Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tästä kehiin! :D

16649159_1339022752825054_2812793058302348193_n.jpg
 
Tein pari päivää sitten itselleni ja vaimolle lounaaksi lihamurekkeen tuosta uudesta possujauheliha- ja porkkanatuotteesta. Sattui olemaan -30 % -tuotesarjassa osuuskaupassa. Ihan hyvä tuli, vaimo kehui jopa paremmaksi kuin tavallisesta jauhelihasta tehty mureke.
Jauhelihaa, kananmunaa, ranskalainen sipulikeitto pussista (sekä lisähöysteeksi oliiveja aurinkokuivattua tomaattia silputtuna, jos on). Sekoitetaan, laitetaan uuniin - tuo porkkanasysteemi vaati hieman enemmän aikaa kuin tavallinen jauheliha - ja syödään keitettyjen perunoiden kanssa. Hyvää ja helppoa perusruokaa.

En sitten tiedä, onko tuo possu-porkkana-härveli halvempaa, terveellisempää tai muuten ehdottomasti etevämpää kuin tavallinen jauheliha, mutta tulipahan kokeiltua, kun halvalla sai, ja ihan soivaksi havaittua.
 
Joskus lainasin kirjastosta keittokirjan, jossa oli -20 luvulta riistaresptejä. Onkohan tämäkin siitä? Piru kun muistaisi sen kirjan nimen, kävisin uudestaan lainaamassa.

Tuo taisi olla tässä mainitusta kirjasta...ehkä:

http://yle.fi/uutiset/3-7815421

Muistaakseni vanhoja reseptikirjoja on saatavilla 20-30-luvuilta ja sota-ajalta.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos vinkistä. Ei tuo se ollut, mitä muistelin, mutta taidanpa tuonkin hommata luettavaksi. Täytynee kirjastosta kysyä muista, jospa ne tietäisi.
 
Näin sitä terveysfasismia nykyään edistetään. Pikkuhiljaa prosentti kerrallaan vaihdetaan lihaa syövän heteromiehen ruokavalio lähemmäksi kaalisoppaa....
Pavut ovat erittäin hyviä kasvisvalkuaisen lähteitä, voi laittaa hyviä ruokia puolet lihasta puolet papuja. En usko ihan kaikkeen mitä kirjotetaan lihan vaaroista, mutta eläinrasvaa ei ole kaikille hyväksi, kun tukki suoneet. Kaikille kuitenkaan ei muodostuu pahan LDL kolesterolin nousua, vaikka söisivät läskiä ja voita.

Oma suosikki jo pitkään ollut tölkki papuista (tomattikastikessa) tehty munakas juustolla.

Terveysfasismia tai ei, mutta jos voi välttää vakavan suonien tukkeutumiseen niin miksei söisi ruokia jotka estävät sitä.
Terveys on kaikille tärkeä.
 
Viimeksi muokattu:
Tätä tuli tänään kokeiltua, Thai-biiffiä... hyvin putos! Hyvät ohjeet ja hyvää spadea ketjun hengessä...

 
Viimeksi muokattu:
Maastolounasta serbialaisittain... erittäin hyviä videoita, ei mitään puhetta tai Gordon Ramsay -tyyppistä turhaa kiroilua, kaikki spadenvalmistus tapahtuu avotulella maastossa, jossa spadet myös asiallisesti nautitaan.
Paljon eri reseptejä, serbialainen yms. etelän/ levantin-tyyppinen ruoka on kuosissaan näissä. Herkullista ja hyvät äänet pannun köhinästä puron solinaan... suosittelen!
Jahka pakkaset lakkaa niin lähden näitä toteuttamaan itsekin. @JR49 , kesällä Haminassa saattaa syntyä impromptu 'Börek', 'Cheburek' tai peräti 'Dzigerica za naru'! @Sardaukar on näitä mahdollisesti syönytkin, itse en ole koskaan serbiruokaa syönyt, vielä :p.


 
Maastolounasta serbialaisittain... erittäin hyviä videoita, ei mitään puhetta tai Gordon Ramsay -tyyppistä turhaa kiroilua, kaikki spadenvalmistus tapahtuu avotulella maastossa, jossa spadet myös asiallisesti nautitaan.
Paljon eri reseptejä, serbialainen yms. etelän/ levantin-tyyppinen ruoka on kuosissaan näissä. Herkullista ja hyvät äänet pannun köhinästä puron solinaan... suosittelen!
Jahka pakkaset lakkaa niin lähden näitä toteuttamaan itsekin. @JR49 , kesällä Haminassa saattaa syntyä impromptu 'Börek', 'Cheburek' tai peräti 'Dzigerica za naru'! @Sardaukar on näitä mahdollisesti syönytkin, itse en ole koskaan serbiruokaa syönyt, vielä :p.


Kiinni veti! Voin tuoda muurikkapannun, ja jos vielä oikaistaan, niin polttopuutkin :).
Tilaan chili con carnen, kiitos.
 
Kiinni veti! Voin tuoda muurikkapannun, ja jos vielä oikaistaan, niin polttopuutkin :).
Tilaan chili con carnen, kiitos.
Asia selvä! Tuon lihat, pavut sekä espoolaisen tietotaitoni!

Valtio saa tarjota puut kyllä oman näkemykseni mukaan.
 
Tänään käyty kalasatamasta ostamassa tämän vuorokauden puolella hengestään päässyt hiukan alle kahden kilon kuha; kävin juuri puutarhasta keräämässä eilisessä "lämmössä" pintaan nousseita nokkosen versoja kastiketta varten. Tiedossa vielä kalan perkuuhommat, pää, evät, ruodot ja nahat kalakeittoliemeksi, (jos viitsin), illalla sitten fileet paistoon pannulla ja perunoille nokkoskastike. Salaattia ja kuivaa Rheingaun Rieslingiä.
 
Tiedätte varmaan nämä Youtuben MRE -arvosteluvideot ? Tässä äijä syö USA:n sisällissodan ajoilta periytyvää muonaa.


1860-luvulla tehty leipä / keksi maistuu kuulemma vanhoille kirjoille ja koipalloille.
 
Tänään käyty kalasatamasta ostamassa tämän vuorokauden puolella hengestään päässyt hiukan alle kahden kilon kuha; kävin juuri puutarhasta keräämässä eilisessä "lämmössä" pintaan nousseita nokkosen versoja kastiketta varten. Tiedossa vielä kalan perkuuhommat, pää, evät, ruodot ja nahat kalakeittoliemeksi, (jos viitsin), illalla sitten fileet paistoon pannulla ja perunoille nokkoskastike. Salaattia ja kuivaa Rheingaun Rieslingiä.
Missä kalasatamassa ostat näin tuoreet kuhat?
 
Missä kalasatamassa ostat näin tuoreet kuhat?

Anteeksi huono kuvaus - en tarkoittanut Helsingin Kalasatamaa, kyseessä on Kotkan kalasatama.
Kotkassa on Kuusisen satamassa, sotasataman vieressä, kalastajan itsensä pitämä kalakauppa, josta saa oikeasti tuoreet kalat. Esimerkiksi edellisenä yönä pyydystetyt silakat pannulla paistettuna - nam. Kun on tottunut tuohon laatuun, markettien kalat jäävät pääsääntöisesti tiskille... Samasta puodista saa myös erittäin hyvät kylmäsavulohet, graavikalat ja muut vastaavat.
 
Back
Top