noska kirjoitti:
Toisinaan on fiksumpaa etsiä valmiiksi itseään miellyttävä vaihtoehto, kuin yrittää muuttaa sattumalta jo valitsemaansa oman mielenmukaiseksi. Sama muuten pätee avioliittoonkin.

Tämä foorumi ei ole sattumalta valittu, ja tätä sekä edeltänyttä foorumia seuraa käsittääkseni huomattavan suuri määrä passiivisia käyttäjiä, kuten minä. Ja jos nyt on puhe siitä, että joku muuttaa foorumia, niin uudet tiukat rajoitukset ovat muutos, ei vapaamman keskustelun säilyttämiseen vetoaminen.

Toki jos täällä jokin tiukka linjaus karsii kaiken mielenkiintoisimman pois, seuraamisen toki lupaan lopettaa. Sitä paitsi, tässä topicissa käsittääkseni on lupa ilmaista mielipiteensä ja ennen kaikkea argumentoida oman näkemyksensä tueksi. Sitten voi toivoa, että ylläpito ei sovella syväjohtamista ja sulje korvia muilta mielipiteiltä.

Voin kirjoittaa vain omasta puolestani. En tiedä syväjohtamisesta yhtään mitään, tunnen vain piinallisesti sen wanhemman tavan johtaa. Tämä topikki on oikeasti se vapaa väylä ilmaista mielipiteensä ja VARMASTI jokainen viesti luetaan eikä ennakolta ole lyöty kiinni mitään raamia. Tämä topikki ei ole siis mikään turhuus vaan tässä syntyy viitoitus ja lisätään tietoisuutta.

Foorumilla on monia jäseniä, jotka eivät ole alusta pitäen tyytyneet kädet taskussa arvostelemaan vaan ovat vinkanneet ylläpitoa silloin, kun ovat katsoneet tarpeelliseksi...se on erittäin hyvä foorumin kannalta.

Allekirjoittanut ei suostu olemaan mikään kusitolppa kovin pitkään, se on ihan varma, en ole sitä roolia oppinut siviilissä ottamaan enkä ota sitä virtuaalissakaan.
 

Kapiainen

Respected Leader
EVK kirjoitti:
Toki jos täällä jokin tiukka linjaus karsii kaiken mielenkiintoisimman pois, seuraamisen toki lupaan lopettaa.

Niin..erittäin hyvä pointti!! Jos foorumin sisältö ja säännöt eivät miellytä, niin miksi sitten pitää ylipäätään seurata koko foorumia?!?! Mikään pakkohan foorumia ei ole seurata, eikä keskusteluihin osallistua. Koko homma on jokaisen osalta täysin vapaaehtoista ja jos meno ei syystä tai toisesta miellytä, niin aina voi vaihtaa foorumia sellaiseen, joka kiinnostaa enemmän.
 

Hösseli

Kapteeni
Kapiainen kirjoitti:
EVK kirjoitti:
Toki jos täällä jokin tiukka linjaus karsii kaiken mielenkiintoisimman pois, seuraamisen toki lupaan lopettaa.

Niin..erittäin hyvä pointti!! Jos foorumin sisältö ja säännöt eivät miellytä, niin miksi sitten pitää ylipäätään seurata koko foorumia?!?! Mikään pakkohan foorumia ei ole seurata, eikä keskusteluihin osallistua. Koko homma on jokaisen osalta täysin vapaaehtoista ja jos meno ei syystä tai toisesta miellytä, niin aina voi vaihtaa foorumia sellaiseen, joka kiinnostaa enemmän.

Pitäisikö foorumi ihan sovinnolla jakaa kahtia, esim:

www.maanpuolustusliturgianhymistely.com ja
www.maanpuolustuskeskustelu.com

:a-wink:
 

koponen

Kenraali
Hösseli kirjoitti:
Pitäisikö foorumi ihan sovinnolla jakaa kahtia, esim:

www.maanpuolustusliturgianhymistely.com ja
www.maanpuolustuskeskustelu.com

:a-wink:
Heh, oletko Hösseli ikinä miettinyt sellaista hirveää vaihtoehtoa että PV ei olekaan sisältä täysin mätä ja poliittinen eliitti nukkeja ja imbesillejä?

Olisihan se ihan kamalaa jos kehuttaisiin aiheesta suomalaista tapaa toimia ja sen tuloksia...

Jermuhan saa jurputtaa, ei siinä mitään, mutta jos aikeena on pyyhkäistä kaikki positiiviselta vähänkään vaikuttava saman tien sivuun vetoamalla ties mihin huolen aiheisiin, niin menee jo tarkoitushakuisuuden puolelle.

Edelleen tinkaan (nyt Hösseliin viittamatta) tällä sisäkehä/reuna/ulkokehä-ajatuksella sitä, että foorumi voi olla mainiosti paikka johon tuodaan keskusteltavaksi asioita ja aiheita kun on kotiläksyt tehty kunnolla. Eihän tämä ole tiedonjulkistamiskanava eikä edes perinteinen media vaan keskustelupalsta... ja silloin keskustelijoiden soisi kantavan vastuunsa kirjoittamastaan, vaikka anonyymina vedetäänkin.

Mutta jos se kahtiajako tulee niin ehdotan uudeksi perustettavaksi foorumiksi "www.varmojamielipiteitämaanpuolustuksentuhosta.com". Sinne olisi tunkua! Tähän sopiva hymiö jos jollain on varastossa.
 

baikal

Supreme Leader
koponen kirjoitti:
Hösseli kirjoitti:
Pitäisikö foorumi ihan sovinnolla jakaa kahtia, esim:

www.maanpuolustusliturgianhymistely.com ja
www.maanpuolustuskeskustelu.com

:a-wink:
Heh, oletko Hösseli ikinä miettinyt sellaista hirveää vaihtoehtoa että PV ei olekaan sisältä täysin mätä ja poliittinen eliitti nukkeja ja imbesillejä?

Olisihan se ihan kamalaa jos kehuttaisiin aiheesta suomalaista tapaa toimia ja sen tuloksia...

Jermuhan saa jurputtaa, ei siinä mitään, mutta jos aikeena on pyyhkäistä kaikki positiiviselta vähänkään vaikuttava saman tien sivuun vetoamalla ties mihin huolen aiheisiin, niin menee jo tarkoitushakuisuuden puolelle.

Edelleen tinkaan (nyt Hösseliin viittamatta) tällä sisäkehä/reuna/ulkokehä-ajatuksella sitä, että foorumi voi olla mainiosti paikka johon tuodaan keskusteltavaksi asioita ja aiheita kun on kotiläksyt tehty kunnolla. Eihän tämä ole tiedonjulkistamiskanava eikä edes perinteinen media vaan keskustelupalsta... ja silloin keskustelijoiden soisi kantavan vastuunsa kirjoittamastaan, vaikka anonyymina vedetäänkin.

Mutta jos se kahtiajako tulee niin ehdotan uudeksi perustettavaksi foorumiksi "www.varmojamielipiteitämaanpuolustuksentuhosta.com". Sinne olisi tunkua! Tähän sopiva hymiö jos jollain on varastossa.


LIEVÄSTI vahvensin. Ilman odotuksia aloitin aikanaan mp-toiminnan parissa touhut. Yhteenkään vahvennuksen kuvaukseen sopivaa hlöä en ole vielä tavannut niistä, jotka palkkaa saavat laitoksessa. En yhtäkään. Tähän asti olen törmännyt vain keskivertosuomikarjua kyvykkäämpiin henkilöihin, niin hlökoht. ominaisuuksiltaan kuin teoreettisilta tiedoiltaankin.

Hlöstö on selvästi mielestäni pv:n organisaation tärkein voimavara, aivan ykkönen, sitten tulee muu....ja tämä mielestäni toteutuu Suomessa oikein hyvin.

Monia oivallisia topikin aiheita on ohitse tämän Liturgiasapetuksen, vaikka nyt esim. "kuinka suojautua lämpö-yms. tähystykseltä", noin esimerkiksi. On taatusti haastava aihe, mutta ei hotsita avata keskustelua, kun alkaa itku " kuinka eeeee se kannata, ei ole kaikille omaa rynnäkkövaunua ja eee satelliiteille maha mittään ja ee sitä ee tätä".

Minusta on paikallaan, että on henkilöitä, jotka ruotivat mm. pv:n asioita ihan pilkulleen, ei siinä mitään. Monestakin syystä on paikallaan, että pv ei "pääse irtoamaan erilliseksi linnakkeeksi" yhteiskunnasta. Mutta ei tästä voi tulla MENESTYSKONSEPTIA kaikkeen keskusteluun.
 

noska

Ylipäällikkö
poliittinen eliitti nukkeja ja imbesillejä
minun taas pitää sanoa että tähän kuvaukseen osuvia olen tavannut useitakin
 

Hösseli

Kapteeni
baikal kirjoitti:
koponen kirjoitti:
Hösseli kirjoitti:
Pitäisikö foorumi ihan sovinnolla jakaa kahtia, esim:

www.maanpuolustusliturgianhymistely.com ja
www.maanpuolustuskeskustelu.com

:a-wink:
Heh, oletko Hösseli ikinä miettinyt sellaista hirveää vaihtoehtoa että PV ei olekaan sisältä täysin mätä ja poliittinen eliitti nukkeja ja imbesillejä?

Olisihan se ihan kamalaa jos kehuttaisiin aiheesta suomalaista tapaa toimia ja sen tuloksia...

Jermuhan saa jurputtaa, ei siinä mitään, mutta jos aikeena on pyyhkäistä kaikki positiiviselta vähänkään vaikuttava saman tien sivuun vetoamalla ties mihin huolen aiheisiin, niin menee jo tarkoitushakuisuuden puolelle.

Edelleen tinkaan (nyt Hösseliin viittamatta) tällä sisäkehä/reuna/ulkokehä-ajatuksella sitä, että foorumi voi olla mainiosti paikka johon tuodaan keskusteltavaksi asioita ja aiheita kun on kotiläksyt tehty kunnolla. Eihän tämä ole tiedonjulkistamiskanava eikä edes perinteinen media vaan keskustelupalsta... ja silloin keskustelijoiden soisi kantavan vastuunsa kirjoittamastaan, vaikka anonyymina vedetäänkin.

Mutta jos se kahtiajako tulee niin ehdotan uudeksi perustettavaksi foorumiksi "www.varmojamielipiteitämaanpuolustuksentuhosta.com". Sinne olisi tunkua! Tähän sopiva hymiö jos jollain on varastossa.


LIEVÄSTI vahvensin. Ilman odotuksia aloitin aikanaan mp-toiminnan parissa touhut. Yhteenkään vahvennuksen kuvaukseen sopivaa hlöä en ole vielä tavannut niistä, jotka palkkaa saavat laitoksessa. En yhtäkään. Tähän asti olen törmännyt vain keskivertosuomikarjua kyvykkäämpiin henkilöihin, niin hlökoht. ominaisuuksiltaan kuin teoreettisilta tiedoiltaankin.

Hlöstö on selvästi mielestäni pv:n organisaation tärkein voimavara, aivan ykkönen, sitten tulee muu....ja tämä mielestäni toteutuu Suomessa oikein hyvin.

Monia oivallisia topikin aiheita on ohitse tämän Liturgiasapetuksen, vaikka nyt esim. "kuinka suojautua lämpö-yms. tähystykseltä", noin esimerkiksi. On taatusti haastava aihe, mutta ei hotsita avata keskustelua, kun alkaa itku " kuinka eeeee se kannata, ei ole kaikille omaa rynnäkkövaunua ja eee satelliiteille maha mittään ja ee sitä ee tätä".

Minusta on paikallaan, että on henkilöitä, jotka ruotivat mm. pv:n asioita ihan pilkulleen, ei siinä mitään. Monestakin syystä on paikallaan, että pv ei "pääse irtoamaan erilliseksi linnakkeeksi" yhteiskunnasta. Mutta ei tästä voi tulla MENESTYSKONSEPTIA kaikkeen keskusteluun.

Pitää vissin jatkossa lihavoida hymiöt, ettei tule provosoitua ketään?:a-huh:

Minullakin on sellainen käsitys, että PV:n palveluksessa on keskimäärin hyvinkin fiksua porukkaa. Tunarit ja kähmijät ovat yleensä politikkoja. Homma nyt vain on kääntynyt matkan varrella väärästä risteyksestä ja tuo Baikalin kuvailema yhteiskunnasta irtoaminen on valitettava tosiasia.

Onhan se lähinnä naurettavaa, että eri hallinnonaloilta saa täysin eri mitalla tietoa. Verrataan vaikka tilannetta, jossa kaksi virkamiestä (vast.) rutistaa tiedotteessa maailmalle oikein kunnon pökäleen, sellaisen jota lukiessa tulee pakonomainen tarve käydä pesemässä kädet. Vaikkapa VR:n pomomies esittämässä, että "junat ovat kulkeneet aikataulussa koko talven, paikallisjunat jopa hieman edellä" tai Herra Isoherra kertomassa, että "Porin jääkäriprikaati on aseistukseltaan ja muulta varustukseltaan Länsi-Euroopan terävää kärkeä edustava mekanisoitu yhtymä". Edelliselle osattaisiin kyllä nauraa, eikä se ansaitsisi edes kommentointia. Jälkimmäinen kuitenkin uppoaisi laajoihin joukkoihin kuin häkä ja tämä on demokraattisessa yhteiskunnassa ehdottomasti epäkohta. Oikeaa tietoa olisi oltava tarjolla siinä määrin, että veronmaksajatkin kykenevät asiaan huolellisemmin perehtymällä hahmottamaan kokonaisuuden.

Jos siis haluaisin oikaista julkisesti valehtelevan virkamiehen antamia tietoja, niin minun pitäisi käydä läpi PV:n julkaisuja ja tiedotteita saadakseni vertailutietoa kyseessä olevasta joukosta ja verrata sitä sitten muiden maiden vastaaviin. Tässä kohdin homma kuitenkin menee vituralleen, koska joidenkin mielestä minun pitääkin olla hiljaa, etten paljastaisi ns. sotasalaisuuksia. Salaisuuksia, jotka PV on jo katsonut asialliseksi julkistaa. Varmuuden vuoksi salaaminen ei sovi minun pirtaani, vaan jotain perusteita pitäisi löytyä.

Tätä mekanismia en ole tähän päivään mennessä ymmärtänyt, enkä usko tekeväni sitä jatkossakaan. Puolustushallinto ei periaatteessa poikkea mitenkään muista hallinnonaloista. Kansalaisella on paitsi oikeus, myös velvollisus katsoa niiden perään. Tämä foorumi olisi asioiden käsittelyyn yksi erinomainen kanava, monen muun ohessa.

En siis kävisi rajaamaan foorumilla käsiteltäviä aiheita, vaan annetaan kaikkien kukkien kukkia. Jos säännöt eivät miellytä, niin jokainen voi sitten tykönään tehdä oman ratkaisunsa, jääkö porukkaan kirjoittelemaan sallituista aiheista vai poistuuko kokoonpanosta. Muilta tulevat kehotukset maiseman vaihdokseen eivät kuulu asiaan.

Toivottavasti asioiden käsittelyä ei jatkossakaan rajata sinne liturgian hymistelyyn. Kuten aiemmin on jo tullut todettua, niin allekirjoittaneelle ei tarvita kuin pyyntö oikealta taholta ja poistun ilmaa pilaamasta. Toistaiseksi pysyn kannassani, koska kukaan ei ole esittänyt asiaperusteita muunlaiseen linjaukseen, ei ainakaan vielä.

Jokainen tietysti muodostaa oman maailmankuvansa, minulla on toistaiseksi tällainen.
 

noska

Ylipäällikkö
Hösseli kirjoitti:
Pitää vissin jatkossa lihavoida hymiöt, ettei tule provosoitua ketään?:a-huh:
Sitten luulisimme kaikki että yrität irvailla suomalaiselle läskireserville.
Tätä mekanismia en ole tähän päivään mennessä ymmärtänyt, enkä usko tekeväni sitä jatkossakaan.
Älä välitä ei sinun kuulukaan. Suomalaisen miehen kuuluu totella kyselemättä eikä ymmärtää. Oli sitten kyseessä puollusteluorganisaatio tai vaimo.
Muilta tulevat kehotukset maiseman vaihdokseen eivät kuulu asiaan.
Selvennetääs nyt hieman, kun aika monelle näkyy jääneen tästä väärä käsitys. Minä en ole kehottanut ketään poitusmasta tältä foorumilta. Olen vain muistuttanut, että sellainen vaihtoehto on olemassa, ettei tätä ole pakko seurata ja muita maanpuolustusaiheisia foorumeita on olemassa ja jos niistäkään ei löydy mieluisaa niin oman saa perustaa.
En toki tuonut sitä esille samanlaisella runouollisella tavalla kuin fooruin verbaalisesti lahjakkaammat kirjoittajat, mutta TOISTAN että en ole ketään kehottanut / käskenyt poistumaan, vaan muistuttanut vaan olemassaolevasta mahdollisuudesta.
ei tarvita kuin pyyntö oikealta taholta ja poistun ilmaa pilaamasta
Vaimon pelko on viisauden alku. Kyllä se kannaattaakin foorumi unohtaa jos vaimo antaa pienenkin vihjauksen siihen suuntaan.

Ja niin, ei, en vieläkään käytä riittävästi hymiöitä., enkä aio niin jatkossakaan tehdä.
 

baikal

Supreme Leader
Jos Hösseli viittaa allekirjoittaneeseen eräässä kohtaa viestiään niin: ei, ei ole Hösselin aika siirtyä maanpuolustus.netin reserviin, tuohon perspektiivittömien taistelijoiden koloniaan.

Ehdottomasti mielestäni pitää ottaa esille näiden aiheiden yhteydessä asiat asioina. Ja jokaiselle keskustelulle löytyy oma topikkinsa, jos ei vanhoista löydy niin perustaa uusia.

Salaamisen tarpeista voidaan keskustella yleisellä tasolla. Vaan kun edelleenkään salaamisen ohjeista ei päätä maanpuolustus.net niin noudatamme järkeämme, saatuja ohjeita ja suodattelemme kirjoituksiamme.
 
Top