Videolla esiintyvä maj evp Pekka Termala vietti alkuvuonna 80-vuotispäiviään. Tehnyt mittavan päivätyön tämän hevosvetoisen kt:n perinteiden säilyttämisessä. Ongelmakin on tuttu: Puuttuu nuoria jatkajia; sekä miehiä että hevosia. BTW Hevosiahan PV:llä oli 1971 jälkeenkin Niinisalossa, sillä täällä sijaitsi Eläinlääkintäkoulu. Koulutti mm. kengittäjät ja lääk- sekä moottori-au:ta vastaavat aliupseerit.Puheenjohtajana on Pekka Termala joka on Suomen viimeisen hevospatterin päällikkö. Tykki hevoset lähti Niinisalossa 1971. Viimeisen kerran ne nähtiin rovajärvellä 1969
Itelläkin on hauska muisto tästä perinnepatterista: Olin lämpimänä kesäyönä AUK-oppilaana vartiossa joskus aamuviideltä. Nojailin puomin tolppaan yrittäen pysyä hereillä. Yhtäkkiä näkyviin ilmestyy tykkivaljakko 8:n hevosen vahvuisena. Tykinjohtaja ratsasti arvokkasti ekana ja vasemmanpuolisilla hepoilla neljä ratsuria. Oikeanpuoleinen ns. käsihevonen sai tulla mukana omin päin. Piti oikein nipistää että olenko lainkaan hereillä. En tiennyt mitään koko perinnepatterista eikä tällaisella kokoonpanolla valjakot ole usein (jos koskaan muulloin) liikkuneet. Myöhemmin ei enää olis onnistunukaan kun ei ollu 8 kpl koulutettuja vetohevosia. Valjakko liikkui aamyöllä koska joku elokuvaohjaaja haki juuri oikeanlaista valoa.
Tämä hevosromantiikka on tietenkin ihan sivuseikka koko 1970-luvun mittakaavassa. Ei PV:n tulevaisuutta suunnitellu joukko vanhaan takertuvia hölmoläisiä vaan silloin luotiin pohja 80-luvun Maavoimien vuosikymmenelle. Rauhan vuosina voidaan myös toteuttaa kokeiluharjoituksia, jonka tulokset (melkein) kaikki tietää etukäteen. Eipä ainakaan tarvi sotaan lähteä kokeilemattomilla metodeilla kuten 1939 monessa jutussa kävi. Hevosista vaan luovuttiin niin nopeasti ettei kaikki ehkä pysyny perässä. Muistutti vähän myöhempien aikojen teemaa, jota voisi kuvailla sanaparilla: tietotekniikka ja taistelukenttä.