Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Osa noista bunkkereista ja kalliosuojista on aivan loistavia johtamispaikkoja. Tosin vihu voi tietää ne, mutta 10m kalliota suojaa kyllä hyvin.
Lisäksi 1940-luvun linnoite ei anna välttämättä kummoistakaan suojaa termobaarisia aseita vastaan. Linnoitteen tulisi olla lievästi ylipaineistettu ja tiivis, jotta vaikutus eliminoituisi. En tiedä, toimiiko enää tänä päivänä tsetseenien harrastama kynttilän tai avotulen pitäminen ilmanvaihtoaukoissa.No, mikään ei varmaankaan kiellä houkuttelemasta vihollista pommittamaan niitä. Useimmat noista suojista lienee vahvistettu kestämään yli tonnin lentopommin, mutta nykyään naapurilla on myös läpäiseviä täsmäpommeja, joten ne pätisi ainakin osaan noista suojista, mutta jos ne saadaan houkuteltua valemaaleihin, niin naapurilla tuskin on hirveän isoa varastoa noita.
Linnoitteen tulisi olla lievästi ylipaineistettu ja tiivis, jotta vaikutus eliminoituisi. En tiedä, toimiiko enää tänä päivänä tsetseenien harrastama kynttilän tai avotulen pitäminen ilmanvaihtoaukoissa.
Mistä tuo tieto tulee, että tilassa pitäisi olla ylipaine, että se suojaisi termobaarisilta aseilta. Ainakin tähän asti on riittänyt, että tila on suljettu ja kestää aseen aiheuttaman paineaallon. Esimerkiksi panssaroidut ajoneuvot tarjoavat hyvän suojan termobaarisilta pommeilta kun vain pitää luukut kiinni. Tyypillisesti termobaarisen aseen kaasu/aerosolipilven leviämiseen on aikaa vain vajaa sekuntti joten kovin hanakasti se ei mistään pienistä rakosista tilaan leviä.
Tsetseenit muuten suojautuivat termobaarisilta singonammuksilta pitämällä pientä kynsitulta asuntojen lattialla.
Termobaariset aseet kyllä sopivat monenlaisiin kohteisiin, mutta kantalinnoitetut asemat eivät kuulu niihin. Jos rannikkotykistön linnoitus kestää 100 kilotonnin ilmaräjähdyksen, niin se kestää kyllä myös termobaariset pommit. Teräksestä valmistetut panssaroidut ajoneuvot kestävät myös erittäin hyvin painetta. Sen takia ne neutropommit kehitettiin koska panssarit kesti hyvin sekä paineaaltoja että lämpövaikutusta.
Salpavaellus lähestyy. Odotan suurella mielenkiinnolla. Muita?
Samaa kyllä komppaan PSS kanssa... nykynen kerrostalo kestää ehkä raekuuron, WW2 vähän enemmän...Kertooko tuo enemmän Salpalinjan hyvästä laadusta vai nykyisten kerrostalojen huonosta?
(Olipa nyt ilkeä.)
Lisäksi valun jäätyminen kesken kaiken kovan pakkasen vuoksi estettiin polttamalla nuotiota materiaalin päällä
Rakentamisen ammattilaisten mielipiteitä odotellessa kelvannee mun ainoastaan kirjoista luetut käsitykset (siis tyypillinen forumilainen): Massiivinen betonivalu kehittää lämpöä sitoutuessaan valun jälkeen. Ulkoilmaa vasten oleva pinta jäätyy helpommin, joten nuotio on voinu olla hyväkin keino. Pakkasella valaminen oli kyllä kielletty. Kieltoa ruvettiin valvomaan tarkemmin kun valvojat löysivät jäätyneitä valuja.Kertooko tuo enemmän Salpalinjan hyvästä laadusta vai nykyisten kerrostalojen huonosta
http://salpalinjansalat.blogspot.com/2010/09/pallokorsuihin-idea-amerikasta.htmlIsäni oli rakentamassa bunkkeria jossain Virolahdella. Hän kertoi, että he käyttivät jonkinlaista kumimuottia, jonka päälle betoni valettiin. Ilmeisesti kyse oli jostain kupumallisesta bunkkerista. Voisiko joku tietäjä kertoa lisätietoa?