Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kielenvaihto tapahtuu prestiisi perustein, hyvä esimerkki ovat romaniisia kieliä puhuvat kansat joiden kulttuuri hävisi myös suurelta osin, jäljellä jää joku paikallinen piirakka ja hassu kertomus.
Kysyin, mikä EU:ssa on vikana, en sitä mikä Venäjässä on vikana. Toistan, mikä siinä riippumattomuudessa on niin paljon parempaa? Miten se henkilökohtaisesti vaikuttaisi sinun elämänlaatuasi parantavasti?
Taisi jollakin heittää laukalle, ulkorata hetkeksi ja vähän vauhtia alas
Juuri niitä tarkoitinTarkoitat varmaan suomalaisia puolueita jotka ovat mukana Eurooppa federalisteissa joka taas järjestönä kuuluu maailman federalismia ajavaan kattojärjestöön?
EU:ssa on tosi paljon vikana, aikanaan kun liittymistä pohdittiin, tiesivät EU:ssa jo olevat tanskalaiset kertoa että elämänlaatu laski tuon liikkeen myötä, vaikka taloudella meni sinänsä hyvin. Eli työelämä muuttui hektisemmäksi kvartaaleiluiksi yms.
Tulevissa vaaleissa voi hyvinkin keskustapuolue päästä ylivoimaiseen vallankahvaan lehtomäkineen, väyrisineen ym. muiden venäläismyönteisten pyrkyrien ohella. Missä vaiheessa, jos koskaan (kuten itse epäilen), selväpäiset puolustusvoimien- ja ministeriön virkamiehet heräävät, jos katastrofi on ovella eivätkä johtavat poliitikot laita tikkua ristiin? Ja mitä on tehtävissä?
Nykyisen kaltaisessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa olisimme aika linkussa, jos emme kuuluisi sen kummemmin EU:hun tai NATOon. Meillä voisi - ja olisikin- nyt olla käynnissä Georgian ja Ukrainan jatkumo aika paljon pitemmällä ja konkreettisena.
"Kansallisista eduista" huolehtivan pitää miettiä muutakin kuin sitä, että kökkii yksin muka-isänmaallisessa poterossa.
Sinällään mikään ei ole kiveen hakattua. Esimerkiksi rahaliiton kanssa voi käydä vielä vaikka miten. Perustuslakia voi aina muuttaa. Viime kädessä me aina mietimme omaa etuamme.
Valitetavasti monet yksilöt - olivat sitten näitä kotifasisteja tai vaikka pinkkipaita-Kataisia - ajattelevat pelkästään yksilön solipsismin kautta. He ovat henkisiä pakolaisia aina ja ikuisesti, koska he ovat eksyksissä itsenä kanssa.
EU:n byrokraatitko kvartaalitalouden on keksinyt?
En oikein usko siihen, koska kvartaalien tuijottaminen on pikemminkin kapitalismin ja amerikkalaisen liikkeenjohdon lempilapsia. Kvartaalitalous olisi tullut Eurooppaan ja Suomeenkin aivan riippumatta meidän EU-jäsenyydestä.
Jo vain. Mutta eikö EU:n tarkoitus ole antaa (isoille) yrityksille vapaammat kädet toimia näillä sisämarkkinoilla ja poistaa esteet tavaroiden, palvelujen ja ihmisten liikkuvuudelle?
Mutta onhan vapaasta liikkuvuudesta hieno nauttia ja onhan se kiva että Lidl murtaa pöhöttynyttä suomalaista ruokamonopolia. Nykytekniikan aikana elämän tempo on jok tap muuttunut jos ei asu kehittyvässä maassa. Myönnetään.
Paljon löytyy maailmankansalaisia, kuka myöntää rehellisesti ettei pidä tai välitä suurimmasta osasta maailman väestöä?
Eurooppalaisen Suomen hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa, 10 jäsentä ja 14 henkilökohtaista varajäsentä. Hallituksen jäsenet ovat Eurooppalaisen Suomen yhteisöjäsenten, alueyhdistysten ja sisarjärjestöjen edustajia sekä poliittisten puolueiden Eurooppa-vaikuttajia. Hallitus valitaan helmi-huhtikuun aikana pidettävässä yhdistyksen vuosikokouksessa.
Puheenjohtaja
Riitta Myller (kansanedustaja, SDP), varajäsen Tytti Tuppurainen (kansanedustaja, SDP / Eurooppalainen Ouluseutu)
Varapuheenjohtajat
Mirja Vehkaperä (kansanedustaja, Suomen Keskusta) Jannika Ranta (Suomen Keskusta)
Lasse Männistö, (kansanedustaja, Kansallinen kokoomus), varajäsen Anniina Iskanius (Kansallinen Kokoomus)
No tuossa olemme voimakkaasti eri mieltä. Kykenetkö edes perustelemaan väitettäsi? Taloudellinen itsemääräämisvalta on joko siirtynyt monilta osin Brysseliin tai minkäänlaisia kansallisia suojamekanismeja ei ole sen paremmin kuin pitkän tähtäimen rakentavia suunnitelmia. Suomi näyttäisi tottelavan EKP:n linjaa ja siinä sinulle isohkosti pohdittavaa. Turvallisuuspolitiikan kannalta ulkoa tulevaa uhkaa vastaan liittovaltio on tietysti hyvä, mutta sen ongelmat tulevatkin sisältä. Sinun kannattaisi perehtyä hieman avoimemmin mielin EU:n syntyhistoriaan ja sen päämääriin. EU:lla ei ole mitään tekemistä demokratian ja ihmisyyden kanssa. Vai äänestitkö sinä EU:n presidenttiä koska kilpailijoita hänellä ei ollut.Julistat heidän teesejään ja Duginin teesejä. Mitä väliä sillä on, teetkö sen viattomasti täydellisen itsenäisyyden tunteessasi vai muista syistä.
Suomi ei vuoden 1945 jälkeen ollut pitkään aikaan yhtä "itsenäinen" kuin vuoden 1995 jälkeen. Tietenkin liittovaltiokehitys näkyi sen päätepisteessä, mutta prosessi levisi jo. Kansallisvaltioiden yhtenäisyys ei riitä. Liian erilainen Eurooppa.
Jotenkin moniarvoisempaa, että Euroopassa on monenlaista väriä. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan kannalta liittovaltio olisi tietysti parempi.
Perehdyppä asioihin. EU:n päämäärä on liittovaltio.Ei tuo EU:n federaatio oikein ota missään tulta alleen...paitsi joissain kauhukuvissa.
Minusta kansalliset suunnitelmat ovat pyrkimys velkaorjuuteen ja reaktiotalouteen. Keskusjohtoisuuden mallia on vissiin etsitty Moskovasta ja heillä tuntuu olevan varsin pitkän tähtäimen suunnitelmia.Itsenäisyys ei ole mikään vaalikauden asia, EU:ssa voi päästä kyllä mukaan viisivuotissuunnitelmiin.
Perehdyppä asioihin. EU:n päämäärä on liittovaltio.