Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM

Ei ihan - täpällä merkitty paikkahan on kääntöpaikka/parkkipaikka, jos haluaa käydä käppäilemässä Kuusisessa rakentamattomalla puolella vaikka Ruotsinsalmen taistelun muistopatsasta lähempää katsomassa. Kalakauppa on tuosta täpästä karkeasti pohjoiseen, vasemmanpuoleisen tienhaaran ensimmäinen harmaalla merkitty rakennus. Vaaleanpunainesella merkitty rakennus on kahvila.
 
Ei ihan - täpällä merkitty paikkahan on kääntöpaikka/parkkipaikka, jos haluaa käydä käppäilemässä Kuusisessa rakentamattomalla puolella vaikka Ruotsinsalmen taistelun muistopatsasta lähempää katsomassa. Kalakauppa on tuosta täpästä karkeasti pohjoiseen, vasemmanpuoleisen tienhaaran ensimmäinen harmaalla merkitty rakennus. Vaaleanpunainesella merkitty rakennus on kahvila.
:solthum::solthum::salut:
Kunnolla tehty kylmäsavulohi on suurinta herkkua. Sellainen nahkamaisen oloinen ja kunnolla suolaa, ei sellainen markettilötkö.
 
:solthum::solthum::salut:
Kunnolla tehty kylmäsavulohi on suurinta herkkua. Sellainen nahkamaisen oloinen ja kunnolla suolaa, ei sellainen markettilötkö.

Juuri näin. Taidan tästä lähteä sipeltämäänn ostamaani pyrstöpätkää ohuiksi siivuksi.

Juu ymmärrän ja luulen kyllä muidenkin ymmärtävän että se merkillä merkitty kohta on vain summittainen, siitä kartastahan näkee missä rakennukset ovat.

Ńäin on, siitähän kyllä näkyy tuonne sataman suuntaan ja osaahan siitä perille ajaa, kun paikalle osuu. Kunhan arvelin hieman tarkentaa. Aukioloaikoja voi tiedustella googlaamalla "kalamiehet Halonen".
 
Millaisista pizzoista tykkäätte? Oma suosikki on kinkku-herkkusieni tuhdilla valkosipulilla. Taitaa yleisesti kulkea nimellä Capricciosa.

Alkuperäisessä on artisokkaa, josta en kauheasti erusta: https://en.wikipedia.org/wiki/Pizza_capricciosa
 
Yleisin tilaaman pizza on margherita, lisänä valkosipuli ja beef´n´roast-liha. (Kotipizza). Kotona sitten lisäilen sriracha-kastiketta.
 
Viimeksi muokattu:
Kohta pääsee loimuttamaan lohta. Se on minun lempitapa laittaa lohta.

Olen ajatellut myös palvauskopin rakentamista. Voi itse valita mitä palvaa ja miten pitkään. Sillon kun lihaa hajoo suuhun ja se ei ole sellaista kuivaa känttyä mistä kaikki ihanat mehut on käristetty hiiteen.. Täydellistä. :D
 
Täytynee tuoda esiin omaa repertuaaria.

Perusruoka-aineet sika-nauta jauheliha, kaali ja kananmunat.

Perussetti: Paistettu jauheliha ja juustohöylällä raastettu kaali. Kaali väillä pannulle, välillä raakana.
Kaurapuuro + munakokkeli samalla lautasella voinokareen kera.
Sika-nauta jauheliha kaurapuuron seassa, nami nami.

Tänään vetelin sikanautaa kaalin kanssa ja heitin sekaan kaupan maksalaatikkoa (päivämäärän takia alennettu ja pakastettu tuote viime vuodelta).
 
Täytynee tuoda esiin omaa repertuaaria.

Perusruoka-aineet sika-nauta jauheliha, kaali ja kananmunat.

Perussetti: Paistettu jauheliha ja juustohöylällä raastettu kaali. Kaali väillä pannulle, välillä raakana.
Kaurapuuro + munakokkeli samalla lautasella voinokareen kera.
Sika-nauta jauheliha kaurapuuron seassa, nami nami.

Tänään vetelin sikanautaa kaalin kanssa ja heitin sekaan kaupan maksalaatikkoa (päivämäärän takia alennettu ja pakastettu tuote viime vuodelta).
Noh talvella metsässä menis noi kaikki, laitatko mitään mausteita noihin muuten?
 
Noh talvella metsässä menis noi kaikki, laitatko mitään mausteita noihin muuten?

Merisuolaa ja pippuria lähinnä. Jos jauheliha (viimeisen käyttöpäivän ylitettyään) on valuttanut lihanesteensä ja on täysin harmaata, niin silloin heitän sekaan koko mauste-repertuaarin ja kuvittelen syöväni Intialaista ruokaa. :)
 
Huomenna menossa paikallisen baarin kevät-terassin avausbileisiin, vietnamilaista spadea on tarjolla talon puolesta ilmaiseksi mutta voi myös tuoda omaa messissä. Luutnantti Fremenin tarkoitus on tehdä herkullisia ja edullisia jauhelihavartaita joissa on 'ontto' sisus, jotta kypsyvät grillissä tasaisesti ja kuuma höyry sisällä hoitaa loput.
Halpa ja herkullinen, mausteita maun mukaan. Onttous tulee esim. kuoritusta pihlajanoksasta jonka ympärille lihataikina painellaan pötkyläksi, sitten vedetään tseba veke ja jää siis sellanen ontelomainen lihaputki, ehkä about 15-20cm pitkä joka mahtuu jonkun lämmitetyn pitaleivän väliin. Päälle jugurtti-kurkku-valkosipuli-paprika kastiketta ja vähän salaattia jne.

Raaka-aineet:

400g halpaa perusjaukkaria (17% on täydellinen)
raastettu porkkana (pienehkö) (purista nyrkissä vesi pois)
puolikas raastettu sipuli (purista nyrkissä vesi pois)
puolikas raastettu punainen paprika (purista nyrkissä vesi pois)
4 kynttä kaltattua valkosipulia (kuori kynsi, halkaise se pitkittäin, heitä ne kaikki kahvikuppiin, 1/2 tl suolaa ja sama sokeria, kiehuvaa vettä päälle kuppi täyteen, venaa 10min) - sen jälkeen valuta vesi pois ja murskaa kynnet (nyt vihreitä? eipä haittaa, normaalia!)
suolaa ehkä 2 tl (tsekkaa maku paistamalla pieni pihvi jääkaapissa vetäytymisen jalkeen, lisää suolaa maun mukaan massaan sen jälkeen)
2 pieneksi hakattua /raastettua punaista chiliä
1,5 tl jauhettua kuminaa
2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl jauhettua korianteria tai tuoretta reilu kädellinen silputtuna (ei pakollinen)
mitä tahansa paitsi moottoriöljyä about 2 rkl
puolen sitruunan mehu
2rkl ketsuppia
1 tl soijaa (jos on, korvaa suolaa osittain)

Sekoita handuilla taikinaksi, anna vetaytyä kulhossa tuorekelmun alla pari timmaa. Ota jääkaapista veke about 30min ennen kuin laitat vartaisiin.
Ennen vartaisiin laittamista tee pieni pihvi ja paista kuumalla pannulla KYPSÄKSI, puhaltele viileeksi ja maista. Lisää suolaa jos/ kun on tarpeen. vaivaa taikina uudelleen.
ELI TARKOITUS ON SAADA VÄHÄN SUOLAISTA, VÄHÄN MAKEAA LIHAAN, JA TULISUUTTA TAUSTALLE. Voi soveltaa ihan miten haluaa tämän teeman ympärillä tottakai, tai käyttää vaikka tofurouhetta (lisää 1 kananmuna vatkattuna sidosaineeksi) ihan miten huvittaa...:)

Ota esim. 0,5 - 0,7cm paksuinen kiinalainen syömäpuikko/ kuorittu pihjalanoksa jne. Painele lihamassa lieriöksi sen ympärille.
Vedä tikku pois, anna lieriöiden vetäytyä jääkaapissa parikymmentä mintsaa ilman kelmua (tiivistyvät kun nestettä haihtuu).
heitä kuumalle grillille. pyörittele kunnes tummanruskeita ja KYPSIÄ. Tarkista jommastakummasta päästä ehkä 5 min jälkeen jos kypsää, ja sitten lautaselle!

kastike:

jugurttia 3dl (kastiketta on AINA liian vähän!)
samaa kaltattua valkosipulimurskaa ehkä 1 iso ruokalusikallinen
jauhettua kuminaa 0,5 tl
kurkkusilppua (kuori, halkaise, teelusikalla siemenet/ sisukset veke, silppua/ raasta)
suolaa 1 tl (maun mukaan)
pippuria maun mukaan
hunajaa 1 rkl
raastettua punaista chiliä jos huvittaa

anna kastikkeen asettua noin 30-60min jääkaapissa kulhossa tuorekelmun alla. maista, tarkista suola.

Loppuspade:

pitaleipä grilliin noin minsa per puoli, halkaise. varo näppejä!
lihavarras väliin
kastiketta
salaattia ja silputtua tomaattia, ohueeksi viipaloitua punasipulia jos maistuu

lisää kastiketta!!!!!!!

Panzer Marsch!
 
Viimeksi muokattu:
Mitä sitä turhia itse kalastamaan, kun entisiäkään meinaa ehtiä syödä:eek:. Sellainen positiivinen ongelma, että kylänmiehet kantaa kalaa taloon. Viime viikolla saatiin kaksi isoa haukea, toinen niistä lähemmäs kolmekiloinen jötkäle.
Just kun viimeiset haukikeitot, joista muuten tyttäreni totesi, että tää kala on aivan älyttömän hyvää, sain tänään syötyä, niin jo tuli kilo muikkua pyytämättä ja yllättäen.:) Kolme isoa paistinpannullista. Ne ei kyllä kestä niin kauaa kuin haukikeitto, jota tosin tein isoimman kattilallisen mitä kaapista löytyi.
 
Te jotka olitte tulossa Haminaan kesällä (JR49 ja joku vielä), täällä kannattaa käydä jos haluaa Kaurismäkiläisen tunnelman:

https://www.google.fi/maps/place/Ha...2b621cf22dff92f!8m2!3d60.5693374!4d27.1878318

20160915_170834.jpg
 
Back
Top